15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Att välja vardagsrumsinredning

Vardagsrummet är en plats där vänner och släktingar samlas, där familjen tillbringar gemensamma kvällar, där många människor alltid samlas. Denna plats bör vara perfekt och matcha den angivna funktionaliteten. Vardagsrumsdesign spelar en viktig roll i varje hem. Under reparationen är det värt att ägna särskild uppmärksamhet åt detta..

Inbyggda hyllor i vardagsrummets inre

Vardagsrummet anses med rätta vara kännetecknet för varje hem.

Bakomliggande faktorer

För att göra en högkvalitativ, bekväm och vacker design måste du närma dig frågan baserat på ett specifikt system. Det hjälper dig att avgöra vilka önskemål ett rum ska uppfylla, vilka funktioner du ska ha och mycket mer..

Modernt vardagsrum i klassisk stil

Vardagsrumsinredning beror på rummets storlek och personliga preferenser.

För att bygga ett system måste du markera flera designfaktorer, sedan isolera de möjliga alternativen och utifrån de erhållna resultaten agera.

Faktor Varianter
Fyrkant Vardagsrum i ett lanthus;

I Chrusjtjov;

I nya panelhus.

Funktionalitet Kombinerat med en studie;

Från barnkammaren;

Med kök;

Vardagsrum i en studiolägenhet.

Stilar Minimalism;

Loft;

Högteknologisk;

Provence;

Skandinavisk;

Klassisk.

Efterbehandlingsmaterial Färga;

Tapet;

Konstgjord tegel och sten;

Naturligt trä;

Bricka.

Nu måste du välja det alternativ som passar din smak och överväga det i detalj.

Fyrkant

För vardagsrummets inre är området viktigt. Det avgör vilket färgschema du ska välja, möbler, stil, vilken funktionalitet rummet kommer att ha. Kunnig användning av material och designalternativ gör att du kan förvandla ett vardagsrum i alla områden och lönsamt använda dess positiva aspekter.

Mörkgrå soffa i ett ljust vardagsrum

För att dekorera ett litet vardagsrum är det bättre att välja ljusa färger som visuellt utökar utrymmet.

Vardagsrum i ett hus på landet

Detta är det bästa alternativet för både värdinnan och designern. De flesta vardagsrum i lanthus har ett stort område, och här kan du låta fantasin springa iväg. Ett annat plus med detta alternativ är högt i tak, vilket gör att du kan välja vilken designmetod som helst för denna zon..

Mörkbrunt naturligt trägolv i vardagsrummet i ett privat hus

Inredningens stämning och karaktär beror på färgvalet.

I detta fall kommer alla vardagsrumsdesign att göra. Det viktigaste är att det ser harmoniskt ut och skapar en komplett bild..

Vardagsrum i Chrusjtjov

Vi har vissa begränsningar här. De flesta av Chrusjtjoverna har en liten yta, lågt i tak och en standard rumskonfiguration. I det här fallet finns det två alternativ för inredning:

  • ombyggnad;
  • skicklig användning av det tillgängliga utrymmet.

I det första fallet är det nödvändigt att tänka igenom alla detaljer i ombyggnaden så att den inte skadar andra zoner. Ofta genomförs ombyggnation genom att kombinera ett vardagsrum med ett kök, bilda en studio; eller med en korridor, vilket ökar vardagsrummet.

Vardagsrumsdesign i panelen Chrusjtjov

Interiören i ett vackert och bekvämt vardagsrum i Chrusjtjov

Viktig! Ombyggnad måste legaliseras genom att fylla i lämpliga papper.

Kompakt soffa i Chrusjtjovs vardagsrum

Om det inte är möjligt att lägga till ytterligare mätare används metoder för att visuellt öka utrymmet.

Användningen av det tillgängliga området reduceras till användning av ljusa färger i designen, frånvaron av skrymmande dekorationer och viktstilar.

Möjligheter för nya panelhus

Lägenheter i panelhus ger fler möjligheter till dekoration än vanliga Chrusjtjov.

Modernt vardagsrum i ett panelhus

Vardagsrummet kan inredas i en enda stil eller kombinera flera riktningar i en inredning

Majoriteten av sådana lägenheter har en stor yta och högt i tak, vilket gör det möjligt att välja valfri design för ett vardagsrum..

Funktionalitet

Ibland är vardagsrummet inte bara en plats för vänner eller familjesammankomster. Detta område måste kombineras med ett kontor, kök eller sovrum. För att den ska kunna utföra sina funktioner korrekt är det nödvändigt att följa vissa designregler..

