15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ako použiť námorný štýl v interiéri

Podľa psychológov morské prvky vo vnútri domu pomáhajú rýchlo zabudnúť na nepríjemné chvíle v živote, poraziť melanchóliu. Na vytvorenie útulného, ​​malebného vnútorného prostredia nie je potrebné používať bazén, palmy a piesok, stačí správne zdôrazniť výhody a vybrať si štýlové doplnky..

Zdobenie miestnosti v námornom štýle vlastnými rukami

Morský štýl dodá interiéru sviežosť, ľahkosť a vyvolá príjemné spomienky na dovolenku na morskom pobreží

Tri princípy, na ktorých je založený „námorný interiér“

V posledných 2-4 rokoch bol návrhármi najviac požadovaný námorný štýl v interiéri. Majitelia mestských bytov a vidieckych domov, ktorí si to vyberú, to argumentujú možnosťou byť 24 hodín denne na mieste, ktoré pripomína bezstarostný odpočinok, cestovanie a dobrodružstvo..

Interiér námornej jachty slúžiacej na bývanie

Aby ste pochopili princíp námorného dizajnu, musíte zvážiť dizajn interiéru jachty. Materiály budú okamžite viditeľné, bez ktorých nemôže byť morský interiér.

Tento štýl je založený na nasledujúcich podrobnostiach:

  • Modro -biely pruh, ktorý môže byť prítomný v povrchových úpravách, textíliách a dekoráciách.
  • Svetlé drevo.
  • Položky priamo súvisiace s morom – kamene, mušle, staré truhly.

Dekorácia spálne súkromného domu v modrých tónoch

Všeobecná farebná schéma námorného štýlu

Aj keď máme predstavu o tom, z akých detailov by prostredie v námornom štýle malo pozostávať, je takmer nemožné vytvoriť jedinú harmonickú kombináciu bez pomoci profesionála..

Základy tvorby

Heslom morského ležérneho štýlu v interiéri je čistota a jednoduchosť do najmenších detailov. Je založená na niekoľkých zásadách:

  1. Farebná schéma je svetlá, jemná a používa výlučne prírodné farby. Najpopulárnejším tónom je biela, druhé miesto delí modrá a modrá, môžu sa použiť aj žlto-béžové a sivé pastelové odtiene. Na zriedenie bielej a modrej farebnej schémy je možné použiť červené škvrny..
  2. Materiály na povrchovú úpravu sú čo najviac podobné prírodným materiálom. Na podlahách to môže byť kameň, jutové tapety alebo farba na stenách. Bielené drevo vyzerá veľmi štýlovo a nie je potrebné používať prírodný materiál, vhodný je aj laminát.
  3. Osvetlenie miestnosti by nemalo byť príliš náročné a pompézne. Na strop stačí pripevniť jednoduché hliníkové tienidlá.
  4. Nábytok by nemal priťahovať pozornosť. Zostarnutá zostava v šedo-béžovej palete bude vyzerať najlepšie, ale s jasnými škvrnami (napríklad detail dverí skrinky môže byť zvýraznený modrou farbou alebo jedna stolička môže byť natretá azúrovou farbou).

Biela farba v interiéri miestnosti s morskou tematikou

Miestnosť by mala mať veľa svetlých odtieňov, ktoré budú odrážať slnečné svetlo.

Textil a dekor pri zdobení interiéru v námornom štýle by mali klásť dôraz na jednoduchosť a ľahkosť. Aby ste dosiahli tento efekt, stojí za to použiť prvky plátna (napríklad koberce), svetlo tečúce textílie mliečneho odtieňa.

Kde je námorný štýl prijateľný

Morský interiér bude relevantný, módny a praktický v mestskom byte aj vo vidieckom dome akejkoľvek veľkosti. Ale ak voľba padla práve na takú tému, nemali by ste sa nechať uniesť: psychológovia a dizajnéri neodporúčajú používať tento štýl pre niekoľko miestností alebo pre bývanie všeobecne. Aby bola v dome zariadenom v námornom štýle zachovaná psychologická stabilita, je lepšie vybaviť iba jednu miestnosť.

