15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Taliansky štýl vo výzdobe interiéru bytu

Európske štýly sú prezentované v širokej škále. Zvláštne miesto medzi nimi zaujíma taliansky štýl. Bol to on, kto dokázal absorbovať všetok luxus, praktickosť a teplo európskeho Stredomoria. V Taliansku sa cení funkčnosť a pohodlie domova. Moderný taliansky štýl v interiéri dodržiava tieto kánony v každom detaile: od dokončenia po výzdobu. Vyhovuje aktívnym ľuďom, milujúcim slobodu. Táto publikácia skúma hlavné črty klasického, moderného talianskeho štýlu v dizajne obytného priestoru..

Dizajn sedacej časti obývačky v talianskom štýle

Taliansky štýl kombinuje klasický dizajn a architektúru s jednoduchosťou provinčnej dediny

Základné interiérové ​​základy

Obyvatelia južnej Európy sú veľmi citliví na dedičstvo svojej vlasti. Aj tie najstaršie tradície sú bezchybne dodržané. Napriek technologickému pokroku sa v dizajne stále používa tradičný nábytok. V juhoeurópskom štýle sa používa ručne vyrobený nábytok, drahá benátska omietka, fresky a štukové lišty. Toto sú základné základy smeru.

Interiér obývačky dreveného domu v talianskom štýle

Pre taliansky štýl sú najvhodnejšie priestranné izby s veľkými oknami.

Interiér talianskej obývačky v byte v panelovom dome

Môže to byť buď dom mimo mesta, alebo obyčajný mestský byt.

Najdôležitejšou požiadavkou na nábytok je šetrnosť k životnému prostrediu. Je dovolené vyberať si len bezpečné, prírodné materiály – prírodné motívy vytvárajú v obytnom priestore špeciálne pohodlie. V tomto môžete vidieť ozveny krajiny. Na rozdiel od country hudby však v nastavení budú rôzne malé detaily. V domoch skutočných Talianov môžete vidieť rôzne žiarovky, hodiny, mimoriadne jedlá, fotorámčeky, obrazy. Tieto drobnosti nie sú len ozdobou bytu, súkromného domu.

Každá z položiek má svoj neobvyklý príbeh, o ktorom majitelia radi povedia svojim hosťom. Množstvo dekoratívnych predmetov, suvenírov neustále rastie. Vďaka tomu nie je dizajn miestnosti nikdy monotónny..

Výzdoba spálne s neobvyklými interiérovými predmetmi

Stojacia lampa neobvyklého tvaru na seba púta pozornosť

Známky klasického, moderného interiéru

Koncept tohto štýlu je rozdelený do dvoch smerov. Môže byť klasický, moderný. Aké sú ich hlavné rozdiely?

Tmavomodrá sedačka v interiéri klasickej talianskej obývačky

Klasický smer hovorí o túžbe majiteľov domu oživiť staré časy

interiér obývačky s tromi úzkymi oknami

Súčasný taliansky štýl je umelecký priestor plný netriviálneho nábytku v duchu módy

Znaky oboch smerov sú podrobnejšie popísané v tabuľke:

