15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dizajn obývačky 19-20 m2 s jedným oknom pre rôzne rozloženia

Štandardné mestské byty majú najčastejšie obdĺžnikový obývací priestor do 20 štvorcov. Hlavná miestnosť, kam sú pozvaní hostia a kde sa stretáva rodina, by mala potešiť modernou atmosférou a pohostinnou atmosférou. Premyslený dizajn obývačky s rozlohou 20 metrov štvorcových vás nielenže zbaví pocitu, že je všetko ako ostatné, ale umožní tiež racionálne využiť každý meter miestnosti. Odborníci zdieľajú svoje tajomstvá zónovania a zdobenia štandardnej obývačky v rôznych štýloch, aby miestnosť vyzerala exkluzívne a peniaze sa nemrhali na renovácie.

príklad svetlého dizajnu obývačky 19-20 m2

Podsvietená akcentovaná stena bude vyzerať veľmi krásne.

možnosť svetlého štýlu obývačky 19-20 m2

Vo veľkej obývačke by malo byť dostatok svetla.

možnosť pre neobvyklý interiér obývacia izba 19-20 m2

Dizajn obývačky je vyrobený v štýle Provence

Usporiadanie štandardnej miestnosti originálnymi spôsobmi

Obdĺžniková obývačka alebo hala, ako sa tomu zvyklo predtým hovoriť, už dlhší čas nie je zariadená objemným skriňovým nábytkom. Moderný dizajn obývačky, haly alebo spoločenskej miestnosti na 19-20 m2 navrhuje nový prístup k usporiadaniu. Do popredia sa dostávajú tieto:

  • funkčnosť;
  • zónovanie;
  • optimalizácia oblasti;
  • vizuálne rozšírenie priestoru;
  • rozpoznateľné štylistické riešenie.

príklad krásneho štýlu obývačky 19-20 m2

Táto obývačka sa stane vašim obľúbeným miestom na oddych.

možnosť krásneho interiéru obývačky 19-20 m2

Obraz na stene dokonale doplní interiér miestnosti.

Aj keď sa zdá, že „štvorce“ obývačky nie sú také malé, všetko závisí od toho, ako sa tento obytný priestor využije.

  1. V jednoizbovom byte nie je často len obývačka, ale aj spálňa rodičov a dieťaťa, kancelária s počítačovým stolom a jedáleň. S malou kuchyňou tu musíte vytiahnuť jedálenský stôl, mnoho rodín tu večeria a schádza sa pred televízorom..
  2. V malej rodine je jednoizbový byt spálňou, ktorá slúži ako obývačka. Najčastejšie používajú rozkladaciu pohovku pre dvoch, ktorá nie je zostavená každý deň, ale miestnosť rýchlo získa vzhľad haly príchodom hostí. Pri návrhu obývačky s rozlohou 20 m2 je dôležité vziať do úvahy túto špecifickosť..
  3. V súkromných domoch je rozloženie ľubovoľné, ale interiér obývačky s rozlohou 20 m2 s jedným oknom často pripomína rozloženie haly, ako v bytových domoch. Samotný formát okna, vykurovacie zariadenia alebo krb však robia vlastné úpravy dizajnu miestnosti..
  4. Tí, ktorí pracujú z domu a pravidelne prijímajú návštevníkov (nezávislí pracovníci, tútori, psychológovia, maséri, krajčíri), sú nútení spojiť túto miestnosť so štúdiom. V tomto prípade je interiér miestnosti 20 m2. mali by existovať 2 funkčné akcenty – recepcia a pracovisko. príklad svetlej obývačky 19-20 m2

    Stretch stropné osvetlenie vytvára v miestnosti príjemnú atmosféru

    variant neobvyklého dizajnu obývačky 19-20 m2

    Svetlé farby môžu vizuálne rozšíriť hranice miestnosti

    príklad svetlej obývačky 19-20 m2

    Kombinácia bielej a hnedej vyzerá veľmi pekne a moderne

  5. Viacizbové domy a byty poskytujú viac priestoru pre predstavivosť majiteľov, ktorí chcú kreatívne vyzdobiť veľkú miestnosť. Štýlový originálny dizajn obývačky môže zdôrazniť výber v prospech netriviálnej funkčnosti:
  • skrinka s knižnicou v klasickom štýle;
  • skleník s akváriami – ekologický štýl;
  • futuristické domáce kino;
  • jedáleň pre veľkú alebo veľkú rodinu v duchu Provence;
  • obývacia izba športového fanúšika v podkroví alebo v štýle high-tech;
  • počítačová herňa.

