15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Africký štýl v interiéri: funkcie, fotografie

Ak hľadáte jasný a útulný dizajn na zdobenie bytu, potom je africký štýl v interiéri určite jednou z najatraktívnejších možností. Bohaté teplé farby, prírodné materiály a neobvyklý dekor premenia každú izbu, etnické motívy sú vždy relevantné. Vytvorenie harmonického prostredia však nie je také jednoduché – niekedy je ťažké odolať a nepridať do dekorácie ešte niekoľko drobností. Ako udržať rovnováhu bez toho, aby ste z miestnosti urobili múzeum alebo obchod so suvenírmi?

ľahký koridor v ľahkom africkom štýle

Krásna izba v africkom štýle

krásna dekorácia spálne v africkom štýle

Svetlý dizajn miestnosti v africkom štýle

Charakteristické vlastnosti dizajnu

Rozmery Afriky sú veľké; na území tohto kontinentu žije obrovské množstvo ľudí, z ktorých každý má svoj vlastný jedinečný štýl a kultúrne charakteristiky. Existuje však niekoľko spoločných znakov charakteristických pre tento smer dizajnu, ktoré sa uplatňujú v interiéroch obytných budov a bytov..

Dôležité! Marocké a egyptské destinácie sú ovplyvnené africkými motívmi.

Na vytvorenie harmonického interiéru budete musieť skombinovať bežné detaily a snažiť sa nezaháľať v detailoch. V prvom rade sú to dynamické ozdoby, jasné farby, výraz. V Afrostyle sa používajú iba prírodné materiály, formy nábytku a dekorácie sú jednoduché.

Jednou z najvýraznejších vlastností je použitie zvieracích motívov v dizajne. Môžu to byť výtlačky na textil, obrazy s obrazmi levov, gepardov, zebier atď., Koží a dokonca aj plyšových zvierat..

svetlý interiér chodby v africkom štýle

Krásna izba v africkom štýle

neobvyklý štýl kuchyne v africkom štýle

Návrh obývačky v africkom štýle

Farebné spektrum

Africký štýl v interiéri sa vyznačuje teplými farbami, ktoré sú charakteristické pre africkú krajinu. To všetko sú varianty hnedej od svetlej po tmavú wenge, trávovo zelenú, močaristú, olivovú, pieskovú, tehlovočervenú. Kontrastné kombinácie sú relevantné, napríklad čierna, červená a zlatá. Tento rad evokuje asociácie s púšťou, v noci a s táborákmi, ktoré unavení cestovatelia podpaľujú, aby sa zahriali v tme..

Ak sa vám v interiéri nepáčia svetlé kombinácie v africkom štýle, môžete zvoliť jemnejšiu farbu. V tmavých miestnostiach sú kombinácie červenej a čiernej príliš ponuré a ťažko vnímateľné. Ak je miestnosť malá, je lepšie zvoliť žlté tóny, béžovú, svetlo hnedú, slonovinovú.

Odtiene ako šafran, jantár, med, škorica budú vyzerať skvele. Dizajn môžete osviežiť pridaním trochy tyrkysovej alebo svetlo modrej, modrej do pokojného rozsahu. Farebné kombinácie by mali byť prírode čo najbližšie, snažte sa zvoliť len prirodzený rozsah a vyhýbajte sa prehnane jasným neónovým odtieňom.

ľahký dizajn bytu v africkom štýle

Dizajn v africkom štýle

krásny interiér chodby v africkom štýle

Africký štýl v interiéri

Nástenná dekorácia

Existuje mnoho spôsobov, ako vytvoriť africký interiér. Pri výbere dokončovacích materiálov by ste v prvom rade mali uprednostniť textúru a farby. Klasickou možnosťou dekorácie na stenu je trstina, ale je možné ju nahradiť textúrovanou tapetou napodobňujúcou hadiu kožu alebo fotografickou tapetou so zvieracími výtlačkami.

Dôležité: výtlačky zvierat sú veľmi svetlé, aby sa predišlo nadmernému spestreniu, musia byť zriedené neutrálnejšími tapetami, napríklad béžovou, pieskovou, bielou atď..

svetlý štýl kuchyne v africkom štýle

Krásna obývačka v africkom štýle

neobvyklý dekor chodby v africkom štýle

Dizajn tmavej miestnosti v africkom štýle

Relevantná je aj hrubá omietka svetlých farieb alebo imitácia stien pokrytých červenou hlinkou. Hranice s tradičnými africkými ozdobami alebo imitácia skalných malieb vyzerajú dobre ako dekor. Ako povrchovú úpravu si môžete vybrať aj obyčajnú farbu v teplých farbách..

