15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ako vytvoriť útulný dizajn garsónky v ekologickom štýle

Štúdiové byty sú už dlho novým trendom. Táto vnútorná architektúra dokáže zázraky. Ak je byt malý, potom kombináciou miestností získa voľný priestor. A štvorizbové byty, keď sa priestory spoja, sa stávajú podobnými kráľovským komorám. Všetky tieto radosti je možné uviesť do života. Naturalizácia, ktorú každý miluje, určuje moderný dizajn interiéru útulného štúdiového bytu. Atmosféra vo veľkých mestách je znečistená výfukovými plynmi. Ľudia chcú voľne dýchať, snažia sa zariadiť byt zelenými plochami. Dnešný článok vám povie, ako ekologicky vybaviť moderný štúdiový apartmán a zároveň zostať s peniazmi.

Útulný štúdiový apartmán v ekologickom štýle

Dôležitou výhodou dizajnu v ekologickom štýle je schopnosť nájsť riešenie pre každý vkus a v rôznych cenových kategóriách.

4 kroky k vášmu snu

Ekológia bytu pozostáva z niekoľkých pravidiel. Môžu byť zoskupené do 4 skupín:

  1. Používajte iba udržateľné materiály.
  2. Bohatá flóra bytu.
  3. Liečivé veci.
  4. Nemôže ublížiť.

Útulný trojizbový štúdiový apartmán – priestor na experimentovanie. Prírodné, živé, prírodné materiály vytvárajú liečivú atmosféru. Nie je potrebné nikam behať. Len si sadnite a užívajte si svoju prítomnosť tu a teraz. Nikto ťa neponáhľa.

Interiér útulnej garsónky s ekologickým zameraním

Smer štýlu je určený predovšetkým farbami použitými na konečnú úpravu. V našom prípade ide o prírodné odtiene – trávnaté, piesočnaté, zemité, biele a modré.

Steny, podlaha, strop a všetko, čo vás obklopuje, by mali prispieť k regenerácii duševných síl. Rovnováha vo vnútri je kľúčom k úspešnému životu navonok. Obklopený kvetmi, nádhernými kvetináčmi, izbovými rastlinami palmy – liečivá sila „flóry Dr.“ vás nasýti pokojom a pohodou.

Zlikvidujte kov a plast. Ozdobte povrchy bohatými darmi prírody. Sibírske lesy veľkoryso poskytujú svoje výtvory. Ušľachtilé drevo ozdobí fasády nábytku svojimi tajnými vzormi. Vytrvalé dlažobné kocky z Kaukazu pohoria hrdo pozdvihnú svojho majiteľa k výšinám úspechu. Prútený ratanový nábytok, malé dekoratívne prvky z viniča, prútené koše – tieto položky majú živú dušu.

Návrh bytu s krbom na drevo

Byt je dokončený výlučne z prírodných materiálov, ako výnimka – ich imitácia

Povedzte nie zvieracím figurínam. Prírode nemôžeš uškodiť. Prostredie je neoddeliteľne spojené s ľudskou dušou. Mrzačením prírody človek zmrzačuje svoju karmu. Človek musí žiť v súlade s prírodou, ako starovekí Japonci.

Pokojné obydlie porodí skutočného samuraja kamennej džungle. Je také ľahké dosiahnuť úspech v živote, ak je váš dvojizbový byt dokončený z prírodných materiálov. Doplňte miestnosť kvetmi, krásnymi kamienkami, ošetrenými ozdobnými vetvami stromov.

Odmerné kvetináče na trávu, korunované popínavými rastlinami, závesné kvetináče, z ktorých elegantne visí dievčenské hrozno. Čo keď vytvoríte zimnú záhradu na mestskom balkóne? Predstavivosť očarí.

Zdobenie balkóna štúdiového bytu v štýle japonskej záhrady

Kúsok skutočnej japonskej záhrady na balkóne mestského bytu

V mestskom prostredí je ľahké vytvoriť útulný byt s prirodzeným akcentom. Využite známy fakt: príroda je bohatá, krása stačí každému. Pozrite sa okolo seba. Môžete nájsť zaujímavé dizajnové veci, ktoré vám príroda veľkoryso dáva.

