15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cum să spălați un frigider nou înainte de al utiliza pentru prima dată. Remedii populare și produse chimice de uz casnic

Un frigider este o achiziție serioasă și costisitoare. De obicei, oamenii, în virtutea experienței de viață, sunt conștienți de regulile de funcționare a acesteia. Dar, dintr-un anumit motiv, nu toată lumea știe că nu ar trebui să îl conectați imediat și să îl încărcați cu produse. Înainte de a utiliza frigiderul pentru prima dată, spălați-l.

Spălarea unui frigider nou.

După ce ați cumpărat un frigider nou, înainte de utilizare, trebuie să îl spălați cu siguranță.

Cum se spală un frigider nou înainte de prima utilizare?

Există o serie de factori în favoarea spălării.

  • Nou, proaspăt din fabrică, aparatul de uz casnic are un miros specific, îl puteți numi „tehnic”. Spălarea ajută la prevenirea alimentelor de la absorbția acestei arome discutabile..
  • În producția de aparate de uz casnic – la urma urmei, aceasta nu este fabricarea de echipamente medicale și produse alimentare – nu sunt respectate cerințe stricte de sterilitate. O unitate nouă poate părea curată, dar, de fapt, pe suprafețele sale interne pot apărea praf și diverși contaminanți..
  • Articolul nu a ajuns imediat la magazin – a avut șansa de a vizita un depozit de producție, poate chiar două – marile magazine și centrele au și propriile depozite. În timpul transportului și în timpul depozitării, praf și microparticule de murdărie s-au așezat pe dispozitiv – la urma urmei, ambalajul acestuia nu este vidat.

Cum se curăță un frigider nou.

Pentru a elimina mirosul specific, noul frigider trebuie spălat bine.

Spălarea aparatului după aceste aventuri este o cerință igienică normală, o necesitate. Cum se spală o unitate echipată cu un sistem “No Frost” și este acest tratament diferit de spălarea unui frigider convențional?

Caracteristici de curățare a camerei cu sistemul „No Frost”

Cel mai important element în funcționarea camerei No Frost este sistemul de ventilație. Înfundarea acestuia poate duce la consecințe deprimante, până și până la defectarea dispozitivului. Primul lucru de făcut este să curățați orificiile de ventilație din ambele camere – congelator și frigider. Pentru a le prelucra, veți avea nevoie de tampoane de bumbac și apă curată la temperatura camerei sau o soluție slabă de sodă. Găurile trebuie manipulate foarte atent. Panourile externe pot fi tratate cu produse de curățat chimice, cu excepția celor abrazive care pot zgâria suprafața.

Mai întâi trebuie să curățați orificiile de aerisire.

Curățarea frigiderelor care funcționează cu sistemul Know Frost Încep cu orificiile de ventilație.

Important! Este interzisă deconectarea panourilor care acoperă aerisirea. Încălcați termenii contractului de garanție cu producătorul dispozitivului și, în caz de forță majoră (funcționarea incorectă a dispozitivului, defecțiuni) pierdeți dreptul la reparații gratuite.

Cum se curăță interiorul unui frigider obișnuit

În acest caz, este permisă utilizarea atât a agenților de curățare improvizați, cât și a agenților chimici de curățare pentru spălare, utilizându-i în conformitate cu instrucțiunile producătorului. Asemănarea cu spălarea „Fără îngheț” este că, de asemenea, nu se recomandă utilizarea pulberilor abrazive. Acest lucru este valabil mai ales pentru curățarea congelatorului..

Produsele chimice sunt folosite pentru spălarea frigiderului.

Produsele chimice de uz casnic pot fi utilizate pentru curățarea frigiderelor convenționale..

Alegerea detergenților

Depinde de tine cum să speli noul frigider. Alegerea este o chestiune de gust și preferință personală. O unitate bine îngrijită poate fi văzută atât în ​​casele în care se folosesc metodele tradiționale de curățare „ale bunicii”, cât și în cele mai moderne bucătării de înaltă tehnologie, unde se utilizează compuși chimici speciali. Un argument incontestabil în favoarea metodelor populare este alergia la substanțele chimice de uz casnic de la gazda sau membrii familiei ei.

Remedii populare pentru spălarea frigiderului.

Dacă gazda este alergică la substanțe chimice, atunci puteți folosi remedii populare pentru a curăța frigiderul.

Produse chimice de uz casnic

Astăzi se produce un număr considerabil de produse specializate pentru igiena echipamentelor frigorifice. Formele populare de eliberare sunt spuma de pulverizare, lichid, gel. Sunt preferate datorită eficienței și proprietăților lor: de obicei, aceste substanțe chimice de uz casnic au un efect antibacterian, pot spăla chiar și petele vechi încăpățânate, sunt potrivite atât pentru spălarea în interior, cât și în exterior. În funcție de producător, costul acestor produse este diferit..