S pomocou farby dosiahnete zaujímavý efekt popraskanej zeme pod horúcim africkým slnkom. Na to stačí zvoliť dve farby – jedno pozadie a druhé kontrastné. Efekt praskania je vytvorený pomocou laku na lakovanie craquelure. Výsledkom je, že po spracovaní sú steny pokryté sieťou malých trhlín. Lakom Craquelure je možné pokryť nielen farbu, ale aj sadru.

svetlý apartmán v africkom štýle

Dizajn v africkom štýle

svetlá výzdoba spálne v africkom štýle

Africký štýl v interiéri

Podlahy

Najlepšou možnosťou pre podlahy v afrických interiéroch je prírodný kameň alebo porcelánová kamenina. Výber odtieňa závisí od farebnej schémy stien a stropu. Kameň v teple príjemne chladí, v podmienkach ruského podnebia však môžu problémy nastať od jesene do jari. Aby ste nezmrazili, budete musieť nainštalovať systém „teplej podlahy“, môžete položiť aj vlnené koberce so zvieracou potlačou alebo prírodné kože.

Kameň je vhodnejší pre vidiecke domy, ale v bytoch môžete položiť parkety a položiť ich na palubu. V afrických dedinách sa na podlahy často používajú obyčajné rohože, takže si do bytu môžete vybrať koberec s príslušnou textúrou..

Prírodný bambus je tiež vynikajúcim materiálom na zdobenie nielen stien, ale aj podláh. V krajnom prípade môžete použiť rôzne napodobeniny, napríklad laminát s charakteristickým vzorom alebo dokonca linoleum. Obe možnosti sú dosť rozpočtové, ale kvalita pokrytia je dosť vysoká. Ak je to možné, môžete si objednať dosky z prírodného bambusu, ale treba mať na pamäti, že náklady na takú podlahu budú dosť vysoké..

krásny dizajn chodby v africkom štýle

Dizajn v tmavom africkom štýle

neobvyklý interiér spálne v africkom štýle

Interiér v africkom štýle

Dekorácia na strop

Najjednoduchšou možnosťou zdobenia stropu je obvyklé bielenie alebo omietka bielej, mliečnej, béžovej. Takýto dizajn sa zmestí do akéhokoľvek interiéru a neutrálny sortiment sa hodí k akýmkoľvek farbám nábytku, stien a doplnkov..

Ak to výška stropov umožňuje, môžete ich ozdobiť ozdobnými trámami z tmavého dreva. Umelo zostarnuté povrchy vyzerajú veľkolepo a nie rovné ideálne hladké lúče, ale originálne vyzerajú aj spracované naplavené drevo alebo kmene stromov. Táto možnosť dokončenia je vhodná pre priestranné miestnosti, ale v malých miestnostiach by mala byť dekorácia mimoriadne jednoduchá..

Povrch stropu môžete ozdobiť pomocou bambusových stoniek alebo pravidelného trstiny. Na implementáciu tejto myšlienky budete musieť kúpiť bambusové stropné dlaždice alebo pripevniť stonky priamo k nosníkom. Dosky môžu byť tiež pripevnené k trámom alebo latám, ako aj k bežnej základni..

svetlý štýl chodby v africkom štýle

Obývacia izba v africkom štýle

svetlý interiér bytu v africkom štýle

Elegantný dizajn v africkom štýle

Materiály a nábytok

Pretože sa africký štýl v interiéri vyznačuje použitím iba prírodných materiálov, stojí za to vyhnúť sa syntetickým náterom a fasádam, kedykoľvek je to možné. V krajnom prípade je možné použiť simulácie dobrej kvality..

Aké ďalšie možnosti môžu byť:

  • bambusové stonky;
  • trstina;
  • wenge;
  • santalové drevo;
  • palisander;
  • ratan;
  • palmová kôra;
  • koža a usne;
  • prírodná hlina.

V afrických interiéroch nie je miesto pre ladné línie a sofistikovaný dekor. Nábytok by mal byť ťažký a drsný, jeho formy sú mimoriadne jednoduché a prísne. Pokúste sa zostať v správnom pomere. Fasády skriniek však môžu byť ozdobené tradičnými rezbami alebo ozdobami. Kovaný nábytok a doplnky dokonale zapadnú do interiéru; vhodné budú tiež vyzerať prútené boxy, kreslá, stoly, malé tácky atď..

neobvyklý dizajn kuchyne v africkom štýle

Krásny dizajn miestnosti v africkom štýle

svetlý dizajn koridoru v africkom štýle

Obývacia izba v africkom štýle

Na čalúnenie mäkkých pohoviek, kresiel a pufov je lepšie zvoliť prírodnú kožu alebo jej imitáciu so zvieracou potlačou. V malých miestnostiach množstvo objemného nábytku iba zhoršuje situáciu, čím je miestnosť ešte menšia. V tejto situácii je vhodnejšie vybrať čo najviac prútených prvkov, otvorených políc atď. Do takého interiéru sa perfektne zmestia prútené stoličky a dokonca aj pohovky a pre jemnosť môžete dať svetlé vankúše, prehozy alebo ozdobné matrace. Početné prikrývky a prehozy vám tiež umožňujú osviežiť atmosféru, ak nie je možné vymeniť nábytok za nový..