Interiér spálne súkromného domu v námornej téme

Na zjednotenie všetkých miestností so spoločným konceptom môžete použiť oddelené dekoratívne prvky v morskej téme

Návrh vstupnej haly súkromného domu v morskej téme

Námorná téma miluje otvorené priestranstvá, takže je skvelá pre vidiecky dom

Aktuálna trikolóra

Biela, modrá a modrá sú hlavné farby, ktoré sa používajú na vytvorenie morského interiéru, ale na dokončenie obrázku sú zriedené béžovou, hnedou a niekedy červenou. Modrá je často nahradená nebeskou a modrá je indigová alebo ultramarínová, ktorá vyzerá štýlovo a moderne..

Hlavné farby v interiéri morskej témy

V skutočnosti je farebná paleta morskej témy veľmi rozmanitá. Odtiene samotnej vody sa menia v závislosti od dennej doby a poveternostných podmienok.

Prírodné materiály pre pohodlie

Ak pri vytváraní morského interiéru hovoríme o prírodných materiáloch, nemôžete sa obmedzovať výlučne na dubové alebo borovicové dosky. Tiež stojí za to použiť:

  • Kovové diely, najlepšie zo všetkých, ak sú vyrobené z mosadze (napríklad držadlá dverí alebo skriniek, pätice žiaroviek).
  • Textúrované textílie z pytloviny, plátna, rohože.
  • Prírodná koža svetlých odtieňov môže hrať úlohu čalúnenia nábytku používaného v dekorácii.

Obklad steny obývačky s doskami v námornom interiéri

V interiéri vyzerajú dobre drevené trámy alebo obklady stien s doskami

Dokonalý námorný štýl v interiéri nie je možný bez drevených podláh, panelov a mierne staršieho nábytku. Prírodný materiál je vhodný aj vo forme políc.

Zodpovedajúci nábytok

Bez ohľadu na to, ako je interiér v námornom štýle vylepšený, bude stále viac vintage ako moderný. Preto sú pre neho najvhodnejšou sadou prútené a drevené šatníky, skrine, kreslá a stoličky. Ak je v miestnosti plánovaná inštalácia pohovky alebo postele, potom by malo byť ich čalúnenie kombinované s farbou stien. Najlepšie je, ak je pohovka pokrytá odnímateľnými poťahmi a doplnená ozdobnými vankúšmi v námornom štýle, ozdobenými pruhmi vo forme kotiev, hviezd alebo kormidla lode.

Pohovka s prírodným čalúnením v interiéri obývačky vidieckeho domu

Nábytok a textil musia byť prírodné

Ratanový nábytok v námornej obývačke

Drevený alebo prútený nábytok dokonale zapadá do morského štýlu.

Expresívne detaily: DIY dekoračné položky

Pekné drobnosti vytvárajú v izbách príjemnú atmosféru. Na výzdobu bytu v námornom štýle nie je potrebné míňať veľa peňazí na zakúpený dekor, mnohé detaily sa dajú ľahko vytvoriť vlastnými rukami. Napríklad obyčajné mäkkýše zozbierané z pobrežia je možné nastriekať perleťovou farbou. Fotorámik zdobený v morskom štýle so škrupinami rôznych tvarov, oceánskymi hviezdami a veľkými kusmi soli bude vyzerať krásne a neobvykle. Aby bol rám ešte neobvyklejší, môžete ho prelepiť objemným jutovým závitom a navrch pripevniť mušle a viacfarebné kamienky. Podobne ako rám, môžete ozdobiť rám pre zrkadlo.

Morské dekorácie na policiach kuchynskej skrinky

Na výzdobu interiéru možno použiť čokoľvek, čo evokuje asociáciu s morom.

Kuchynská skrinka s morskými ozdobami vo vnútri miestnosti

Môžete si vyrobiť starú vitrínu a umiestniť do nej morské trofeje privezené z výletov

Pôvodne budú vyzerať aj svietniky v námornom štýle, kde sa do prázdnej plochej škrupiny naleje parafín. Aby bola atmosféra čo najpohodlnejšia, môžete si vyrobiť drevený dom s policami, v ktorých budú umiestnené roztomilé drobnosti. Môžete dokonca vytvoriť nábytok v morskom štýle vlastnými rukami, napríklad konferenčný stolík. Len preto sa zmestí stôl so sklenenou doskou, pod ktorý môžete rozložiť atribúty námorníka..

