15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Správna kombinácia modrej s inými farbami

Modrá je jedinečná v mnohých vzhľadoch. Hodí sa k teplým aj studeným odtieňom, ako aj k rôznym úpravám. Ak si ho vyberiete ako hlavný vo svojom oblečení, môžete „obliecť“ jemný a vzdušný obraz alebo ho skombinovať s ťažkými tónmi, vážnymi a dôležitými. V interiéri je obľúbený, má veľa výhod a možností..

použitie zaujímavej modrej farby v štýle domu

S pomocou modrej môžete veľa premýšľať.

myšlienka použitia neobvyklej modrej farby v dizajne bytu

Modrá má mnoho výhod

Obráťme sa na psychológiu

Všetky národy už dlho venujú osobitnú pozornosť farebnej schéme. Modrá má v tomto „panteóne“ svoje čestné miesto. V starovekom Egypte boli touto farbou nakreslené žily na nohách a rukách. Toto bol znak muža vznešeného pôvodu. Práve z tohto je nám známy výraz „osoba modrej krvi“. V niektorých afrických kmeňoch bola tmavomodrá považovaná za smútok. Tak či onak bol azúr videný a povýšený na hodnosť významného.

Dodnes zostáva významný a priťahuje pozornosť psychológov, dizajnérov, ale aj bežných ľudí. Ľudia, ktorí definujú túto farbu ako obľúbenú, sú považovaní za kreatívnych a schopných myslieť mimo rámca. Sú zdržanliví, pokojní, mierumilovní. Ak ich chcete o niečom presvedčiť, nájdite hodné argumenty a buďte trpezliví.

V interiéri pomôže stelesniť protiklady. Môžete vytvoriť príjemný, priestorný a jemný štýl. Umožňuje tiež vytvoriť v byte chladnú, zdržanlivú a prísnu klímu. Všetko závisí od toho, s čím to skombinujete. Poďme sa pozrieť na to, ako správne použiť kombináciu modrej na dosiahnutie požadovaného výsledku..

možnosť aplikácie jasne modrej farby v štýle miestnosti

Modrá priťahuje pozornosť dizajnérov

myšlienka použitia jasne modrej farby v dizajne miestnosti

Pomocou modrej vytvorte úžasný interiér

Kombinácia s inými farbami

Modrá je jedinečný základ. Je schopný stať sa kulisou pre jasnejšie akcenty aj pre jemné tóny. Sám tiež vystupuje ako doplnok a zameriava pozornosť na seba.

Farba samotnej základne nie je menej dôležitá ako kombinácia. Povedať „modrý“ znamená mať k dispozícii obrovské spektrum. Koniec koncov, on sám môže byť s nečistotami žltej, šedej, zelenej atď., A pritom zostáva „nebeský“. Preto budeme analyzovať rôzne možnosti použitia tohto „daru prírody“.

variant použitia neobvyklej modrej farby v dizajne bytu

Modrá sa hodí k iným farbám

myšlienka použitia zaujímavej modrej farby v štýle domu

Na zvýraznenie konkrétnych oblastí použite farbu

„Ticho so sebou“

Pretože je modrá odlišná, jej odtiene je možné navzájom kombinovať. Počnúc modrou, takmer čiernou a končiac svetlom, takmer na nerozoznanie od bielej – to všetko máte k dispozícii.

Na vytvorenie interiéru miestnosti môžete použiť techniku ​​”gradient”. Vyberte si základnú farbu, môže byť modrá alebo modrá (najlepšie čistá) a od nej začnite robiť jemné prechody. „Vlna“ by mala byť vertikálna (začínajúc od stropu, meniaca sa k podlahe alebo naopak) alebo horizontálna (od steny k stene). Môžete to urobiť diagonálne. Hlavná vec je, že sa vytvárajú mäkké prechody. Malo by byť zahrnuté všetko: nábytok, steny, podlaha, strop, príslušenstvo. Zo zadaného štýlu by nemalo nič vypadnúť.

možnosť použitia jasne modrej v dizajne miestnosti

Modrá farba môže byť odlišná

myšlienka použitia neobvyklej modrej farby v štýle bytu

Interiér bude pomocou gradientu vyzerať veľmi pekne.