Dôležité! Ebenové alebo cédrové truhlice budú skvelým doplnkom afrického interiéru. Slúžia nielen na odkladanie vecí, ale aj ako lavičky..

Ak máte potrebné schopnosti, materiály a nástroje, môžete si nábytok vyrobiť sami. Starú komodu alebo skrinku zdedenú po babičke je teda možné ľahko aktualizovať v súlade s Afrostyleom. Nové čalúnenie z mäkkej kože alebo bežný film imitácie hadej kože rýchlo zmení vzhľad vášho starého headsetu. Ak máte starý stôl, koža dobre funguje na ozdobenie nôh a dosku stola je možné ozdobiť mozaikami. Na ozdobu malých zásuviek je vhodná prírodná alebo umelá kožušina..

svetlá výzdoba bytu v africkom štýle

Africký štýl v interiéri

krásny štýl chodby v africkom štýle

Veľká svetlá spálňa v africkom štýle

Textil a dekor

Na dekoráciu v africkom interiéri sa používajú rôzne etnické ozdoby vo forme cikcakov, kosoštvorcov, kruhov atď. Ak hovoríme o textíliách, nemalo by ho byť príliš veľa, ale zvolené látky musia určite upútať pozornosť. Farebné závesy, vankúše na sedenie, stenové panely, tienidlá na žiarovky sú len niektoré z možností použitia textilu. Tradičné ozdoby môžu zdobiť aj nábytok, koberce, keramiku, vázy.

Čo sa ešte používa na dekoráciu:

  • svetelné ratanové tienidlá;
  • bambusové rolety;
  • bambusové závesy;
  • rituálne masky a amulety;
  • kúsky kožušiny, svetlé perie;
  • šperky zo slonoviny;
  • kly a rohy zvierat;
  • figúrky;
  • drevené škatule;
  • fotorámčeky potiahnuté kožou;
  • zbrane – kopije, luky, šípy, sekery, štíty;
  • vypchaté voľne žijúce zvieratá;
  • rastliny – domáce palmy, vavrín;
  • obrázky exotických vtákov i živých vtákov, ako sú papagáje.

Ak nemôžete získať autentickú etnickú keramiku, môžete si vyrobiť napodobeninu sami. Za týmto účelom vezmite obyčajné hlinené džbány a fľaše a potom ich jednoducho zabaľte špagátom..

neobvyklý interiér kuchyne v africkom štýle

Návrh miestnosti v africkom štýle so vzorom na stene

krásna dekorácia kuchyne v africkom štýle

Africký štýl v interiéri

Dekorácia do obývačky

Sála je vďaka svojim veľkým rozmerom skvelá pre africký štýl. V interiéri obývačky je vhodné veľké množstvo dreva. Nízke pohovky s koženým čalúnením rovného alebo hranatého tvaru vyzerajú dobre ako čalúnený nábytok. Posedenie môžete doplniť výberom nízkeho konferenčného stolíka s charakteristickými rezbami, ako aj podlahového koberca s etnickým vzorom..

Ak sa obývačka používa ako jedáleň, do dizajnu sa úspešne zmestí veľký stôl z tmavého dreva a budú sa mu hodiť ľahké prútené stoličky. Hojdacie kreslo je možné umiestniť k oknu tak, že k nemu umiestnite drevený regál s knihami – je to skvelé miesto na čítanie.

Masky, dekorácie z peria, figúrky a veľký počet živých rastlín sú vhodné na výzdobu obývačky. Obvykle ide o rôzne druhy paliem a viniča, ktoré sa môžu doma udomácniť..