Nezávisle usporiadajte dizajn obývačky 19-20 m2. s jedným oknom v klasickom štýle nie je nič ťažké, ak použijete dobrý hotový projekt. S touto myšlienkou môžu pomôcť tradičné dokončovacie materiály, dobré nápady a inšpiratívne príklady na fotografii..

Ako zariadiť priechodnú obývaciu izbu?

Oddelená izba s jednými dverami je bežnou možnosťou v typických projektoch. Ale čo robiť s malým bytom, kde jedinou veľkou miestnosťou je obývačka pre 19-20 „štvorcov“, ale ide o priechod. Je ťažké vybaviť takú miestnosť ako plnohodnotnú manželskú spálňu, aj keď je zvykom prijímať hostí tu a v dobre vybavenej kuchyni..

Toto je nútené opatrenie v dvojizbovom byte, ak je malá izba daná ako detská spálňa. Aby ste sa vo svojom osobnom priestore cítili pohodlne, miesto na spanie je umiestnené za priečkou, obrazovkou alebo ozdobným štítom. Vďaka tomu nebude dizajn obývačky o 20 metrov štvorcových pohodlnejší pre život, ale vymedzenie prispieva k kompetentnému zónovaniu priechodnej miestnosti.

variant svetlého štýlu obývačky 19-20 m2

Kresba na stenu v obývačke upúta pozornosť hostí

príklad neobvyklého dizajnu obývačky s rozlohou 19-20 m2

Obývaciu izbu je možné kombinovať s kuchyňou

Prechody do susedných miestností sú zvyčajne cez alebo cez roh – dvere sú umiestnené blízko priľahlých stien. V druhom prípade je výhodnejšie vybaviť izbu luxusným nábytkom. Je pohodlnejšie naplánovať funkčné zónovanie haly. Tu nájdete, kam umiestniť vstavanú skriňu, ak sa bez nej rodina nezaobíde. Koncovú stenu obývačky so širokým oknom je možné krásne previazať viacvrstvovými závesmi.

Niekoľko moderných interiérových dverí z nádherného dreva môže zdobiť dizajn 20-metrovej priechodnej obývačky. Rozdrvia však takmer všetky steny, vzhľadom na to, že stále existuje okno. Jedinou cestou von je vybaviť steny kompaktnými policami a úzkymi policami. Čalúnený nábytok môže mať akýkoľvek formát, ak ho dáte na ostrov – do stredu miestnosti.

Dôležitá podmienka. V rohu odpruženom ostrovom by mala byť zadná strana čalúnená rovnakou nábytkovou tkaninou ako predná časť.

Môžu to byť 2-3 pohovky podobného vzhľadu, usporiadané ako ostrov, s kreslom alebo lavicou v blízkosti plazmového panelu, okna alebo akvária. Nová nábytková zostava a obývací kút vyzdobia dizajn obývačky s rozlohou 20 m². Táto možnosť vybavenia obývačky niekoľkými dverami nebude zasahovať do prechodu do susedných miestností..

príklad svetlého interiéru obývačky 19-20 m2

Obrázky na stene dokonale doplnia interiér obývačky.

možnosť krásneho štýlu obývačky 19-20 m2

S ozdobným kameňom môžete vytvoriť prízvuk

možnosť pre neobvyklý interiér obývačky 19-20 m2

Hnedá sedačka veľmi dobre dopĺňa interiér miestnosti.

Stáva sa, že usporiadanie obývačky je uhol, a dokonca je nepostrehnuteľné, že má pomerne veľké zábery. Často je to aj kontrolný bod susediaci s kuchyňou. Napriek tomu, že sa priestor v ňom zdá byť malý, aj pri týchto záberoch je dôležité zamyslieť sa nad tým, ako zónovať a vybaviť každý roh z hľadiska funkčnosti. Hlavným zameraním v dizajne obývačky s kuchyňou je 20 m². roh – jedálenský set a dizajn jedálenského kúta, ako na fotografii.

Najvýhodnejšie je vybaviť hranatú obývaciu izbu, aj keď je priechodná. Nezaťažujte však miestnosť prebytkom nábytku a príslušenstva. Nech je menej nábytku, ale toho najnutnejšieho. To poskytne v uličkách viac priestoru pre voľný pohyb a priestor pre vstup svetla..

príklad svetlého dizajnu obývačky 19-20 m2

Vynikajúcou možnosťou by bolo skombinovať spálňu a obývaciu izbu.

príklad krásneho dizajnu obývačky s rozlohou 19-20 m2

Dizajn miestnosti je vyrobený v jednej farebnej schéme

Výber farby za rôznych svetelných podmienok

Voľba hlavnej farby v dizajne obývačky 20 m². by mali byť diktované nielen osobnými preferenciami, ale aj charakteristikami osvetlenia. Toto zohľadňuje:

  • denné (prirodzené) osvetlenie;
  • nočné osvetlenie;
  • všeobecné svetlo;
  • lokálne osvetlenie funkčných oblastí.

