15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Caracteristici de finisare a suprafeței cu piatră decorativă

Pentru constructorii moderni, reparațiile nu sunt adesea o povară, ci o bucurie și toate acestea, deoarece abundența materialelor vă permite să alegeți cea mai convenabilă opțiune pentru lucrări de degroșare și finisare. Unul dintre aceste materiale este piatra decorativă, care este utilizată pentru decorarea pereților, mai rar pentru tavan..

Decorarea pereților holului cu piatră decorativă

Decorarea pereților din piatră este cel mai bun mod de a transforma o cameră obișnuită într-una respectabilă și elegantă.

Caracteristica sa cheie este o paletă bogată de texturi, culori și componente din care este fabricat..

Decorarea holului cu piatră decorativă

După ce au trecut pragul casei, oaspeții nu văd bucătăria, baia sau dormitorul, ci vin. Și dacă acum 20-30 de ani această cameră era un loc în care sunt depozitate lucrurile, astăzi a devenit mai mult ca un mini-living cu un design interesant. În orice magazin de hardware, puteți alege orice material de finisare: tapet, chit vopsibil, panouri din PVC. Recent, piatra decorativă a fost foarte solicitată în interiorul holului, ceea ce, cu o selecție corectă, creează confort în casă..

Fotografie de decorare a pereților pe hol cu ​​piatră decorativă

Piatra decorativă este puternică, durabilă și nepretențioasă de curățat

Puteți crea o atmosferă neobișnuită elegantă pe coridor nu numai folosind piatră decorativă pentru lipirea pereților de la tavan la podea, puteți utiliza și decorarea fragmentară. Poate afecta deschiderile ferestrelor și ușilor, structurilor arcuite, nișelor sau zonelor practice ale camerei (de exemplu, un suport pentru haine sau un suport pentru pantofi). De asemenea, puteți transfera o parte din compoziție în sufragerie, bucătărie, dacă este instalată o arcadă largă în locul unei uși interioare.

Decorarea arcului din hol cu ​​piatră artificială

Piatra se amestecă perfect cu majoritatea materialelor – de la parchet și lemn la metal și sticlă

Chiar și cu un imens sortiment de piatră decorativă în magazinele de hardware, unii proprietari nu au o opțiune potrivită. Dar acesta nu este un motiv pentru a vă abandona ideea creativă, deoarece analogii artificiali ai acoperirilor naturale își schimbă ușor culoarea. Vopseaua spray este cea mai bună pentru aceasta, dar puteți folosi alte opțiuni – smalț, amestecuri pe bază de acril sau silicon.

Decorarea peretelui din hol cu ​​piatră artificială

Uneori două duzini de plăci de piatră sunt suficiente pentru a schimba radical interiorul.

Piatra decorativă în interiorul holului: mai multe opțiuni interesante

Atunci când decorați un coridor sau un hol, finisarea cu orice piatră decorativă necesită o abordare profesională. Nu este întotdeauna posibil să apelați la un designer pentru ajutor, astfel încât să puteți folosi pur și simplu sfaturile experților..

  1. Din piatra decorativă din coridor, puteți crea o „vitralii”, care va deveni punctul culminant al camerei. Pentru a face acest lucru, trebuie să creați o depresiune de orice formă în perete, să lipiți suprafața cu plăci de textură (de exemplu, onix) și să lipiți iluminarea cu LED-uri în jurul marginilor nișei. O astfel de compoziție poate servi ca sursă de lumină noaptea..

    Nișe pe hol cu ​​ornamente decorative din piatră

    Structura ca în fotografie poate fi realizată din gips carton

  2. Puteți combina piatra decorativă cu sticlă sau metal și puteți așeza plantele de interior pe fundalul compoziției. Ghivecele cu ficusuri, kampsis, abutilones se vor potrivi în mod ideal într-un astfel de interior.