ľahký interiér chodby v africkom štýle

Veľká svetlá spálňa v africkom štýle

neobvyklý dizajn bytu v africkom štýle

Interiér miestnosti v africkom štýle

Afrostylová kuchyňa

Možnosti kuchynského priestoru sú menšie, pretože v prvom rade stojí za to venovať pozornosť funkčnosti všetkých interiérových prvkov. Tu nie sú vhodné znečistené materiály, ako ani nátery, ktoré netolerujú teplo a vlhkosť. Na dekoráciu a nábytok sa dobre hodia tvrdé dreviny s vodoodpudivou impregnáciou. Kuchyňu je možné ozdobiť trámami na strope, na poličky položiť keramický riad a zavesiť zväzky byliniek. Aby sa technika nevymykala všeobecnému štýlu, je lepšie zvoliť vstavané modely alebo zatvoriť kachle a iné moderné spotrebiče drevenými alebo prútenými obrazovkami..

krásny dizajn spálne v africkom štýle

Africký štýl v interiéri

neobvyklý interiér bytu v africkom štýle

Návrh spálne v africkom štýle

svetlá výzdoba chodby v africkom štýle

Svetlá spálňa v africkom štýle

Dekorácia spálne

Pre spálňu v Afrostyle by ste nemali vyberať príliš tmavé farby ani drsné kombinácie; je lepšie zvoliť miernejšiu škálu. Hlavným prvkom miestnosti je posteľ, najlepším materiálom pre ňu je drevo s hrubým spracovaním. Posteľ vyzerá perfektne na veľmi nízkych nohách a ešte lepšie je, ak je to jednoduché pódium. Na dekoráciu môžete použiť baldachýn vyrobený z ľahkých alebo hustých tkanín. Dekoratívne masky a zbrane do spálne sú príliš agresívne, je lepšie zvoliť si safari alebo obrazy divokých zvierat v ich prirodzenom prostredí.

Video: Vlastnosti interiérového dizajnu v africkom štýle

50 fotografií nápadov na interiérový dizajn v africkom štýle:

svetlý štýl spálne obrázok v africkom štýle krásny dizajn bytu na fotografii v africkom štýle neobvyklý interiér kuchyne na fotografii v africkom štýle svetlý dekor chodby v africkom štýle krásna výzdoba chodby na fotografii v africkom štýle neobvyklý štýl kuchyne na obrázku v africkom štýle ľahký dizajn spálne na fotografii v africkom štýle svetlá vnútorná chodba na obrázku v africkom štýle svetlý apartmán na obrázku v africkom štýle krásny dizajn chodby na fotografii v africkom štýle svetlá kuchynská výzdoba na fotografii v africkom štýle neobvyklý interiér spálne na obrázku v africkom štýle neobvyklý dizajn chodby na fotografii v africkom štýle krásny obraz koridoru v štýle afrického štýlu svetlá výzdoba bytu na fotografii v africkom štýle svetlá vnútorná chodba na obrázku v africkom štýle svetlý interiér bytu na fotografii v africkom štýle svetlý štýl koridoru obrázok v africkom štýle neobvyklý dekor spálne na obrázku v africkom štýle krásny dizajn kuchyne na fotografii v africkom štýle svetlý interiér bytu na fotografii v africkom štýle krásny obrázok spálne v africkom štýle svetlý dekor chodby na fotografii v africkom štýle neobvyklý dizajn chodby v obrázku v africkom štýle jasný obrázok dizajnu africkej kuchyne svetlý apartmán na fotografii v africkom štýle neobvyklý interiér kuchyne v obrázku v africkom štýle nádherný obrázok dizajnu chodby v africkom štýle svetlý interiér spálne na fotografii v africkom štýle svetlá výzdoba spálne v obrázku v africkom štýle neobvyklý štýl chodby na fotografii v africkom štýle krásna vnútorná chodba na obrázku v africkom štýle jasný dizajn kuchyne na fotografii v africkom štýle neobvyklý kuchynský dekor na obrázku v africkom štýle krásny interiér chodby na fotografii v africkom štýle neobvyklý štýl chodby na obrázku v africkom štýle svetlý obrázok dekorácie spálne v Afrike ľahký dizajn bytu na fotografii v africkom štýle svetelný dizajn chodby na fotografii v africkom štýle neobvyklý dekor bytu v obrázku v africkom štýle krásny interiér spálne na fotografii v africkom štýle svetlá chodba na fotografii v africkom štýle ľahký kuchynský dekor na obrázku v africkom štýle krásny štýl bytu v obrázku v africkom štýle svetlý interiér chodby na fotografii v africkom štýle ľahký kuchynský dekor na fotografii v africkom štýle svetlý apartmán na fotografii v africkom štýle krásny interiér chodby na fotografii v africkom štýle jasný dizajn koridoru v africkom štýle ľahká kuchyňa na fotografii v africkom štýle

Previous Post
Tehlová tapeta v modernom interiéri
Next Post
كيف تزين جدار فارغ في الغرفة؟