15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ergonomia în designul interior: 10 reguli pentru un spațiu confortabil

Modul de amenajare a spațiului de locuit vă permite să dezvăluiți caracterul și caracteristicile unei persoane. Aranjamentul articolelor, dimensiunea, combinația, funcționalitatea și stilul acestora sunt formate în conformitate cu preferințele proprietarilor. Ergonomia în designul interior vă permite să saturați spațiile nu numai cu frumusețe estetică, ci și cu practicitate maximă..

Principala regulă utilizată de ergonomie este confortul pe care îl simțiți din utilizarea zilnică a casei. Pentru a obține acest efect, trebuie respectate reguli specifice. Să stabilim ce criterii ar trebui să îndeplinească locuința unei persoane moderne.

design frumos de coridor ergonomic

Ergonomie în interiorul dormitorului

interior dormitor ergonomic întunecat

Design interior ergonomic

stil ergonomic luminos pe hol

Designul camerei ergonomice

Ergonomia în designul interior: 10 reguli pentru un spațiu confortabil

Apartamentele din oraș sunt construite având în vedere economisirea spațiului. Într-un spațiu mic, este foarte dificil să plasați toate detaliile pentru o viață de zi cu zi confortabilă. Sfaturile utile ale specialiștilor în ergonomie și selecție de mobilier vă vor ajuta să faceți chiar și o cameră mică spațioasă și funcțională.

Determinați suprafața de locuit a casei și calculați numărul de obiecte interioare care trebuie plasate în ea.

Când renovările se fac de la zero, proprietarii uită adesea de un loc pentru mașină de spălat, frigider sau nu le pasă de un număr suficient de rafturi închise pentru depozitarea lucrurilor. Astfel, elementele inutile trebuie „strânse” în mod arbitrar, ceea ce reprezintă un inconvenient semnificativ.

decor ergonomic ușor al dormitorului

Ergonomie în interiorul camerei de zi

decor ergonomic ușor de living

Amenajarea designului ergonomic al apartamentului

Fii atent la noul mobilier inteligent.

Pe piață există noi modele de mese pliante, paturi, rafturi pentru cărți și dulapuri care se încadrează în spațiu, astfel încât să nu le observați la prima vedere. Astfel de articole pot fi cumpărate nu numai, ci și confecționate manual sau la comandă..

Eliminați toate inutile

Se întâmplă ca și într-o cameră frumos mobilată să te simți inconfortabil. Motivul pentru aceasta este numărul mare de lucruri expuse. De exemplu, există o veche tradiție de colectare a suvenirurilor și figurinelor care adună praf pe rafturi și nu decorează în niciun fel interiorul..

frumos stil de bucătărie ergonomic

Diagrama de proiectare ergonomică a apartamentelor

interior ergonomic luminos al apartamentului

Designul camerei ergonomice

design dormitor ergonomic întunecat

Design interior ergonomic

Păstrează ordinea

Curățenia este un instrument indispensabil pentru ergonomie. Din cauza grabei, de multe ori aruncăm lucruri în jurul nostru și aglomerăm spațiul. Într-un apartament necurățat, o persoană simte inconștient disconfort și nu se poate concentra.

Alegeți combinațiile potrivite de mobilier

Locul principal din apartament este ocupat de mobilier. Când diferite elemente interioare sunt luate din seturi incompatibile, se creează disonanță vizuală. Se pare că ți-ai asamblat interiorul „din ceea ce a fost”.

Acordați atenție culorilor

Un apartament prea colorat în ceea ce privește combinația de nuanțe și texturi provoacă disconfort unei persoane. În astfel de condiții, creierul nostru nu poate colecta totul într-o singură compoziție..

decor ergonomic luminos al holului

Ergonomie în interiorul bucătăriei

stil de cameră ergonomic întunecat

Un exemplu de ergonomie în designul interior

Aranjați piesele de mobilier economisind spațiu

Alegeți opțiuni de mobilier care economisesc cât mai mult spațiu și vă permit să stocați mai multe articole. Acestea trebuie să se potrivească perfect în interior și în dimensiunea camerei..