    Vitralii și piatră decorativă în decorarea peretelui holului

    Interiorul va deveni cu adevărat unic dacă adăugați vitralii artistice pe placarea cu piatră

  3. Cel mai bine este să folosiți oglinzi pentru decorarea unui hol decorat cu piatră decorativă. Ei „ușurează” vizual situația..

    Acvariu în peretele holului căptușit cu piatră

    O altă opțiune este un acvariu încorporat.

  4. Dacă suprafața camerei este mai mică de 5-6 metri pătrați, atunci merită să aflați cum să combinați mai multe opțiuni pentru zidărie și să vă opriți la o singură opțiune. La fel ca în cazul altor materiale, dacă spațiul este mic, este mai bine să optați pentru finisaje de culoare deschisă..

    Piatra decorativa usoara in decorarea peretilor holului

    Cu cât dimensiunea holului este mai mică, cu atât materialele de finisare ar trebui să fie mai ușoare.

Pentru ca interiorul să arate laconic, este necesar să plasați corect accentele: gândiți-vă la iluminat, instalați mobilierul astfel încât pereții să fie cât mai vizibili. În mod ideal, mobilierul ar trebui să fie selectat în paralel cu crearea unei compoziții de zidărie sau determinat anterior de locația dulapului..

Piatra decorativă: confort și ordine în casă

Dacă lipiți pereții din coridor cu vinil sau tapet netesut, atunci oaspeții casei nu pot înlocui schimbarea, ceea ce nu se poate spune despre piatra decorativă din interior. Pentru a menține confortul într-o cameră în care zidurile de cărămidă sau granit sunt amplasate pe pereți, este important să nu exagerați. De exemplu, dacă suprafața camerei este mai mică de 6 metri pătrați, atunci este potrivit să nu folosiți o piatră decorativă pe întreaga suprafață a pereților, dar merită să ne limitați la o parte de 20-30 cm deasupra podeaua..

Decorarea din piatră a ușii de intrare și a părții inferioare a peretelui din hol

În cazul iluminării insuficiente, este adecvat să ne limităm la finisarea subsolului și a ușii

Folosind un înlocuitor de gips pentru material natural, puteți efectua un alt truc: faceți un hol întunecat luminos și umplut cu lumină folosind piatră decorativă albă cu un finisaj lucios. În acest exemplu de realizare, razele de la lămpi sau candelabre vor cădea pe suprafața netedă și sticloasă a pereților și vor împrăștia lumina..

Tipuri de piatră artificială și caracteristici ale utilizării acesteia

Pentru a înțelege care piatră decorativă este potrivită pentru decorare, merită să studiați soiurile sale..

Soiuri de piatră decorativă pentru decorarea pereților

Fotografia arată doar o mică parte din gama disponibilă de piatră artificială

Deoarece singurul dezavantaj al acestui material este prețul, doar detaliile pozitive sunt menționate în tabel..

Un fel de acoperire decorativă Caracteristici ale aplicației Avantajele materiale
Gresie porțelanată Exterior seamănă cu plăcile vitrate, utilizate pentru finisarea suprafețelor încălzite, a băilor Rezistă la umiditate ridicată și schimbări de temperatură
Piatra decorativa pe baza de beton Potrivit pentru orice local, cu excepția camerelor cu umiditate ridicată Apreciat pentru o paletă bogată de culori și texturi
Conglomerat Nu se estompează în lumina directă a soarelui, rezistă la temperaturi scăzute ale aerului Extern, este foarte asemănător cu piatra naturală, deoarece conține așchii de marmură sau granit și nisip de cuarț
Piatra de gips Extern, materialul este similar cu gresie, este utilizat în decorarea diferitelor spații Orice formă și dimensiune pot fi create din tencuială
Piatra acrilica Se folosește pentru decorarea camerelor copiilor, camere în care trăiesc persoanele alergice Nu se deformează, este rezistent la umezeală, ușor de curățat

Piatra acrilica pentru decorarea peretilor pe hol

Piatra de rasina acrilica

Hol: eleganță și stil în interior

Puțină lume știe, dar decorarea holului cu piatră decorativă este posibilă în orice stil interior, trebuie doar să alegeți tipul potrivit de acoperire. De exemplu, pentru un stil ecologic, rocile de ardezie sunt potrivite, iar pentru plăcile care imită cărămida, acestea se vor potrivi în mod ideal într-o mansardă urbană. Cunoscătorii clasicilor nu vor aprecia piatra artificială de pe pereții holului lor, ci doar marmură naturală sau granit.

