15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ako aplikovať mätovú farbu v interiéri

Po začatí rekonštrukcie mnohí majitelia bytov uprednostňujú pastelové úpravy. Nepoškodzuje oči, pomáha udržiavať duševný pokoj alebo sa rýchlo zotavuje. Tento dizajn nevyvoláva pocit tepla alebo chladu, ale pomáha udržiavať príjemnú teplotu. Dekor môže byť monochromatický, pastely sa k sebe tiež hodia. Nízke nasýtené tóny urobia miestnosť harmonickou. Obľúbená je najmä mätová výzdoba bytov a kancelárií..

Priestranná obývacia izba vidieckeho domu v mentolových farbách

Farba mäty je celkom pokojná a dá sa vybrať pre každú izbu, od chodby po spálňu.

Pojem „farba mäty“ často zahŕňa zelené odtiene, nie všetky však pripomínajú farbu listov spomínanej rastliny. Mätová farba v interiéri má veľmi užitočnú funkciu – je schopná poskytnúť osobe v miestnosti pocit chladu a sviežosti, rovnako ako čaj s rovnomennou rastlinou nám dáva príležitosť osviežiť naše zmysly a dať nám stav v poriadku..

V poslednej dobe návrhári rešpektujú pomenovaný odtieň a stále častejšie ho zaraďujú do dizajnu miestností rôznych typov. Zistíme, ako vkusne zahrnúť farbu mäty do interiéru rôznych typov miestností, s akými možnosťami sa najlepšie kombinuje, aký druh dekorácie vyžaduje.

Izba s mätovými stenami a béžovým nábytkom

Mäta vyzerá dobre ako základná farba a je vhodná aj na zvýraznenie akcentov.

Mnoho odtieňov mäty

Ak chce klient vidieť prevládanie mäty v interiéri, skúsený dizajnér sa pokúsi zistiť, ku ktorému pólu je osoba priaznivejšia: modrá alebo zelená, pretože odtieň mäty nie je nič iné ako kombinácia týchto dvoch farieb. Pri zmiešaní môžu byť zachované rôzne pomery..

Mätová farba v interiéri obývačky

Odroda mäty je považovaná za svetlú pistáciu, tyrkysovú vo svetlých odtieňoch, farbu morskej peny a mentolové tóny

Mäta nepriláka fanúšikov honosného dizajnu, osloví milovníkov rozmazaných odtieňov a tých, ktorí uprednostňujú pastelové variácie v dizajne miestností. Nasledujúce odtiene patria do kráľovstva mäty:

  • snehová mäta,
  • akvamarín,
  • pung,
  • nebesky tyrkysový.

Aký vplyv má na osobu v interiéri prítomnosť mätových tónov?

Pred konečným rozhodnutím o prinesení tejto obľúbenej kulisy do vašej miestnosti sa musíte zoznámiť s charakteristikami, ktoré skúsení dizajnéri pripisujú mäte..

Zopakujme, že odborníci na farebnú terapiu tvrdia, že kombinácie mäty dodávajú človeku pocit chladu, sviežosti a pokoja..

Kuchynská súprava s mentolovým odtieňom

Mätová farba upokojuje a vytvára chladivý efekt vhodný pre akúkoľvek výzdobu miestnosti

Táto farebná schéma zmierňuje nervové napätie. Nie nadarmo prevláda vo výzdobe detských priestorov, kliník.

Všetky odtiene zelenej sú prírodné farby a majú priaznivý vplyv na zrak. Mätová farba neublíži v interiéri kancelárií a iných miestností, kde ľudia trávia veľa času prácou za počítačom..

Kreslá s čalúnením mätovej farby pri čiernom stole v Kostine

Jeden detail mätovej farby stačí na osvieženie interiéru každej miestnosti

Niekomu môže mäta pripadať matná farba a množstvo takejto farby vyvolá dojem, že predmety vybledli alebo zostarli. Preto, aby dekor vyzeral moderne, mali by ste starostlivo zvážiť príslušenstvo..

S čím kombinovať

Uvedená farebná schéma môže prevládať v interiéri aj ako ďalší motív. Je dôležité premýšľať o kompetentnej kombinácii odtieňa mäty s inými farbami..

