15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bucătărie gri în interior. Comparați avantajele și dezavantajele

Culorile argintiu sau gri închis sunt o opțiune versatilă pentru fiecare casă. Este practic, confortabil și se potrivește perfect oricărui stil. De mai multe sezoane, culorile frasinului sunt printre cele mai populare, utilizate în decor, mobilier și accesorii..

Bucătărie gri cu o insulă și o chiuvetă lângă fereastră

Interiorul gri arată întotdeauna elegant și nobil

Proiectarea unei astfel de camere multifuncționale ca o bucătărie necesită o abordare foarte responsabilă. Este necesar nu numai să decideți asupra unei nuanțe specifice, ci și să învățați cum să o combinați cu altele, să studiați și să comparați avantajele și dezavantajele.

Avantaje dezavantaje
Neutrul este un fundal excelent. Necesită diluare cu tonuri mai deschise. În caz contrar, pare mohorât și plictisitor..
Are o paletă largă de culori, de la nuanțe deschise la nuanțe foarte întunecate, făcându-l potrivit pentru camere mici și mari. Nu prea potrivit pentru camere slab iluminate. Cu o lipsă de lumină naturală, arată „rece” și inconfortabil.
Ușor de combinat Implică sublinierea acestuia cu materiale naturale precum lemnul. Prin urmare, este mai bine să lăsați podeaua din lemn..
Practic, nu se murdărește ușor.
Pare relevant și în spiritul vremurilor.
Respectabil și nobil.
Se încadrează în orice design stilistic.
Are un efect calmant.

Combinația de gri cu albastru într-o bucătărie mică

Gri este o culoare versatilă pentru bucătăria de orice dimensiune, cu nuanța potrivită.

Avantajele griului se suprapun semnificativ dezavantajele sale și, dacă sunt utilizate corect, toate dezavantajele dispar cu totul..

Decizia asupra designului

Crearea unui interior elegant fără ajutorul designerilor este întotdeauna o lucrare lungă și minuțioasă. Cu toate acestea, utilizarea nuanțelor de cenușă simplifică foarte mult această sarcină, deoarece aplicarea sa este destul de simplă..

Podea cu carouri alb-negru în bucătărie cu set gri

Servind ca bază, griul adaugă o notă modernă bucătăriei.

O parte integrantă a unei bucătării gri este din lemn, precum și suprafețele care le imită. Podeaua este aproape întotdeauna din lemn. Lemnul este, de asemenea, utilizat la fabricarea blaturilor, dulapurilor și a altor mobilier..

Secretul armoniei constă în încărcarea corectă a culorilor. Este foarte important să nu încărcați camera cu nuanțe închise. Pentru a face acest lucru, acestea sunt combinate cu culori mai deschise. Culorile gri închis sunt lăsate doar pentru pereți, iar mobilierul este ales fie deschis, fie complet alb. Opusul este, de asemenea, posibil, atunci când fațadele de culoare gri închis sunt așezate pe un fundal argintiu..

Sfat. Interiorul este rar lăsat necolorat. Este prea plictisitor și simplu. Prin urmare, designerii încearcă să utilizeze nu numai tonuri de gri, ci și diluează interiorul calm cu detalii strălucitoare..

Accentele pot fi setate folosind o mare varietate de dispozitive: picturi multicolore, rafturi colorate sau vase. În acest caz, nu este necesar să vă opriți la o anumită culoare. Un fundal calm de cenușă vă permite să experimentați cu o paletă de culori și să combinați nuanțe complet diferite între ele. În același timp, griul fundalului va sublinia doar frumusețea elementelor decorative și le va face să iasă în evidență din decorul camerei..

Combinația de roșu cu gri în interiorul bucătăriei

Monotonia nuanțelor de gri poate fi ușor diluată cu elemente decorative atrăgătoare

Fațadele gri închis și deschis nu sunt singura opțiune pentru crearea unei bucătării de frasin. Căștile albe sunt adesea folosite. Este foarte convenabil și economic, pentru că dacă te plictisești cu interiorul gri, va fi suficient doar pentru a revopsi pereții. Înlocuirea fațadelor ar fi mult mai costisitoare și mai dificil de implementat.