Studené tóny

Napriek tomu, že modrá môže naberať rôzne odtiene a byť teplejšia, v palete nahrádza studenú. A spolu s inými farbami rovnakej tonality dodá atmosfére chladný a svieži tok. So všetkými odtieňmi seba, ako je modrá, azúrová, azúrová, ultramarínová, indigová atď., Sa prirodzene dobre tká. Na spárovanie s modrou sú skvelé aj ďalšie studené prúdy.

Je priateľom celého spektra zelene. Chcete vytvoriť sviežu a ekologickú kúpeľňu? Kombinácia s ním je na to ideálna. Striedaním odtieňov dodáte miestnosti určitú náladu. Ak vezmete svetlo alebo svetlo, rozdáte radostný a pozitívny tok. Tmavšie: zelený zamat, khaki, olivový urobia miestnosť pokojnou, prízemnou a drsnou. Táto možnosť je vhodná pre kanceláriu konzervatívnych tvrdých ľudí..

Všeobecne platí, že kombináciou modrej a studených farieb môžete vytvoriť ťažký až pochmúrny štýl. A tiež jeho úplný opak: ľahký a jemný interiér plný veselosti.

myšlienka aplikácie jasne modrej farby v štýle domu

S pomocou modrej farby sa môžete zamerať na konkrétnu oblasť

možnosť použiť v dizajne miestnosti zaujímavú modrú farbu

Modrá farba bude v interiéri spálne vyzerať veľmi krásne.

Teplé tóny

Nikdy neprestávame žasnúť nad univerzálnosťou modrej, kombinujeme ju s teplými odtieňmi. Béžová, broskyňová, žltá, oranžová, pastelová atď. Všetky sa perfektne hodia.

Samotný azúr je upokojujúci. Kombinácia teplej a pokojnej hnedej bude mať dvojitý účinok a pomôže navodiť atmosféru pokoja. Táto možnosť je vhodná pre obývaciu izbu, kde by bol vhodný krb, a večer pridáva k návrhu osvetlenia žltooranžové tóny..

Mimochodom, asi žltá a oranžová. Ich použitím vo svojom dizajne získate odvážny a skákací interiér. Izba bude vyzerať svetlá. Musíte však byť opatrní a pridať do tohto komplexu pokojnejšie poznámky..

Svetlomodrá s broskyňovou alebo béžovou je stelesnením nehy. Táto kombinácia pomôže vizuálne rozšíriť priestor, urobiť atmosféru jednoduchou a uvoľnenou. Vhodný do obývačky, škôlky, lodžie, spálne atď. Vytvorí dobrú atmosféru pre spánok a relaxáciu.

Všeobecne platí, že kombinácia modrej a teplých svetlých farieb vizuálne rozšíri priestor, dodá pocit útulnosti, tepla a svetla.

myšlienka použitia neobvyklej modrej farby v štýle miestnosti

Modrá sa veľmi dobre hodí k teplým a studeným odtieňom.

variant použitia jasne modrej v dizajne bytu

Pomocou modrej môžete vizuálne rozšíriť hranice miestnosti.

Červené spektrum

Aj tu môžete začať spájať protiklady a vytvárať živý a živý obraz. Alebo stelesnite myšlienku nehy a tepla. Každopádne modrá s akoukoľvek farbou zo spektra červenej vytvorí svieži dizajn..

Červená a modrá. Oheň a ľad. Voda a oheň. Kombinácia protikladov. Nech je to akokoľvek zvláštne, má právo na existenciu. Tento tandem sa bude páčiť ľuďom, ktorí sú zvyknutí na neobvyklé jasné a kontrastné obrázky. Vhodné na použitie v kuchyni: modrasté studené odtiene znižujú chuť do jedla, zatiaľ čo červená farba prispieva k jeho vzhľadu. Kombinácia absolútnych protikladov niekedy vytvára neobvyklé veci.