Zdobenie parapetu zeleným trávnikom

Zaujímavý nápad – skutočný trávnik v mestskom byte

Ekologický dizajn útulného štúdiového bytu

Namiesto obvyklého kovu, plastu a skla skúste spálne a obývačku vymaľovať prírodnými materiálmi. Našťastie s dokončovaním nebudú žiadne problémy. V obchode si môžete kúpiť čokoľvek.

Podlaha môže byť vyrobená z dreva. Nie je potrebné položiť drahé parkety, ktoré o to viac padnú na podlahu monolitickým kobercom. Je lepšie vziať veľkoformátovú dosku. Nemusí to dopadnúť ako na dedine – krivé dosky s obrovskými medzerami. Teraz práca s drevom išla ďaleko dopredu. Budete mať pevnú podlahu, škárovacia doska bude ležať od konca k sebe a ponechá minimálnu medzeru.

Drevená podlaha v útulnom štúdiovom apartmáne

Na dokončenie drevených podláh je lepšie použiť laky na olejovej alebo vodnej báze.

Vezmite prírodnú farebnú paletu. Čela z prírodného dreva je možné nechať tak, ako sú, nalakované. Alebo použite impregnáciu, ktorá z obyčajnej stavebnej borovice vyrobí ušľachtilú fasádu z mahagónu, dubu alebo buka..

Útulné byty, ktorých fotografie interiérového dizajnu uvidíte ďalej, sa vám budú zdať veľmi elegantné.

Drevené obklady v štúdiovom apartmáne

Ak to finančné prostriedky dovoľujú, na dekoráciu stien je možné použiť doskové alebo drevené panely.

Steny je možné natrieť disperznou farbou na vodnej báze. Prítomnosť chemických zlúčenín je tu minimalizovaná. Ale stále existujú nečistoty. Ak si chcete byť 100% istí ekologickosťou obkladu stien, použite prírodné tapety. Môžu to byť:

  • bavlna;
  • bambus;
  • hodváb;
  • bavlna;
  • korok;
  • textilný.

Charakteristickým znakom týchto výrobkov je absencia chemických plnív. V bežných tapetách sa používa obzvlášť farebná pigmentová farba, ktorá často obsahuje železo a titán. Ako viete, žiarenie pozadia je prítomné v akejkoľvek látke a v kovu je výrazné. Prírodné tapety sú dobrým rozhodnutím v prospech naturalizácie.

Panel zelenej trávy na stene miestnosti v štúdiovom apartmáne

Na vytvorenie štýlu stačí niekoľko expresívnych drobností, všetko ostatné by jednoducho nemalo byť v rozpore s hlavnou myšlienkou

Dekoratívna omietka z tej istej omietky vytvorí nádhernú atmosféru. Dobrou kombináciou by bol štýl Loft s tehlovými stenami. Odstráňte omietku a murivo natrite bielou farbou. Menej problémov so sadrou – rovnaký efekt.

Strop je priestor, ktorý by nemal byť príliš nápadný. Bežná sadrová omietka sa perfektne zmestí do ekologického, útulného štúdiového bytu. Polyvinylchloridové (PVC) bagety je možné nahradiť rovnakou sadrou. Ich výpočty sú 100% netoxické, stropné podstavce a rovné vzory robia z dreva natretého sadrovou farbou (bielenie).

Strop zo sadrokartónu v interiéri štúdiového bytu

Odmietnite napínacie plátna z PVC, sadrokartónové stropy sú oveľa šetrnejšie k životnému prostrediu

Pre milovníkov vidieckych usadlostí je strop zdobený masívnymi drevenými trámami. Potom je drevo impregnované tmavou impregnáciou.

Nezabudnite na zónovanie. Garsónka by mala mať rôzne zóny, za ktoré je potrebné upozorniť. Čo je možné rozlíšiť:

  • kuchyňa;
  • spálňa;
  • jedáleň;
  • herňa / zábavná miestnosť.

Je nevyhnutné zdôrazniť pomocou materiálov šetrných k životnému prostrediu. Napríklad oddeľte kuchyňu od obývačky polooblúkom (čiastočná priečka). Musí byť vyrobený zo sadrokartónu na ráme. Predná úprava – prírodné drevo. Rovnaká možnosť dizajnu je vhodná pre okenné otvory. Okenné parapety, ako aj celý svah otvoru sú obložené prírodným drevom. Urobte farbu tmavo hnedú. Takže sa dodatočne ukáže zvýrazniť interiér..

