15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fialový dizajn v interiéri kuchyne

V prírode je fialová jedným z najvyváženejších a najzáhadnejších odtieňov. Má zvláštnu hĺbku a chlad. Táto farba je mnohými ľuďmi vnímaná odlišne. U niektorých to spôsobuje úzkosť, nepohodlie a ďalšie emocionálne problémy. Na druhej strane výrazne zvyšuje efektivitu a zlepšuje celkovú náladu. Je to jedna z najkontroverznejších a zároveň obľúbená mnohými farbami..

Existuje mylná predstava, že orgován je vhodný iba na miesta na odpočinok a spánok. Často sa nachádza v spálňach, kúpeľniach, kanceláriách. Mnoho ľudí verí, že to nie je použiteľné na interiér kuchyne, jej príslušenstvo a celkovú výzdobu. Pri správnom použití fialovej farby však bude klásť dôraz iba na vážnosť a závažnosť interiéru..

moderný kuchynský štýl vo fialovej farbe

Kombinácia bielej a fialovej v interiéri kuchyne

ľahký kuchynský dekor vo fialovom odtieni

Krásna kuchyňa vo fialovej farbe

neobvyklý dizajn kuchyne vo fialovom odtieni

Fialový dizajn kuchyne

svetlá fasáda kuchyne vo fialovej farbe

Fialová farba v interiéri kuchyne

krásny interiér kuchyne vo fialovom odtieni

Moderný dizajn kuchyne vo fialovej farbe

Je ideálny pre najnovšie štýly dizajnu, ako je modernizmus, hi-tech, art deco, minimalizmus a konštruktivizmus. Jeho sortiment je v harmónii s kovovými a chrómovými povrchmi, vyzerá dobre v matnom a lesklom prevedení. Sýto fialová dodá vašej kuchyni futuristický nádych.

Svetlá škála fialovej zase dokonale vyhovuje klasickým štýlom, ako aj vidieckym a provensálskym prúdom. Biele zdobené vložky, jemné sochárske kompozície, závesy z ľahkých tkanín sa dobre hodia k fialovej. Vyblednutý orgován pomôže vytvoriť útulnú miestnosť v harmónii so starožitnými dekoratívnymi predmetmi.

moderná kuchynská fasáda vo fialovej farbe

Fialový dizajn kuchyne

svetlý kuchynský dekor vo fialovom odtieni

Fialový nábytok v interiéri kuchyne

neobvyklý kuchynský štýl vo fialovej farbe

Fialová farba v interiéri kuchyne

svetlý interiér kuchyne vo fialovej farbe

Fialový dizajn interiéru kuchyne

krásny dizajn kuchyne vo fialovom odtieni

Svetlá kuchyňa vo fialovej farbe

Ako si vybrať správny interiér kuchyne?

Pri výbere purpurovej kuchyne musíte pochopiť, že takýto dizajn je veľmi subjektívny a nemusí vyhovovať všetkým členom rodiny..

  1. Najlepšie je urobiť kompromis v jednom z mnohých poltónov. Pohybujú sa od lila po indigo. V rôznych kombináciách dáva každá z nich úplne novú farebnú schému kuchyne. Je však veľmi dôležité nepreháňať to s množstvom a mierkou..
  2. Akákoľvek nerozvážnosť pri výbere vizuálne zničí celý obraz miestnosti, takže bude chaotický a nevkusný na pohľad. Súčasne musíte vedieť, že pre kompaktné kuchyne sa používajú najľahšie tóny. Množstvo tmavých farieb drví a spôsobuje vám nepríjemný pocit.
  3. Najlepšie farby podláh v takom interiéri kuchyne sú svetlé pastelové farby (béžová, okrová, koralová a ďalšie). Takáto podlaha by sa nemala výrazne líšiť v mierke a tóne od hlavného odtieňa. V tomto prípade je možné nájsť dokonale zosúladený kompromis..
  4. Pri usporiadaní veľkých pláten kuchynského príslušenstva a vodorovných povrchov je lepšie nepoužívať jasnú bielu farbu. Silne rozbíja priestory a oddeľuje od seba nábytkové fasády fialových odtieňov. Toto farebné prevedenie bolí oči. Najlepšie je použiť bielu farbu na detaily dizajnu, ozdobné predmety, perá. Biele riady a doplnky vyzerajú skvele.
  5. Pri návrhu takejto kuchyne je veľmi dôležité správne použiť kombinácie a množstvo farieb. Dôležitým pravidlom je, že všetky farby by sa mali navzájom striedať. Vertikálne fasády môžu byť napríklad lila a horizontálne (doska, doska, drez, police) by mali byť v kontraste k tónu lila..