Bledé odtiene z tohto sortimentu pomôžu obnoviť obraz nehy a dodať miestnosti svetlo. Svetlomodrá a ružová sú ideálnym riešením do dievčenskej izby, ako aj pre milovníčky vzdušného a jemného prúdenia. Pridajte bielu, aby bol dizajn spálne úžasný.

myšlienka použitia zaujímavej modrej farby v štýle domu

Kombinácia červenej a modrej dodá interiéru spestrenie

možnosť použitia jasne modrej farby v dizajne bytu

Kombinácia červenej a modrej v interiéri bude pôsobiť sofistikovane a vznešene

biely

Tak sme sa dostali ku kráľovi farieb. Príslušný výsledok poskytne kombinácia dvoch univerzálnych farieb. V oblečení napríklad vytvára obraz vhodný na oficiálny výstup, ako aj na jednoduchú prechádzku. V dizajne miestnosti tento tandem tiež rozväzuje ruky a umožňuje vytvárať vo všetkých smeroch..

Chcete vo svojej obývačke vytvoriť drsný škandinávsky vzhľad? Spojte bielu s modrou, pridajte sivú a máte hotovo. Máte radi energický a jemný stredomorský štýl? Táto téma bude hlavnou pri konštrukcii takého obrazu. Zriedte ho zodpovedajúcim príslušenstvom, aby ste získali skákací a jemný dizajn.

Vo všeobecnosti kombinácia s bielou pomôže rozšíriť priestor, vytvorí pocit slobody, sviežosti a zároveň pokoja. Jedná sa o jedinečný tandem, ktorý poskytuje skvelé príležitosti pre kreativitu..

variant použitia neobvyklej modrej farby v štýle miestnosti

Kombinácia dvoch jasných odtieňov poskytne príjemný výsledok

myšlienka použitia zaujímavej modrej farby v domácom dizajne

Kombinácia bielej a modrej dodá interiéru sviežosť

Čierna a sivá

Šedá je súčasťou spektra studených tónov a predstavuje vynikajúci pár pre modrú. Podporuje relaxáciu, zatiaľ čo modrá je koncentrácia. Tento tandem je vhodný pre kancelárske použitie. Vytvára podnetné prostredie pre prácu a kreativitu, zatiaľ čo šedá ho zjemňuje bez toho, aby bola príliš stresujúca..

Čierna. S ním je všetko jasné. Čierna, ktorá tvorí základ spektra a pohlcuje ostatné farby, je stelesnením ďalšej ideálnej kompozície. Čierna je vhodnejšia pre akcenty alebo rámové doplnky. V kombinácii s čiernou musíte pridať ďalšie farby: zlatá, hnedá, biela. Alebo vezmite ako základ jednu z tandemových farieb a od druhého vytvorte akcenty. Vytvorte tak dvojfarebný individuálny a diskrétny dizajn..

variant použitia neobvyklej modrej farby v štýle domu

Odporúča sa pridať viac farieb do kombinácie čiernej a modrej.

myšlienka uplatnenia zaujímavej modrej farby v štýle bytu

Šedá vyzerá skvele, keď je kombinovaná s modrou

Zaviedli sme to do praxe

Teória je dobrá. Musíte však vedieť kombinovať modrú v praxi. Po nesprávnom výpočte proporcií získate „nesprávny“ výsledok a môžete zničiť celú atmosféru v miestnosti..

Pri plánovaní návrhu bytu vezmite do úvahy farby doplnkov, podlahy, nábytku, aranžmán a východ okien na svetovú stranu. To všetko ovplyvňuje, aké kombinácie zvoliť. Dôležitú úlohu zohráva aj funkcia vybavenej miestnosti: škôlka, kuchyňa, spálňa alebo kúpeľňa..

Kuchyňa

Modrá je skvelou voľbou pre túto časť miestnosti. Tu sa dá kombinovať so svetlými aj tmavými tónmi. Dobrou možnosťou by bola kombinácia s béžovou, hnedou, broskyňovou, ktorá vyhladí chlad základne. Pridajte bohatý nábytok z hnedého dreva a čierne prvky. Pomôže to dosiahnuť harmonickejší dizajn..

