15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Secesný štýl v interiéri moderného domu

Jedným z najznámejších zostáva secesný štýl v interiéri, ale názov sa často používa na označenie niektorých moderných riešení. Zmätok je spojený s prekladom názvu „moderný“ a skutočne to bolo „moderné“ v čase svojho vzniku – na prelome 19. – 20. storočia. Ide o rozsiahly trend v umení, ktorý sa objavil ako alternatíva ku klasike a eklekticizmu, ktorý vládol v rokoch „predmoderny“. A už viac ako storočie je jeho koncept žiadaný pri navrhovaní interiérov a architektúre. V súčasnej maľbe dominujú kánony postmoderny. Po zvládnutí jeho princípov je ľahké nezávisle vytvoriť organický interiér domu v secesnom štýle, ktorý ani po desaťročí nestratí svoj význam..

neobvyklý dizajn obývačky v modernom štýle

Secesný návrh interiéru

svetlý dekor spálne v secesnom štýle

Interiér bytu v secesnom štýle

krásny interiér bytu v secesnom štýle

Moderný dizajn miestnosti v modernom štýle

Moderný štýl v interiéri: čo to je?

Aplikované umenie vo výzdobe, mäkká paleta, extravagantný nábytok, hladké línie plynúce z jedného objektu do druhého – vizitka jedinečného štýlu a všetkých jeho odrôd. Modernita v interiérovom dizajne bola s nadšením vyzdvihnutá v mnohých európskych krajinách, prišla do Ameriky a Ruska, trochu odlišná vo výrazových prostriedkoch. Ochotne predstavil nové technológie a materiály, aby zdôraznil zásluhy nového prístupu v architektúre a výzdobe interiéru..

„Moderný“ pochádza z Británie, ale „moderný“ inovatívny štýl sa rýchlo ujal vo Francúzsku, kde získal reinterpretáciu ako „secesia“. Potom to boli „Jugend -klidu“ – v Nemecku, v Španielsku – „Liberty“. Štýl „úpadku a pozdvihnutia“, ako ho kritici nazvali, dostal nový dych ako „ruský modernizmus“, a to vďaka moskovským architektom a petrohradským výtvarníkom.

V Amerike je známejší ako štýl „Tiffany“, v Rakúsku ako „secesia“ sa „New Kunst“ stal holandskou verziou a dokonca aj v Európe je známy ako „jedľový“ štýl – ako sa mu hovorilo v r. Švajčiarsko. Všetky tieto odrody sú podobné a rozpoznateľné. Obsahujú deštrukciu klasických stereotypov, novosť a všestrannosť riešení bez jasného rámca..

ľahký domáci dekor v secesnom štýle

Moderný štýl v interiéri bytu

svetlý dizajn domu v modernom štýle

Návrh bytu v secesnom štýle

Modernizmus v interiérovom dizajne – línie vypožičané z vlajúceho bannera a „Rana biča“ od O. Hermana z výšiviek vystavených na mnohých európskych výstavách dekoratívneho a úžitkového umenia. Sú to tiež erotické predstavy o krivkách mladého ženského tela s dlhými kučeravými prameňmi dlhých vlasov. Tieto vzory sú vhodné do spálne s modernistickým povrchom. Akonáhle to všetko bolo v puritánskej Európe vnímané ako niečo odvážne, odvážne a revolučné. Neskôr sa tento koncept stal najobľúbenejším pri navrhovaní priestorov s rôznymi funkciami. Dnes to robia takto:

  1. Vidiecke domy.

  2. Mestské byty;

  3. Podkrovné byty „luxusnej“ triedy;

  4. Drahé reštaurácie a kaviarne;

  5. Veľké hotely;

  6. Malé súkromné ​​hotely.

Na začiatku dvadsiateho storočia to bolo niečo podobné súčasnej avantgarde, high-tech alebo futurizmu-aktívne používanie kovových štruktúr, skla a betónu. V tých časoch sa však uprednostňovali jemné flexibilné čiary a hladké obrysy. Interiéry modernizmu bez symetrie a pravých uhlov, v ktorých človek holduje prírodným líniám, si rýchlo našli mnoho prívržencov. Niektorí významní architekti, dekoratéri a dizajnéri sa začali špecializovať iba v tomto smere. Vo filmoch sa odráža mnoho príkladov – udalosti sa odvíjali na pozadí dekorácií v duchu modernizmu.

svetlý interiér spálne v modernom štýle

Secesný návrh interiéru

svetlý dizajn bytu v modernom štýle

Interiér bytu v secesnom štýle

neobvyklý dekor spálne v modernom štýle

Moderný dizajn miestnosti v modernom štýle

Charakteristické znaky štylistiky

Upresnenie, lakonizmus a sofistikovanosť, požičané z niektorých historických štýlov, našli v secesnom štýle v interiéri nové stelesnenie. Jasná gravitácia k efektívnym formám a krásne načrtnutým čiaram požičaným z prírody. Sú transformované na kované mreže a sklenené vitráže, v obrazoch a rytinách. Majú obrysy hrebeňa vlny, lekien a zakrivené chvosty jašteríc. Ide o špeciálnu estetiku sofistikovanosti živých foriem a odtieňov vädnúcich rastlín a kvetov. Možno existuje aj určitá hranica medzi realitou a jemnými svetmi, životom a smrťou – zrodením niečoho nového.

