15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tehlová tapeta v modernom interiéri

Imitácia nemôže byť lepšia ako originál, ale nie pokiaľ ide o tehlové tapety v interiéri. Prilepenie steny valcovými materiálmi je menej nákladné, opravy sa vykonávajú za 1 až 2 dni a tenká vrstva povrchovej úpravy neodoberá časť využiteľnej plochy, ako napríklad prírodné murivo. Vizuálne textúrovaná tapeta sa nelíši od tehlovej steny. Ale výber farby a vzoru muriva je oveľa väčší. Profesionálni návrhári interiérov sa podelia o svoje tajomstvá o tom, ako vytvoriť štýlový harmonický interiér.

Čierna stojanová lampa na pozadí tapety s murivom

V dnešnej dobe je imitácia tehál charakteristická pre demokratické interiérové ​​štýly.

Prečo si vybrať imitáciu tehlovej steny v modernom interiéri?

Rôzne možnosti imitácie muriva sú obľúbeným spôsobom vytvorenia akcentovanej steny medzi významnými dizajnérmi pracujúcimi v štýloch podkrovia, hi-tech, fúzie, krajiny, minimalizmu. Ale ani tento zoznam koncepčne odlišných štýlov neobmedzuje možnosti použitia tohto obkladu steny. Každý, kto chce vytvoriť nenapodobiteľný autorský interiér, môže použiť túto techniku ​​- dopadne to ako na fotografii.

Imitácia tehlovej steny s vinylovou tapetou

Nie každý si môže dovoliť rozložiť skutočnú tehlovú stenu a vytvorenie imitácie pomocou tapety je k dispozícii každému

Spálňa v podkroví s tehlovou tapetou

Niektoré štýly interiéru sa bez muriva jednoducho nezaobídu.

Tehlová stena prekvapivo púta pozornosť, aj keď niekomu pripadá „holá“ alebo „drsná“. Ale tento „nedokončený“ obklad má množstvo prívržencov. Masívne uvoľnenie tapety s podobnou imitáciou, známej už z postsovietskych čias, opravu výrazne uľahčilo..

Nástenný papier „pod murivom“, ktorý sa používal asi pred 15-20 rokmi, sa nelíšil v rozmanitosti a kvalite. V predaji boli červenohnedé závitky s vetvičkami brečtanu a bez nich. Moderné imitácie tehál prešli vážnou revíziou dizajnu, aby sa maximalizoval dosah.

Dôležité! Dekoratívne vlastnosti povrchu po tapetovaní môžu byť oveľa vyššie ako samotné murivo. Ak teda máte skutočnú tehlovú stenu, ktorá nevyhovuje čisto esteticky, stačí začať s omietkou a tapetovaním vhodnejšieho dizajnu..

Skôr, keď dizajnový koncept predpokladal skutočnú tehlovú stenu, bol potrebný skutočný majster svojho remesla, ktorý pracoval s tehlami. Dnes už nepotrebujete vlastniť stavebné schopnosti, stačí mať trocha skúseností s tapetovaním stien. Vizuálny efekt je možné dosiahnuť, ak sú pri zónovaní vyrobené ľahké priečky zo sadrokartónu – „tehlová“ tapeta vytvára pocit skutočnej steny, ako napríklad na fotografii.

Interiér v retro štýle s imitáciou starého muriva

Ľahká rámová priečka s tehlovou tapetou

Šedá a čierna tehlová tapeta

Tehlové tapety sa používajú na ozdobu najrozmanitejších miestností.

Pevná alebo fragmentárna tehlová stena je podvedomý pocit spoľahlivosti, stability, bezpečia. Niekde vo vnútri každý cíti, že „môj domov je moja pevnosť“ bez ohľadu na to, či ide o chatu, letné sídlo alebo byt. Toto bolo stanovené v detstve – z príbehu troch ošípaných. Veľkolepý spôsob expresivity alebo kreatívne zónovanie veľkej miestnosti v akomkoľvek prostredí – tapeta „tehlovej steny“ v interiéri.