Znamenia Klasický smer Moderný smer
Dokončovanie Bez použitia drahých, prírodných materiálov nie je možné stelesniť klasický taliansky štýl v interiéri. Na steny je zvykom používať sadru a keramiku, na podlahu mramor a parkety. Strop je zvyčajne ozdobený drevenými trámami. Dekorácia by nemala obsahovať výrazný dekor. Je lepšie zvoliť dokončovacie materiály vo svetlých farbách. Mali by byť čo najbližšie k svojmu prirodzenému vzhľadu.. Nie každému sa páči luxus a okázalosť klasiky. Jednoduchšia „vetva“ talianskeho štýlu je moderný trend. Výzdoba miestnosti sa v tomto prípade vykonáva praktickými materiálmi. Steny sú zdobené hrubou, umývateľnou tapetou, na podlahe sú položené dekoratívne omietky, laminát a parkety. Strop je zdobený lesklou napínacou štruktúrou. Pri výbere povrchovej úpravy je tiež cenená bezpečnosť, šetrnosť k životnému prostrediu a atraktívny dizajn..
Dizajnové prvky miestnosti Hlavnou črtou tohto trendu je špeciálna konfigurácia miestnosti. Luxus veľkému formátu dodávajú okná, stĺpy, vysoké stropy. Pri zariaďovaní súkromného domu určite musíte myslieť na stavbu skutočného krbu. Je lepšie ho umiestniť do kuchyne. Krb by mal byť dokončený prírodným kameňom, mramorom. Tieto materiály nie sú lacné. Ak je finančný rozpočet obmedzený, vystačíte si so špeciálnymi obkladovými doskami, ktoré napodobňujú povrch prírodného kameňa.. V modernom talianskom štýle je oceňovaný netriviálny prístup. Obvykle tento smer volia dizajnéri na ozdobenie miestnosti nepravidelným, nekonvenčným tvarom. Ak má miestnosť štandardný obdĺžnikový tvar, musia byť v nej postavené priečky, vyrobené sú rôzne vstavané výklenky. Namiesto skutočného krbu v bytoch môžete nainštalovať elektrické. Moderné modely takýchto krbov majú prirodzený vzhľad. Na prvý pohľad je ťažké ich odlíšiť od skutočných..
Dekor Klasický interiérový dizajn v talianskom štýle nie je možný bez decentného dekoru. Dekoratívne prvky by mali pôsobiť ako ústredné body. Byt môžete vyzdobiť vzácnym zrkadlom, hodnotným panelom, pozlátenou bagetou, rytinou, drahým viacúrovňovým lustrom. Roztomilé, drahé srdcové drobnosti môžu vyzdobiť miestnosť týmto smerom: fotorámčeky, suveníry prinesené z ciest, vázy, knihy, neobvyklé kuchynské potreby. Počet príslušenstva je prakticky neobmedzený. Kvety v kvetináčoch je možné použiť ako dekoráciu interiéru..
Nábytok Správny nábytok nenájdete v jednoduchom obchode s nábytkom. Charakteristickým znakom klasiky je vzácnosť a exkluzivita položky. Nábytok je najlepšie vyrobiť na objednávku z prírodného dreva. V trende moderného talianskeho štýlu nábytok neobvyklého tvaru s jasnými farbami. Je nevyhnutné umiestniť do jedálenského kúta veľký jedálenský stôl a do spálne kovovú posteľ. Výraznou črtou kuchyne bude barový pult, ktorého pracovná doska bude vyrobená z kameňa. Neobvyklá konfigurácia by mala byť hlavným kritériom pri výbere nábytku. Netreba však zabúdať na praktickosť. Nábytok by mal byť kvalitný, funkčný.

LED stropné osvetlenie v obývačke

Klasická verzia talianskej obývačky

Zdobenie steny spálne pod starou tehlou

Moderná spálňa v talianskom štýle s tehlovou stenou, zámerne ukončená mierne ležérne

Svetlá obývacia izba v štýle talianskej secesie

Kombinácie talianskeho štýlu s moderným sa často nachádzajú v moderných interiéroch.

Jemnosti výberu dokončovacích materiálov

V talianskom interiéri hrá dôležitú úlohu kvalita výzdoby miestnosti. Pri výbere dokončovacích materiálov je potrebné vziať do úvahy nasledujúce kritériá:

  1. Šetrnosť k životnému prostrediu. Obyvatelia slnečného Talianska oceňujú prírodu, obávajú sa všetkého, čo môže byť zdraviu škodlivé. Dokonca aj farba použitá na zdobenie stien v miestnosti môže spôsobiť obrovské škody. Všetok stavebný materiál zakúpený pre domácnosť musí byť šetrný k životnému prostrediu..
  2. Prirodzenosť. Pri výbere takého interiérového riešenia musíte byť pripravení na vysoké náklady. Toto interiérové ​​riešenie sa vyznačuje prírodnou povrchovou úpravou. Používajú drevo, drahý mramor, vysokokvalitnú omietku, prírodný kameň.

