15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Amenajarea bucătăriei ca sufragerie-sufragerie

Dacă spațiul o permite, atunci bucătăria poate fi nu numai un loc pentru prepararea și mâncarea mâncării, ci și o cameră de zi. Va fi posibil să vă adunați cu familia sau prietenii, să petreceți seri comune. Planificarea și designul atent vor face camera o cameră de zi excelentă.

Dacă spațiul o permite, atunci bucătăria poate fi nu numai un loc pentru prepararea și mâncarea mâncării, ci și o cameră de zi.

Dacă zona permite acest lucru, atunci bucătăria poate fi nu numai un loc pentru gătit și mâncare, ci și o cameră de zi..

Tipul și tipul de aspect

Un proiect creativ pentru tehnologia bucătăriei-sufragerie include diferite tipuri de amenajări. În apartamentele noi construite, pătratul spațiului de bucătărie vă permite să amenajați mobilier în funcție de dorințele proprietarilor..

Un proiect creativ pentru tehnologia bucătăriei-sufragerie include diferite tipuri de amenajări.

Un proiect creativ privind tehnologia bucătăriei-sufragerie include diferite tipuri de amenajări.

Liniar sau cu un singur rând

O vedere pe un singur rând este cea mai comună în tehnologia de planificare a unui proiect de bucătărie-sufragerie. Camerele mici nu lasă loc imaginației atunci când aranjați seturile de mobilier, mai ales atunci când unghiul nu depășește nouăzeci de grade. Dar dacă încercați, atunci este încă posibil să plasați modulele de bucătărie. Acum a devenit foarte la modă să așezi mobilierul pe un rând..

O vedere pe un singur rând este cea mai comună în tehnologia de planificare a unui proiect de bucătărie-sufragerie.

Vedere pe un singur rând – cea mai comună tehnologie pentru planificarea unui proiect de bucătărie-sufragerie.

Această opțiune este potrivită nu numai pentru încăperile înguste, ci și pentru cele care au o suprafață imensă. Acest tip are următoarea imagine: lângă peretele lung există o zonă destinată pregătirii capodoperelor culinare, iar lângă al doilea – un loc unde vor fi absorbite. O masă este așezată vizavi. Există deschideri ale ferestrelor și o ușă lângă ceilalți doi pereți. Include doar cele mai esențiale părți ale echipamentelor și mobilierului, mai ales dacă camera este mică.

Liniare – ocupă puțin spațiu, pentru a-și mări suprafața, se folosesc cele mai înalte dulapuri de perete. Datorită acestui fapt, puteți găzdui tot ce aveți nevoie.

Liniare - ocupă puțin spațiu, pentru a-și mări suprafața, se folosesc cele mai înalte dulapuri de perete.

Liniar – ocupă puțin spațiu, pentru a le mări suprafața, se folosesc cele mai înalte dulapuri de perete.

Colț sau în formă de L

Foarte des, camerele din colțul bucătăriei se numesc în formă de L. Gospodinele preferă deseori acest tip de amenajare. Pentru acest tip, sunt create 80% din seturile de bucătărie. Această opțiune vă permite să utilizați util întregul spațiu, precum și să îl împărțiți în două zone: zona de lucru, unde are loc procesul de gătit și pentru locul unde puteți mânca. Ele sunt de obicei situate în colțuri diferite. Unii fac totul pentru a menține cât mai mică distanța dintre frigider, plită și chiuvetă. Chiuveta trebuie să fie între compartimentul frigiderului și aragazul. Toate ustensilele de bucătărie pot fi aranjate foarte convenabil pentru gazdă.

Foarte des, camerele din colțul bucătăriei se numesc în formă de L.

Foarte des, camerele din colțul bucătăriei se numesc în formă de L..

Configurație dreptunghiulară

Versatilitatea acestui tip este că poate fi ușor împărțită în diferite zone, în timp ce este posibil să se creeze diferite forme geometrice. Cei care dețin dreptunghiulare sunt doar norocoși. Locul este folosit nu numai de-a lungul perimetrului. Dacă nu este suficient, atunci nuanțele deschise sunt folosite în decor. Acest spațiu este ideal pentru împărțirea în zone de lucru și de luat masa. De asemenea, dacă spațiul permite, este posibil să instalați o canapea pentru relaxare. Potrivit pentru orice stil.

Versatilitatea acestui tip este că poate fi ușor împărțită în diferite zone, în timp ce este posibil să se creeze diferite forme geometrice.