Biely dizajn spálne s mätovými akcentmi

Kombinácia bledého bieleho interiéru s jednotlivými dekoratívnymi prvkami v mentolových tónoch

Kombinácia prírodného dreva s mätovou farbou v kuchyni

Mätová farba sa hodí k dreveným povrchom a detailom, najmä v kuchyni alebo jedálni

Krémové steny, hnedá podlaha a malá mäta v dekorácii obývačky

Zaujímavá kombinácia mäty a krému na závesoch

Neklamným riešením by bola kombinácia mäty s inými kombináciami modrej alebo zelenej..

Kombinácia svetlo zelenej a pastelovej alebo krémovej sa stane harmonickou. Izba bude pôsobiť vznešene a ľahko. Jeho majiteľ bude vytvárať dojem vyváženého a elegantného človeka..

Kombinácia béžových a mätových farieb v obývacej izbe

Béžový a mätový interiér vyzerá vyvážene a často je zriedený bielymi alebo čiernymi akcentmi.

Mätové fasády kuchynskej súpravy na pozadí sivých stien

Na zvýraznenie odtieňa mäty sa často používa sivé pozadie.

Milovníci neobvyklých kombinácií môžu venovať pozornosť koralovým, svetlo zeleným, jasne žltým kombináciám. Mali by byť bodkované v dekore (vo forme obrazov, riadu).

Akú miestnosť vyzdobiť v mätovej farbe

V svetlo zelených verziách môžete vyzdobiť akúkoľvek miestnosť, v horúcich miestnostiach sú potrebné predovšetkým osviežujúce odtiene. Táto farebná schéma dodá obývačke noblesu, v detskej izbe vytvorí atmosféru pokoja, v kúpeľni vás naplní morskou tematikou..

Použitie farby mäty v dizajne obývačky

Mäta ako jasný doplnok

Kuchyňa

Mätová farba v interiéri kuchyne vytvorí v tejto miestnosti pokojnú a relaxačnú atmosféru, takže je vhodná na rodinnú večeru a pokojné večery. Pokojné tóny uvoľnia stres a pomôžu rodinným príslušníkom sústrediť sa na jedlo. Je však lepšie zriediť mätu nejakým ďalším odtieňom..

Matné kuchynské fronty v mentolových odtieňoch

Moderný ostrovný dizajn kuchyne s mätovými fasádami a sivobielymi podlahami

Kombinácia svetlo zelenej alebo tapety zadanej farby so striebornou farbou domácich kuchynských spotrebičov a príborov sa stane modernou a nudnou. Je lepšie dokončiť podlahy v mliečnych tónoch..

Priaznivci klasiky sa môžu zhodovať s módnymi trendmi, ktoré podporujú kombinácie zelene. Biela farba kuchyne bude harmonicky ladiť s doskou mäty. Tento trik pomôže vytvoriť pocit priestrannosti v malej kuchyni..

Použitie svetlo zelenej v spálni

Pri zariaďovaní oddychovej miestnosti chceme získať relaxačnú zónu, takže mätová farba v interiéri spálne je najlepším riešením. V spálni v zelenkastom prevedení si človek rýchlo oddýchne a obnoví duševný stav.

Dekorácia spálne v mätových farbách

Kombinácia rôznych odtieňov mäty vyzerá v spálni skvele.

Útulný dizajn spálne v mätových farbách s bielymi trámami na strope

Interiér spálne v mätových tónoch s prídavkom zelených a fialových ozdôb a bielych stropných trámov

Steny sú zvyčajne ozdobené zelenými odtieňmi: používajú bielenie, maľovanie, tapety príslušných farieb. Nábytok a záclony sú vybrané v bielej, béžovej, modrej farbe.

Zdobíme obývačku

Mätová farba v interiéri obývačky pomôže udržať zdravú a priateľskú atmosféru medzi členmi rodiny. Ticho tu budú prúdiť príjemné rozhovory s hosťami, rodinní príslušníci budú môcť pokojne diskutovať o vzniknutých konfliktoch alebo oslavovať malé rodinné oslavy.

