15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Blat din piatră lichidă pentru bucătărie: caracteristici, opțiuni, recomandări

Bucătăria este o cameră specială care creează o atmosferă primitoare, confort și confort. Aici, un număr imens de oameni se relaxează după o zi grea la serviciu, se bucură de timpul petrecut cu familia, aici invită rude și prieteni la o cafea aromată și un prânz delicios. Prin urmare, acest loc este considerat un sanctuar al vetrei, unde gospodinele de orice vârstă își creează capodoperele culinare. Prin urmare, mulți oameni încearcă să echipeze această zonă într-un mod special, să o umple cu cel mai confortabil mobilier și alte elemente interioare similare. Progresul tehnologic nu se oprește, apar noi dezvoltări care ne ajută să ne echipăm casa în cel mai bun mod. Blatul din piatră lichidă este o soluție modernă care face plăcere prin accesibilitatea și aspectul său unic.

Blat din piatră lichidă.

Blat din piatră lichidă în interiorul bucătăriei.

Caracteristicile blaturilor din piatră lichidă

Conceptul de „piatră lichidă” îi conduce pe mulți oameni în gânduri dificile. Dar, într-adevăr, cum este posibil acest lucru? Într-adevăr, în înțelegerea noastră obișnuită, o piatră este caracterizată ca un material solid și este extrem de dificil să o imaginăm într-o stare diferită. Dar, de fapt, totul este destul de simplu, piatra lichidă este o compoziție atât de specială. Odată aplicat, se transformă într-o suprafață dură și durabilă. Pentru blaturi, o astfel de componentă este utilizată ca componentă decorativă, datorită parametrilor operaționali excelenți. De exemplu, produsul finit este rezistent la temperaturi ridicate și scăzute, conductivitate termică scăzută și siguranță. Cea mai bună parte este prețul optim care este accesibil pentru majoritatea oamenilor.

Avantajele blaturilor din piatră lichidă.

Datorită plasticității pietrei lichide, blatului i se poate da orice formă.

Datorită plasticității materialului, blaturile pot fi realizate din diferite forme. În același timp, unicitatea proiectului depinde doar de imaginație. Absența porilor în structură contribuie la faptul că elementul dulapului de bucătărie nu se umflă, nu se fisurează. Prin urmare, zgârieturi, pete nu apar pe ea, bacteriile nu se înmulțesc și alte consecințe negative pentru suprafața de lucru nu sunt teribile.

Avantaje ale blaturilor din piatră lichidă.

Piatra lichida rezistenta la umezeala si la temperaturi ridicate.

Materialul este neted și o metodă fără sudură este utilizată în procesul de producție, astfel încât produsul finit iese sub formă turnată. În exterior, „piatra lichidă” este foarte asemănătoare cu o suprafață de granit sau marmură, astfel încât o bucătărie cu un astfel de finisaj este plină de noblețe și lux.

Ce este piatra artificială lichidă?

Piatra lichidă este o substanță artificială care nu emite unde de radiații. Aceasta înseamnă că materialul este complet sigur pentru utilizare într-o zonă rezidențială. A început să fie folosit în scopuri industriale în urmă cu mai bine de jumătate de secol. Tehnologia de fabricație se bazează pe o combinație de așchii de piatră și rășină sintetică. Rezultatul acestei combinații este un material care este foarte asemănător cu granitul lustruit..

Avantajele blaturilor din piatră lichidă.

Piatra lichidă este un material sigur.

Blatul de lucru în interior

Stilistii recomanda alegerea de scaune confortabile, o zona de relaxare si corpuri de iluminat calde pentru bucatarie. Întotdeauna un loc special într-o astfel de cameră a fost atribuit blatului, deoarece era destinat să găzduiască aparate electrocasnice, tacâmuri, o tăiere, vase.

Blat de bucătărie din piatră.

Design blat de bucătărie din piatră lichidă.

Din acest motiv, multe gospodine sunt foarte responsabile în alegerea lor și preferă să facă un blat din piatră lichidă cu propriile mâini..

Avantajele utilizării blaturilor din piatră lichidă în bucătărie

Avantajele unei suprafețe de lucru realizate din astfel de materiale includ:

 • puritatea și proprietățile antibacteriene se realizează prin prelucrare specială;
 • ușurința îngrijirii, nu rămân urme încăpățânate;
 • rezistență la deteriorarea mecanică. Piatra este dificil de deteriorat sau stricat aspectul său, suprafața de lucru are, de asemenea, astfel de avantaje.

Stabilitatea pietrei lichide.

Piatra lichidă este rezistentă la deteriorarea mecanică.

dezavantaje

Dezavantajele utilizării pietrei lichide pentru un produs de bucătărie sunt:

 • folosiți ciocane de carne sau cuțite mari la gătit cu precauție extremă;
 • preț mare.

Costul pietrei lichide.

în comparație cu alte tipuri de blaturi, piatra lichidă este mult mai scumpă.