krásny dizajn kuchyne vo fialovej farbe

Fialový dizajn kuchyne

neobvyklý kuchynský štýl vo fialovom odtieni

Fialový dizajn kuchyne

svetlý kuchynský dekor vo fialovej farbe

Fialová farba v interiéri kuchyne

svetlá kuchynská fasáda vo fialovom odtieni

Tmavo fialová farba v interiéri kuchyne

moderný interiér kuchyne vo fialovej farbe

Moderný dizajn kuchyne vo fialovej farbe

Použitie fialovej v kuchynskej výzdobe

V kuchyniach s nedostatkom svetla je najlepšie použiť lila a svetlo purpurové tóny. Vizuálne rozširujú tmavú miestnosť a robia ju pohodlnejšou..

  • Neodporúča sa miešať veľké množstvo rôznych stredných tónov fialovej – je lepšie použiť harmonické kombinácie bielej, modrej, šedej a iných svetlých farieb. Tieto odtiene vyzerajú skvele na čelách kuchynského nábytku, stenách a iných veľkých častiach kuchyne..
  • Tmavé farby sa používajú ako akcent a výraz špeciálnych detailov v interiéri. Zvýrazňujú línie a krivky nábytku, dodávajú kuchynským skrinkám a skrinkám trojrozmerný tvar..
  • Ak majú steny kuchyne purpurový odtieň, fasády kuchynského nábytku musia byť lesklé a svetlé alebo kontrastné (napríklad teplá žltá alebo oranžová). Takáto miestnosť vás poteší svojou ľahkosťou..
  • Fialová je jedným z najušľachtilejších odtieňov. Jeho svetlé farby budú vyzerať skvele ako na fasádach starožitného nábytku, tak aj v modernom okrúhlom a lesklom prevedení. Zlaté odtiene sú v dokonalej harmónii s touto farbou, rovnako ako nábytok s prísnymi, geometricky rovnými a správnymi proporciami. Určitá veselosť svetlých podtónov by mala zriediť závažnosť interiéru..

neobvyklý kuchynský dekor vo fialovom odtieni

Fialový dizajn kuchyne

ľahký dizajn kuchyne vo fialovej farbe

Fialová farba v interiéri

krásny kuchynský štýl vo fialovom odtieni

Fialový dizajn kuchyne

svetlý interiér kuchyne vo fialovej farbe

Fialový dizajn interiéru kuchyne

moderná kuchynská fasáda vo fialovom odtieni

Krásna fialová kuchyňa

Najlepšie kombinácie pre purpurovú kuchyňu

Pre sofistikovanú kuchyňu je najlepšie použiť kombináciu sýto fialovej s bielymi a vyblednutými pastelovými odtieňmi. Pre klasické štýly sa odporúča pridať biele rezby. Táto kombinácia vyzerá dobre ako v čisto bielo-fialovej kombinácii, tak s pridaním mierne zriedených odtieňov. Postačí dvojfarebný nábytok, kde spodná časť je tmavý odtieň fialovej a vrchná časť svetlý odtieň bielej. V tomto tandeme nielenže vyrazia, ale sa aj výborne dopĺňajú..

krásna kuchynská fasáda vo fialovej farbe

Veľká svetlá kuchyňa vo fialovej farbe

moderný kuchynský dekor vo fialovom odtieni

Fialový dizajn kuchyne

neobvyklý dizajn kuchyne vo fialovej farbe

Tmavo fialová farba v interiéri kuchyne

svetlý interiér kuchyne vo fialovom odtieni

Fialová kuchyňa

svetlý kuchynský štýl vo fialovej farbe

Fialový dizajn kuchyne

Fialová a čierna ladia. V tomto prípade musí byť prvá farba nevyhnutne svetlejšia ako druhá..