Pentru machete nestandardizate – soluții individuale

A cumpăra totul într-un magazin nu este cea mai bună opțiune dacă aveți un apartament nestandard. În absența ideilor, este mai bine să încredințați reamenajarea proiectantului.

Nu uitați de accesorii

Enumerarea cu un număr mare de accesorii mici și nefuncționale poate fi schimbată în bine dacă echipați camera cu utilizarea unor lucruri practice.

frumos interior ergonomic al coridorului

Design interior ergonomic

design de apartament ergonomic ușor

Ergonomie în interiorul camerei

frumos decor ergonomic pentru dormitor

Designul camerei ergonomice

Decorați camerele în funcție de scopul lor

Multe probleme ergonomice sunt rezolvate dacă, în timpul amenajării, proprietarul a luat în considerare toate cerințele pentru zonarea corectă a spațiului. Fiecare zonă are propriul scop. Designul funcțional va crea un aspect ergonomic.

Cerințe minime pentru dispozitivul unei clădiri rezidențiale

Există o serie de modele care pot fi urmate pentru a obține îmbunătățiri..

  1. Dacă porniți de pe hol, chiar și pe un coridor îngust există goluri de 30-30 cm. Acest spațiu este suficient pentru a instala un suport de pantofi alungit compact – iar locul este ocupat și nu interferează cu mișcarea.
  2. Lățimea pasajului în toate camerele nu trebuie să fie mai mică de 70-100 cm. Accesul la elementele interioare funcționale trebuie să fie deschis.
  3. Evitați aglomerația mobilierului. Încercați să ascundeți defectele cu ajutorul unor trucuri: o masă cu sertare secrete, dulapuri suplimentare, rafturi în dulap etc..
  4. Fiecare zonă va fi evidențiată de lumina și textura materialelor. Folosiți jocul stilistic, dar respectați o compoziție consistentă.

Regulile standard creează doar un model. Ergonomia necesită ca interiorul să fie cât mai aproape de nevoile fiecărui ocupant. Este important ca o persoană să aibă tot ce este necesar, aranjarea corectă a obiectelor, estetică și confort. Clădirea rezidențială are un loc pentru îmbunătățirea oricărei zone – bucătărie, sufragerie, hol, sufragerie, dormitor, baie și loc de muncă. Încercați să alegeți elemente care colectează mai puțin praf și să permită o curățare rapidă..

stil de bucătărie ergonomic întunecat

Diagrama de proiectare ergonomică a apartamentelor

interior ușor ergonomic pentru bucătărie

Ergonomie în interiorul camerei

Organizarea spațiului

Structura standard a locuințelor într-un apartament nou ia în considerare unele cerințe. Ergonomia poate fi văzută în aspectul spațiilor. De exemplu, la intrarea în apartament este lăsat mai mult spațiu pentru hol, apoi mai aproape de intrare se află holul și bucătăria. Locul pentru recepția bucătăriei este amenajat într-un colț confortabil. Zona de odihnă, somn și lucru, la fel ca baia, este situată departe de intrare pentru un confort maxim. Este important ca suprafața locuinței să corespundă numărului de oameni care locuiesc aici..