Decorarea pereților holului sub cărămidă albă

Imitația de cărămidă se potrivește oricărui design, dar albul este mai potrivit pentru minimalism sau high-tech

În ultimii 2-3 ani, a devenit populară amenajarea locuințelor într-un mod rustic. Chiar și într-o astfel de simplitate, puteți termina holul cu piatră decorativă, folosind o acoperire gri, care este inegală ca textură și formă. Un perete de cărămidă văruită va arăta elegant și relevant în camerele decorate în stil high-tech.

Cum se lucrează cu piatra decorativă

Astăzi, datorită internetului, mulți bărbați refuză serviciile reparatorilor profesioniști și își asumă responsabilitatea pentru remodelarea caselor în propriile lor mâini. Și dacă construiți o structură din gips-carton, aliniați pereții sau puneți cablajul nu este întotdeauna posibilă prima dată, atunci chiar și un școlar poate decora pereții cu piatră decorativă.

Prelucrarea unei tăieturi de piatră decorativă înainte de fixarea pe peretele holului

În acest proces, plăcile individuale vor trebui tăiate la dimensiune. Pentru ca tăierea uniformă să nu iasă în evidență, poate fi procesată cu clești, returnând marginile caracteristice „rupte” la piatră

Pentru ca procesul să meargă chiar din primul minut, trebuie să respectați următoarele recomandări:

  1. Lucrările de instalare se efectuează la temperaturi de la +5 la +35 grade. Numai în astfel de condiții materialul se va așeza plat și ferm pe suprafața de decorat..

    Amorsarea peretelui înainte de a termina cu piatră decorativă

    Suprafața trebuie curățată de vechiul strat, nivelată, dacă este necesar și trebuie amorsată.

  2. Primul rând trebuie așezat uniform, pentru care cel mai bine este să folosiți un nivel de clădire. Este imperativ să începeți să puneți de jos în sus..

    Aplicarea unui adeziv pe o piatră decorativă

    Mortarul se aplică cu o mistrie crestată.

  3. Înainte de a începe să fixați piatra decorativă, trebuie să nivelați cu grijă și să amorsați suprafețele. Zidăria poate fi instalată și pe pereți neuniformi, dar acest lucru necesită experiență în construcții.

    Așezarea pietrei decorative pe peretele din hol

    Mărgelele de geam din lemn pot fi folosite pentru a susține cusăturile.

Majoritatea sunt înclinați să creadă că zidăria este un semn al Evului Mediu. Dar dacă utilizați corect piatra artificială ca strat de finisare pe pereți, puteți face interiorul modern..

Cum să „încadrați” piatra artificială în designul general al holului

Pentru a transforma camera centrală din casă, nu este necesar să folosiți un singur tip de material de finisare, puteți combina mai multe opțiuni. De exemplu, piatra din interiorul holurilor se potrivește bine cu tapetul. Mai mult, subliniază geometria spațiului. Un interior ca acesta arată elegant și scump..

Combinația de piatră cu tapet la decorarea pereților holului

Alegând acest tip de finisaj, este necesar să respectați armonia nuanțelor pânzei și a pietrei decorative.

Decorarea la modă a holului cu piatră decorativă și tapet are o serie de avantaje:

  • ușurința muncii;
  • soluții de proiectare interesante;
  • economii de costuri – pentru a termina toți pereții, aveți nevoie de 2-3 ori mai multă piatră decorativă decât atunci când este combinată cu tapetul.