Selectăm finisajul

Gri este un nume colectiv pentru o paletă largă de nuanțe calde și reci. În multe dintre ele, puteți vedea ecouri de alte culori: albastru, verde, maro. Toate acestea sunt perfect combinate între ele și pot fi, de asemenea, utilizate separat.

Perete turcoaz în bucătărie cu un set gri

Pereții ar trebui să servească drept fundal pentru mobilierul de bucătărie

Nuanțe calde:

 1. Cuarţ.
 2. De protecţie.
 3. Ceai verde.
 4. Piatră.

Diverse nuanțe de gri pentru decorarea interiorului bucătăriei

Paleta de culori gri este formată din mai multe nuanțe

Nuanțe reci:

 1. Marengo.
 2. Antracit.
 3. Ardezie.
 4. Grafit.
 5. Culoare umedă a asfaltului.

Oricare dintre acestea și multe alte nuanțe de gri sunt baza perfectă pentru un interior elegant și modern. Culorile deschise vor arăta mai bine pe pereți, iar cele întunecate vor accentua elementele de decor individuale. Tranzițiile liniste de la tavanul alb ca zăpada la pereții argintii și podeaua de grafit vor arăta interesante. Suprafețele metalice din mozaicuri și plăci ceramice vor oferi un șic și un luciu deosebit..

Perdele de bucătărie cu dungi portocalii

Tavanul trebuie să fie ușor și ușor de curățat

Tonurile de gri se vor încadra perfect în finisajul unui spate din bucătărie. Acest lucru este foarte practic, deoarece murdăria de pe o astfel de suprafață nu va fi evidentă. Puteți crea un accent neobișnuit folosind o suprafață verticală albă ca zăpada. Ea va umbri șorțul și va deveni un fundal minunat pentru el. Suprafața de lucru poate fi decorată într-o mare varietate de opțiuni: plăci ceramice mate sau lucioase, mozaic metalizat sau plăci de metrou gri.

Scaune de bucătărie galbene pe podea ceramică

Plăcile ceramice sunt cele mai potrivite pentru pardoseli.

Se recomandă utilizarea materialelor gri închis pentru pardoseală. În combinație cu tapetul ușor, acestea măresc vizual cantitatea de spațiu, iar camera va arăta mai spațioasă. Atunci când alegeți o nuanță, luați în considerare partea practică a problemei, altfel va trebui să curățați mult mai des decât atunci când utilizați suprafețe alternative din lemn.

Alegerea tapetului

Tapetul de aici poate avea multe nuanțe, de la argintiu deschis la aproape de negru. În acest context, mobilierul alb modern, destul de nestandard, arată favorabil. Opțiunea „gri pe gri” este, de asemenea, acceptabilă, dar dacă acestea sunt nuanțe contrastante, care nu se îmbină între ele. Diluați-le cu accente strălucitoare, precum și elemente din metal și sticlă.

Două scaune galbene în bucătărie cu tapet gri

Principiul „gri pe gri” – pur și simplu nu puteți face fără accente strălucitoare aici

Masă gri în bucătărie cu tapet din hârtie

Tapetul alb cu un ornament subtil de culoare gri va spori spațiul unei mici bucătării

O altă idee originală este tapetul cu ornament. Pereții uni pot arăta uneori plictisitori, dar aici o astfel de oportunitate este complet eliminată. Alegeți modele pe un fundal gri sau orice tapet cu un model argintiu. Ornamentul poate fi atât mare, cât și mic – nu există nicio diferență.

Cumparam mobilier

O bucătărie gri în interior este un concept foarte polivalent. Nu stabilește niciun cadru și practic nu limitează nimic. Alege orice design stilistic pentru ea, diluează spațiul monocrom cu accente luminoase, adaugă puțină imaginație și vei obține ceva absolut unic..

Set de bucătărie combinat gri-alb

Mai des decât altele, există o combinație gri și alb, potrivită pentru aproape orice stil.

Primul lucru pe care trebuie să îl decideți este fațadele. O combinație a unui fund întunecat cu un vârf deschis este considerată tradițională, atunci când dulapurile superioare sunt albe, iar cele inferioare sunt gri închis. De asemenea, puteți folosi lemn de culoare deschisă și puteți lăsa pereții albi..

Setul de mese este de obicei completat cu elemente metalice. Masa este selectată din lemn masiv, la care sunt selectate uneori scaune colorate.

