15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bucătărie roșie în interior

O bucătărie roșie vibrantă este o modalitate de a crea un decor memorabil. Aceste nuanțe sunt o tendință modernă îndrăzneață concepută pentru a sparge stereotipurile conform cărora un apartament ar trebui decorat doar în culori calme..

O bucătărie roșie vibrantă este o modalitate de a crea un decor memorabil.

O bucătărie roșie vibrantă este o modalitate de a crea un decor de neuitat..

Ce nuanțe de roșu sunt folosite în interiorul bucătăriei

Există un număr mare de nuanțe roșiatice, acestea sunt:

 • rubin perlat;
 • stacojiu;
 • portocaliu rosu;
 • roșu și visiniu;
 • purpuriu;
 • roșu alizarină;
 • Burgundia;
 • vin rosu;
 • carmin;
 • roz amarant;
 • roșu coral;
 • roșu-violet;
 • caramida rosie;
 • roșu luminiscent;
 • rosu maro.

Sfat: nu este recomandabil să decorați complet bucătăria într-o singură schemă de culori – este mai bine să adăugați diverse accente de lumină de unul sau două tonuri..

Roșu în interior – argumente pro, contra

O bucătărie în tonuri roșii are multe aspecte pozitive:

 • aceasta este una dintre cele mai la modă tendințe, o soluție foarte elegantă;
 • culoarea stimulează pofta de mâncare, dispune de activitatea fizică;
 • designul este optim pentru persoanele cu tensiune arterială scăzută, tonus general;
 • varietatea unor astfel de nuanțe va permite tuturor să aleagă cele mai acceptabile;
 • culoarea este nemarcătoare și plictisitoare.

Dar există și o serie de dezavantaje:

 • această opțiune nu este potrivită pentru toată lumea din cauza luminozității excesive;
 • designerii consideră că schema de culori este agresivă, obosește mulți oameni;
 • multe obiecte par mult mai mari, mai grele;
 • cu expunere prelungită, schema de culori este obositoare, prin urmare este aleasă de cei care nu sunt obișnuiți să gătească mult.

Sfat: se crede că culorile saturate vizual fac camera mai mică, prin urmare, într-o bucătărie îngustă este mai bine să folosiți nuanțe deschise de roșu.

Bucătărie în tonuri roșii – accente

O bucătărie aproape complet roșie într-un interior modern are de obicei multe „pete” de accent. Căștile, frigiderul, vesela etc. sunt făcute stacojii. Caracteristica principală a unei astfel de camere este luminozitatea excesivă, care afectează puternic o persoană.

O bucătărie aproape complet roșie într-un interior modern are de obicei multe „pete” de accent.

O bucătărie aproape complet roșie într-un interior modern are de obicei multe „pete” de accent.

Pereți

Pereții zonei de lucru sunt acoperiți cu plăci ceramice, restul spațiului este acoperit cu tapet. Spațiul liber poate fi decorat cu imagini de fundal foto cu imagini de flori de format mare (trandafiri, maci, gerbere), apusuri de soare roșii sângele, cărămizi, pădure de toamnă, vin în pahare, ornamente populare, fructe de pădure și fructe.

Pereții zonei de lucru sunt acoperiți cu plăci ceramice, restul spațiului este acoperit cu tapet.

Pereții zonei de lucru sunt lipiți cu plăci ceramice, restul spațiului – cu tapet.

Cu o anumită abilitate, pereții pot fi vopsiți folosind o rolă modelată sau decorate cu tencuială venețiană. Pentru a obține un fundal strălucitor, utilizați un tapet lichid cu sclipici. Fragmente separate ale pereților sunt decorate cu piatră naturală sau artificială.

Fragmente separate ale pereților sunt decorate cu piatră naturală sau artificială.

Fragmente separate ale pereților sunt decorate cu piatră naturală sau artificială.