Výber béžového alebo krémového pozadia ako hlavného je skvelou voľbou pre každú kuchyňu. Vďaka takémuto tandemu bude interiér jemný, jasný a upokojujúci. Modrá so zelenou je kombináciou pre energických, veselých ľudí. Keď sa nachádzate v refektári s touto farebnou schémou, budete mať náladu na racionálnu konzumáciu jedla a energiu. Zriedením tohto spojenia svetlo béžovou alebo mliečnou získate svetlú a zároveň pokojnú atmosféru..

myšlienka použitia jasne modrej v dizajne bytu

Kombinácia modrej a béžovej vytvorí v kuchyni príjemnú atmosféru

použitie neobvyklej modrej farby v štýle domu

Modrá farba v interiéri kuchyne môže byť kombinovaná so svetlými aj tmavými odtieňmi.

Obývačka

Navrhovanie nebeskej obývačky je jednoduché ako lúskanie hrušiek. Svetlé odtiene „chrpa“ majú zvláštnosť vizuálneho rozšírenia priestoru a vytvorenia plnosti osvetlenia. Aj keď do miestnosti vstupuje málo prirodzeného svetla, svetlo modrá tento nedostatok kompenzuje. A v kombinácii s béžovým alebo iným teplým pozadím dodá ešte viac svetla a vyhladí studenú modrú.

Ak chcete v severnom prúde vytvoriť pokojnú obývaciu izbu, použite kombinácie s jej tmavšími odtieňmi a bielou. Kožená sedačka v tejto farbe, modré steny a stropy, tmavá podlaha a krb budú formovať chladnú zimu. Dokončite vzhľad zodpovedajúcim príslušenstvom, aby ste zvýraznili odľahlosť a chlad štýlu, alebo ho zrieďte jemnými akcentmi, ktoré dodajú jemnosť..

myšlienka aplikácie jasne modrej farby v štýle miestnosti

Skvelou možnosťou by bola modrá farba v interiéri obývačky.

použitie zaujímavej modrej farby v dizajne domu

Na vytvorenie pokojnej atmosféry by mala byť modrá kombinovaná s tmavými odtieňmi.

Spálňa

S pomocou takéhoto pozadia v spálni sa ukáže, že vytvorí harmóniu. Ľadové tóny vám pomôžu rýchlejšie sa uvoľniť a uvoľniť. Za týmto účelom ho skombinujte so sivou, fialovou, zelenou. Na zvýraznenie použite čiernu, tento chlad zrieďte jemným farebným nábytkom a štýlový, harmonický interiér je pripravený na relaxáciu..

Ďalším dobrým riešením sú mliečne výrobky. Kombinácia modrej s ľahkým teplým tónom ozdobí spálňu útulnosťou a teplom. Tento dizajn zároveň prinesie svieži flow, pocit priestoru a jemnosti..

myšlienka aplikácie neobvyklej modrej farby v štýle bytu

S pomocou takéhoto pozadia v spálni sa ukáže, že vytvorí harmóniu.

možnosť použitia neobvyklej modrej farby v dizajne bytu

Modrá farba v interiéri spálne vytvorí atmosféru pokoja

možnosť použitia jasne modrej farby v dizajne miestnosti

Kombinácia modrej a bielej v interiéri spálne bude pôsobiť moderne

Všetko závisí od účinku

Voľba farby pre kombináciu závisí od miestnosti a efektu, ktorý chcete dosiahnuť..

Izba

Najlepšia kombinácia

efekt

G

spálňa

béžová, ružová, broskyňová

teplé, relaxačné

O

obývačka

hnedá, biela, modrá

chlad, priestorový pocit

L

kuchyňa

bordová, červená, zelená

veselý, energický

Mať

deti

biela, fialová, svetlo modrá

nežný, vzdušný

B

kúpeľňa

bordová, azúrová, modrá

sloboda a elán

O

lodžia

zelená, biela, fialová

svieža atmosféra pre relaxáciu

Th

študovať

červená, zelená, čierna

podporujúce koncentráciu

Celkovo je modrá jedinečná farba. Takmer so všetkými tónmi vytvára harmonické kombinácie a je vhodný na použitie v rôznych miestnostiach budovy..