Lățimea și înălțimea pasajului trebuie să corespundă dimensiunilor persoanei. Contrastul culorilor în decor și lumina așezată corect va ajuta la evidențierea zonelor individuale din cameră. Ușurința de utilizare a mobilierului va asigura absența unui număr mare de colțuri ascuțite și deschiderea corectă a ușilor. Organizați spațiul în funcție de preferințe și sentimente. De exemplu, dacă nu vă simțiți confortabil așezat cu spatele la ușă, atunci nu așezați locul de muncă lângă perete..

design luminos și ergonomic al camerei de zi

Design interior bucătărie ergonomică

stil de hol ergonomic întunecat

Designul camerei ergonomice

design ergonomic ușor de coridor

Ergonomie în interiorul camerei

Ergonomia zonei de recreere

Amenajarea obiectelor în zona de recreere a unei persoane contribuie la relaxare. În acest colț, totul vizează „relaxarea”. Pentru un efect optim, instalați încălzirea prin pardoseală, pardoseli cu pardoseală, lumină moale, cu o lampă sau un aparat de iluminat. În funcție de preferințe, aici sunt instalate biblioteci, canapele, fotolii sau canapele.

Este bine când se deschide o vedere a străzii din locul de odihnă. Observarea lumii din jur este importantă pentru o persoană, aceasta poate gândi într-o atmosferă calmă, se poate distrage și se poate concentra. Cea mai bună soluție pentru o zonă de relaxare este mobilierul moale și tonurile reduse..

interior dormitor ergonomic luminos

Un exemplu de ergonomie în designul interior

interior ergonomic ușor al apartamentului

Design interior ergonomic

Ergonomia locului de muncă

Antipodul unui loc unde o persoană se poate odihni este o zonă de lucru. Totul aici are ca scop activarea. Gândiți-vă la aspectul tabelului. Stilul mobilierului trebuie să se potrivească stilului tuturor obiectelor de uz casnic. Nu amestecați modernul și clasicul în designul locului de muncă. Înălțimea corectă a mesei și scaunului va asigura confortul.

Ședința pe termen lung a unei persoane la computer este compensată de confortul din spatele scaunului. Alegeți mobilierul care este dimensionat în funcție de numărul de instrumente de lucru (rechizite de birou, electrocasnice, documente etc.). Eliberați fundul pentru o poziție confortabilă a piciorului. Cea mai bună opțiune este să alocați o cameră separată pentru aranjarea unui cont personal..

frumos decor ergonomic în bucătărie

Designul camerei ergonomice

stil de coridor ergonomic luminos

Ergonomie în interiorul camerei

design hol hol ergonomic

Ergonomie în aspectul apartamentului

Ergonomia zonei de dormit

În îmbunătățirea locului pentru somn, este necesar să folosiți un minim de detalii. Faceți loc pentru odihnă și relaxare. Dacă nu există loc pentru un pat în zona de dormit, atunci este recomandabil să instalați o canapea confortabilă sau o canapea pliantă, ceea ce este deosebit de important pentru apartamentele mici. Va lua în considerare dimensiunea utilizatorului și va oferi caracter practic. Ar trebui să fie instalată o lumină punctuală la capul tăbliei. Un loc de dormit pentru două implică amenajarea unor culoare largi pe ambele părți ale patului. Alegeți o culoare neutră a peretelui care calmează sistemul nervos pentru a vă ajuta să adormiți rapid.

Pune deoparte un loc cheie pentru patul tău. Este mai bine să o așezați cu tăblia de perete. Din patul de dormit, trebuie să deschideți o imagine de ansamblu asupra ușii și ferestrei. Înălțimea și lungimea patului trebuie să corespundă cu dimensiunea persoanei și cu numărul necesar de dane. Cumpărați paturi fără colțuri ascuțite și cu fundul închis care se potrivește perfect pe podea, astfel încât praful să nu se așeze în zone greu accesibile. Pentru a economisi spațiu, instalați un pat cu sertare funcționale încorporate pentru așternuturi și cuverturi de pat, dar nu montați rafturi cu colțuri ascuțite deasupra capului.

frumos stil de cameră ergonomic

Designul camerei ergonomice

interior frumos ergonomic pe hol

Ergonomie în interiorul camerei

Ergonomia zonei de luat masa

Designul interior al bucătăriei afectează viteza de gătit și confortul cu care se consumă mâncarea. Ergonomia acestei camere este asigurată de selecția de mobilier atent. Găsiți o cască gata făcută care combină comoditatea, simplitatea și funcționalitatea. Un aspect important în utilizarea zilnică a unei camere este zona mesei. Acesta este un loc de muncă suficient de mare pentru a găzdui toate aparatele și ustensilele de bucătărie. O noutate pentru un apartament inteligent este o bucătărie încorporată, în care obiectele de uz casnic sunt ascunse..