Podea

Cel mai ușor și mai fiabil mod de a așeza podelele este gresie porțelanată sau plăci ceramice. Este necesar să folosiți cel din podea, deoarece este mai puternic și aproape antiderapant. Cel mai adesea, se folosesc două culori contrastante, așezând podeaua cu un model de “șah”. În bucătăriile înghesuite, instalarea se face în diagonală. Această din urmă opțiune este potrivită atât pentru plăci simple, cât și pentru panouri..

Pardoselile sunt cel mai simplu și mai fiabil mod de a așeza gresie porțelanică sau plăci ceramice.

Pardoselile sunt cel mai simplu și mai fiabil mod de a așeza gresie porțelanică sau plăci ceramice.

Utilizarea lemnului natural sub formă de scânduri, parchet bloc este permisă, dar numai după lăcuirea multistrat, care va trebui reînnoită periodic. Laminatul impermeabil este, de asemenea, potrivit, linoleum dens de înaltă calitate este acceptabil.

Cel mai adesea, se folosesc două culori contrastante, așezând podeaua cu un model de

Cel mai adesea, se folosesc două culori contrastante, așezând podeaua cu un „șah”.

Tavan

Cel mai practic, modern material pentru tavan este filmele întinse. Acestea vă permit să realizați un design pe mai multe niveluri perfect plat, lucios sau mat, de culoare roșu aprins. O altă opțiune este gips-carton. Reparația cu ajutorul acestuia se face cât mai repede posibil, iar suprafața este ușor vopsită manual..

Cel mai practic, modern material pentru tavan este filmele întinse.

Cel mai practic, modern material pentru tavane sunt filmele întinse.

Pentru încăperile de la mansardă, brutale, de artă, este permisă acoperirea tavanului cu tencuială sau pur și simplu vopsirea acestuia. Structurile din lemn, lamelele din plastic sunt utilizate nu mai rar. Interioarele clasicismului, barocului, antichității, implică utilizarea tencuielii, stucurilor din plastic – cornișe, rozete de tavan, colțuri etc. Elementele sunt realizate atât în ​​alb pur, cât și în roșu închis..

Interioarele clasicismului, barocului, antichității, implică utilizarea tencuielii, stucurilor din plastic - cornișe, rozete de tavan, colțuri etc.

Interioarele clasicismului, barocului, antichității, implică utilizarea tencuielii, stucului din plastic – cornișe, rozete de tavan, colțuri etc..

Șorț și blat de masă

Schema de culoare roșie atrage atenția, prin urmare este de cele mai multe ori accentuată – nu este de dorit să pictați atât masa, cât și șorțul cu ea, deoarece ambele elemente se vor îmbina într-un singur loc. De obicei, șorțul este realizat în aceeași culoare cu fațadele căștilor, suprafața orizontală este în culoarea podelei.

Schema de culori roșii atrage atenția, prin urmare este de cele mai multe ori accentuată - nu este de dorit să pictați atât masa cât și șorțul cu ea

Schema de culori roșii atrage atenția, prin urmare este de cele mai multe ori accentuată – nu este de dorit să pictați atât masa cât și șorțul cu ea

Șorțul este realizat din sticlă durabilă, plăci ceramice asemănătoare cărămizii, folii autoadezive cu model, piatră naturală, panouri din plastic. Potrivite pentru blaturi sunt marmura și granitul, PAL și MDF, plastic și metal.

Șorțul este realizat din sticlă durabilă, plăci ceramice asemănătoare cărămizii, folii autoadezive cu model, piatră naturală, panouri din plastic.

Șorțul este realizat din sticlă durabilă, plăci ceramice asemănătoare cărămizii, folii autoadezive cu model, piatră naturală, panouri din plastic.

Fațade

În funcție de stilul interior, fațadele sunt făcute mate sau lucioase. Cele mai potrivite fitinguri sunt aurii sau cromate. Interioarele minimaliste sunt decorate cu dulapuri, sertare, lipsite de mânere – se deschid automat, cu o ușoară presiune a mâinilor. Ca accente sunt folosite autocolante, pictate manual, ornamente geometrice, inserții colorate..

