15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Proiectarea unui apartament cu două camere: optimizarea spațiului prin zonare și reamenajare

Ofertele cu două camere vor fi întotdeauna solicitate, deoarece un proprietar și o familie mică pot locui confortabil într-un apartament relativ ieftin. Este mai bine să comandați un proiect de proiectare pentru un apartament cu două camere de la un specialist. Dar, după ce te-ai familiarizat cu exemple de succes, poți încerca să realizezi singur visul unei locuințe ideale, deși fiecare are propria idee despre idee. Practica arată că la îmbinarea mai multor idei ale altor oameni, se naște o exclusivitate, mai ales dacă folosiți sfaturile unor designeri eminenți.

ideea unui stil neobișnuit de apartament cu două camere

Un proprietar și o familie mică pot locui confortabil într-un apartament relativ ieftin.

un exemplu de interior frumos al unui apartament cu două camere

Apartamentele cu un dormitor sunt la mare căutare pe piață

opțiune pentru un decor luminos al unui apartament cu două camere

Este mai bine să comandați designul unui astfel de apartament de la un specialist.

Cum să planifici spațiul unui apartament cu două camere?

Când vă gândiți să alegeți un design interior pentru un apartament cu două camere, este important să luați în considerare toate „avantajele” și „contra” unui spațiu de locuit mic. Aici nu există prea mult „roaming”, trebuie să combinați funcționalitatea diferitelor camere din fiecare cameră.

Pe de altă parte, carcasa compactă înseamnă costuri mai mici de reparație și încălzire. Pe baza acestor economii, vă puteți permite să achiziționați materiale de finisare mai scumpe și mobilier construit la comandă. Acest lucru va optimiza fiecare centimetru de suprafață utilizabilă..

La reamenajarea și reorganizarea spațiului în proiectul de proiectare a unui apartament cu două camere, trebuie indicate toate zonele funcționale fundamentale (cu opțiuni):

opțiune pentru un design ușor al unui apartament cu două camere

Atunci când creați un design, merită să luați în considerare toate dezavantajele unei zone mici.

ideea unui decor ușor pentru un apartament cu două camere

Locuință compactă – costuri mai mici de renovare și încălzire

MASA

1.

Hol

O cameră separată, o parte a coridorului cu un dressing și oglinzi (2-3 metri la ușa din față), un spațiu combinat fără o partiție cu camera de zi

2.

Camere de igienă

Baie combinată, sală de duș cu tavă fără cadă + toaletă separată, o partiție cu o partiție convențională a băii, o unitate de spălare în toaletă, o baie cu chiuvetă

3.

Zona de somn și odihnă

Dormitor complet, parte separată a camerei de zi + cameră pentru copii, 1 pat în bucătărie pe o canapea extensibilă, o canapea mare cu un aspect în living

4.

La locul de muncă

Masă multifuncțională pentru computer (de lucru), rafturi ușoare cu blat pliabil pentru laptop, un colț cu rafturi la masă

5.

Bloc alimentar

Bucătărie completă, dezmembrarea partiției dintre bucătărie și sufragerie cu un blat de bar sau partea din spate a unei canapele cu spate înalt, un mic bloc de aparate de bucătărie în zona de luat masa

6.

Zona de luat masa

O parte din bucătărie cu o chicinetă compactă, un set de mese complet în sufragerie (masă + scaune), o bucătărie combinată cu o logie izolată

7.

Zona de oaspeți

O parte din camera de zi cu o zonă de relaxare, o bucătărie echipată pentru primirea oaspeților, un hol extins prin combinarea unui balcon cald (loggia) cu o zonă

Zonarea principalelor camere și cumpărarea de mobilier ar trebui justificate pentru cei care trebuie să locuiască într-un apartament cu două camere în următorii ani. Dacă aceasta este casa unui cuplu căsătorit, este posibilă reaprovizionarea, copiii adulți se pot căsători în curând sau pot merge la studii.

un exemplu de stil luminos al unui apartament cu două camere

În sufragerie trebuie să existe o canapea moale.

un exemplu de interior neobișnuit al unui apartament cu două camere

Mobilierul ar trebui să fie multifuncțional

opțiune pentru un design frumos al unui apartament cu două camere

O canapea de colț este perfectă pentru un living mic

Stilul de viață, hobby-urile, înclinațiile creative sau interesele tehnice ar trebui să se reflecte în proiect atunci când este planificat care va fi designul unui apartament cu două camere..