    Zdobenie oblúka v obývacej izbe červenými tehlami

    Obľúbená je tehlová úprava alebo imitácia v kombinácii s drevenými prvkami.

  3. Účel miestnosti. Výber povrchovej úpravy by mal byť založený na vlastnostiach konkrétnej miestnosti. Kúpeľňa je veľmi vlhká. Podšívka môže byť iba z materiálov odolných voči vode. Pohodlné podnebie hrá v škôlke obrovskú úlohu. Dieťa by nemalo behať po studenej podlahe. Povrchové úpravy podláh by sa mali vyberať na základe tejto požiadavky..
  4. Výkon. Dokončovacie materiály musia byť silné, odolné voči mechanickému poškodeniu, čistiace prostriedky pre domácnosť. Vysoký výkon vám umožní vychutnať si vždy krásnu atmosféru v byte mnoho rokov za sebou..

    Interiér priestrannej kuchyne v talianskom štýle

    Keramické obklady a dlažba s dlhou životnosťou a kamenná kuchynská doska

  5. Požiarna bezpečnosť. Mnoho prírodných obkladových materiálov je horľavých. Napríklad množstvo drevených obkladov môže viesť k tragickým následkom. Všetko drevo musí byť ošetrené špeciálnou impregnáciou. Vážnejší prístup k položeniu elektrickej siete pomôže chrániť pred požiarom v dome. Tento problém by mal riešiť iba odborník..
  6. Kompatibilita navzájom. Tvárou v tvár podlahe, stenám a stropu by mali byť v harmónii.

Obývacia izba so sadrovými lištami na strope

Strop so štukovým tvarovaním bude v obývacej izbe vyzerať dobre.

Paleta farieb

Bez správneho výberu palety farieb nie je možné stelesniť rafinovaný taliansky štýl v interiéri. Tomuto problému je potrebné venovať osobitnú pozornosť. Pri výbere farebnej schémy musíte vziať do úvahy základné pravidlo – farebná schéma by mala byť teplá. Studené odtiene sú vhodnejšie pre minimalizmus, podkrovné štýly. Teplé farby interiéru vizuálne zväčšia priestor, rozveselia vás každý deň a zahrejú v chladných zimných večeroch. Taliansky interiér je založený na farbách slnka, zelene, zeme, oblohy. V jednej miestnosti môžete kombinovať tóny všetkých štyroch prvkov. Nie je však potrebné pokúšať sa zmestiť veľa odtieňov do jednej miestnosti. Stačí kombinovať tri alebo štyri tóny navzájom..

Podlahová váza s čerstvými kvetmi

Hlavnými odtieňmi by mali byť teplé tóny spojené s prírodou.

Kamenný obklad steny v obývacej izbe súkromného domu

Harmónia prírody, prenesená do obydlia človeka, je základom pre farebnosť domu v talianskom duchu

Je lepšie začať výber farebnej palety s dokončovacími materiálmi. Steny, strop by mali byť zdobené ľahkým obkladom. Svetlo béžové, mliečne tóny urobia miestnosť priestrannou a vzdušnou. Akékoľvek detaily dizajnu budú perfektne vyzerať na svetlom pozadí. Svetlý strop môžete zriediť hnedými drevenými trámami. Stojí za to zdobiť podlahu vo farbe trámov. Povolené sú rôzne odtiene hnedej.

Oranžová sedačka v interiéri obývačky s krbom

Jedna izba môže obsahovať kontrastný nábytok, napríklad hnedé kreslá a jasne oranžovú pohovku.

Čalúnený nábytok je možné zvoliť v jasných farbách. Žltá, zelená, fialová, olivová – čalúnenie je možné vykonať v akomkoľvek odtieni. Kuchynskú súpravu je možné ozdobiť aj svetlou fasádou. V kuchyni môžete použiť nazelenalé odtiene. Dodajú sviežosť interiéru miestnosti, prebudia chuť do jedla. Pri výbere domáceho textilu je potrebné dodržať teplé farby: uteráky, posteľnú bielizeň, závesy a ďalšie detaily. Každý malý detail prostredia bude hrať významnú úlohu..