Priečka so živými rastlinami v obývacej izbe s kuchyňou

Na zónovanie miestnosti môžete vytvoriť drevený rám a ozdobiť ho kvetmi v kvetináčoch

Urobte si štúdiu v obývačke. Stačí postaviť knižnicu s policami cez drevo. Pracovná plocha sa nachádza pri okne, takže bude viac svetla. Postavte stôl z prírodného dreva tmavého odtieňa.

Dôraz na flóru

Rastliny od nepamäti zdobia priestory domov a vytvárajú harmóniu s prírodou. Zeleň je už považovaná za prízvuk, takže v závere dominuje biela. Používajte rôzne odrody kvetov. Každý z nich je schopný iným spôsobom ovplyvniť blaho človeka, jeho vnímanie sveta. Útulný byt zariadený rastlinami dodá interiéru skutočne pokojnú atmosféru ticha.

Dekoratívny stĺp so živými rastlinami v bielom štúdiovom apartmáne

Obdĺžnikový stĺp s rastlinami vysadenými po obvode vytvára ilúziu skutočného stromu

Fotografia malého florária so živými rastlinami

Malá kompozícia môže byť usporiadaná vo forme florária

Skombinujte širokolisté hladké rastliny, ktoré rastú bujné stromy s malými kvetmi v závesných kvetináčoch (kvetináčoch). Kučeravú zeleň je možné umiestniť pod klenutý strop a potom skoro na jar obdivovať prírodné krásy izbovej prírody.

Priraďte kvety k interiéru priestorov. Štýl by mal byť rozhodujúci. Nedostatky sú nevhodné. Nepoužívajte veľa sýtych farieb, ako je vínová, jasne červená, jedovatá fialová. Takáto váha vám odoberie životnú energiu, sťaží vám pobyt v spálni alebo v kuchyni..

Biela obývačka so zelenými rastlinami

Pri výbere rastlín je potrebné vziať do úvahy osvetlenie miestnosti.

Rada. Držte sa pravidla – jedna svetlá farba v jednej miestnosti. Vezmite zvyšok rastlín v pokojných odtieňoch. Tak je to aj s nekvitnúcimi zeleňami. Tmavé, hnedé odtiene sú doplnené svetlo zelenými, svetlo zelenými tónmi.

Police pre domáce kvety a ozdobné predmety

Rastliny a dekorácie je možné umiestniť na atraktívnu prútenú knižnicu

Venujte zvláštnu pozornosť známke. Izbové rastliny okrem toho, že absorbujú oxid uhličitý, sú schopné absorbovať pozitívnu aj negatívnu ľudskú energiu. Napríklad známa orchidea sa vyznačuje svojou rozprávkovou krásou. Starostlivosť o jej úzkosť nie je potrebná, zriedka je potrebné zalievať. Ale je veľmi krásna. Skutočnosť je taká, že orchidey sa živia ľudskou energiou a uberajú na pokoji. Odtiaľ pochádza táto rozprávková kráska.

Biele orchidey na parapete bytu

Orchidey sú veľmi svetlo milujúce rastliny, ktorých kvitnutie priamo závisí od množstva svetla

Ale hortenzia, naopak, naplní miestnosť pozitívnou atmosférou. Vylučuje látky, ktoré majú priaznivý vplyv na psychiku človeka. Kráľovská begónia funguje rovnako. Umožňuje vám urýchliť pomalé mozgové procesy a tiež čistí pľúca a priedušky..

Zloženie s čerstvými kvetmi na malom stole

Farba kvetov by mala byť v súlade s farebnou paletou interiéru.

Dávajte pozor na astrologické kalendáre. Každé znamenie zverokruhu má úplne iné farby. Aby ste odhalili svoje silné stránky a sprísnili svoje slabé stránky, musíte vybrať tie správne rastliny..

Interiér spálne so živými rastlinami

Veľkosť rastliny závisí od veľkosti miestnosti.

Dávajte si tiež pozor na ozdobné kvetináče. Kupujte iba hlinené výrobky. Pretože teraz nie sú žiadne problémy s farbou, môžu byť také hrnce vyrobené v akejkoľvek farebnej schéme. Kvetináč si môžete vyrobiť aj sami. To platí najmä pre zavesené konštrukcie. Z rovnakého dreva sa stane vynikajúci sadzač. A povrch natrite vodovými farbami.