Produse chimice de uz casnic pentru curățarea frigiderului.

Produsele chimice de uz casnic sunt utilizate pentru curățarea suprafețelor interne și externe.

Produse de mărci scumpe bine cunoscute:

  • Electrolux E6RCS104 (sub formă de lichid spray, fabricat în Italia).
  • WPRO FRI 00 (variantă similară, de asemenea producător italian).
  • Topperr 3104 (set de îngrijire a frigiderului format din agent de curățare, cârpă din microfibră și absorbant de mirosuri pe bază de granule de cărbune activ, fabricat în Germania). Spray-ul poate fi achiziționat separat la un preț semnificativ mai mic..

Opțiuni bugetare.

  • Clean Home (gel de spălat universal, producător casnic).
  • Selena (spray lichid fabricat în Rusia).
  • “Frigider curat” de la Luxus (cu arome de tei, grapefruit, mentă. Agent de pulverizare, producție rusă conform tehnologiei germane).

Detergenți pentru frigidere.

Puteți folosi detergenți ruși și străini pentru spălare.

Între mărcile scumpe și cele ieftine, există multe articole la prețuri medii. Înainte de a utiliza conform instrucțiunilor, ar trebui să studiați recomandările producătorului pentru utilizare pe etichetă..

Important! Producătorii susțin că capodoperele lor chimice nu necesită ștergerea finală a frigiderului, deoarece nu conțin substanțe toxice pentru om și care pot fi absorbite în alimente. Dar este încă mai bine să folosiți apă curată – se poate presupune că nu există într-adevăr toxine, dar pot fi prezenți alergeni pentru anumite persoane.

Spălarea unui frigider nou.

La sfârșitul spălării, puteți freca suprafețele cu apă curată.

Remedii populare

Dacă gazda sau gospodăria ei are reacții alergice la mirosul compușilor chimici, ar trebui să aflați cum să spălați corect și curat noul frigider cu mijloace improvizate..

Pentru prima metodă veți avea nevoie de:

  • Bicarbonat de sodiu simplu
  • apă curată, la temperatura camerei;
  • burete sau pânză;
  • prosop.

Mod de preparare a unei soluții de spălare: amestecați 2 (dacă frigiderul miroase puternic – 4) linguri de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă. Întregul proces va necesita (în funcție de dimensiunea dispozitivului) aproximativ 5 litri de apă. După terminarea igienizării, clătiți bine buretele sau cârpa sau luați unul curat – și îndepărtați resturile de sodă.

Sifon pentru spălarea frigiderului.

Dacă sunteți alergic la substanțe chimice, puteți folosi bicarbonat de sodiu obișnuit..

La fel de eficientă ca sifonul, emulsia de săpun va spăla murdăria – pentru a o obține, radeți niște săpun de rufe (puteți folosi resturi), umpleți cu apă și obțineți formarea unei soluții de săpun.

Pentru a doua metodă, aceeași apă și un burete vor fi la îndemână, dar luați faimosul îndepărtator de mirosuri de casă – oțet. Două linguri sunt suficiente pentru 1 litru de apă.

Oțet pentru curățarea frigiderului.

Oțetul este un agent de îndepărtare a mirosurilor versatil.

Ambele camere pot fi curățate cu ambele produse. După spălare și ștergere curată, uscați complet întregul interior al aparatului cu un prosop. Se lasă să se usuce după cum este necesar.

Important! Nu ștergeți garniturile de cauciuc cu soluție de oțet pentru a evita uscarea și deteriorarea..

Pregătirea pentru spălare

Ți-au adus un frigider. Primul lucru de făcut este să te uiți înăuntru. Camerele de refrigerare și congelare pot conține articole care sunt complet inutile pentru o utilizare ulterioară. Vorbim despre materiale de ambalare – folie, distanțieri din spumă. Aruncă acest gunoi.

Adunați toate articolele de care aveți nevoie pentru a igieniza unitatea pentru a le avea la îndemână:

  • mănuși de uz casnic din cauciuc pentru a proteja pielea mâinilor;
  • bureți, șervețele sau cârpe curate;
  • un prosop curat și uscat pentru a îndepărta excesul de umiditate;
  • întregul set de produse selectate – tradiționale sau chimice;
  • dacă doriți să faceți o soluție, pregătiți-o.

Mijloace pentru spălarea frigiderului.