  1. Amenajarea dormitorului unui copil depinde de vârsta și interesele acestuia..
  2. Dacă a doua cameră este un dormitor matrimonial, este important să decideți cum să organizați zona de recepție..
  3. Apartamentul unui fashionista singuratic ar trebui să aibă un loc pentru un mic dressing..
  4. Dacă un proprietar singuratic conduce un stil de viață sănătos, este important să alocăm spațiu pentru echipamentele de exerciții și echipamentele sportive.

Reamenajarea și reorganizarea unui apartament cu 2 camere

Apartamentele demodate moral din epoca sovietică nu îndeplinesc cerințele moderne, deși sunt încă în cerere pe piața imobiliară secundară.

Reamenajarea radicală este o încercare de a ajusta distribuția spațiului de locuit disponibil. Pentru a demola un zid într-o clădire de apartamente, aveți nevoie de permisiunea autorităților orașului și este dat în cazuri rare. Acesta este un mod scump și nesigur (o parte a intrării se poate prăbuși), dar prin această metodă încearcă să remedieze neajunsurile pentru a întruchipa un nou design al unui apartament cu două camere.

ideea unui decor neobișnuit pentru un apartament cu două camere

Design de apartament în stil modern

ideea unui stil luminos pentru un apartament cu două camere

Pereții rotunzi vor arăta foarte frumos.

Demontarea parțială a unuia dintre pereții încăperilor adiacente pentru a le uni este o opțiune accesibilă atunci când demontarea peretelui nu este recomandată. Cel mai bine este să tăiați un arc într-un bloc de panou cu o polizor. Este imposibil să distrugeți pereții portanți, dar puteți demonta parțial peretele secundar, dar întăriți tavanul în acest loc cu armături metalice sau imitații de coloane.

Din motive de confort, trebuie să faceți:

  • demontarea zidurilor secundare și a cheilor;
  • reamenajarea întregului apartament sau a camerelor individuale;
  • atașați metri pătrați ai unei logii sau a unui balcon izolat;
  • reorganizați zona utilizabilă cu zonare și mobilier încorporat.

Demolarea zidurilor nu este disponibilă dacă este o clădire dărăpănată, există fisuri și alte semne de scufundare. În acest caz, reparația se reduce la defecte de mascare, este mai bine să înlocuiți reamenajarea cu zonarea spectaculoasă și reorganizarea atentă a camerelor..

opțiune pentru un decor frumos al unui apartament cu două camere

Din motive de confort, trebuie să reamenajezi întregul apartament

ideea unui design ușor pentru un apartament cu două camere

Uneori este mai bine să nu efectuați reamenajarea, este suficient să faceți reparații cosmetice

ideea unui interior neobișnuit al unui apartament cu două camere

Camerele pot fi combinate într-una singură

Combinația de camere alăturate cu o zonă de balcon încălzit sau logie este făcută de dragul extinderii camerelor mici. Adesea schimbă configurația holului sau coridorului. În aceste locuri pătrate, ele echipează o zonă de luat masa și un loc de odihnă printre plante exotice de interior, ca în fotografie.

Cel mai comun tip de reamenajare este demolarea partiției dintre camera de zi și bucătărie. În același timp, nu este de dorit să transferați aragazul cu gaz, canalizarea cu o chiuvetă pe un alt perete. Dar sunt necesare o capotă de evacuare eficientă și o delimitare condiționată a blocului alimentar și a zonei de luat masa din sufrageria alăturată.

un exemplu de stil neobișnuit de apartament cu două camere

Dacă sufrageria este suficient de mare, puteți pune o masă

opțiunea unui interior luminos al unui apartament cu două camere

Combinația de camere alăturate cu o zonă de balcon încălzit sau logie este făcută de dragul extinderii camerelor mici

Caracteristicile apartamentelor din diferite tipuri de amenajări

Transformarea locuințelor și designul modern al unui apartament cu două camere pot fi multiforme – modernizare parțială sau reamenajare completă. Efectuând reparații minore, este imposibil să lăsați în aceeași formă comunicările uzate, care după un timp se vor face simțite. Demontarea unui telefon fix, cabluri ascunse (cablu TV, Internet) și o conductă, echiparea cu sisteme „inteligente” – toate acestea vor adăuga confort cu aceeași configurație a camerelor.