50 fotografií nápadov na kombináciu modrej farby v interiéri:

možnosť použitia jasne modrej v dizajne fotografie bytu myšlienka použitia neobvyklej modrej farby v štýle obrazu domu variant použitia zaujímavej modrej farby pri návrhu obrazu miestnosti myšlienka aplikácie jasne modrej farby v štýle foto miestnosti myšlienka použitia neobvyklej modrej farby pri návrhu obrazu domu variant použitia zaujímavej modrej farby v štýle fotografie bytu variant použitia zaujímavej modrej farby v štýle obrázku miestnosti myšlienka použitia zaujímavej modrej farby pri návrhu fotografie bytu variant použitia neobvyklej modrej farby pri návrhu obrazu miestnosti myšlienka aplikácie jasne modrej farby v štýle domácej fotografie variant použitia neobvyklej modrej farby pri návrhu obrázku bytu myšlienka použitia zaujímavej modrej farby v štýle domácej fotografie myšlienka použitia jasne modrej farby v štýle foto miestnosti variant použitia zaujímavej modrej farby pri návrhu obrazu domu možnosť použitia jasne modrej v štýle fotografie z bytu myšlienka použitia neobvyklej modrej farby pri návrhu obrazu miestnosti variant použitia zaujímavej modrej farby v štýle domácej fotografie myšlienka použitia zaujímavej modrej farby pri návrhu obrazu miestnosti myšlienka použitia jasne modrej farby v štýle obrázku bytu možnosť použitia neobvyklej modrej farby v dizajne fotografie domu myšlienka použitia jasne modrej farby v dizajne obrazu miestnosti možnosť použitia neobvyklej modrej farby v štýle domácej fotografie myšlienka použitia zaujímavej modrej farby v štýle fotografie z bytu možnosť použitia jasne modrej farby pri návrhu obrazu miestnosti variant použitia neobvyklej modrej farby v dizajne fotografie bytu myšlienka použitia zaujímavej modrej farby v štýle obrázku domu myšlienka použitia neobvyklej modrej farby pri návrhu fotografie bytu možnosť použitia jasne modrej farby v štýle obrazu miestnosti použitie zaujímavej modrej farby pri návrhu obrazu domu myšlienka použitia neobvyklej modrej farby v štýle domácej fotografie variant použitia zaujímavej modrej farby pri návrhu obrázku bytu myšlienka použitia zaujímavej modrej farby v štýle fotografickej miestnosti variant použitia neobvyklej modrej farby pri návrhu obrazu domu myšlienka použitia jasne modrej farby v dizajne fotografie bytu možnosť použitia jasne modrej farby v štýle obrazu domu variant použitia neobvyklej modrej farby v dizajne fotografickej miestnosti myšlienka použitia zaujímavej modrej farby v štýle obrázku bytu myšlienka použitia neobvyklej modrej farby v štýle obrázku bytu možnosť použitia jasne modrej farby pri návrhu domu variant použitia zaujímavej modrej farby v štýle fotografickej miestnosti myšlienka použitia jasne modrej farby na obrázku domáceho dizajnu variant použitia neobvyklej modrej farby v štýle fotografie z bytu možnosť použitia jasne modrej v dizajne fotografickej miestnosti myšlienka použitia zaujímavej modrej farby pri návrhu obrázku bytu možnosť použitia neobvyklej modrej farby v dizajne fotografickej miestnosti myšlienka aplikácie jasne modrej farby na štýl obrazu domu myšlienka použitia zaujímavej modrej farby v štýle obrázku miestnosti možnosť použitia neobvyklej modrej farby v dizajne fotografie bytu použitie jasne modrej farby na fotografii domáceho dizajnu myšlienka použitia zaujímavej modrej farby v štýle obrázku domu

Previous Post
Nisch i väggen: hur man dekorerar det funktionellt och vackert
Next Post
Дизайн на коридор с различни оформления