Liečivé veci

Zdobenie útulného štúdiového bytu vyzerá dobre s liečivými predmetmi. Neberte túto radu doslova. Liečivé veci sú prvkami interiéru, vyrobené vlastnými rukami z prírodných materiálov so sprchou. Napríklad prútené vrecká na stenách, ktoré obsahujú aranžmány zo sušených kvetov.

Barový pult s drevenou doskou

Najjednoduchším spôsobom je pridať ekologické prvky, napríklad zdobenie stien drevenými rezmi.

Interiér kuchyne vyzerá obzvlášť krásne so suchými rastlinami. Zaveste liečivé bylinky, naaranžujte ľudové hniezdne bábiky, maľované misky, rožky, samovar. Tieto prvky vytvárajú liečivý účinok na ľudskú dušu..

Drevené boxy s bylinkami v interiéri kuchyne

Takáto mini záhrada ozdobí kuchyňu a prinesie praktické výhody.

Mnoho zaujímavých vecí môžete nájsť prehľadaním pultov najbližšieho trhu s drobnosťami. Ľudia tam dávali na predaj domáce šperky, vhodné dekoratívne vecičky do bytového interiéru. Hľadajte morské kamene, ktoré sú harmonicky ozdobené dekoratívnym vzorom na drevenej doske. Alebo nájdite kvetináč vyrobený hlineným majstrom. Takéto položky majú priaznivý vplyv na atmosféru miestností..

Nemôže ublížiť

Opýtajte sa básnikov, ako rýchlo môžete vynechať múzu? Povedia vám to v momente, keď prišla. A môže to mať mnoho dôvodov..

Rovnakým prístupom vyzdobte spálne a siene svojho útulného miesta. Predstavte si, že sedíte pri písacom stroji vo svojej obývačke a chystáte sa pustiť z pera kultový román. Predstavte si, čo by vám mohlo prekážať? Cítiť. Odpoveď je sama sebou. Akýkoľvek predmet, ktorý je schopný zaostriť pozornosť, ostro vyčnievajúci, pestrý.

Interiér garsónky v bielom prevedení s imitáciou krbu

Vynikajúcim doplnkom interiéru bude krb – skutočný aj „bio“

Preto sa vzdajte myšlienky komplexných architektonických kompozícií, jasných farieb interiérových fasád. Všetky prvky by mali mať hladké obrysy, efektívne tvary, pokojné farebné tóny. Hladké ostré rohy. Odstráňte malé ozdobné detaily. Ak sú v miestnosti tmavé oblasti, určite ich doplňte svetlom. Naopak, na veľmi svetlých miestach, najmä prirodzené svetlo z okna, záclona s látkovými závesmi a závesmi..

Tiež nepoužívajte veľmi studené odtiene. Paleta farieb by mala byť jednotná, pokojná a upokojujúca..

Obývacia stena rastlín v dizajne štúdiového bytu

Živá zeleň je dizajnový nástroj, ktorý je možné použiť na spestrenie a ozdobenie akéhokoľvek interiéru

Je zakázané vešať na steny plyšové zvieratá zabitých zvierat, ako aj umelé figuríny, rituálne masky rôznych kmeňov, tematické veci staroveku. Všetci nesú negatívny náboj energie, ktorý silne deprimuje nervy..

Interiér detskej izby v ekologickom štýle

Detská izba s prírodnými vzormi na tapetách

Naopak, vyzdobte steny poľnými krajinami, zátišiami, obrazmi zobrazujúcimi majestátne vodopády, sviežimi, rozprestierajúcimi sa stromami. Obrázky alebo fotografie ovocia, divých zvierat, vtákov, motýľov, potokov – to by malo byť predovšetkým na útulnom mieste vo veľkej metropole.

Pohodlie na chodbe je jednoduché

Chodba je tvárou obydlia. Srdečne pozdravuje každú prichádzajúcu osobu. Vstupná hala útulného štúdiového bytu by mala, napriek svojmu vzhľadu, poskytovať návštevníkom relaxáciu a úžas.

Interiér chodby so živými rastlinami

Čerstvé kvety na chodbe určite pritiahnu pozornosť hostí.