Un burete, mănuși de cauciuc și produse chimice de uz casnic sunt tot ce este necesar pentru a spăla frigiderul.

Tehnologie de spălare în interior și exterior

Cum curăț efectiv noul meu frigider înainte de a-l folosi? Indiferent de compoziția de curățare utilizată, va fi necesară grijă la manipularea frigiderului: caracteristicile sale de design sunt de așa natură încât va trebui să acordați multă atenție detaliilor (de exemplu, colțurile sertarelor slab clătite pot emana în continuare un miros neplăcut). Mai bine să acționați conform planului:

  1. Scoateți toate elementele detașabile de pe camere – rafturi, cutii, paleți, buzunare laterale și alte accesorii. Este mai bine să le clătiți cu detergenți sub apă curentă pentru a spăla cu precizie nu numai murdăria, ci și reziduurile produsului. Nu neglija colțurile și crestăturile. Uscați bine toate elementele sau așteptați până se usucă natural.
  2. Spălați pereții camerelor de sus în jos.
  3. Este imperativ să verificați orificiul de scurgere (este situat pe peretele din spate) – de foarte multe ori cel mai puternic miros provine din acesta. Poate fi clătit cu o seringă sau un bec medical din cauciuc turnând soluție de detergent în canal..
  4. Curățarea cu succes a garniturii de cauciuc cu o periuță de dinți veche.
  5. Ștergeți interiorul dispozitivului și lăsați ușa deschisă pentru a usca complet pereții.
  6. Spălați suprafețele exterioare cu același produs. Îndepărtați ușor dispozitivul de perete și inspectați peretele din spate. Dacă este foarte prăfuit, îndepărtați praful cu un aspirator.
  7. Întoarceți componentele la locurile lor.
  8. După 6 ore, puteți conecta dispozitivul la rețeaua de alimentare și umple cu conținut.
  9. Dacă mai simțiți un miros tehnic, ștergeți interiorul aparatului cu un burete cu o soluție de oțet sau acid citric. Apoi, așteptați 4 ore înainte de a porni dispozitivul..

Spălarea pereților frigiderului.

Începem să ne spălăm de pe pereții camerelor frigiderului..

Important! Toate recipientele și pachetele încărcate în camere trebuie să fie curate și uscate la exterior – camerele trebuie protejate. Nu este nevoie să ajutați la formarea unui strat suplimentar de gheață în congelator și să ridicați nivelul de umiditate în frigider.

Cel mai bun mod de a vă spăla frigiderul după congelare

După îndepărtarea apei topite și a gheții formate ca urmare a dezghețării, spălați congelatorul.

Recomandări:

  1. Mai bine să folosiți apă caldă.
  2. O soluție de apă cu lichid de spălat vase sau soluție obișnuită de săpun cu o ușoară adăugare de sodă este potrivită ca compoziție de curățare. Un burete moale sau o cârpă este folosit ca instrument de lucru. Nu folosiți niciodată vată de oțel!
  3. Se recomandă să spălați garniturile din cauciuc cu apă și săpun și să clătiți rapid soluția.
  4. Spălați camera procesată curată de resturile soluției. Dacă mirosul persistă – mergeți cu un burete cu o soluție de acid citric sau sodă.
  5. Pentru murdăria și petele severe, remedii populare sunt, de asemenea, potrivite – toate acestea pot fi perfect spălate cu pastă de dinți, amoniac sau un amestec al acestora..

Spălați compartimentul congelator al frigiderului.

Înainte de a spăla un frigider obișnuit, trebuie să îl dezghețați..

Important! Pentru prelucrarea congelatorului, este strict interzisă utilizarea unor produse de curățare care conțin elemente abrazive care pot deteriora pereții camerei. De asemenea, nu este de dorit să folosiți produse chimice agresive pentru uz casnic (merită să ascultați mai puțin reclame care difuzează despre inofensivitatea completă a acestor medicamente, de aceea fac publicitate. Produsele chimice prea active pot deteriora camera în sine sau pot strica calitatea produselor din ea Sănătatea întregii familii va avea de suferit).

Spălarea congelatorului.

Nu folosiți produse care conțin elemente abrazive pentru curățarea congelatorului..

Cât de des trebuie să spălați frigiderul în viitor??

Un frigider este un dispozitiv care necesită întreținere simplă, dar regulată. Acesta stochează alimente, astfel încât salubrizarea sa trebuie să fie impecabilă pentru sănătatea întregii familii. Un frigider dezordonat, colorat, care emite „arome” ucigașe este un marker al gestionării greșite și chiar al absenței unei culturi comune (există o cultură a mâncării, parte a etichetei de zi cu zi a unei persoane bine crescute).