Maľovanie steny obývačky

Svetlé stoličky v obývačke v talianskom štýle

Pruhovaná sedačka v talianskom štýle v obývacej izbe

Farebné čalúnenie čalúneného nábytku v talianskom interiéri

Zdobenie miestností

Po výbere talianskeho štýlu pre interiér vášho vlastného bytu je dôležité dodržať všetky základné základy smeru. Jednou z funkcií je bohatá výzdoba priestorov..

Figúrka anjela na poličke s knihami

Figurína anjela na poličke je skvelým nápadom na výzdobu domácej knižnice

Nasledujúce odporúčania vám pomôžu správne vyzdobiť miestnosť:

  • Medené panvice, sušené bylinky, nože, originálne nádoby s korením – to všetko by sa malo stať neoddeliteľnou súčasťou kuchyne. Takéto položky sú vystavené v Taliansku. Obyvatelia tejto krajiny radi varia, často to robia. Aby bolo varenie pohodlné, väčšina položiek by mala byť vždy po ruke.

    Zdobenie talianskej kuchyne riadom

    Interiér kuchyne je založený na maličkostiach

  • Kúpeľňu môžete ozdobiť neobvyklým vzorom aplikovaným na dlaždice. V ideálnom prípade by to mala byť prímorská krajina. Dekorácie sa môžu stať veľké froté uteráky, zlacené inštalatérske práce.

    Priestranná kúpeľňa s keramickou mozaikou na poschodí

    Dekorácia do kúpeľne s prvkami talianskeho štýlu

  • Je obvyklé zdobiť škôlku množstvom plyšových hračiek, bábik, áut. Samotné dieťa sa môže zúčastniť procesu zdobenia miestnosti. Posteľ je ozdobená baldachýnom, na skrinkách sú nalepené rôzne nálepky so vzormi, obrázky zvierat.
  • Zarámované čiernobiele rodinné fotografie, obrazy, fresky, maľbu je možné použiť na ozdobu obývačky, spálne. Taliani milujú maľbu, sochárstvo, všetko, čo súvisí s umením. Každý obraz by mal byť krásne zarámovaný. Je lepšie zvoliť drevené rámy.

    Interiér svetlej spálne v talianskom štýle

    Nástenná dekorácia do spálne ručne vyrobenou výtvarnou maľbou

  • Pôvodným riešením bude ručne maľovaný strop. Musí však byť bezchybný. Obraz okamžite upúta pozornosť, takže aj malé chyby môžu zničiť efekt. Skúsenému majstrovi by sa malo dôverovať maľovaním stropu. Práca je kreatívna a namáhavá. Budete za to musieť zaplatiť okrúhlu sumu..
  • Môžete ozdobiť chodbu, chodbu neobvyklými policami na topánky, kovovou lavicou. Je tiež dobrým riešením nainštalovať veľké zrkadlo do pozláteného rámu. Osvetlenie je možné okolo zrkadla. To čiastočne vyrieši problém s nedostatkom svetla na chodbe, pomôže zvýrazniť zrkadlo na pozadí steny..

    Interiér priestrannej chodby v talianskom štýle

    Keramické podlahy vo vstupnej hale vidieckeho domu

Závesy sú neoddeliteľnou súčasťou dekorácie

Je ťažké si predstaviť autentický taliansky štýl v interiéri bez luxusných talianskych záclon. Ich prvý výskyt pochádza z osemnásteho storočia. Také záclony sa predtým používali pri návrhoch hradov a palácov. Boli stelesnením aristokracie, sofistikovanosti. Dnes sa bez nich nezaobídete pri zdobení dizajnu bytu, chaty, chaty.

Talianske záclony z hustého materiálu v obývačke mestského bytu

Charakteristickou črtou klasických talianskych záclon je, že sa od seba nepohybujú

Dekorácia obývačky v béžových farbách

Farba závesov by mala byť v súlade s interiérom miestnosti.