V ktorých miestnostiach je relevantná námorná téma

Nikto nebude prekvapený skutočnosťou, že morský interiér je úspešne vytvorený v akejkoľvek miestnosti – od kuchyne po spálňu. Aj balkón alebo lodžia sa zmení na malý kúsok raja, ktorý pripomína dovolenku na slnečnom pobreží. Takéto riešenie nie je vhodné iba pre chodbu alebo chodbu, ktoré majú malú plochu..

Interiér chodby v námornom štýle

Pre chodbu bez okien sú biele steny vhodné ako hlavná farba a malý modrý prízvuk na jednotlivých povrchoch

Nuance vytvárania interiéru obývačky a spálne

Každý chápe, že pri prestavbe obývačky alebo spálne v námornom štýle určite musíte nájsť miesto pre biele, azúrové a ultramarínové detaily, ale ako harmonicky vyzdobiť izbu, mnohí by sa mali naučiť trochu viac. Hlavnou vecou nie je to preháňať s farbou, výberom svetlejších odtieňov..

Návrh spálne v morskom štýle

Prednosť sa dáva upokojujúcim farbám, prírodným tkaninám a drevenému nábytku

Pri zdobení obývačky v námornom štýle stačí použiť nasledujúce riešenia:

  1. Rozložte na pohovku alebo kreslo vankúše v tvare oceánskych hviezd, najlepšie tehlovej farby.
  2. Založte akvárium s pestrofarebnými rybami a sviežimi riasami.
  3. Pôvodný vintage dekor si vždy nájde svoje miesto v námornom štýle: staré truhly a prútené koše. Môžu slúžiť ako dekorácia alebo úložné miesto pre užitočné drobnosti..

Dekoratívne vankúše s obrázkami mušlí

Vankúše s námorníckou potlačou sú ideálne na zdobenie interiéru obývačky

Starý námorný diagram nad čelom postele

Námorný dizajn spálne s pruhovanými závesmi a posteľnou bielizňou

Pri zdobení obývačky v námornom štýle sú mimoriadne užitočné jednoduché drobnosti privezené z dovolenky: škrupiny mäkkýšov, kamene neobvyklých farieb a tvarov. Môžu zdobiť drevené police na stenách. Pri vytváraní spálne v námornom štýle sa používajú techniky, ktoré sú relevantné pre obývaciu izbu. Jedinou výhradou je, že v spálni by ste nemali preplňovať posteľ množstvom vankúšov, stačí si vybrať posteľnú bielizeň v bielej, chrpa modrej alebo modro-modrej farebnej palete.

Námorná téma v kuchyni

Kuchyňa v námornom štýle je vhodná pre tých, ktorí nemôžu žiť bez zvuku surfovania, piesočnatej pláže a rajského pokoja medzi palmami. Ak chcete vytvoriť bezkonkurenčné prostredie, mali by ste dodržiavať tieto odporúčania:

  • Steny je lepšie dokončiť drevenou šindľom, ako je obklad lode. Je to krásne a praktické..
  • Podlaha by mala byť pokrytá drevenými doskami, parketami alebo laminátom svetlých farieb.
  • Kuchynskú zásteru v námornom štýle je možné jasne zvýrazniť výberom jasne modrej mozaikovej dlaždice na jej dekoráciu.
  • Je lepšie skryť všetky domáce spotrebiče.

Zdobenie kuchynského priestoru mestského bytu v morskom štýle

Originálna stropná lampa vyrobená z morského lana

Prestieranie na kuchynský stôl v morskej téme

Námorná predstava vášho interiéru bude zdôraznená prestieraním. Voľba služby závisí od toho, aký obraz potrebujete – slávnostný na slávnostnú hostinu alebo úprimný na večerný čajový večierok.

Veľa svetla je relevantných aj pre námornú kuchyňu. Dobré denné svetlo je možné dosiahnuť pomocou dobre zvolených textílií: okná je najlepšie zavrieť priesvitným tylom alebo nebielenou ľanovou záclonou. Tiež kuchyňa v námornom štýle musí byť ozdobená škrupinami, kamienkami, na parapet môžete dať hrniec so živými kameňmi – litopány.