Hnedý leštený stôl v obývačke s mätovými stenami

Kombinácia čokolády a mentolu v interiéri obývačky

Kombinácia mätovej a žltej farby v interiéri obývačky

Žiarivo žltá hreje obývačku, zatiaľ čo mäta chladí

Mätu môžete bezpečne predstaviť ako základ: urobte steny a strop svetlo zelenými. Ľahký nábytok bude vyzerať primerane, ale ako experiment môžete venovať pozornosť jasnému nábytku z koralových, žltých alebo svetlo zelených tónov..

Deti

Rodičia často stoja pred otázkou, ako pozitívne využiť farebnú terapiu na zlepšenie emočného stavu dieťaťa. Mätový dizajn je veľmi vhodný pre podexponované deti, pomáha zmierniť stres po outdoorových aktivitách. Ďalším plusom je neutrálny odtieň vhodný pre dievča aj pre chlapca..

Ružové akcenty v spálni s mätovými stenami

Mätovo ružová kombinácia je vhodná do dievčenskej izby v štýle shabby chic alebo Provence

Detská izba v mätových farbách pre chlapca

V detskej izbe sú odtiene mäty úspešne kombinované s bielou, sivou a modrou. Ten sa dobre hodí do chlapčenskej izby

Pre princeznú vybavia miestnosť jemnými svetlo zelenými možnosťami. Ako ďalšie tóny sa používa ružová, lila, béžová..

Chlapcom môže byť ponúkaný modrý alebo tyrkysový dekor. Je doplnený živými obrázkami. Koberce by nemali agresívne vystupovať.

Kúpeľňa

Prečo sú variácie zelene v povrchových úpravách kúpeľní atraktívne? Tieto tóny nám pomôžu relaxovať a užiť si vodné procedúry. Svetlé uteráky, snehovo biele vodovodné armatúry a mätové steny vytvoria pocit štýlovej a modernej miestnosti..

Mätová farba v interiéri kúpeľne

Mätová farba robí kúpeľňu jasnejšou a priestrannejšou

Mätová farba v dizajne kúpeľne

Kúpeľňa vo farbách mäty

V akých štýloch je vhodné predstaviť mätu

Vzhľadom na všetky vlastnosti farby stojí za to pochopiť, že s niektorými štýlmi bude vyzerať najlepšie. S jeho pomocou môžete izbu dokonale premeniť na “polo-starožitnosť”, takže dizajnéri ochotne predstavia túto farebnú schému v retro, vintage, vidieckych štýloch. V ošarpanom šiku a vidieku dominujú drahé figúrky a volániky vo výzdobe. Mimochodom, budú tam tapety z mäty. V retro štýle by bola vhodná svetlozelená skriňa alebo rovnaká pohovka..

Obývacia izba vidieckeho domu v mentolovej farbe

Vďaka klasickému interiéru v mätovej farbe je miestnosť svetlá, útulná a priestranná

Obývacia izba v klasickom štýle v mentolových tónoch

Pevné mätové steny sa perfektne hodia k sadrovému štuku a vysokým stropom

Zelenkastá farebná schéma bola do interiéru zavedená v minulých storočiach. Kombinácia tohto tónu s čokoládou pomáha vytvárať klasickú kompozíciu, retro obrázky vyplývajú z mätovo-ružových možností, v provensálsku sa často používa mäta-orgován, kombinácie bielo-mäty vytvárajú morské akcenty pripomínajúce relaxáciu a príjemné chvíle.

Mimoriadna je kombinácia s červenou, kde je jej priradená sekundárna úloha. Kvety na tapetách, váza, obrázok, pléd môžu byť červené. Kombinácie mäty s modrou alebo zelenou nájdete vo viacfarebných interiéroch. Pomáhajú vyplniť veľkú miestnosť, robia dekor rozmanitejším a bohatším..

Dizajn obývačky v mentolových tónoch s červenými akcentmi

Červené akcenty v pokojnom interiéri mäty

Moderná kuchyňa v námornom štýle s mätovým nábytkom

Chladná pastelová paleta mäty, modrej a tyrkysovej sa hodí do interiéru námornej kuchyne

Môžete experimentovať a do dekorácie zavádzať položky obmedzenej oranžovej farby. Broskyňový koberec, teplé žiarovky pomôžu radostnému prebudeniu v spálni, dajú sa použiť na ozdobu škôlky. Kombinácia šedo-mäty vyzerá módne. Táto zábavná alternatíva k zdržanlivým sivobielym alebo čiernobielym duetám je žiadaná v hoteloch, moderných kanceláriách.