Mobilier luminos în interiorul unei bucătării gri

Scaunele și tapițeria sunt perfecte pentru rolul de accente strălucitoare

Setul trebuie selectat în conformitate cu stilul ales al bucătăriei. Pentru un interior clasic, alege mobilier din materiale naturale cu linii netede și forme elegante. Pentru proiectarea unei camere în spiritul minimalismului – căști simple și concise. Stilul „Loft” implică o combinație de suprafețe din lemn și metal.

Selectăm combinații de culori

Culoarea gri din interior rareori există de la sine. Interacționează cu aproape întregul spectru de culori și servește ca bază pentru un design elegant și neobișnuit..

Alb-negru

Un tandem elegant de alb-negru combinat cu nuanțe nobile de frasin este în spiritul clasicilor atemporali. Se recomandă abandonarea culorilor deschise pure și preferarea albului gălbui. Contrastul va înceta să bântuie ochiul, iar tranziția va deveni netedă și îngrijită.

Interiorul bucătăriei în gri și alb

Tandemul gri-alb creează o atmosferă de calm și confort, iar negrul servește drept accent elegant

Combinația alb-gri va adăuga noblețe și aristocrație în cameră, iar accentele negre bine plasate vor face-o strălucitoare și expresivă..

Bej

Gri plus bej este o soluție tipică pentru un stil rustic moale și familiar. În acest caz, este recomandabil să susțineți tonul bej cu accesorii pastelate și o podea ușoară din lemn. O bucătărie decorată în acest fel este personificarea căldurii și confortului, motiv pentru care această pereche de culori este foarte populară..

Design modern de bucătărie cu căști gri

Bucătărie frumoasă, cu un set gri și tavan bej

Liliac

Notele de liliac combinate cu nuanțe de cenușă vor face bucătăria romantică și foarte elegantă. Într-un astfel de interior, aș dori să adaug perdele transparente ușoare, mai multe ghivece cu flori și să aranjez vase elegante pe rafturi.

Design bucătărie gri-violet cu pardoseală ceramică

Zona de luat masa gri într-o bucătărie modernă modernă

În același timp, detaliile liliac lucioase vor aduce o senzație de răceală, iar suprafețele mate de aceeași culoare, dimpotrivă, vor adăuga confortul și căldura bucătăriei tale..

Roz

Rozul arată întotdeauna foarte drăguț și feminin, indiferent de culoarea cu care este asociat. Vecinătatea cu gri îl reține, face interiorul mai puțin naiv și puțin mai matur..

Fotolii luminoase în interiorul unei bucătării gri

Fotolii moi cu imprimeu floral roz în bucătărie decorate în gri și alb

O regulă se aplică aici: cu cât nuanța roz este mai strălucitoare, cu atât griul ar trebui să fie mai închis. Un efect uimitor este oferit de utilizarea unei culori roz-cenușă, care în sine arată scumpă și nobilă..

Galben și portocaliu

Nuanțele însorite sunt alese de oameni veseli și veseli. Detaliile vii transformă interiorul, făcându-l viu și dinamic. Merită să le folosiți în accente: modele pe fețe de masă și perdele, ornamente pentru căști, picturi pe pereți. Este mai bine să pictați elemente atât de mari precum mobilierul, pereții și pereții despărțitori în culori mai restrânse..

Șorț galben de bucătărie

Șorțul galben strălucitor atrage atenția și înviorează interiorul

Verde

Orice nuanță de verdeață are un efect calmant și relaxant asupra psihicului uman. Combinația de gri și verde este utilizată activ în stilul ecologic popular. Orice imitație a lemnului și a altor materiale naturale va arăta bine și aici. Articolele suficient de mari pot fi folosite ca accente verzi: blaturi, scaune, părți ale fațadelor și plăci de șorț.

Decorarea unei zone de luat masa într-o bucătărie gri

Combinație elegantă de gri neutru și culori bogate de smarald în interiorul bucătăriei

Albastru și gri

Ambele culori sunt destul de reci, deci se crede că oamenii foarte reținuți și judicioși preferă această combinație. Un astfel de interior este puțin probabil să pară plictisitor pentru cineva, chiar dacă există doar câteva accente albastre. Cu toate acestea, aceste culori sunt aproape egale și pot fi utilizate în cantități egale, ceea ce este foarte convenabil pentru zonarea bucătăriei și a mesei..