Kde sa používajú tehlové tapety

Nájdenie tapety na dekoráciu je oveľa jednoduchšie ako nájsť vhodnú tehlu. Nie každý vie, že to môže byť iné:

  • biela (silikátová) a červená (ílová terakota);
  • stavebné a žiaruvzdorné;
  • obkladové a dekoratívne;
  • textúrované a tvarované;
  • husté (hyper-lisované) a pórovité;
  • hladké a zlomené (alebo roztrhané);
  • single, jeden a pol a dvojnásobok.

Imitácia nebude pri dotyku chladná, takže sú vhodnejšie ako tehly v akejkoľvek obývačke, dokonca aj v škôlke. Všetky typy textúr sa odrážajú vo vzore lícových roliek vrátane rôznych farieb tehál – od bielej po čiernu, ako na fotografii..

Biela stena s tehlovou tapetou v interiéri obývačky

Imitácia bielej tehlovej steny v klasickej obývacej izbe

Drevená lavička na pozadí tapety pod červenou tehlou

Tapeta z červených tehál vyzerá dobre s príslušnými atribútmi – krbom, starým drevom alebo vhodným nábytkom

V závislosti od štýlu interiéru a funkčnosti miestnosti je možné zvoliť imitáciu muriva podľa vášho vkusu. Napríklad tapeta „vybielená tehla“ sa často vyberá do mestskej spálne a hrubá stena z červeného alebo farebného stavebného materiálu do kuchyne. Na chodbe je vhodná akákoľvek neštandardná možnosť interiéru s tapetou podobnou tehál. V obývacej izbe musíte starostlivo vybrať tapety, ktoré pripomínajú dekoratívne murivo, aby vyzeralo organicky.

Stena s fotografickou tapetou pre murivo v obývacej izbe súkromného domu

Realistické tapety v obývacej izbe v priemyselnom štýle

Kuchynská zástera z tapety s imitáciou tehál

Vinylové vodotesné tapety je možné použiť na ozdobenie backsplash kuchyne

Tehlová papierová tapeta „dýcha“ a zaisťuje cirkuláciu vzduchu s kolísaním teploty a vlhkosti. Laminátové povrchy, potiahnuté bezfarebným lakom, sa dajú ľahko umývať a čistiť od tukovej suspenzie vytvorenej počas varenia. V miestnosti, kde sa pripravuje jedlo, sú preto vhodnejšie „umývateľné“ tapety:

  • v kuchyni;
  • v jedálni;
  • v obývacej izbe kombinovanej s kuchyňou;
  • pripojená oblasť lodžie;
  • garsónka.

Tapeta nezaťažuje budovu, preto sú vhodnejšie v rámových budovách a malých vidieckych domoch na nestabilných pôdach. Ak sa dom stále zmenšuje, je čiastočne postavený a už v ňom musíte bývať, potom môžete namiesto papierových roliek použiť netkané rolky.

Interiér spálne s tehlami na tapete

Tapeta s modrým murivom v spálni mladej rodiny

Tí, ktorí radi experimentujú s dizajnom obytného priestoru, sa odporúča vyskúšať interiér s maľovateľnými tehlovými tapetami. Farbu stien môžete často meniť, ale je lepšie začať s bielou alebo pieskovou, postupne pridávať tmavší odtieň..

Tehlová tapeta v dizajne detskej izby

Obraz bielych tehál je ideálny pre detskú izbu.

Imitácia ošarpanej tehlovej steny pomocou papierových tapiet

Moderná obývacia izba so snehobielym nábytkom na pozadí brutálnej tehlovej steny

Imitácia ozdobí nielen dom, ale aj priestory pre vaše vlastné podnikanie – kaderníctvo, malú kaviareň alebo bar. Táto povrchová úprava sa nelíši od skutočnej tehlovej steny, s výnimkou výrazných úspor pri dokončovaní. Rolky odolné voči vlhkosti je možné použiť na dokončenie akejkoľvek pomocnej miestnosti bez dobrého vykurovania:

  • haly;
  • komory;
  • chodby;
  • chodby s dverami priamo na ulicu;
  • rekreácia so schodiskom;
  • kúpeľne.