Stále viac ľudí sa pokúša vybaviť byt tak, aby bol psychologicky pohodlný, a preto starostlivo premýšľa nad farebným obsahom a funkčnosťou nábytku a dekoratívnych predmetov. Nie nadarmo máta pri navrhovaní priestorov svoje právoplatné miesto. To je uľahčené psychologickými charakteristikami farby, kompatibilitou s inými tónmi, možnosťou dokončenia akejkoľvek miestnosti.

Pohovky v obývacej izbe vo farbe mäty

Vydarená kombinácia troch odtieňov mäty na koberci a dvoch pohoviek

Ak ste fanúšikom pastelových dekorácií a teší vás pohľad na zelené a modré veci, zamyslite sa nad interiérom mäty – je moderný, praktický a málokedy prekáža, pretože je dokonale kombinovaný s rôznymi doplnkami..

Video recenzia kuchyne v mätovej farbe

Fotografia farby mäty v interiéri

Dizajn obývačky v podkrovnom štýle v mentolových farbách Svetlá spálňa s mätovými stenami Interiérová dekorácia s mätovou farbou Kombinácia mäty a hnedej v interiéri spálne Obrazy na stene kvetov mäty Ružové, hnedé a olivové na pozadí stien mäty Nástenný šindľ v mentolovej farbe Lesklý povrch parkiet s mätovým odtieňom Schodisko s mätovými schodmi v súkromnom dome Vankúše vo farbe mäty vo výzdobe obývačky Mätová farba v dekorácii kúpeľne Biely dekor na pozadí steny mäty Útulný interiér spálne v mentolových odtieňoch Maľovanie stien mätovou farbou v detskej izbe pre batoľa Mätový textil v dekorácii obývačky Mätové steny v modernej obývačke Zdobenie živých rastlín interiéru miestnosti v mätovej farbe V interiéri obývačky čalúnený nábytok v mentolovej farbe Mincovne čalúnené sedacie súpravy v modernom štýle obývačky Mätové závesy a fialové kreslo v miestnosti vidieckeho domu Izba pre novorodenca vo farbách mäty Zostava nábytku v mentolovej farbe na chodbe Steny v obývačke sú mätovej farby a omietky štukové Kombinácia farby mäty s inými odtieňmi v interiéri obývačky Mäta a biela v maľbe stien obývačky Kuchynský nábytok s fasádami mäty v interiéri obývačky a jedálne Kombinácia odtieňov mäty s hnedými tónmi vo výzdobe spálne Mäta kúpeľňa Dekor námorné dekorácie na stenu mätovej farby Žltá na pozadí mätových stien obývačky Kombinácia farby mäty s nábytkom. ratan Kuchynský ostrov v mätovej farbe vo vidieckom dome Kombinácia mäty a bielej s hnedou Mätová farba vo výzdobe miestnosti v rustikálnom štýle Mätová stena za čelom postele Nábytok v spálni dreveného domu vo farbe mäty Svetlá spálňa s panoramatickým oknom v mentolových odtieňoch Biely prehoz a mätové vankúše v interiéri spálne Žltá a mäta vo výzdobe spálne Detská izba v mentolovej farbe Mätová drevená podlaha v detskej izbe Mätový strop a drevená podlaha Tehlový krb a stoličky vo farbe mäty Šatníkové skrine a zrkadlo v spálni Mätové textilné závesy do detskej izby Moderná kuchyňa so sadou mätových farieb Odtiene mäty v modernej kuchyni Farba mäty v klasickom štýle obývačky Prevláda farba mäty v interiéri miestnosti Mätové fronty spodných skriniek kuchynskej súpravy

Previous Post
Metallhylle for sko i gangen – standarden for orden, med vekt på den klassiske interiøret
Next Post
كيفية تزيين الرواق بشكل صحيح بأسلوب حديث