Návrh úzkej chodby s čerstvými kvetmi

Hostiteľku poteší pohľad na čerstvé kvety priamo na prahu bytu

Tu budú vhodné prírodné dokončovacie materiály. Podlaha musí byť drevená. Pokryte steny prírodnou bambusovou tapetou. Ak to umožňuje kvadratúra, zorganizujte jeden roh chodby s japonskými motívmi. Volumetrické hrnce so zeleným bambusom budú úspešne kombinované s dekoratívnymi sakurami. Pozrite sa na odrodu bambusu, z ktorej rastú nádherné zelené stonky.

Inšpirovaný Japonskom, vybavte priestrannú šatníkovú skriňu na vrchné oblečenie posuvnými dverami Shoji. Prírodný bambusový papier spojený s drevenými lamelami posuvných dverí skrinky dodá skutočnú atmosféru harmónie s prírodou.

Zdobenie stien chodby bambusovou tapetou

Bambusová tapeta v interiéri chodby

Strop je ukončený omietkovou farbou. Pokiaľ ide o fyzikálne vlastnosti, sadra má vynikajúcu hygroskopicitu (dobre absorbuje a uvoľňuje vlhkosť do prostredia). Preto všetky negatívne energie budú okamžite absorbované, akonáhle vstúpite do svojho útulného hniezda..

Vpustite do chodby prirodzené svetlo. Za týmto účelom urobte do obývačky harmonický oblúk. Nezabudnite na pravidlá harmónie – oblúk by mal byť najjednoduchší, bez architektonických ozdôb.

Nie je potrebné usporiadať veľký počet zrkadiel, ako je to u nás zvykom pre chodby. Postačí jedna malá hneď pri vchode. Zrkadlá vytvárajú zakrivenie priestoru, odoberajú energiu. Nezasahujte do svojho pokoja.

Harmonický byt zariadený podľa prírodných zákonov vám dodá silu robiť skvelé veci a vytvárať umelecké diela.

Video: ekologický štýl v interiéri

50 fotografických nápadov na inšpiráciu

Zónovanie obývačky s kuchyňou s barovým pultom Zvýraznenie akcentovanej steny dreveným obložením Nástenná dekorácia s umeleckou maľbou Pracovisko v obývačke mestského bytu Biela váza s čerstvými kvetmi Bambusové žalúzie na oknách garsónky Čierna televízia na drevených paneloch Priestranná izba so živými rastlinami Návrh bytu v ekologickom štýle Police na knihy vo forme dreva Fototapeta s prírodnými motívmi na stenu obývačky Rack s izbovými rastlinami v interiéri bytu Tyčinka z vápenno-pieskového muriva Zelená stena v dizajne štúdiového bytu Jedálenský stôl z prírodného dreva Návrh úzkej chodby v mestskom byte Laminátový chodník na podlahe obývačky Zrkadlová skrinka v štúdiovom apartmáne Dizajn pohodlného balkóna v modernom byte Tehlová stena v kuchyni bytu v panelovom dome Domáce kvety v starých nádobách Dizajn toalety v ekologickom štýle Drevené panely v interiéri obývačky s kuchyňou Zónovanie obývačky s podlahou Kúpeľňa so sprchou Paralelný dizajn kuchyne Jedáleň v modernom apartmáne Eko štýl v dizajne kúpeľne Dizajn kúpeľne v ekologickom štýle Rohová sedačka v sivej farbe v štúdiovom apartmáne Útulná spálňa so živými rastlinami Drevená polica pre izbové rastliny Otvorený vešiak na domáce oblečenie Izbové rastliny na starej komode Písací stôl v miestnosti mladého dievčaťa Ružové závesy na oknách štúdiového bytu Útulná sedačka v detskej izbe Fotografická tapeta s mrakmi na strope detskej izby Hnedý koberec na poschodí v obývacej izbe s krbom Obývacia izba v minimalistickom štýle so živými rastlinami Štýlová polica s kyticou kvetov Priestranný štúdiový apartmán v ekologickom štýle Sivý interiér štúdiového bytu Prútené kvetináče so živými rastlinami Stenová výzdoba spálne s izbovými rastlinami Stromy v interiéri modernej obývačky Návrh obývačky a kuchyne s čerstvými kvetmi Dizajn obývačky s bambusovou priečkou Vytváranie otvorov medzi oknami pomocou živých rastlín Biele orchidey na plastovom parapete

Previous Post
Ako si vybrať správne záclony do interiéru obývačky
Next Post
كيفية استخدام أسلوب بحري في الداخل