Versatilitatea acestui tip este că este ușor să îl împărțiți în zone diferite, în timp ce este posibil să creați forme geometrice diferite..

Paralel, galerie sau rând dublu

Bucătăriile cu două rânduri sunt adesea denumite bucătării paralele. Acestea sunt utilizate în încăperi de mers sau longitudinale. Dacă parametrii permit amplasarea de-a lungul pereților opuși, atunci această opțiune este ideală. Pe de o parte, există o mașină de spălat vase, plită și chiuvetă, pe de altă parte, un frigider care poate fi plasat într-un colț. Întregul perete este liber, mult spațiu pentru a agăța dulapurile și a obține o suprafață de lucru imensă. Există posibilitatea gătitului în comun și nimeni nu se va interfera unul cu celălalt, va fi suficient spațiu pentru doi.

Bucătăriile cu două rânduri sunt adesea denumite bucătării paralele. Acestea sunt utilizate în încăperi de mers sau longitudinale.

Bucătăriile cu două rânduri sunt adesea denumite bucătării paralele. Se folosește în încăperi de mers sau longitudinale.

Notă! Distanța dintre elementele paralele și aparatele trebuie să fie astfel încât ușa să poată fi deschisă din ambele părți.

Versiunea galeriei folosește doi pereți, ceea ce vă permite să gătiți într-un singur loc și să tăiați mâncarea în altul. Potrivit pentru camere alungite, dar nu pentru plimbări. Înainte de a vă opri, asigurați-vă că există cel puțin un metru și jumătate între dulapuri. În caz contrar, va fi incomod să le deschideți..

Versiunea galeriei folosește doi pereți, ceea ce vă permite să gătiți într-un loc și să tăiați mâncarea în altul.

Opțiunea galerie utilizează doi pereți, ceea ce vă permite să gătiți într-un loc și să tăiați mâncarea într-un alt loc.

Portal sau în formă de U

Planificarea unei camere de gantry pentru gătit seamănă cu un proiect în formă de U. Potrivit pentru apartamente medii spre mari. Partea principală este dată pentru gătit. Peretele din spate ar trebui să aibă o lungime minimă de 2,5 metri și o lungime maximă de 4. Spațiu liber între 1,5 și 3 metri. Chiuveta este situată în centru, frigiderul împreună cu suprafața de lucru în orice alte margini. Aparatele și mobilierul sunt așezate de-a lungul a trei pereți, parțial lângă fereastră. Un astfel de interior de bucătărie este perfect pentru planificarea unei bucătării-sufragerie. Dar nu uitați de stil și culoare, acestea ar trebui să fie în armonie între ele..

Planificarea unei camere de gantry pentru gătit seamănă cu un proiect în formă de U.

Planificarea unei camere de portal pentru gătit amintește de un proiect în formă de U..

Informații suplimentare! Atunci când combinați bucătăria cu camera de zi, procesul de gătit va fi la îndemâna tuturor, iar toată lumea va putea, de asemenea, să miroasă mâncarea finită. Sunt absorbiți în mobilier și tapet. Cea mai bună opțiune este o capotă puternică.

Bucătării insulare

O piesă de mobilier masivă servește drept „insulă” în centrul bucătăriei. Conținutul său poate fi complet diferit, dar stilul trebuie combinat cu setul cu cască. De exemplu, o masă completă sau un loc pentru gustări și mic dejun. Chiuveta, locul de muncă sau plita, barul, cuptorul sunt adesea instalate în această parte..

La fel de

O piesă de mobilier masivă servește drept „insulă” în centrul bucătăriei.

Configurația peninsulară

În această situație, echipamentul nu stă singur, este constructiv și ușor. Mergând în centrul camerei, se pare că continuă suprafața de lucru. Atașând scaune de bar la acesta, puteți obține o sală de mese sau un loc pentru o băutură împreună cu o gustare. S-a dovedit că hrănirea copiilor mici este mult mai confortabilă la o astfel de masă. Această vedere poate servi ca element de zonare, separând camera de zi de locul în care se prepară mâncarea..

În această situație, echipamentul nu stă singur, este constructiv și ușor.

În această situație, echipamentul nu stă singur, este constructiv și ușor.