Kúsok mora v detskej izbe

Pre deti je more spojené s rozprávkou, dobrodružstvom a nedbalosťou, takže vytvorenie škôlky v morskom štýle je celkom bežné. Najzaujímavejšia vec bude vyzerať ako izba vo forme kabíny, v ktorej je poschodová posteľ, hojdacia sieť (ak to priestor dovoľuje), laná a mnoho tematických atribútov.

Interiér detskej izby pre chlapca v morskom štýle

Pre chlapčenskú izbu je vhodný dizajn v kombinácii s bielou a tmavo modrou.

Dekorácia miestnosti pre dievča v morskom štýle

Pre dievča je lepšie vyzdobiť miestnosť v jemnejších odtieňoch.

Aby bolo prostredie realistickejšie, stojí za to na steny prilepiť nástenné maľby znázorňujúce slnečné pobrežie. Modrý alebo ultramarínový koberec na podlahe bude vyzerať štýlovo a relevantne pre tento štýl. Ale ak je dieťa mladšie ako 3 roky, je pravdepodobné, že povlak bude musieť byť čistený každý týždeň. V tomto prípade je lepší koberec s vysokým vlasom..

Zrkadlo v tvare ryby na zdobenie miestnosti v námornom štýle

Takéto domáce zrkadlo vo forme ryby sa perfektne zmestí do interiéru škôlky alebo spálne.

Sedem konštrukčných chýb

Mnoho amatérov v oblasti dizajnu si je istých, že na vytvorenie morského interiéru stačí nalepiť biele a modré tapety, na nočné stolíky naaranžovať kamienky a okolo miestnosti rozložiť kreslá vyrobené z viniča. Pravdepodobne preto dochádza k najvážnejším chybám:

  1. Prevláda modrá, ktorá sa v noci bude javiť ako čierna. Optimálne percento tmavých farieb v morskom štýle interiéru je 20%.
  2. Neporiadok v nábytku – skrinky, stoličky a skrinky by mali byť multifunkčné.
  3. Použitie plastových PVC panelov je neprijateľné pre kuchyňu alebo kúpeľňu v námornom štýle, vhodná je iba drevená podšívka.
  4. Použitie jednoduchého dreveného nábytku, napríklad – banálne stoličky a stoličky. Je lepšie ich nahradiť ratanovými stoličkami..
  5. Minimum dekoru dodá interiéru v morskom štýle romantiku a tajomstvo, ktoré vyžaduje.
  6. Ťažké záclony a závesy na oknách, ako aj bežné žalúzie. Pre izbu, ktorá by mala pripomínať pobrežie, je lepšie zvoliť ľahký priesvitný tyl alebo rímske odtiene svetlých odtieňov..
  7. Tapeta so vzorom – aj keď majú chrpovo modré, sivé alebo azúrové škvrny, fantastické monogramy alebo malé kresby na stenách miestnosti v námornom štýle, budú vyzerať bez chuti.

Zdobenie interiéru obývačky morskými atribútmi

Štýlový dekor v námornom interiéri

Je tiež dôležité vybrať správne izbové rastliny: kvitnúce pelargonie aj saintpaulia budú lepšie zdôrazňovať nehu a jednoduchosť Provence a rôzne palmy doplnia štýlový dizajn miestnosti v námornom štýle. Pri výbere izbových rastlín by ste mali dbať na hovea, rapis a washingtoniu..

Ako vybaviť kúpeľňu

Kúpeľňa je miesto, ktoré je vždy spojené s vodou, modro-modrými farbami a relaxom. Preto kúpeľňa v morskom štýle vždy vyzerá relevantne a jasne..

Kúpeľňový dizajn v námorníckej téme

Interiér kúpeľne s vydarenou kombináciou tyrkysovej farby s pieskovými odtieňmi

V tabuľke sú uvedené najlepšie riešenia na vytvorenie štýlového a moderného kúpeľňového prostredia..