  1. Apartament cu două camere din epoca Hrușciov. Aceste proiecte sunt considerate cele mai incomode, unde arhitecții au economisit cel mai mult pe zona băii, holului și bucătăriei. Unele opțiuni au o cămară, dar cel mai adesea sunt înlocuite de mezaninuri de coridoare înguste. Redezvoltarea este cea mai problematică.
  2. Stalinka – cele mai spațioase propuneri ale vechiului fond, care se adaptează cel mai ușor la designul interior modern al unui apartament cu două camere. Un living mare cu două ferestre poate fi împărțit în 2 dormitoare, iar un spațiu pentru un dressing liniar poate fi separat într-un coridor larg. Nu există pereți portanți în interiorul apartamentului, iar tavanele înalte oferă mai multe opțiuni pentru alegerea unui stil.
  3. Brejnevka este o cruce între Stalin și Hrușciov. O opțiune mai confortabilă pentru a locui cu o zonă de bucătărie mai mare. Majoritatea pereților sunt portanți, deci este dificil să se realizeze o bună reamenajare. Puteți reorganiza baia și puteți lua câțiva metri de pe coridor pentru camere alăturate și camere auxiliare.
  4. Apartamentele din seriile P-44 și P-44T se adaptează mai ușor la designul modern al unui apartament cu două camere de 44 mp. Au fost construite cu o înaltă calitate, prin urmare, nu se presupune nivelarea suprafețelor și eliminarea defectelor. De obicei, ele combină doar balconul sau reorganizează băile și puteți „tăia” puțin din coridoare. Zonarea este posibilă folosind podiumuri reduse cu iluminare redusă, precum și plafoane cu mai multe niveluri și întinse.
  5. Clădirile noi cu un aspect nou sunt oferite în opțiuni destul de bune, dar totul depinde de preferințele proprietarilor, care deseori doresc să schimbe interiorul unui mic apartament cu două camere. Conversiile „piesă kopeck” privesc în principal zonarea funcțională, deoarece fiecare opțiune ia în considerare compoziția familiei și stilul de viață al fiecăreia dintre ele.

ideea unui decor frumos pentru un apartament cu două camere

Clădirile noi cu un aspect nou sunt oferite în opțiuni destul de bune.

un exemplu de design ușor al unui apartament cu două camere

Există o mulțime de oferte pe piață, nu ar trebui să cumperi ceea ce nu-ți place

versiunea interiorului luminos al unui apartament cu două camere

Livingul poate fi combinat cu bucătăria cu o partiție mică

Ofertele de pe piața imobiliară sunt atât de diverse încât nu are sens să cumperi ceva care nu ți se potrivește din multe puncte de vedere..

Proiectarea unui mic apartament cu 2 camere implică o alegere a tipurilor de camere:

  • camera de zi combinată cu dormitorul, cea mai populară opțiune dacă există mai mult de 2 persoane în familie, atunci când copilul oferă o cameră mai mică;
  • o cameră de zi și un studiu în aceeași cameră sunt preferate de cei care lucrează de acasă, invitând vizitatorii;
  • camera de zi în cea mai pură formă – pentru persoanele singure care se pot mulțumi cu un dormitor plin;
  • sufragerie-sufragerie cu o partiție de bucătărie demontată, o opțiune populară pentru cei care primesc adesea oaspeți;
  • camera de zi-cinema nu necesită reorganizare complexă, este un design popular al unui mic apartament cu 2 camere pentru fanii sportului, fanii fotbalului sau fanii seriilor TV, unde baza este un ecran plasmă mare și mobilier tapițat cu mai multe locuri;
  • camera de zi cu un dressing în spatele ușilor glisante ale dulapului încorporat este convenabilă pentru familii, unde majoritatea femeilor, care locuiesc într-un apartament mic.

o variantă a designului neobișnuit al unui apartament cu două camere

Living-cinema nu necesită reorganizare complexă

un exemplu de decor frumos al unui apartament cu două camere

sufragerie-sufragerie cu o partiție de bucătărie demontată, o opțiune populară pentru cei care primesc adesea oaspeți

Alegerea stilului

Stilul „nedefinit”, epoca retro sovietică sau eclecticismul complet nu sunt la modă astăzi. Proiectele de proiectare a apartamentelor cu un aspect cu două camere, în care stilul este destul de recunoscut, arată mult mai interesant..

un exemplu de decor neobișnuit al unui apartament cu două camere

Acum există o mulțime de programe pentru vizualizare

ideea unui design frumos al unui apartament cu două camere

Atunci când alegeți un design interior, este important să luați în considerare confortul

varianta stilului luminos al unui apartament cu două camere

Design de apartament în stil modern

Atunci când alegeți o anumită tradiție culturală, reflectată în interior, este important să luați în considerare cât de confortabili se vor simți toți membrii familiei într-un astfel de mediu. Astăzi există programe speciale pentru vizualizarea designului interior, cu care puteți simula orice idee. Cele mai populare stiluri:

  • minimalism (clasic și modern, japonez și scandinav);
  • țară (stil provensal, cabană, fermă, turn rusesc, colibă ​​ucraineană);
  • stiluri etnice (africane, orientale, indiene, marocane);
  • retro (vintage, grunge; shabby chic);
  • clasice și stiluri istorice;
  • fuziune;
  • urbanism (loft, hi-tech, techno, futurism);

un exemplu de interior luminos al unui apartament cu două camere

Este foarte bine când camera va fi umplută cu lumină naturală.

un exemplu de design frumos al unui apartament cu două camere

Nu este dificil să creați designul dorit al apartamentului, acesta poate fi comandat de la specialiști

Serviciul de vizualizare a proiectului de design al oricărui apartament cu două camere este oferit nu numai într-un studio de design scump, ci și de specialiștii privați care au stăpânit programe la nivel de amatori. Dar puteți face fără ele uitându-vă la ilustrațiile din galeria foto pentru a înțelege ce vă place cel mai mult..

Video: Prezentare generală a designului interior al unui apartament cu două camere

50 de fotografii cu idei de design interior pentru un apartament cu două camere:

versiunea interiorului luminos al unei fotografii cu un apartament cu două camere ideea unui decor frumos al unui tablou cu două camere exemplu de stil luminos al unui tablou cu două camere variantă a designului neobișnuit al unei fotografii cu două camere un exemplu de decor neobișnuit al unei fotografii cu un apartament cu două camere ideea de proiectare ușoară a unui tablou cu două camere un exemplu de interior frumos al unui tablou cu două camere ideea unui stil luminos al unei fotografii cu un apartament cu două camere versiunea stilului luminos al unei fotografii cu două camere opțiunea unui decor frumos al unui tablou cu două camere un exemplu de design neobișnuit al unui tablou cu două camere ideea unui interior luminos al unei fotografii cu un apartament cu două camere opțiunea unui decor luminos al unui tablou cu două camere ideea unui interior luminos al unei fotografii cu un apartament cu două camere exemplu al unui stil frumos al unei fotografii cu un apartament cu două camere versiunea frumosului design al unui tablou cu două camere un exemplu de stil neobișnuit al unui tablou cu două camere opțiune pentru un decor ușor al unei fotografii cu două camere ideea unui design luminos al unei fotografii cu un apartament cu două camere un exemplu de stil frumos al unui tablou cu două camere opțiune pentru un decor ușor al unui tablou cu două camere ideea unui interior neobișnuit al unei fotografii cu un apartament cu două camere exemplu al unui interior frumos al unei fotografii cu un apartament cu două camere ideea de decor neobișnuit pentru o imagine de apartament cu două camere versiunea stilului luminos al unui tablou cu două camere exemplu de interior luminos al unui apartament cu două camere opțiune pentru un decor neobișnuit al unei fotografii cu un apartament cu două camere versiune a designului luminos al unui tablou cu două camere variantă a designului neobișnuit al unui tablou cu două camere un exemplu de decor luminos al unui tablou cu două camere ideea unui stil frumos de fotografie cu un apartament cu două camere opțiunea unui decor luminos al unei fotografii cu un apartament cu două camere idee de decor neobișnuit pentru o fotografie de apartament cu două camere un exemplu de design frumos al unui tablou cu două camere versiunea stilului luminos al unei fotografii cu două camere ideea unui decor ușor pentru o imagine de apartament cu două camere un exemplu de interior neobișnuit al unui tablou cu două camere opțiunea unui design frumos al unei fotografii cu un apartament cu două camere ideea unui design neobișnuit al unei fotografii cu două camere un exemplu de design neobișnuit al unei fotografii cu un apartament cu două camere opțiunea unui interior luminos al unui tablou cu două camere ideea unui stil frumos al unui tablou cu două camere un exemplu de interior neobișnuit al unei fotografii cu un apartament cu două camere ideea stilului ușor al unei fotografii cu două camere versiunea interiorului luminos al unui tablou cu două camere ideea unui design frumos al unui tablou cu două camere un exemplu de decor frumos al unui tablou cu două camere un exemplu de design ușor al unui tablou cu două camere ideea unui decor frumos al unei fotografii cu un apartament cu două camere ideea stilului luminos al unui tablou cu două camere

Previous Post
Hur man uttrycker din individualitet i en ovanlig köksdesign
Next Post
Wie soll die Küche aussehen, wenn keine Oberschränke drin sind?