Combinația de piatră și tapet în designul holului

Folosind nuanțe deschise, puteți obține o creștere vizuală a volumului unui hol îngust

Înainte de a continua repararea, trebuie să alegeți materialele potrivite. Potrivit designerilor, piatra naturală sau artificială este cel mai bine combinată cu tapetul lichid, dar puteți ridica alte tipuri de pânze – acoperire din bambus, tapet foto. Decorul holului cu piatră decorativă și fibră de sticlă, care se disting printr-o suprafață texturată neobișnuită, arată modern.

Designul holului în stil clasic cu decorațiuni de piatră

Piatra ar trebui să fie întotdeauna cu două nuanțe mai întunecate decât tapetul.

Decorarea holului cu piatră decorativă: accentuarea individualității

După renovare, casa ar trebui să fie nu numai frumoasă, ci și confortabilă și confortabilă. Pentru ca decorarea holului cu piatră decorativă să nu aducă întuneric, răceală acasă, merită să subliniți corect individualitatea, ținând cont de gusturile tuturor locuitorilor unui apartament sau unei case. Câteva sfaturi vă vor ajuta în acest sens..

Hol de intrare în stil mansardă, cu placări decorative din piatră

Placarea cu piatră este ideală pentru stilul mansardei

  • Dacă piatra decorativă va fi combinată cu alte acoperiri de finisare (tapet, chit pictat), atunci acestea nu ar trebui să aibă un model. O excepție poate fi nișele din pereți, care vor deveni accente luminoase în cameră..
  • Trebuie să creați tranziții ușoare între diferite materiale. Acest lucru se poate face după cum urmează: pe măsură ce vă apropiați de o suprafață netedă (perete vopsit, tapet foto), trebuie să reduceți cantitatea de piatră decorativă, creând “goluri”.
  • Selectarea schemei de culori curente. Cel mai bine este să selectați piese din gresie porțelanată sau tencuială cu un ton mai întunecat decât suprafața bazei..

Cu față cu pereți de piatră decorativi pe hol și dulap cu oglinzi

O combinație reușită de piatră și suprafață oglindă

În plus față de materiale, atunci când decorați holul cu piatră decorativă, vă puteți concentra asupra decorului. Pentru a evita diversele inutile, mobilierul, corpurile de iluminat, ramele pentru tablouri și chiar materialele textile ar trebui să fie monocromatice sau cu un model ușor, discret..

Naturale sau artificiale?

Când, în timpul renovării, alegerea proprietarilor de case cade pe o piatră decorativă (ca material de finisare pentru pereți), apare imediat întrebarea: ce opțiune să alegeți – naturală sau artificială. Pentru a face alegerea corectă, trebuie să studiați beneficiile ambelor materiale..

Piatra artificială în decorarea pereților holului

Nu este atât de ușor să distingeți vizual o piatră artificială de una reală și chiar și roci rare o pot imita.

Piatra artificială utilizată în interior are astfel de avantaje.

  • Rezistent la temperaturi extreme, deci poate fi folosit pentru decorarea unui șemineu, aragaz.
  • Poate fi atașat la orice suprafață fără a se prăbuși.
  • Datorită rezistenței sale ridicate, piatra decorativă produsă artificial este rezistentă la deteriorarea mecanică.
  • Are proprietăți ridicate de izolare termică.
  • Fiți într-un interval de preț mai mic decât piatra naturală.
  • Respectarea ecologică ridicată a acoperirii protejează suprafețele de formarea mucegaiului și a mucegaiului.

Decorarea pereților pe hol cu ​​piatră decorativă artificială

Materialul artificial este cel mai accesibil, are forme standard și este adesea prezentat în texturi neobișnuite pentru piatra naturală

În plus, în timpul procesului de producție, piatra artificială este tratată cu un compus special (partea seamy), care facilitează foarte mult procesul de instalare. De asemenea, producătorii iau în considerare cerințele consumatorilor, prin urmare, pentru o comoditate maximă, fiecare piatră este realizată în strictă conformitate cu dimensiunile.