Nefixat sau gratuit

Presupune prezența elementelor cu roți. Prin urmare, este posibil să le mutați constant dintr-un loc în altul. Este un know-how, va surprinde pe toți cunoscuții și este relevant în prezent. Puteți muta totul dacă doriți. Ideal pentru cei cărora le place să schimbe constant ceva. Dar proprietarul trebuie să-și amintească că chiuveta, aragazul și frigiderul vor sta întotdeauna într-un singur loc. Suprafața trebuie să fie mare, ceea ce nu este potrivit pentru un spațiu mic. Nu se va încadra în stilul clasic. De asemenea, va trebui să schimbați roțile și pardoseala, care se vor deteriora din cauza acestora..

Presupune prezența elementelor cu roți. Prin urmare, este posibil să le mutați constant dintr-un loc în altul.

Presupune prezența elementelor cu roți. Prin urmare, este posibil să le mutați constant dintr-un loc în altul..

Avantajele și dezavantajele reamenajării

Înainte de a continua cu planificarea creativă a proiectului bucătărie-sufragerie, este necesar să se evalueze laturile pozitive și negative ale acestei idei..

Principalele avantaje sunt:

  • extinderea spațiului liber și a spațiului;
  • apariția oportunității în timpul pregătirii de a comunica cu membrii familiei, de a urmări TV, de a privi copilul;
  • confort sporit în viața de zi cu zi (așezarea mesei înainte de sosirea oaspeților);
  • ocazia de a aduce la viață cele mai originale idei ale fanteziei tale;
  • apariția mai mult spațiu și lumină, care va da noi emoții pozitive.

Dar există și dezavantaje:

  • gluga nu va scăpa camera de mirosul mâncării;
  • nu tuturor le place să mănânce lângă frigider sau chiuvetă;
  • camera de bucătărie izolată a fost întotdeauna un simbol al vetrei;
  • zona de bucătărie trebuie să fie în același stil ca și sala de mese;
  • trebuie în permanență să se mențină curat.

Această opțiune este relevantă pentru:

  • garsoniere supradimensionate;
  • clădiri noi cu plan deschis;
  • apartamente cu un spațiu mic de bucătărie și un living mare;

    conace spațioase.

Important! Pentru a începe reamenajarea, trebuie mai întâi să o legalizați. Este posibil să faceți acest lucru după fapt. Pentru aceasta, este invitat un angajat de la ITO. El examinează și înregistrează totul. Dacă acțiunile nu încalcă cerințele de siguranță, atunci proprietarul primește un nou certificat de înregistrare pentru locuințe.

Opțiuni de reamenajare în camere mari

Dacă proiectul de planificare pentru bucătărie-sufragerie include lăsarea neschimbată a suprafeței de lucru, atunci va fi ușor de realizat. Ar trebui să fie separat vizual. Adesea folosit pentru această pardoseală, în modele și culori, diferă de cel din camera alăturată.

Dacă proiectul de planificare pentru bucătărie-sufragerie include lăsarea neschimbată a suprafeței de lucru, atunci va fi ușor de realizat.

Dacă proiectul de planificare pentru bucătărie-sufragerie include lăsarea neschimbată a suprafeței de lucru, atunci va fi ușor de realizat..

Amenajarea mobilierului și a aparatelor depinde de geometria camerei. De obicei, ideea combinării a două camere vine în mintea proprietarilor de apartamente mici, dar o astfel de soluție va avea succes chiar și pentru un conac..

În Hrușciov, de obicei chiuveta, aragazul cu gaz și suprafața de tăiere sunt lăsate neschimbate, iar spațiul liber este folosit pentru odihnă sau pentru a mânca.

Amenajarea mobilierului și a aparatelor depinde de geometria camerei.

Amplasarea mobilierului și a aparatelor depinde de geometria camerei..

Datorită spațiului liber, încearcă să instaleze partea insulei. Acest lucru este în special iubit de proprietarii de garsoniere. Cazarea devine din ce în ce mai elegantă și modernă. Aspectul bucătăriei-sufragerie include acest proiect, care vă permite să schimbați aspectul camerei de zi.

Datorită spațiului liber, încearcă să instaleze partea insulei.

Datorită spațiului liber, încearcă să instaleze partea insulei.

Culoarea și zonarea nivelului

Dacă proprietarul a ales această opțiune pentru împărțirea spațiului, trebuie să țină cont de faptul că toate culorile ar trebui să arate armonios între ele. Nu este necesar să faceți toate tonurile la fel. Vor face nuanțe reci și calme. De exemplu, faceți zona canapelei caldă, iar zona de lucru rece.