Ergonomia sufrageriei și a bucătăriei presupune spațiu suficient pentru o masă completă (60 cm pentru fiecare persoană) și mișcare confortabilă. Spațiul trebuie să fie echipat cu frigider, aragaz, chiuvetă și cutii pentru depozitarea ustensilelor. Pereții camerei sunt vopsiți în tonuri care favorizează apetitul. Înălțimea tavanului vă permite să instalați o lumină generală, iar becurile suplimentare sunt echipate deasupra suprafeței de lucru. Pardoseala este cu gresie, iar designul interior prezintă detalii practice.

Ergonomia modernă vă va ajuta să revitalizați și să creați confort în orice spațiu. Fii creativ și fii creativ în fiecare cameră. Utilizați soluții gata făcute în proiectarea camerei și veți obține un rezultat excelent!

Video: Ergonomia în amenajări interioare

50 de fotografii cu idei pentru design interior ergonomic:

imagine interioară a dormitorului ergonomic întunecat fotografie ușoară design ergonomic cameră de zi fotografie frumoasă pe hol în stil ergonomic decor ergonomic luminos al imaginii apartamentului imagine interioară luminoasă a dormitorului ergonomic frumoasă fotografie ergonomică a decorului bucătăriei fotografie ergonomică ușoară de proiectare a coridorului imagine hol hol în stil ergonomic interior luminos ergonomic al imaginii apartamentului fotografie în stil dormitor ergonomic întunecat imagine de design ergonomică ușoară a dormitorului interior luminos ergonomic al coridorului imagine ușoară în stil ergonomic imagine frumoasă de design ergonomic pentru dormitor fotografie de dormitor ergonomic închis la culoare frumoasă fotografie de design a coridorului ergonomic imagine ușoară ergonomică a camerei de zi stil ergonomic luminos al fotografiei apartamentului imagine de culoare ergonomică hol hol decor fotografie luminoasă ergonomică a decorului bucătăriei imagine plană ergonomică ușoară frumos interior ergonomic al coridorului fotografie imagine întunecată, ergonomică, cameră de zi imaginea luminoasă a decorului dormitorului ergonomic fotografie ergonomică ușoară în stil dormitor fotografie interioară frumoasă a bucătăriei ergonomice imagine hol hol design ergonomic interior ergonomic ușor al imaginii apartamentului design ergonomic luminos al coridorului foto fotografie frumoasă în stil dormitor ergonomic imaginea decorului dormitorului ergonomic întunecat imagine luminoasă în stilul bucătăriei ergonomice fotografie de decor ergonomic întunecat pe hol imagine interioara frumoasa a livingului fotografie întunecată pe coridor în stil ergonomic imagine ușoară ergonomică a decorului dormitorului fotografie interioară frumoasă a dormitorului ergonomic design ergonomic luminos al imaginii apartamentului frumoasă fotografie ergonomică în stil de bucătărie imagine de decor ergonomic luminos pe hol imagine ușoară ergonomică a dormitorului fotografie întunecată ergonomică cameră de zi fotografie ușoară ergonomică a designului bucătăriei imagine luminoasă ergonomică pe hol imagine frumoasă în stil ergonomic frumoasă imagine ergonomică a coridorului interior design ergonomic ușor al fotografiei apartamentului decor luminos ergonomic al holului fotografie imagine dormitor în stil ergonomic închis frumos decor ergonomic al coridorului fotografie

Previous Post
Hur man korrekt dekorerar en hall i modern stil
Next Post
Dekorativní omítka v interiéru pro neomezené možnosti designu