Skutočné závesy z Talianska majú niekoľko charakteristických vlastností:

  1. Okapy pevne fixujú hornú časť závesov. Závesy sa otvárajú diagonálnym zberom, po ktorom nasleduje fixácia pomocou čipky. Materiál sa môže rozpustiť, ľubovoľne zbierať.
  2. Záclony pre široké okná nie sú vyrobené celé. V strede sa nespájajú, pokrývajú iba rohy okenného otvoru. Táto možnosť je ideálna pre obývaciu izbu..
  3. Mnoho modelov záclon je neoddeliteľnou súčasťou vrstvenia. Plátna sa navzájom jednoducho prekrývajú. Na zachovanie kresby sa na výrobu pláten používa priesvitná tkanina..
  4. Kuchynské závesy sú spravidla valcované. Sú pohodlné na používanie, ľahko sa čistia, prepúšťajú potrebné množstvo slnečného svetla. Rolety môžu byť ozdobené krásnym vzorom, ozdobou.
  5. Záclony vyrobené v Taliansku sú drahé. Nehľadajte lacnú alternatívu. Tento výrobok je falošný. Rýchlo stratí svoj vzhľad.

Interiér veľkej kuchyne s oblúkmi

Taliansky štýl je vhodný pre milovníkov klasiky, alebo skôr jeho stredomorského smeru

Video o tom, ako vyzdobiť klasický taliansky interiér

Fotografia dizajnu izieb v talianskom štýle

Kuchynský stôl s vrchnou doskou z masívu Posteľ s kučeravými drevenými prvkami Návrh obývačky v modernom talianskom štýle Retro lampa na strope kuchyne Talianska secesná jedáleň Svetlé kreslá pri krbe v obývacej izbe Čierny nábytok v obývačke s kamenným obkladom Klasický nábytok s bielym čalúnením Drevený nábytok v interiéri kuchyne Drevené trámy v bielej spálni Návrh veľkej obývačky vidieckeho domu Obývacia izba vidiecky dom s krbom Dizajn obývačky s dvoma pohovkami Sklenený luster na štukovom strope Prírodný kameň v dizajne spálne Dekorácia obývačky v pastelových farbách Biela posteľ v dievčenskej izbe Dlhé závesy v obývacej izbe súkromného domu Hortenzie sa konajú vo váze na stole v obývačke Dizajn obývačky s dvojúrovňovým stropom Interiér bytu v talianskom štýle Zelená farba v dizajne obývačky Konferenčný stolík na kovanom ráme Drevená podlaha v kuchyni talianskeho domu interiér kúpeľne v talianskom štýle Zdobenie spálne dvoma zrkadlami Vstupná hala s klasickým bielym nábytkom Klenutý otvor medzi obývacou izbou a jedálňou Tapeta na stenu do spálne s kvetinovým ornamentom Otvorené police so starožitnými vázami Váza s čerstvými kvetmi na kovovom stole Farebné vankúše na béžovej pohovke Červený nábytok v sivej obývačke Šatníkové skrine so závesmi v spálni Béžový koberec na hnedej podlahe Krb v interiéri obývačky s kuchyňou Okrúhle okno v kúpeľni Rohová sedačka pred krbom v obývačke Jasné osvetlenie v kuchyni s drevenou súpravou Interiér obývačky s halou s vysokým stropom Mäkké kreslo vo vstupnej hale vidieckeho domu Dve kreslá s geometrickou potlačou na čalúnení Vstavané osvetlené police v obývacej izbe súkromného domu panoramatické okno s oblúkom v obývacej izbe Dve umývadlá v kúpeľni Tmavý nábytok s koženým čalúnením Lesklá podlaha v spálni v klasickom štýle Interiér knižnice vo vidieckej vile Žltý obrus na stole vo vidieckom dome

Previous Post
Hur man dekorerar ett rum med egna händer från improviserade medel
Next Post
كيفية إنشاء تصميم علية وظيفي