Organisation av ett vardagsrum i ett privat hus

Bekvämt ställe för kvällssamlingar med familjen

När vardagsrummet är ett arbetsrum

Det är inte tillåtet att tilldela ett separat rum för en studie i varje lägenhet. I sovrummet rekommenderar psykologer inte att ordna ett arbetsområde, eftersom detta har en dålig effekt på sömnproduktiviteten. I en sådan situation måste du utrusta en studie i vardagsrummet..

Att designa en arbetsplats i ett gemensamt rum

Snyggt vardagsrum med arbetsplats vid fönstret

Eftersom det här rummet fortfarande är ett vardagsrum, behöver bara en del av rummet tilldelas arbetsytan. Bestäm vilken del som är bäst för detta ändamål. Var uppmärksam på platsen:

  • fönster;
  • uttag;
  • värmeapparater.

Ställ in ditt arbetsområde i ett välbelyst område med flera eluttag. Välj ett område där du kommer att trivas mest. Men se till att arbetsytan inte blir mitt i rummet och inte tar all uppmärksamhet..

Lekplan

Designen av ett vardagsrum i en lägenhet där det finns barn kan syfta till att ordna ett bekvämt område för barnlekar.

Planering av ett barnområde i enrumslägenhet

Du kan skilja barnområdet från den vuxna med hjälp av ett ställ med öppna hyllor

I det här fallet är det nödvändigt att tänka noga på förvaringssystemen för barnleksaker. Ett burspråk kommer att vara ett bekvämt tillägg. Sedan kan du utrusta den för barn: utföra ett varmt golv, täck platsen med en mjuk matta, ordna bord och stolar. Resten av vardagsrummet blir ett mottagningsområde.

Vi dekorerar matsalen

I moderna inredningsidéer kombineras vardagsrummet ofta med köket. I detta fall används en del av vardagsrummet för matplatsen..

Mysig plats för familjemåltider i enrumslägenhet

Matplatsdekoration i klassisk stil

Detta område bör vara nära köket för att rymma ett matbord och stolar. Det är bättre att placera det nära fönstret. Detta kommer att göra henne mest bekväm och trevlig..

Ett annat alternativ är att placera bordet i mitten av rummet. Det kan dock implementeras i undantagsfall när rummet är mycket stort och är utformat för att ofta ta emot ett stort antal gäster..

Belysning i vardagsrummet-köket i en modern lägenhet

Framgångsrik vardagsrumsplanering med ett rymligt matbord

Ändå är det bättre att definiera huvudrummet som ett rekreationsområde och ordna matsalen åt sidan..

Vardagsrum i en studiolägenhet

I denna situation har vi bara ett rum, som kombinerar funktionaliteten i alla nödvändiga områden i lägenheten (med undantag för badrummet). Här måste du tänka på rätt plats för alla delar..

Vit headset linjär layout

Snövit inredning av en studiolägenhet i skandinavisk stil

Råd! Dela zoner i en studio med ett rum med möbler eller färg accenter.

Tilldela ett område i lägenheten för:

  • rekreation;
  • sömn;
  • arbete;
  • måltider.

Röd soffa nära accentväggen i vardagsrummet

Bilden visar ett exempel på att markera vardagsrummet med hjälp av 3D -paneler.

Bardisken hjälper till att skilja köket från resten av rummet. Sängen kommer att dölja garderoben. Placera arbetsområdet i hörnet eller vid fönstret. Ställ in mitt i rummet som en sittgrupp: placera en liten soffa, ett soffbord och en TV här.

Moderna stilriktningar

Var noga med att välja en specifik stilistisk trend. Detta hjälper dig att skapa en modern vardagsrumsdesign. Ett rum utan en viss stil kan inte kallas moderiktigt. Om du vill ha en bra design – välj rätt och modern stil.

Vita väggar i ett vardagsrum i modern stil

Oavsett vilken stil du väljer ska inredningen i vardagsrummet vara praktisk och attraktiv.

Minimalism

Denna stil är den vanligaste i modern design. Perfekt för stadslivets snabba tempo, när det inte borde vara något onödigt hemma som kan vara irriterande eller förvirrande.

Inbyggda möbler i ett minimalistiskt vardagsrum

I minimalism, ljus och rymd är materialets struktur och formens geometri viktiga.

Minimalism predikar kulten av renlighet. Detta uttrycks i monokroma färger, frånvaron av onödiga möbler och dekorationer, de korrekta geometriska egenskaperna i rymdens allmänna zonindelning..

Denna stil är lämplig för både små och rymliga vardagsrum. För att utrusta vardagsrumsinredningen i minimalism, välj rymliga skåp med rätt geometrisk form, en stor soffa (det är bättre att placera den i mitten av rummet), ett enkelt och koncist arbetsbord, en datorstol och flera harmoniskt passande vägghyllor. Det finns inget överflödigt här som kan störa utrymmet..