Set de bucătărie albastru intens

Bucătăria este în stil neoclasic cu predominanță de albastru, gri joacă aici rolul de accente adecvate

roșu

Culoarea roșie necesită o utilizare foarte atentă. Are o abilitate uimitoare de a transforma interiorul dincolo de recunoaștere. Cu ajutorul său, puteți face orice cameră incredibil de luminoasă și elegantă și, dacă este utilizată incorect, distrugeți întregul design al unei bucătării gri..

Dulapuri de bucătărie suspendate cu fronturi roșii

Combinația roșu-gri arată organic în interiorul modern

Culoarea gri înmoaie roșul agresiv, iar schema de culori aprinsă devine plăcută ochiului. Principalul lucru cu această culoare este să nu exagerați și să nu înecați fundalul discret discret..

Modelarea spațiului

În ciuda faptului că griul este destul de neutru, este capabil nu numai să stabilească starea de spirit, ci și să egalizeze proporțiile neregulate ale camerei..

Unde se aplică? Pentru ce? Datorită a ceea ce? Cum se folosește?
În camere alungite Extinde vizual spațiul Pictarea pereților Vopsim pereții longitudinali într-o culoare bogată de cuarț sau antracit, cei transversali în culoarea deschisă a perlelor sau aripa unui porumbel.
În interior cu tavan înalt Reduce înălțimea tavanului Finalizați contrastul Partea superioară a camerei are culori deschise, iar partea inferioară este întunecată.
În camere cu tavane joase Crește vizual înălțimea pereților Suprafețe în oglindă Folosim materiale lucioase pentru pereți și alte suprafețe.
Într-un apartament mic Creează un sentiment de spațiu Set de agățat Instalăm un set compact de suspendare fără picioare, creând o senzație de ușurință și aerisire.

Insula de bucatarie cu suprafata de lemn

Nu trebuie să mergi la un designer pentru a crea un aspect îndrăzneț și armonios.

Pentru a corecta forma bucătăriei și a crea un interior gri elegant, avem nevoie de mai multe nuanțe ale acesteia. Le puteți crea singur amestecând cu atenție vopseaua albă cu mai multe culori. Este mult mai economic și mai convenabil decât achiziționarea de vopsele gri gata preparate..

Instalarea iluminatului

Iluminatul joacă un rol imens în crearea unui interior. Cu lumina potrivită, puteți schimba vizual spațiul, puteți împărți camera în zone funcționale și puteți crea o atmosferă caldă și confortabilă. Pentru a spori frumusețea designului, puteți utiliza iluminatul rafturilor și iluminatul interior al dulapurilor..

Organizarea iluminatului într-o bucătărie gri

Iluminatul locului de muncă în bucătărie ar trebui să fie cât mai luminos posibil

Zonarea unei camere cu iluminare este suficient de ușoară: așezați doar un rând de corpuri de iluminat pe marginea zonelor pe care doriți să le separați una de alta. Această soluție arată deosebit de bine peste un blat de bar sau într-o deschidere arcuită..

Important. Principala regulă a planificării iluminatului este că, cu cât mediul este mai întunecat, cu atât este mai strălucitoare lumina pentru acesta. În caz contrar, camera va părea mohorâtă și plictisitoare..

Lămpi suspendate cu nuanțe negre deasupra barei

Pe lângă funcția lor principală, corpurile de iluminat joacă și un rol decorativ important.

Este necesar să atârnați lămpile luând în considerare scopul funcțional al diferitelor sectoare ale bucătăriei. Acordați o atenție deosebită zonei de lucru și de luat masa..