Soiuri de piatră lichidă

Astăzi, piatra lichidă artificială poate fi împărțită în două tipuri – piatră acrilică și cuarțit. Să aruncăm o privire mai atentă la fiecare tip..

Cuarțit (aglomerat)

Se compune din așchii de cuarț, componente colorante, rășini poliesterice sub formă de liant. În timpul procesului, este implicată presarea cu vid la temperaturi ridicate a tuturor componentelor. Rezultatul este un material durabil care poate rezista la fluctuații semnificative de temperatură. Acest tip de suprafață de bucătărie nu este făcută acasă..

Tipuri de piatră lichidă.

Există două tipuri de piatră lichidă.

Piatra lichida acrilica

Compoziția conține o cantitate suficientă de rășină acrilică și o mică proporție de umplutură minerală. Datorită componentei acrilice, așchii nu se formează pe produsul finit, iar daunele minore sunt îndepărtate folosind pastă de șlefuit și hârtie de lustruit.

Blat din piatră lichidă.

Blatul de lucru din piatră lichidă se potrivește ușor cu orice design.

Proces DIY de realizare a blaturilor din piatră lichidă

O instrucțiune pas cu pas despre cum să faci o masă din acest material prin pulverizare cu propriile mâini arată astfel:

 1. Pregătirea unei forme de PAL.
 2. Creați un strat izolant în interior cu mastic de ceară.
 3. Aplicați trei straturi de acrilic transparent. Fiecare ulterior se aplică numai după ce cea anterioară s-a întărit..
 4. Pregătiți componenta principală (trei părți de acril, 1 parte de așchii minerale și colorantul ales). Asigurați-vă că clătiți și uscați mai întâi firimiturile minerale. Întăritorul este adăugat în ultima etapă..
 5. Cu ajutorul unei pensule, amestecul se aplică în mai multe straturi pe suprafața din interior.
 6. Urmează etapa de întărire. Materialul din sticlă este așezat pe matriță, adezivul și întăritorul sunt aplicate deasupra. Apoi, o piesă de prelucrat din PAL și o sarcină sunt așezate pe formular.
 7. Aplicați din nou lipici cu întăritor, lăsați să se întărească timp de patru ore.
 8. Apoi, PAL este îndepărtat, produsele sunt curățate. Etapa finală este lustruirea.

set cu cască cu blat din piatră lichidă.

Design dulap negru de bucătărie cu blat din piatră lichidă.

Analiza comparativă a pietrelor lichide cu acrilic

În plus față de compoziție, astfel de soiuri diferă prin metoda de instalare. De asemenea, „piatră lichidă” poate fi turnată împreună cu chiuveta, iar pentru varianta acrilică veți avea nevoie de o chiuvetă deasupra capului.

Ambele opțiuni nu sunt foarte prietenoase cu ustensilele fierbinți, dar acrilicele se pot înmuia din cauza unei astfel de expuneri. Situația este similară cu aburul și umezeala. Piatra lichidă creează o carcasă care previne influența negativă a umezelii asupra piesei de prelucrat din PAL. Prin urmare, o astfel de masă va servi mulți ani..

Blat de masă din acril.

Blat acrilic în interiorul bucătăriei.

Exemple de blaturi utile și elegante

Suprafața de lucru realizată din acest material are un aspect atractiv, prin urmare va deveni un punct culminant al oricărei bucătării. Avantajul incontestabil al unui blat din piatră lichidă îl reprezintă parametrii săi operaționali. Astăzi puteți găsi multe soluții elegante pentru execuția acestei piese de mobilier..

Blatul de masă alb.

Design de bucătărie bej cu blat din piatră lichidă.

Recomandări pentru selectarea și îngrijirea blatului

Îngrijirea blatului din piatră turnată nu este pretențioasă. Pentru a îndepărta murdăria, va trebui să folosiți o cârpă din microfibră. O astfel de cârpă ar trebui să fie înmuiată în lichid cald de la robinet și să o folosească pentru a curăța suprafața de lucru. Există o regulă importantă care trebuie respectată – în niciun caz nu trebuie utilizate preparate abrazive. Aceste produse pot dăuna lustruitului..

Îngrijirea blaturilor din piatră.

Obiectele ascuțite de pe blaturile din piatră trebuie manipulate cu mare atenție.

Este ușor să oferiți un aspect nou unui articol de interior; pentru acest lucru se utilizează hârtie de șlefuit și lustruit. Pentru a elimina daunele profunde, trebuie să utilizați serviciul unui specialist care poate pulveriza substanța în locul cu defectul, apoi lustrui neregulile.

Producătorii recomandă utilizarea tăieturilor și a vaselor calde. Încercați să nu aruncați obiecte grele și tăiate, iar apoi blatul din material turnat va servi mulți ani.

Video: blat din piatră lichidă

50 de idei foto pentru blaturi din piatră lichidă

Previous Post
Välj hörngarderober i vardagsrummet enligt bilden
Next Post
كيفية استخدام الفن الهابط في الداخل