Loft

Loftet kan kallas en teknisk stil. Dess historia går tillbaka till 50 -talet i Amerika, när små företagare sålde tekniska lokaler i stadens centrum och lämnade staden på grund av högre priser. Dessa byggnader köptes av rika människor för olika fester. Barsten eller putsade väggar, takbjälkar, tekniska belysningsanordningar förblev i samma tillstånd – praktiskt taget har ingenting förändrats i byggnaden. Detta utseende av rummet lockade beau monde och blev snart en separat stil..

Tegelvägg i ett vardagsrum i loftstil

Loftet kännetecknas av en imitation av grovt färdiga ytor – öppet tegel och grå betong

Till viss del är loftet obekväma och obekväma. En viss krets av finsmakare finner dock sin charm i den..

Högteknologisk

Interiören i det högteknologiska vardagsrummet liknar en målning och en futuristisk film. Fokus ligger här på modern teknik. Vardagsrummet är så automatiserat som möjligt: ​​utdragbara väggar på kontrollpanelen, multifunktionella möbler, många olika användbara utrustningar. Mycket uppmärksamhet ägnas åt belysning: du hittar lampor av ovanlig form, belysning i taket och golvmöbler, dolda belysningssystem.

Röd färg i vardagsrummets inre i högteknologisk stil

Inom högteknologi finns det alltid ett minimum av inredning och maximalt med funktionalitet.

Det är användbart att notera! Högteknologiskt ljus endast kallt spektrum.

Färgpaletten uttrycks främst i kalla toner. De vanligaste färgerna är vit, svart, grå, mörkbrun. De flesta ytor är blanka, har en metallisk glans.

Provence

Denna stil är den uppenbara motsatsen till den föregående. Om tyngdpunkten i det första fallet ligger på modern teknik, då är Provence en återgång till det förflutna. Här hittar du gamla saker, skänk med uppsättningar, många skåp och nattduksbord. Men Provence är inte bara rustik gammal stil. Detta är en kombination av lyx och antikviteter. Interiören i vardagsrummet i Provas -stil liknar en kunglig lägenhet..

Interiör i vardagsrummet i ett panelhus i Provence -stil

Provence liknar klassikerna, men skiljer sig från den i provinsiell charm och enklare dekorationer

Denna destination är lämplig för älskare av tysta, lugna kvällar. Det kommer att ge en möjlighet att skapa en mjuk och mysig atmosfär. Mycket uppmärksamhet ägnas åt möbler och textilier. Stora mjuka soffor och fåtöljer täckta med ett överflöd av kuddar. Långa draperade gardiner och mjuka mattor på golvet. Provence är förkroppsligandet av komfort, värme och lyx.

Skandinaviska

Denna riktning är perfekt för ett vardagsrum i ett privat hus. Dess höjdpunkt är eldstaden. En fungerande vedeldad spis kan göras huvudsakligen i ditt eget hus, snarare än i en lägenhet..

Ljust vardagsrum i skandinavisk stil

Skandinavisk stil är en kombination av funktionell minimalism med traditionerna i ett svenskt hus

Skandinavisk stil är en kombination av olika idéer. Å ena sidan är det stramt och kallt, å andra sidan mjukt, varmt och mysigt. Den kombinerar moderna idéer med innovationer och gamla etniska motiv. Det finns anteckningar om miljöorientering, så här kan du hitta gröna fläckar och motsvarande motiv..

Huvudfärgerna är vita, blåa, gråa och bruna. De kombineras perfekt med varandra och skapar en harmonisk och intressant design..

medelhavs

Lämplig för ett rymligt vardagsrum med stora fönster. Det har sitt ursprung i Grekland, därför har det motsvarande antika motiv. Sedan migrerade han till Frankrikes södra kust, där han fick sin ömhet och lätthet. Således innehåller den enkelhet och lätthet tillsammans med nåd och lyx..

Vackert vardagsrum i medelhavsstil

Medelhavsinteriören fyller rummet med värme och komfort

Ett inslag i stilen är det nautiska temat, därför finns lämpliga dekorationer ofta här. Textilier eller randiga väggar är också ett särdrag hos Medelhavstrenden.

Den enkla stilen betonas av enkla korgmöbler, rymliga rum, ljusa chiffongardiner.

Material för efterbehandling av basen

För att få en bra vardagsrumsdesign måste du bestämma vilka material som ska täckas med tak, golv och väggar. Deras val dikterar först och främst stilen. Dina preferenser spelar också en roll, eftersom stilen kan ta flera varianter..

Vackert rum i jugendstil

När du väljer efterbehandlingsmaterial är det inte överflödigt med hjälp av specialister.