Decorăm un interior clasic gri

Clasicul este o tendință care nu și-a pierdut popularitatea de zeci de ani. În același timp, în tot acest timp, stilul clasic nu s-a schimbat practic și aceleași reguli de bază rămân relevante:

 • Simetrie. Un interior clasic poate fi luxos și scump, sau reținut și simplu, dar se va baza întotdeauna pe simetrie. În centrul bucătăriei se poate realiza o hota de extractie, din care se vor așeza dulapuri pe ambele părți. Pentru a adăuga eleganță și a deghiza piesele din metal greu, gluga poate fi plasată într-o nișă și decorată sub șemineu.
 • Materiale naturale. Granit, piatră, lemn – toate aceste materiale ecologice și sigure corespund pe deplin stilului clasic al bucătăriei, sunt durabile și nu sunt exigente de întreținut..
 • Decor de șorț. Clasicii nu implică accente strălucitoare și detalii extravagante. Prin urmare, în mod ideal, suprafața spătarului din bucătărie ar trebui să se suprapună cu alte elemente interioare, de exemplu, blaturi sau dulapuri..
 • Perdele. Pentru ca bucătăria să aibă un aspect terminat, este important să nu uităm de decorarea ferestrelor. Tulle argintii translucide și perdelele dense de culoare gri deschis sau perdelele romane sunt ideale..
 • Iluminat. Se recomandă utilizarea spoturilor compacte pentru zona de lucru și plasarea unui candelabru decorativ deasupra zonei de luat masa. Lumina trebuie să fie moale și caldă, să nu irite ochii și să lumineze toate colțurile.

Colț setat în gri într-o bucătărie clasică

Pentru o bucătărie în stil clasic, sunt potrivite inserții de sticlă în ușile căștilor, un blat de lucru din piatră și un șorț din plăci de piatră.

Decorarea unei bucătării gri este ușoară și distractivă. Cu el, puteți aduce orice idee la viață: creați un aspect luxos sau laconic, luminos sau reținut, clasic sau modern.

Interior clasic de bucătărie gri

Bucătărie albă în stil clasic cu un set gri închis

Culorile cenușii se vor potrivi în camere foarte mici sau foarte spațioase. Cu ajutorul lor, puteți ajusta dimensiunea spațiului, distribui corect lumina și plasa accentele necesare. Designul gri este o pânză goală pe care oricine își poate crea interiorul viselor..

Video: exemple de design de bucătărie cu un set gri

Idei de fotografii pentru combinarea griului cu alte culori

Set de bucatarie pe blat din lemn cu usi gri Set gri închis cu blaturi albe Perdele liliac în interiorul unei bucătării gri Picturi modulare pe un perete gri Pardoseală din lemn în bucătăria gri Suprafața de sticlă a mesei Marmură gri în interiorul bucătăriei Caramida și lemnul în designul bucătăriei Mobilier în stil retro în interiorul bucătăriei Set bucătărie cu dulapuri până la tavan Placi de liliac pe spatele bucătăriei Căști clasice în gri Backsplash din plăci ceramice albe Deschideți rafturi în interiorul bucătăriei Bucătărie în stil mansardă cu insulă Vaza cu flori proaspete pe o masă de lemn Iluminarea zonei de lucru într-o bucătărie liniară Design modern de bucătărie într-o casă privată Design bucătărie fără dulapuri suspendate Grup de mese pe covor gri Scaune metalice din sârmă în interiorul bucătăriei Pernă strălucitoare într-un interior gri Suprafețe gri ale pereților și tavanelor din beton Căști albe pe fundalul unui perete gri Blat din piatră artificială gri Parchet din lemn pe podeaua coridorului Combinație de culori gri-bej în designul bucătăriei Mere verzi pe un blat de marmură Masă rotundă pe un picior Bucătărie liniară cu zonă de lucru luminată Scaune de bar pe un cadru metalic galben insulă de bucătărie cu chiuvetă încorporată Tapițerie lila pentru scaune de bar Peretele albastru în bucătăria gri Sertare maro Proiectare bucatarie perete de caramida Tavan din lemn în bucătăria unei case de țară Cărămidă în interiorul bucătăriei Ustensile de bucătărie pe rafturi deschise Capotă extractoare puternică peste insula bucătăriei Lămpi încastrate în tavanul bucătăriei Nuante gri de lumini pandantive Insula de bucătărie albă într-o cameră gri Molduri pe fațada insulei de bucătărie Spătarele roșii ale scaunelor de bucătărie Design bucătărie cu chiuvetă lângă fereastră Becuri pe fire într-o bucătărie industrială Masă de luat masa maro Scaune de bar curbate din lemn

Previous Post
Funktioner för att välja en frys av hög kvalitet: tips, betyg på de bästa
Next Post
تصميم الإضاءة لشقة حديثة: نهج احترافي