Preto, ak sa vám takýto povlak skutočne páči, je tu možnosť vybrať si inú farbu a textúru – každá izba má svoju vlastnú „tehlovú“ tapetu. Všetky sú k dispozícii v cene a spôsobe vkladania, aj keď sa líšia v nákladoch kvôli odlišnej základni a povlaku..

Čierna stolná lampa na nočnom stolíku v spálni s tehlovou tapetou

Najúčinnejšie sú textúrované povlaky s hrubou vrchnou vrstvou.

Hnedá pohovka na pozadí čiernej steny s tapetou pre murivo

Veľkolepá stena s čiernymi tehlami

Hodiny bez čísel na číselníku v interiéri kuchyne

V kuchyni môžu byť tehlové tapety použité na zvýraznenie jedálenského kúta.

Tehlová stena je v dokonalom súlade s akýmkoľvek krbom, či už je to ruská pec alebo krb – všetko závisí od štýlu dizajnu. Ďalšia tehlová tapeta v interiéri kuchyne je vynikajúcim dekorom v oblasti zástery a priestorov na skladovanie potravín.

Výhody dekorácie stien tehlovými tapetami

Každý, kto si vyberá medzi prírodnými stavebnými materiálmi alebo dokončovacími materiálmi, vie, že súčasnosť je lepšia ako imitácia. Ale pokiaľ ide o tehlové a tehlové tapety, spustí sa skôr výnimka z pravidla. Na základe vyššie uvedeného sú výhody kotúčových materiálov zrejmé, ale existujú aj ďalšie „plusy“, ktoré neboli uvedené..

Pohovka krémovej farby pred tehlovou stenou

Moderné technológie vám umožňujú vytvárať veľmi realistické tapety s efektom hlasitosti.

1. Minimálne zaťaženie Architektonické normy naznačujú kontrolu zaťaženia základu a hmotnosť povrchovej úpravy roliek je minimálna v porovnaní s akýmkoľvek murivom zo stavebných materiálov..
2. Redizajn miestnosti bez problémov Pri rekonštrukcii alebo prestavbe miestnosti na stavbu ťažkej tehlovej steny bude potrebné povolenie mestských úradov; pri ľahkej priečke zo sadrokartónu s „tehlovou“ tapetou to nebude potrebné..
3. Jednoduchosť prevádzky Ukladanie stien vyžaduje zručnosť pracovať s tehlami a najímať špecialistov a s tapetovaním stien si poradia aj začiatočníci, ktorí si pozorne prečítajú pokyny..
4. Rýchla oprava Čas strávený kladením tehál a dodržiavaním technických noriem je oveľa vyšší ako pri tapetách.
5. Žiadna kondenzácia Keď teplota v miestnosti prudko klesne, tehly „zmrazia“ a vytvoria kondenzáciu, ktorá sa na kotúčoch papiera nevyskytuje.
6. Žiadne obmedzenia Konštrukcia tehlovej steny môže byť obmedzená veľkosťou miestnosti a slabými podperami budovy, čo nie je dôležité pri práci s tapetami.
7. Zdobenie Esteticky výber nie je ničím obmedzený, veľké katalógy často označujú štýl interiérov, zdobia zaoblené steny a vyhladené rohy.
osem. Schopnosť skryť chyby Na úhľadný geometrický vzor je potrebná hladká stena, ale vzor na hrubé murivo ľahko skryje všetky chyby steny a vyčnievajúce hrbole alebo odrezky dodajú kotúčom realistickosť..