În funcție de stilul interior, fațadele sunt făcute mate sau lucioase.

În funcție de stilul interior, fațadele sunt făcute mate sau lucioase.

Principii de potrivire a culorilor

O bucătărie proaspăt decorată într-o culoare roșie la modă nu este o cameră monocromă, ci o cameră cu două-trei culori. Una dintre culori este aleasă ca principală – reprezintă 60-65% din decorul total, pentru cea suplimentară – 25-30%, restul sunt accente mici. Tranzițiile frumoase de la un ton la altul sunt, de asemenea, binevenite..

O bucătărie proaspăt decorată într-o culoare roșie la modă nu este o cameră monocromă, ci o cameră cu două-trei culori.

O bucătărie proaspăt decorată într-o culoare roșie la modă nu este o cameră monocromă, ci o cameră cu două-trei culori..

Bucătărie roșie și albă

O bucătărie modernă roșie și albă care se potrivește perfect într-o cameră de orice dimensiune. Ideea este optimă pentru un interior retro sau pin-up, cu culori luminoase și forme simple de electrocasnice, perdele și alte draperii cu buline mari. Albul, ca ton de bază, atenuează agresivitatea roșu aprins.

O bucătărie modernă roșie și albă care se potrivește perfect într-o cameră de orice dimensiune.

Bucătărie modernă roșie și albă, se potrivește perfect în orice dimensiune a camerei.

Paleta neagră și roșie

Un astfel de design este solemn, misterios, foarte eficient, dar va trebui să lucrați din greu la iluminat, astfel încât camera să nu devină prea întunecată. Schema principală de culori este roșu-portocaliu, mat. A decorat pereți, podele, piese individuale de mobilier, se realizează zonarea. Tavanul este negru, strălucitor, la fel și fațadele setului cu cască, spate, chiuvetă. Designul este potrivit pentru stilul chinezesc, arab, modern.

Un astfel de design este solemn, misterios, foarte eficient, dar va trebui să lucrați din greu la iluminat, astfel încât camera să nu devină prea întunecată.

Un astfel de design este solemn, misterios, foarte eficient, dar va trebui să lucrați din greu la iluminat, astfel încât camera să nu devină prea întunecată..

Gri-roșu

Combinația cu griul din fotografie arată foarte armonioasă, discretă, îngrijită. Acest decor este potrivit atât pentru tehnologia de vârf, cât și pentru cele moderne. Principalul plus al griului este că are un aspect rău de murdărie, praf, ceea ce simplifică foarte mult curățarea. Aparatele de bucătărie, chiuveta, plita, pardoselile, ușile vor fi vopsite în acest ton, orice altceva va fi coral.

Combinația cu griul din fotografie arată foarte armonioasă, discretă, îngrijită.

Combinația cu griul din fotografie arată foarte armonioasă, discretă, îngrijită.

Gama roșu-verde

Acest design arată dinamic, dar agresiv, deoarece culorile sunt opuse. Aici este de dorit să se abandoneze dungi și amprente precum „șah”, dar controalele „scoțiene” asupra textilelor sunt destul de acceptabile. Un cadru mai calm apare cu roșu-roz și măslin, roșu mat și verde gălbui, ferigă și roșu cărămidă..

Acest design arată dinamic, dar agresiv, deoarece culorile sunt opuse.

Acest design arată dinamic, dar agresiv, deoarece culorile sunt opuse..

Rosu maro

O idee grozavă pentru un astfel de interior este un frigider lucios roșu aprins. Mobilierul va fi din lemn de culoare închisă, podelele vor fi cireșe. Vase de faianță, ghivece cu plante de apartament de culoare teracotă pe pervazuri vor completa cu succes designul. Pentru designul clasic, precum și în stil loft, aceasta este cea mai potrivită opțiune..