Šedo-fialová vyzerá skvele v moderných a sofistikovaných prevedeniach. Toto je jedno z najľahších riešení pre vizuálne vnímanie. Táto kombinácia nezaťažuje oči a najčastejšie sa používa v lesklom prevedení..

Kombinácie so žltou farbou poskytujú kontrastný a veselý obraz kuchyne. Vhodný do veselých interiérov. Vyzerá skvele s prídavkom tónov lila a ametystu.

Fialovo-zlatá kombinácia je luxus, bohatstvo a šik. Najlepšia voľba, ak chcete interiéru dodať vážnosť..

Video: Moderný dizajn fialovej kuchyne

50 fotografií nápadov na dizajn interiéru kuchyne vo fialovej farbe:

kuchyňa v svetlom štýle na fotografii vo fialovej farbe krásny dizajn kuchyne na obrázku vo fialovom odtieni svetlý kuchynský dekor na obrázku vo fialovom odtieni neobvyklý interiér kuchyne na fotografii vo fialovej farbe moderná kuchynská fasáda na obrázku vo fialovej farbe jasný dizajn kuchyne na fotografii vo fialovom odtieni svetlý kuchynský dekor na fotografii vo fialovom odtieni krásna kuchynská fasáda na obrázku vo fialovej farbe neobvyklý štýl kuchyne na fotografii vo fialovom odtieni moderný interiér kuchyne na obrázku vo fialovej farbe svetlá fasáda kuchyne na fialovej fotografii moderný kuchynský štýl na obrázku vo fialovom odtieni svetlý kuchynský dekor na obrázku vo fialovej farbe neobvyklý interiér kuchyne na fotografii vo fialovom odtieni krásny dizajn kuchyne na fotografii vo fialovej farbe moderná kuchynská fasáda na obrázku vo fialovom odtieni neobvyklý dizajn kuchyne na fotografii vo fialovom odtieni svetlý interiér kuchyne na obrázku vo fialovej farbe krásny kuchynský štýl na obrázku vo fialovej farbe ľahký dizajn kuchyne na fotografii vo fialovej farbe svetlá fasáda kuchyne na obrázku vo fialovom odtieni neobvyklý kuchynský dekor na fotografii vo fialovom odtieni krásny dizajn kuchyne na fotografii vo fialovom odtieni kuchyňa v svetlom štýle na fotografii vo fialovom odtieni neobvyklá fasáda kuchyne vo fialovom farebnom obrázku svetlý interiér kuchyne na fotografii vo fialovom odtieni moderný kuchynský dekor na obrázku vo fialovej farbe svetlý interiér kuchyne na fotografii vo fialovej farbe neobvyklý kuchynský štýl na obrázku vo fialovom odtieni svetlý kuchynský dekor na fialovej fotografii moderný kuchynský dizajn na obrázku vo fialovom odtieni krásny štýl kuchyne na fotografii vo fialovej farbe neobvyklá fasáda kuchyne na obrázku vo fialovom odtieni svetlý interiér kuchyne na fotografii vo fialovej farbe krásny kuchynský štýl na fotografii vo fialovom odtieni ľahký kuchynský dizajn na obrázku vo fialovej farbe moderná kuchynská výzdoba na fotografii vo fialovom odtieni svetlá kuchyňa v obrázku vo fialovej farbe krásna fasáda kuchyne na fotografii vo fialovej farbe neobvyklý kuchynský dekor na obrázku vo fialovom odtieni jasný dizajn kuchyne na fialovej fotografii moderný interiér kuchyne v obrázku vo fialovom odtieni krásny kuchynský dekor na fotografii vo fialovom odtieni moderný dizajn kuchyne na fotografii vo fialovej farbe svetlý kuchynský štýl na obrázku vo fialovom odtieni svetlý interiér kuchyne na obrázku vo fialovom odtieni moderný interiér kuchyne na fotografii vo fialovej farbe svetlý kuchynský dekor na obrázku vo fialovom odtieni krásna kuchynská fasáda na fotografii vo fialovom odtieni neobvyklý kuchynský štýl na obrázku vo fialovej farbe

Previous Post
Hall design design i ett stort hus: modetrender, dekorationstips
Next Post
Как да създадете интериор на замъка