Decorarea pereților pe hol cu ​​gresie naturală

Pentru placarea pereților pe hol, gresie sau granit este cel mai des folosit.

Spre deosebire de nenaturale, piatra decorativă naturală are ceva mai puține avantaje, inclusiv:

  • Rezistență și durabilitate. Indiferent de trucurile pe care le folosesc producătorii, materialul natural, cu instalare și întreținere corespunzătoare, poate dura mai mult de 100 de ani.
  • Unicitate – fiecare piatră are o textură și o culoare unice.
  • Respectarea mediului – finisarea cu pietre decorative de origine naturală garantează igiena și siguranța. Acarienii de praf și alți paraziți nu se vor reproduce pe o astfel de suprafață..

Decor de perete pe hol cu ​​piatră naturală

O piatră sălbatică pare masivă, volumul de spațiu este important pentru ea

Dar, mai presus de toate, cei care au ales marmură naturală, granit sau onix pentru decorarea casei vor să-și sublinieze statutul și viabilitatea financiară. În ciuda tuturor avantajelor materialelor naturale, majoritatea proprietarilor obișnuiți de apartamente și case private aleg piatra artificială pentru decorarea caselor, deoarece este mai ieftin și mai ușor de instalat..

Videoclip despre cum să vă faceți placarea de piatră

Exemple de utilizare a pietrei decorative în proiectarea holului

Pictură, oglindă și piatră în designul holului Decorarea din piatră a colțurilor pereților de pe hol Hol de intrare alb cu decorațiuni decorative din pereți din piatră Combinația de piatră, tapet și lemn în decorul holului Încadrarea tabloului pe hol cu ​​piatră decorativă Plăci de piatră pe peretele din hol Nișe decorative în hol, finisate cu piatră Decorarea din piatră a peretelui sub zidăria veche Decorarea colțului din hol cu ​​piatră decorativă Nișe iluminate în peretele de piatră al holului Trepte de piatră pe peretele holului Placi din decorarea pereților din hol Calcar în interiorul holului Utilizarea pietrei decorative în interiorul holului Granit în proiectarea pereților holului Piatra artificiala intr-un interior modern de hol Lampă pe perete pe hol, căptușită cu piatră Piatra sălbatică în interiorul holului Un exemplu de decorare a pereților unui hol cu ​​piatră decorativă Plăci de piatră în marginea ușii din hol Piatra acrilica pe peretele din hol Piatra neagră în designul holului Decorarea peretelui din hol cu ​​plăci de piatră Bordură mică de arc de piatră Decorați-vă pereții în hol Imitație de zidărie pe peretele din hol Decor de perete pe hol cu ​​piatră artificială Rafturi pe hol cu ​​ornamente din piatră Pereți în stil mansardă într-un hol îngust Piatra naturală în interiorul holului Fotografie de decor cu pereți decorativi din piatră pe hol Piatra ușoară în designul holului Holul de intrare al unei case private cu decor de pereți din piatră Decorarea pereților holului folosind tapet foto și piatră Motive antice în decorarea pereților holului Fotografie a holului de intrare al unui apartament din oraș cu decorațiuni de piatră Piatra acrilica in proiectarea holului Placare de perete din hol Piatra artificiala pe peretii din hol Hol elegant de intrare cu ornamente decorative din piatră Decorarea unui hol ușor cu plăci de piatră naturală Decorarea arcadelor ușilor cu plăci de piatră naturală Proiectare arc pe hol folosind piatră Decorarea deschiderii din peretele holului cu o piatră Combinația de piatră și tencuială texturată pe peretele din hol Decor din piatră artificială pentru pereții holului Lemn și piatră în interiorul holului Piatra decorativă în designul holului Decorarea contrastantă a holului cu piatră și tapet

Previous Post
Proiectare Dacha cu propriile mâini din materiale uzate
Next Post
تصميم وديكور مدروس لغرفة أطفال لطفلين
Immediate Momentum