Drevené rámy pri stene s čiernymi tehlovými tapetami

Prilepenie tapety pod tehlu sa nelíši od práce s bežnými tapetami a musíte sa o ne tiež starať

Originálne riešenie interiéru

Imitácia tehlovej steny sa v poslednom čase používa iba na verejné priestranstvá a výzdobu pomocných priestorov. Dnes sú tieto tapety použiteľné nielen pre kuchyne a kúpeľne, chodby a chodby, ale aj pre obývacie izby. Súčasne môžeme s istotou povedať, že takýto dekor môže tvrdiť, že je základom koncepcie dizajnu. Štýlové riešenia s „holou“ textúrou tapetového „muriva“ dodajú každému interiéru rozmanitosť.

Rozmarné červené kreslo na pozadí tehlovej steny

Pri výbere farebnej schémy vezmite do úvahy okolitú povrchovú úpravu, veľkosť miestnosti a osvetlenie miestnosti.

Chodba s bielymi tehlovými stenami

Pre úzku chodbu sú vhodnejšie svetlé odtiene.

Odborníci tvrdia, že nie je potrebné prilepiť tapetu v tehle v interiéri kuchyne – „zvlní“ sa a prinesie nejaký druh chladu. Je to vynikajúci dekor pre jednu pracovnú stenu alebo varnú zónu, ak ide o kuchyňu štúdiového bytu. Tam, kde ľudia jedia, je lepšie urobiť niečo iné, napríklad maľbu na stenu, nástenné maľby a rozbité mozaiky z dlaždíc. Ak je samotná tapeta veľmi svetlá, môže byť zatienená natretím zvyšku stien alebo dekoratívnou omietkou, otvorená bezfarebným lakom – bude jednoduchšie ju umývať.

V kuchyni bude skvele vyzerať nielen tehlová stena, ale aj vložky vo forme zástery v blízkosti sporáka a pracovnej plochy. Mimochodom, na maľovanie je lepšie vziať nie papierové umývateľné tapety, ale textúrovanú verziu sklolaminátu, ktorá sa vyznačuje požiarnou odolnosťou. Ak je v miestnosti malý dekor, môžete dokonca vytvoriť nejaký druh nápisu v štýle graffiti..

Jedáleň v kuchyni v stredomorskom štýle

Pre interiér v stredomorskom štýle musíte pridať jasné akcenty

Snehovo biely interiér obývačky v škandinávskom štýle

Biele tapety s murivom rozšíria obývaciu izbu v škandinávskom štýle

V interiéri kuchyne v štýle podkrovia a high-tech použite „brutálne“ tapety zo sivých tehál. Sú v dokonalej harmónii s chrómovým nábytkovým kovaním a barovým pultom. Pre klasický dizajn a kuchyňu v provensálskom štýle je lepšie vziať imitáciu nabílených tehál. Ale najlepšie foto tapety “tehlová stena” s čalúnenou omietkou.

V obývačke je prijateľná experimentálna hra – vyberte si ľubovoľnú textúru, farbu a veľkosť tehly. Všetko závisí od toho, aký druh nábytku bude, od štýlu interiéru a farby zariadenia. Veľký plazmový panel vyzerá skvele na akcentovanej tehlovej stene.

Vynikajúcou dizajnovou technikou je imitácia krbu na pozadí tehlovej steny. Ak je v miestnosti skutočný krb, potom je lepšie vziať si skutočnú žiaruvzdornú tehlu. Pokiaľ ide o dekor v oblasti elektrického krbu, môžete sa obmedziť na tapety, ale urobte opatrenia, aby sa nezahrievali.

Luster s čiernymi odtieňmi na strope modernej obývačky

Zdobenie tapetou portál ozdobného krbu

Tmavá podlaha na chodbe s bielymi stenami

Svetlé tehly v interiéri chodby

Na chodbe sú možné všetky možnosti dizajnu – miestnosť, ktorá je tradične spojená s interiérom s tehlovými tapetami. Ak je dizajn vytvorený „od začiatku“ alebo bez odkazu na štýl a výzdobu, môžete stavať na sortimente obkladov stien. Všetko ostatné, okrem interiérových dverí, ak už existujú, by malo byť v súlade s imitáciou muriva.