Väggdesign

Den moderna interiören avviker från den vanliga tapeten. Den vanligaste väggdesignmetoden är målning. De flesta moderna stilar accepterar bara enfärgade väggar. Om du inte gillar svartvit, plocka upp en tavla. Det kan skapas med färg och penslar, sprayfärg eller stenciler..

Väggdekorationer i vardagsrummet

Massiva väggar kommer att vara den perfekta bakgrunden för intressanta dekorativa element.

Även om tapeten är borta, används den fortfarande. De nya arterna skapar en vacker imitation av färg eller kan erbjuda intressanta designalternativ. Glöm bara blommor och ett överflöd av prydnadsföremål, annars kan du säkert lita på tapeten.

Takdekoration

Färg och tapeter fungerar fortfarande för många stilar. Dekorativ eller naturlig gips spelar in.

En utmärkt modern lösning skulle vara ett sträcktak. För närvarande kan tillverkare erbjuda ett stort urval av PVC -filmer i olika färger och nyanser, med alla möjliga mönster och effekter..

Sträcktak med en blank yta i vardagsrummet i en modern lägenhet

Takhöjden är avgörande när du väljer ett efterbehandlingsalternativ.

Tak på flera nivåer är också fortfarande populärt. De låter dig skapa en intressant design för vardagsrummet, dölja kommunikationer och genomföra spotbelysning. Men det här alternativet är bara lämpligt för ett rum med högt i tak..

Det bästa alternativet för golvet

De vanligaste alternativen för golv i vardagsrummet är linoleum och laminat. Dessa material, med tillägg av naturligt träspån, har visat sig bra under drift och har också ett utmärkt utseende i färgen på naturligt trä..

ljusbrunt golv i det inre av köks-vardagsrummet

För golv är det bättre att använda material som är resistenta mot yttre påverkan

För vissa stilar fungerar plattor. Välj i så fall större plattor. Marmor ser också bra ut, inga skarvar syns på den, eftersom plattorna är ganska stora och slår också med en lyxig glans. Men det här alternativet har ett mycket högt pris..

Efter att ha övervägt de grundläggande designfaktorerna i vardagsrummet och valt rätt handlingsschema kommer du att kunna skapa ett drömrum som alla gäster kommer att vara nöjda med..

Videogranskning av genomgångsrummet före och efter renovering

50 idéer för vardagsrumsinredning

Interiören i ett smalt vardagsrum i modern stil Vardagsrumsdesign med soffa mot väggen Vardagsrum med två panoramafönster Ljusa kuddar på en vit soffa Vit soffa framför ett fönster in i trädgården i ett privat hus Lila LED -tak Måla taket i ett klassiskt vardagsrum Liten soffa med randig klädsel Dekorera taket med träbjälkar Kombinerade gardiner i ett vardagsrum med vita väggar Romerska nyanser i vardagsrummet med blå soffa Design av en liten studiolägenhet Modulära stoppade möbler i vardagsrummet Mysigt rum i Provence -stil Hornkrona på taket i vardagsrummet Intressant layout av vardagsrummet i ett privat hus Färgglad matta framför hörnsoffan Målat ljus på vardagsrumsväggen Vardagsrumsdesign med ett fönster Vardagsrumsdekoration i gamla Chrusjtjov Persisk matta på golvet i vardagsrummet avlång form Ljusa gardiner på vardagsrumsfönstret i Chrusjtjov Dekorera väggen ovanför soffan med en spegel Dekoration med målningar av väggen ovanför soffan Gul färg i det inre av vardagsrummet Kök-vardagsrum med öppen spis i ett hus på landet Röd soffa i vardagsrummet i ett panelhus Design av ett litet vardagsrum i en modern lägenhet Interiör i en studiolägenhet med ett fönster Tegelvägg i det inre av vardagsrummet Fototapeter i klassisk stil vardagsrum inredning Dekorerar en vit vägg med tallrikar i tre rader Blå färg i vardagsrummets design Använda laminatgolv för väggdekor Interiör i ett modernt vardagsrum utan soffa Geometriska mönster på tapeten i vardagsrummet Svart TV på en timmervägg Trätak i vardagsrummet i ett privat hus Vardagsrumsdesign med höga garderober Massivt trä matbord Vardagsrumsdesign i mörka färger Tapeter i vinyl med brokiga mönster en stor resväska istället för ett soffbord Svart i designen av en modern inredning Gula kuddar på en mörkgrå soffa Stora målningar i nischerna i vardagsrumsväggen Svart golvlampa i plafond Vardagsrumsinredning utan gardiner på fönstren Vardagsrumszonering med grå matta Dekorera en soffgrupp i klassisk stil

Previous Post
Ako si vybrať správne záclony do interiéru obývačky
Next Post
كيفية استخدام أسلوب بحري في الداخل