TABUĽKA

1.

Severné okno

Citrón, broskyňa, žltá, oranžová, červená, fuchsie

2.

Južná orientácia

Svetlomodrá, modrá, tyrkysová, orgovánová, svetlo zelená, bordová, fialová

3.

Východné okná

Biela, mliečna, perleťová, svetlo béžová, ružová, karamelová, odtiene zelenej

4.

Západná strana

Drevené odtiene, sivá, čiernobiely roztok, karmínová, farba západu slnka

Teplá škála stien a závesov svetlých odtieňov kompenzuje nedostatok slnečného svetla v interiéri obývačky 20 m2 – uprednostňujú sa otepľovacie tóny. Zrkadlové steny sú vhodné.

Hlavný tón studeného spektra na južnej strane vizuálne blokuje prebytok slnečného svetla, zabraňuje vyblednutiu dokončovacích materiálov, dodáva pocit pohodlia..

variant svetlého interiéru obývačky 19-20 m2

Akcentovú stenu je možné vyrobiť pomocou 3D panelov

možnosť krásneho interiéru obývačky 19-20 m2

Dizajn miestnosti je vyrobený v béžovej farbe

príklad svetlého štýlu obývačky 19-20 m2

Biela sa hodí k dreveným podlahám

Slnko rýchlo opúšťa východnú stranu domu, skoro večer sa stmieva. Dizajn obývačky je 19-20 m2. s balkónom sú vhodné svetlé a neutrálne odtiene, ale sú možné bezplatné odchýlky.

Na západnej strane lúče zapadajúceho slnka dlho zohrievajú steny. Voľba prevládajúceho odtieňa nie je taká zásadná ako na severnej strane. Je možná aj čierna tapeta, ale je lepšie, ak sú žakárové – ušľachtilý matný vzor na lesklom základe.

Pokiaľ ide o osvetlenie, sú možné akékoľvek možnosti, pokiaľ nie je tma. V modernom svetelnom dizajne obývačky 20 m2. široko sa používajú hlavné typy osvetľovacích zariadení pre všeobecné a miestne osvetlenie – stropné, podlahové a stenové, diódové pásky.

možnosť neobvyklého dizajnu obývačky 19-20 m2

Dodatočné stropné osvetlenie dokonale doplní interiér miestnosti

príklad svetlého interiéru obývačky 19-20 m2

Jasné farby môžu vizuálne rozšíriť hranice miestnosti

Ako si vybrať moderné dokončovacie materiály na podlahu, steny a strop obývačky

Pri výbere typu povrchovej úpravy je dôležité nájsť také materiály, aby dizajn obývačky bol 19-20 m2. s jedným oknom, klasické alebo moderné, spĺňalo základné požiadavky:

  • šetrnosť k životnému prostrediu;
  • trvanlivosť;
  • jednoduchosť inštalácie;
  • súlad s modernými technológiami.

Pri výbere štýlu a typu dokončovacích materiálov majte na pamäti, že dizajn haly je 20 metrov štvorcových. by mali byť v súlade s priľahlými miestnosťami. Musíte uznať, že byt s obývacou izbou v modernistickom štýle začiatku dvadsiateho storočia bude pôsobiť smiešne a nevkusne, vstupná hala je gotická s fakľami, kuchyňa je vidiecka, „morská“ kúpeľňa a spálňa v duchu arabský východ. Zmysel pre proporcie a obmedzený štýl celého domu je kľúčom k úspechu akejkoľvek opravy, ako na fotografii.

variant svetelného dizajnu obývačky 19-20 m2

Biela pohovka na tmavej podlahe vyzerá elegantne

príklad svetlého štýlu obývačky 19-20 m2

Kombinácia svetlých a tmavých odtieňov vyzerá krásne a moderne

príklad neobvyklého interiéru obývačky 19-20 m2

Obývaciu izbu je možné kombinovať so spálňou

  1. Dekorácia na strop.

    Dnes sú v móde viacúrovňové konštrukcie a napínané stropy s pôvodným osvetlením. „Efektný“ strop je vhodný iba v jednom prípade – celkový dizajn obývačky 19 20 metrov štvorcových M. s jedným oknom je dosť skromný, v modernom štýle. Je schopný napraviť situáciu, ak sa oprava stien a podláh ukázala ako príliš skromná a nenápadná. Modelovanie, tvarovanie, objemná stropná rímsa – ich čas uplynul, sú relevantné iba v historickom štýle.