V spálni sa „tehla“ nepoužíva tak často ako vo vyššie uvedených priestoroch. Napriek tomu bude organicky vnímaný v urbanistickom alebo minimalistickom interiéri – na zdobenie steny v čele postele. Rovnaké rady platia aj v jednoizbových bytoch, kde na spanie slúži veľká rozkladacia sedačka..

Obývacia izba v gotickom štýle v tmavých farbách

Ťažký interiér v gotickom štýle sa zriedi sklenenými predmetmi

Svetlý prehoz do spálne s bielymi stenami

Svetlá spálňa v štýle minimalizmu

Táto dizajnová technika sa používa na zdobenie pracovného priestoru pri počítači, na zónovanie pracovne alebo pracovného priestoru, v šatni alebo na ihrisku v detskej izbe vybavenej športovým vybavením. Pozrite si dobré príklady v našej fotogalérii.

Video o tom, ako vyrobiť napodobeninu muriva z tmelu

Foto: tehlová tapeta v interiéri rôznych štýlov

Biela tehlová stena v interiéri obývačky mestského bytu Imitácia muriva pomocou vliesovej tapety Vytvorenie otvoru medzi oknami pomocou tehlovej tapety Návrh predĺženej chodby vidieckeho domu Návrh obývačky s tehlovou stenou v interiéri Ošumelá tehla v interiéri obývačky Zdobenie steny nad čelom postele tehlovou tapetou Tehla v interiéri spálne Návrh obývačky v súkromnom dome s imitáciou muriva Originálny konferenčný stolík z laminátu podobného drevu Dizajn spálne v odtieňoch šedej Zdobenie steny za pohovkou papierovými tapetami Zvýraznenie akcentovanej steny vinylovou tapetou na tehlu Murivo v interiéri spálne Čierne drevené trámy v bielej obývačke Tehlová dekorácia na stenu v jedálni v kuchyni Jedálenský stôl pre celú rodinu na murovanom pozadí Tehlová tapeta v interiéri detskej izby Kožený nábytok s čiernym čalúnením v obývacej izbe súkromného domu Červená pohovka na pozadí muriva Čierne kreslo a murivo Ošumelá tehlová stena v modernom dizajne obývačky Sivý interiér obývačky s pohovkou Papierová tapeta s imitáciou muriva Stena s tapetou napodobňujúcou murivo Tehlová výzdoba steny s originálnymi predmetmi Zdobenie výklenkov v stene tehlovou tapetou Poličky na knihy v interiéri obývačky Dekorácia jedálenského kúta v kuchyni súkromného domu Tehlové múry v modernom interiéri Retro kreslá na pozadí tehlovej steny Vinylová tehlová tapeta na stenu do obývačky Realistické fotomurálky s imitáciou muriva Dizajn spálne vo vintage štýle Biela kuchynská obývačka s tehlovou stenou Karmínové kreslo v tmavej spálni Umývateľná tehlová tapeta v dizajne obývačky Biela tehla v interiéri obývačky Váza s prírodnými kvetmi proti bielej stene Gitary na stene v izbe tínedžera Tehlový akcent v interiéri bielej kuchyne Murivo v dekorácii kuchyne Kuchyňa-obývacia izba s imitáciou muriva Tehlová tapeta v kúpeľni Stena na chodbe s tehlovou tapetou Zelený stôl v jedálni Žltý nábytok na pozadí tehlových stien Drevo v interiéri obývačky súkromného domu Čierny luster v dizajne obývačky Obývacia izba s panoramatickými oknami vo vidieckom dome

Previous Post
Högteknologiska köksfunktioner
Next Post
حديقة أمامية افعلها بنفسك: من أين تبدأ التصميم وما الذي تبحث عنه؟