Frigiderul trebuie spălat de mai multe ori pe lună.

Curățarea umedă în frigider trebuie făcută de 1-2 ori pe lună.

Pentru a vă face plăcut să vă apropiați de frigider și să-l utilizați, urmați aceste reguli simple:

  1. Verificați conținutul acestuia cât mai des posibil: aruncați alimentele expirate, mâncărurile gătite învechite. Pune lucrurile în ordine pe rafturi – de multe ori în grabă, descărcând pungile aduse din magazin, oamenii pun la distanță ceea ce au cumpărat la întâmplare. Fiecare produs ar trebui să aibă locul său.
  2. Pentru a preveni interiorul unității să miroasă parfumat cu chihlimbar amestecat de hering, pilaf și cheesecake, păstrați alimentele ambalate: există recipiente speciale, capace pentru cratițe, folie alimentară. Dacă ați mutat alimentele din congelator într-o cameră simplă de dezghețare, așezați-le într-un vas adânc pentru a preveni scurgerea lichidului (suc de carne, apă din dezgheț) pe raft..
  3. Toate vasele plasate pe rafturi trebuie să fie curate. Partea inferioară a cutiilor pentru depozitarea legumelor poate fi acoperită cu șervețele din polietilenă sau hârtie – praful cade adesea din legume și nu sunt întotdeauna curate.
  4. Îndepărtați imediat petele și dungile cu o cârpă umedă sau un burete, împiedicându-le să se usuce. De asemenea, petele exterioare trebuie șterse rapid, astfel încât să nu muște în suprafața dispozitivului. Cu o întreținere regulată, nici măcar nu sunt necesare produse de curățat speciale – suprafața poate fi ștearsă cu ușurință cu o cârpă umedă sau un burete. Detergenții trebuie utilizați dacă s-au format pete de ulei sau grăsime..
  5. O dată la 3 luni – cel puțin des – decongelați dispozitivul și efectuați o curățare generală, internă și externă.

Sub rezerva acestor reguli, frigiderul va rezista mult timp și va fi un element complet estetic al interiorului bucătăriei..

Spălarea frigiderului cu o cârpă.

Suprafața frigiderului poate fi curățată cu ușurință cu un burete sau o cârpă umedă.

Sfaturi utile despre spălarea unui frigider nou înainte de utilizare

Înainte de a începe lucrările sanitare și igienice, trebuie să evaluați cu atenție mirosul aparatului: chiar și unul neplăcut este mai bun decât un parfum. Faptul este că producătorii nu efectuează o astfel de prelucrare a produsului finit. Acest lucru a fost făcut de vânzător pentru a ascunde defectul (poate au existat încălcări tehnologice în timpul fabricării dispozitivului, iar mirosul său tehnic este prea puternic). Nu se știe cum s-a efectuat tratamentul cu aromă al dispozitivului și dacă produsul este periculos pentru sănătatea clienților. Situația este un motiv pentru a contacta un punct de vânzare cu o reclamație.

Mirosul de la frigider.

Înainte de a începe curățarea frigiderului, trebuie să evaluați mirosul aparatului..

Dacă noii proprietari ai dispozitivului preferă să facă singuri o soluție de curățare, le va fi mai convenabil să utilizeze dacă este turnat într-o sticlă de pulverizare..

Dacă după spălare simțiți un leșin, dar totuși același miros industrial, îl puteți îndepărta fără să cumpărați absorbanți chimici. Trebuie să așezați pe rafturi oricare dintre următoarele produse de îndepărtare a mirosurilor populare:

  • felii de pâine neagră (este recomandabil ca frigiderul să fie ținut închis mult timp, astfel încât să absoarbă mirosul);
  • o farfurioară cu felii de lămâie;
  • un pahar de sifon;
  • o pungă de tifon umplută cu orez, ceai negru sau zahăr granulat;
  • Pliculete de ceai;
  • un pahar de extract de vanilie.

Chiar și fantoma unui miros urât va dispărea fără urmă.

Cum să eliminați mirosul neplăcut din frigider.

O felie de pâine neagră poate ajuta la eliminarea mirosurilor de frigider..

Curățarea noului frigider nu trebuie neglijată. La urma urmei, această procedură durează puțin – în timpul perioadei de uscare a camerelor este posibil să se facă alte lucruri..

Cum și cum să curățați frigiderul de miros acasă

Previous Post
Halldesign i Chrusjtjov: val av finish och visuella tekniker för att utöka utrymmet
Next Post
De vigtigste typer køleskabe og deres funktionsprincip, tips og tricks til valg