Dacă proprietarul a ales această opțiune pentru împărțirea spațiului, el trebuie să ia în considerare faptul că toate culorile ar trebui să arate armonios între ele.

Dacă proprietarul apartamentului a ales această opțiune pentru împărțirea spațiului, trebuie să ia în considerare faptul că toate culorile ar trebui să arate armonios între ele..

Partiții

Camera este literalmente împărțită în două camere. Acest lucru se face în mai multe moduri:

  • spațiul este împărțit folosind un arc realizat din gips-carton;
  • utilizați o construcție de gips-carton în care poate fi realizată o fereastră;
  • folosiți uși glisante din sticlă, partiția arată elegantă și fără greutate;
  • vechiul zid este demolat, dar doar parțial.

Contoare de bar

Această opțiune de zonare este potrivită pentru toate dimensiunile camerei. Principalul plus este că poate servi ca o suprafață de lucru, o masă sau un loc pentru prânz. Cel mai adesea, barul este staționar. Atinge șaizeci de centimetri în lungime și treizeci și cinci de lățime. Este posibil să încorporezi în el aparate de uz casnic sau un dulap.

Această opțiune de zonare este potrivită pentru toate dimensiunile camerei. Principalul plus este că poate servi ca o suprafață de lucru, o masă sau un loc pentru prânz.

Această opțiune de zonare este potrivită pentru toate dimensiunile camerei. Principalul plus – poate servi ca suprafață de lucru, masă sau loc de prânz.

Iluminat

Iluminatul este folosit în fiecare cameră. Dar puțini oameni își dau seama că poate servi ca o împărțire în secțiuni:

  • candelabre de tavan sunt agățate în sufragerie și în bucătării, separat pe fiecare amplasament;
  • folosiți diverse aplice și veioze pentru a accentua zona destinată recreerii;
  • surse de lumină suplimentare sunt adesea instalate deasupra suprafeței de lucru.

Separarea prin mobilier

Un dulap poate fi folosit ca separare. Poate fi închis pentru a stoca vesela sau poate fi deschis ca raft de decor. De asemenea, se folosesc simultan mai multe articole de mobilier – o măsuță de cafea, un puf sau un fotoliu. Livingul se remarcă cu ajutorul canapelei. Este instalat cu spatele la zona de lucru.

Livingul se remarcă cu ajutorul canapelei. Este instalat cu spatele la zona de lucru.

Livingul se remarcă cu ajutorul canapelei. Este instalat cu spatele la zona de lucru.

Opțiuni de zonă mică

Există mai multe opțiuni pentru amenajarea bucătăriilor cu o suprafață mică..

1. Clasic – amenajarea se realizează utilizând metoda tradițională: un dulap este atârnat lângă chiuvetă și aragaz, este instalat un set și se formează o zonă de lucru. Pe jumătatea opusă există un frigider cu masă. Este adevărat, uneori frigiderul trebuie așezat pe coridor, deoarece nu există suficient spațiu.

Clasic - amenajarea are loc în mod tradițional: un dulap este agățat lângă chiuvetă și aragaz, este instalat un set, se formează o zonă de lucru.

Clasic – amenajarea are loc în metoda tradițională: un dulap este atârnat lângă chiuvetă și aragazul și este instalat un set, se formează o zonă de lucru.

2. Circular – pervazul ferestrei este folosit ca blat. Aparatele și mobilierul sunt situate într-un cerc lângă trei pereți, al patrulea este intrarea. Dulapurile înalte sunt agățate în jurul perimetrului, mai degrabă decât să se îngrămădească într-un singur loc. Rafturile din sticlă sunt plasate sub tavan pentru a crea iluzia unui singur spațiu..

Circular - pervazul ferestrei este folosit ca blat.

Circular – pervazul ferestrei este folosit ca blat.

La crearea unui astfel de proiect, se iau în considerare toate aspectele pozitive și negative. Rolul principal este dat zonării spațiului. Un designer cu experiență vă va ajuta să dezvoltați un proiect creativ de planificare a bucătăriei-mesei.

Video: Cum să economisiți bani corect. Bucătărie-living în apartament

50 de idei foto pentru planificarea unui apartament cu o bucătărie-living

Previous Post
Dizajn obývačky 19-20 m2 s jedným oknom pre rôzne rozloženia
Next Post
توصيل موقد الغاز: كيفية تركيب موقد الغاز خطوة بخطوة