    Dobre navrhnutý strop pomôže zonovať priestor miestnosti a pridať osvetlenie. Ak je málo svetla, je lepšie zvoliť lesklé plátno, takmer so zrkadlovým efektom, zatiaľ čo na stropnú rímsu potrebujete priehľadný tyl. Keď je dostatok svetla, je lepšie zvoliť matný alebo saténový strečový strop, môžete mať viac dekoratívnych detailov, ale s diódovým podsvietením. Veľmi obľúbené sú „plávajúce“ stropy s osvetlením po obvode, zrkadlové stropy nie sú v dizajne modernej miestnosti s rozlohou 20 m² až tak žiadané..

  2. Nástenná dekorácia.

    Zrkadlá môžu miestnosť opticky rozšíriť, ale stačí 19-20 „štvorcov“. Preto je lepšie obmedziť sa na vysoké úzke panely až po strop, podľa toho, ktorý odraz je opačný.

    Tapeta alebo maľba v interiéri štvorcovej miestnosti s rozlohou 20 metrov štvorcových? Ak neexistuje žiadny konkrétny koncept dizajnu, je lepšie na tapetu zvoliť tapetu vyrobenú zo sklenených vlákien. Je to lacné a praktické, farbu je možné meniť každý rok – podľa želania alebo keď sa znečistí. Toto riešenie je relevantné v rodinách s malými „umelcami“, ktorí pravidelne zanechávajú svoje čmáranice na stenách..

    Tekuté tapety sú skvelým spôsobom obkladania stien v dizajne obývačky 19-20 m², ak chcete bezšvíkové tapety s „teplým“ pocitom. Jednoduché použitie a odstránenie, kedykoľvek chcete zmeniť vzhľad svojej hosťovskej izby.

    Dekoratívne panely a fotografické tapety s 3D efektom sú vybrané pre konkrétne účely návrhu. Kresba by mala zodpovedať štýlu a nezabúdajte, že sa na nich odráža určité obdobie – leto, zima alebo jeseň. To môže spôsobiť nesúlad v celkovom koncepte a vo vzťahu k krajine za oknom..

    Dekoratívna omietka je vynikajúcim riešením pre moderný dizajn v interiéri hosťovskej izby s rozlohou 20 m². Široká škála štruktúrovaných povrchov vám dáva neuveriteľnú voľnosť pri výbere povrchových úprav. Mnoho ľudí si ale myslí, že sa nevyhnutne jedná o „podkôrny hmyz“ a jeho varianty. Vôbec nie, pozrite sa do katalógov, ako pestrý je výber interiéru. A zo sadry môžete vyrábať akékoľvek volumetrické obrázky – krajiny, reliéfy fantastických tvorov, fantasy kvety – ako na fotografii..

  3. Podlahy.

Prírodné drevo a imitácia jeho textúry v syntetických náprotivkoch je klasika, ktorá sa používa v rôznych štýloch. Najpopulárnejší laminát, ktorý je ponúkaný s rôznym stupňom odolnosti proti oderu, je vhodný pre 32-33 tried v obývacej izbe. Podľa katalógov si môžete vybrať lamely s dekorom na akýkoľvek druh dreva – od bieleného dubu po čokoládovú wenge.

Samonivelačné podlahy (polymérny povlak) poskytujú bezchybne rovný povrch, zatiaľ čo priehľadný polymér môže pokryť akúkoľvek dlažbu alebo lamelový povlak. Je to podobné ako samonivelačné zmesi, ale ako vrchný náter. Čierne samonivelačné podlahy s lakovým efektom pôsobia luxusne – pripomínajú čierne zrkadlo. Ale zároveň nemôžete robiť zrkadlové povrchy na stenách a strope, jedna vec. Táto krytina by mala zodpovedať zvolenému štýlu a dizajnu miestnosti 20 metrov.

variant svetelného dizajnu obývačky 19-20 m2

Krb v obývacej izbe dokonale doplní interiér miestnosti.

príklad krásneho štýlu obývačky 19-20 m2

Dizajn obývačky je vyrobený v modernom štýle

Imitácia mramorových dlaždíc, najmä s „bezproblémovou inštaláciou“, tiež vyzerá luxusne, je však vhodná na dekoráciu v historickom štýle. Dnes sa na tento účel používa porcelánová kamenina – pozadie, mozaiková rozeta, kontrastné rámy. To všetko môže byť z rovnakého materiálu, ale s inou farbou textúry. Vynikajúce riešenie pre systém „teplej podlahy“ v obývacej izbe. Myslite však na to, že obyčajná rezačka dlaždíc to neberie, iba stroj na rezanie vodným lúčom. Preto tí, ktorí uprednostňujú imitáciu pod „mramorovými“ podlahami, sa musia obrátiť na špecialistov.