Pentru designul clasic, precum și în stil loft, aceasta este cea mai potrivită opțiune.

Pentru designul clasic, precum și în stil loft, aceasta este cea mai potrivită opțiune..

Combinație roșu turcoaz

Interiorul roșu turcoaz este asociat cu marea. „Nava” de aici va fi o canapea de colț stacojiu, aceleași „pânze” – partea de sus și de jos a dulapurilor de bucătărie. Turcoazul este folosit pentru a picta podele, tul subțire pe ferestre, vase, perne pentru canapele, blaturi sau șorț de bucătărie.

Interiorul roșu turcoaz este asociat cu marea.

Interiorul roșu și turcoaz este asociat cu marea.

Roșu bej

Bejul este o schemă de culori neutre, care de obicei este făcută „de frunte”. Arată cel mai bine cu nuanțe reci, cum ar fi purpuriu, rubin. Tavanele, blaturile, dulapurile superioare ale căștilor sunt vopsite în bej, li se oferă o zonă de lucru sau de luat masa și, uneori, chiar podele.

Bejul este o schemă de culori neutre, care de obicei este făcută „de frunte”.

Bejul este o schemă de culori neutre, care este de obicei făcută „de frunte”.

Interior galben-roșu

În astfel de tonuri, se distinge stilul Art Nouveau. Fundalul va deveni galben – acestea sunt podele din lemn, uși, pereți acoperiți cu tapet în flori roșiatice. De asemenea, este recomandabil să selectați toate modelele de echipamente în nuanțe aurii. Iluminarea roșiatică va adăuga unicitate și confort spațiului.

În astfel de tonuri, se distinge stilul Art Nouveau.

În astfel de culori, stilul modern este evidențiat..

Albastru rosu

Două culori complet opuse creează aspectul cel mai dinamic. Este interesant aici faptul că gradienții netezi pe pereți și fațade ale mobilierului arată, zonele separate sunt evidențiate în culori diferite, nivelurile de pe tavanul suspendat sunt vopsite. Setul cu cască în sine este proiectat în funcție de schema de culori care este mai saturată – se recomandă utilizarea culorilor închise pentru piedestalele inferioare, dulapurile de podea.

Două culori complet opuse creează aspectul cel mai dinamic.

Două culori complet opuse creează aspectul cel mai dinamic.

Tricolor atemporal – alb, negru, roșu

Setul negru-alb-roșu din bucătărie arată cel mai interesant și original. Aceasta este o combinație foarte „puternică”, fiecare culoare de aici pare foarte intensă. Modelele complicate ale plăcilor ceramice sunt acceptabile aici; nu este necesar să revopsiți aparatele electrocasnice albe. Regula de bază este că, cu cât camera este mai mică, cu atât sunt făcute mai multe „pete luminoase” în ea..

Setul negru-alb-roșu din bucătărie arată cel mai interesant și original.

Setul negru-alb-roșu din bucătărie arată cel mai interesant, original.

Concluzie

Proiectarea unei bucătării mici sau mari în stacojiu este întotdeauna o idee bună. Alegerea unui astfel de design este afacerea tuturor gospodăriilor, deoarece fiecare dintre ele petrece ceva timp în bucătărie. Vă puteți imagina cum va arăta camera după renovare, înlocuirea mobilierului, folosind constructori 3D postați pe multe site-uri dedicate designului.

Proiectarea unei bucătării mici sau mari în stacojiu este întotdeauna o idee bună.

Proiectarea unei bucătării mici sau mari în stacojiu este întotdeauna o idee bună..

Video: Bucătărie roșie

50 de idei foto pentru interiorul bucătăriei în tonuri roșii

Previous Post
Korridor och hall design, efterbehandling funktioner
Next Post
داخل منزل خشبي مصنوع من جذوع الأشجار