 Dôležité detaily

Kreatívny názov prepracovania

Strop Steny Poschodie Nábytok, textil, dekor
„Na hrebeňoch vlny“ Lesklá záclona Ultramarine Keramická dlažba: 30-40 cm od stropu – biela, ďalej k podlahe – nebeská. Najlepšie je vytvoriť plynulý prechod medzi farbami. Kobaltová modrá keramická dlažba s efektom 3-D vlny Príborníky z drevených dosiek, koberec z jelše, veľké zrkadlo bez rámu
“Romantické ostrovy” Svetlá tyrkysová farba Tyrkysová mozaiková dlaždica Tyrkysová mozaiková dlaždica Inštalatérske práce, nábytok a výzdoba sú všetky v bielej farbe. Môžete vytvoriť jasný šarlátový prízvuk, napríklad sa ním môže stať zrkadlový rám nad umývadlom.
„Dobrodružstvo na lodi“ 2- alebo 3-stupňová sklopná konštrukcia v béžových a hnedých farbách Béžové dlaždice Tmavo béžové dlaždice Nábytok z tmavého dreva, dvierka skriniek v podobe drevenej sieťoviny, zrkadlo v ráme volantu, hnedá inštalatérska práca

Delfín na fotomurále v kúpeľni

Nástenná dekorácia v kúpeľni s fotomurálkami s morskou tematikou

Zdobenie stropu kúpeľne drevenými trámami

Drevené trámy dodávajú kúpeľni stredomorský nádych

Video: DIY morský dekor

Fotografie miestností s morským interiérom

Zdobenie stien v obývacej izbe morskou tematikou Pruhované textílie na posteli v námornom štýle Modrá farba v interiéri kúpeľne Morské dekorácie v obývacej izbe súkromného domu Obrazy na morskú tému v interiéri obývačky Morský štýl v dizajne spálne Tmavý interiér v námornom štýle Kombinovaná kúpeľňa v námornom štýle DIY dekoratívny box na dekoráciu miestnosti Morské dekorácie v detskej izbe Drevo a laná pri zdobení detskej izby Tapeta v spálni vidieckeho domu Odtiene modrej v interiéri spálne Obývacia izba súkromného domu v morskom štýle Posteľ so zásuvkami v námornom interiéri Ratanový nábytok v obývacej izbe vidieckeho domu Pruhované záclony v kuchyni súkromného domu Zdobenie steny nad čelom v námornom štýle Tapeta v morskom štýle na stene obývačky Teleskop v miestnosti pre deti predškolského veku Dekoratívny maják na stenu detskej izby Námorná pruhovaná stena Hviezdice nad hlavou postele Dizajn obývačky vidieckeho domu v morskom štýle Ryby na vankúšoch vo svetlej spálni Kotvy na koberci v obývacej izbe súkromného domu Mozaika v dizajne kúpeľne v námornom štýle Morské ryby na stene kúpeľne Akvárium s rybami na doske v kúpeľni Drevo v kúpeľni Obývacia izba súkromného domu v morskej téme DIY morské dekorácie zo šrotu Osvetlenie v spálni v námornom štýle Závesy v námornom štýle pre obývaciu izbu Detská izba pre mladého kapitána Kombinácia modrej s bielou v obývačke v morskom štýle Biely nábytok s morskými ozdobami Moderná spálňa v námornom štýle Morský štýl v klasickej obývačke Oranžová farba v interiéri kuchyne Mapa sveta na stene internátu Dekorácie na zdobenie miestnosti v morskom štýle vlastnými rukami Panel z morských kamienkov na zdobenie obývačky Posteľ v tvare jachty v chlapčenskej spálni Kuchynská súprava v morskom štýle Morské dekorácie na stenách kúpeľne Pôvodný dizajn kúpeľne v námornom štýle Krásny dizajn kúpeľne v modrých tónoch Modrá farba v dizajne spálne súkromného domu Klasická obývacia izba v námornom štýle Modré okenné rámy v obývacej izbe súkromného domu Tmavomodrá farba v interiéri spálne Volumetrické dekorácie v námornej miestnosti Modrá pohovka v obývacej izbe vidieckeho domu Dekorácia obývačky v morskej téme

Previous Post
Att välja vardagsrumsinredning
Next Post
Skillevægge i interiøret som en metode til at rette fejlene ved mislykket planlægning