Viac vynikajúcich riešení pre návrh 20-metrovej miestnosti navrhne náš ilustračný materiál..

Video: Dizajn obývačky 19-20 m2

50 fotografií nápadov na dizajn obývačky 19–20 m2:

možnosť svetlého štýlu obývačky 19-20 m2 fotografia príklad nádherného interiéru obývačky s rozlohou 19-20 m2 príklad svetlého dizajnu obývačky 19-20 m2 variant neobvyklého štýlu obývačky 19-20 m2 fotografia príklad neobvyklej interiérovej obývačky s rozlohou 19-20 m2 variant jasného dizajnu obývačky s obrázkom 19-20 m2 možnosť krásneho štýlu obývačky 19-20 m2 fotografia verzia svetlého interiéru obývačky 19–20 m2 príklad svetlého dizajnu obývačky 19-19 m2 príklad krásneho interiéru obývačky s rozlohou 19-20 m2 variant neobvyklého štýlu obývačky 19-20 m2 obrázok variant neobvyklého dizajnu obývačky 19-20 m2 príklad nádhernej interiérovej obývačky s fotografiou 19-20 metrov štvorcových príklad jasného štýlu obývačky s rozlohou 19-20 metrov štvorcových možnosť svetlého dizajnu obývačky 19-20 m2 príklad jasného interiéru obývačky s rozlohou 19-20 m2 príklad krásneho štýlu obývačky s rozlohou 19-20 metrov štvorcových variant neobvyklého dizajnu obývačky 19-20 m2 fotografia verzia jasného štýlu obývacej izby s obrázkom 19-20 m2 príklad svetlého interiéru obývačky 19-19 m2 príklad neobvyklého štýlu obývačky s rozlohou 19-20 metrov štvorcových možnosť svetlého interiéru obývačky 19-20 m2 fotografia verzia svetelného dizajnu obývačky 19-20 m2 príklad nádherného štýlu obývačky s rozlohou 19-20 m2 príklad svetlého interiéru obývačky s rozlohou 19-20 m2 variant neobvyklého dizajnu obývačky 19-20 m2 príklad jasného dizajnu obývačky s fotografiou 19-20 m2 verzia svetlého interiéru obývačky s obrázkom 19-20 m2 príklad obývačky s ľahkým štýlom 19-20 m2 možnosť krásneho dizajnu obývačky 19-20 m2 fotografia možnosť neobvyklého interiéru obývačky 19-20 m2 príklad svetlého interiéru obývačky s rozlohou 19-20 metrov štvorcových príklad neobvyklého dizajnu obývačky s rozlohou 19-20 metrov štvorcových možnosť svetlého štýlu obývačky 19-20 m2 príklad neobvyklého dizajnu obývačky s rozlohou 19-20 m2 príklad svetelného dizajnu obývačky s rozlohou 19-20 m2 možnosť krásneho interiéru obývačky 19-20 m2 fotografia príklad neobvyklého štýlu obývačky s rozlohou 19-20 m2 možnosť svetlého interiéru obývacej izby s obrázkom 19-20 m2 variant krásneho dizajnu obývačky 19-20 m2 fotografia príklad obývačky s ľahkým štýlom 19-20 m2 príklad jasného dizajnu obývačky s rozlohou 19-20 m2 verzia svetelného štýlu obývačky 19-20 m2 možnosť krásneho štýlu obývačky 19-20 m2 fotografia príklad neobvyklého dizajnu obývačky s rozlohou 19-20 metrov štvorcových verzia svetlého interiéru obývačky 19-20 m2 fotografia možnosť nádherného interiéru obývačky s obrázkom 19-20 m2 príklad svetlého štýlu obývačky s rozlohou 19-20 m2 príklad krásneho dizajnu obrázku obývačky 19-20 m2 variant neobvyklého štýlu obývačky 19-20 m2 fotografia

Previous Post
Hogyan kell alkalmazni a cserjéket a tereprendezésben
Next Post
كيفية اختيار أدوات الميكروويف