Nepostrádateľné atribúty štýlu modernej secesie v interiéri:

  • jednota architektúry a interiérovej výzdoby;

  • línie kovaných schodísk sa ozývajú nábytkom a dekorom;

  • kresby na vitráže a vnútorné vložky dverí;

  • široké využitie farebného skla vrátane priečok na zónovanie;

  • kvetinový ornament v tapetách a nástenných maľbách;

  • zložité kovové žiarovky s neobvyklými odtieňmi;

  • grafika, sochárstvo, umenie a remeslá ako hľadanie nových spôsobov vyjadrenia umeleckého vkusu a špeciálnej estetiky;

  • ušľachtilosť obrysov, výber špeciálnych doplnkov a textílií, ktoré organicky zapadajú do celkového konceptu, nie sú oddelenými emocionálnymi prvkami.

krásny interiér obývačky v modernom štýle

Moderný štýl v interiéri bytu

svetlý dekor obývačky v modernom štýle

Návrh bytu v secesnom štýle

Interiér v secesnom štýle je dnes takmer modernou „klasikou“ dvadsiateho storočia. Pozitívne na vlastnom návrhu miestností je, že nájdete všetko pripravené na predaj. Existuje mnoho katalógov, ktoré ponúkajú hotový nábytok, dvere, vitráže, kovanie schodiskových zábradlí, žiarovky a podlahové rohože špeciálne pre tento štýl. Zostáva kúpiť správne prvky pre každú izbu s dizajnom v duchu moderny.

Rovnaké kánony je možné vysledovať aj v iných oblastiach dekoratívneho a úžitkového umenia, pretože mali silný vplyv na kultúru a estetiku minulého storočia. Špecialisti v dnešnej dobe štylistiku naďalej reformujú, pretože sa navrhujú nové dokončovacie materiály a technológie, ktoré sú prijateľné aj pre interiérový dizajn v secesnom štýle..

neobvyklý interiér domu v secesnom štýle

Secesný návrh interiéru

ľahký dizajn spálne v modernom štýle

Interiér bytu v secesnom štýle

neobvyklá domáca výzdoba v secesnom štýle

Moderný dizajn miestnosti v modernom štýle

Tradičné secesné materiály a farby

  1. Sklo a kov vo forme kompozícií z farebného skla sú typické pre interiér miestnosti v secesnom štýle. Bezpečne vymenia nielen okná a posuvné dvere, ale celé steny..

  2. Kované mreže – to je tiež charakteristická súčasť, sú prijateľné v nábytku, priečkach na zónovanie, schodiskách (ako ozdobné zábradlia).

  3. Používajú sa neželezné kovy, je možné natieranie a striekanie na kovanie.

  4. Drevo, kameň a ďalšie prírodné materiály sú široko používané.

  5. Veľká pozornosť sa venuje dizajnu podlahy – dlaždice, mramor a parkety sú vložené s rozetami v strede a rámami na okrajoch, asymetria vzoru je vítaná.

  6. Na dlažbu a iné vzorované povrchy sa odporúča lesklá samonivelačná podlaha – pre bezproblémový efekt a lepší odraz svetla.

  7. Dekorácia steny je monochromatická alebo vzorovaná, v závislosti od konštrukčného riešenia a celkového vyváženia. Prednostne tapety akéhokoľvek typu, textúrované omietky a maľby.

  8. Vo farebnej schéme sú preferované krásne jemné odtiene ako hlavné pozadie plus kontrastné kombinácie, malé vložky a veľkolepé dekoračné prvky.

Pre interiér miestností v secesnom štýle sa používajú nasledujúce farby a odtiene.

1. Hlavná farba alebo pozadie

2. Lineárny kontrast

3. Doplnkové farby

biely

čierna

žltá

Mliečna

Žula

Ružová

Citrón (bledý)

Grafit

Červená

Perlovo šedá

Čokoláda

zelená

Svetlý orgován

Tmavofialová

Akvamarín

Modrá

Antracit

Hnedá

Svetlo béžová

námornícka modrá

Fialová

Ružová

Farba dreva wenge

Striebro a zlato

Drevo akéhokoľvek odtieňa sa používa ako na modernizmus nábytku, tak aj na zručnú výzdobu miestností..

ľahký dizajn obývačky v modernom štýle

Moderný štýl v interiéri bytu

svetlý dizajn spálne v modernom štýle

Návrh bytu v secesnom štýle

Odporúčania pre návrh funkčných miestností

Secesný štýl v modernom interiéri dokáže organicky kombinovať všetky prvky architektúry, plánovania a zónovania prostredníctvom harmónie dekorácie a dekoru. Zo všeobecného konceptu „nevypadáva“ nič, preto pri vlastnom navrhovaní domu potrebujete vizualizáciu myšlienky alebo predbežný náčrt. Tento prístup pomôže vyhodnotiť výhody a nevýhody dizajnu jednotlivých miestností alebo funkčných oblastí. Odporúča sa duplikovať niektoré prvky dekorácie, napríklad vo vložkách vnútorných dverí priľahlých miestností a priečok z farebného skla.

Tip: Estetika „poklesu a nadmorskej výšky“ organicky zapadá do obytných a nebytových budov a je dobre vnímaná vo výzdobe interiéru miestností. Po dokončení opravy urobte objednávku na dvere s vitrážami v secesnom štýle, stanú sa „vizitkou“ rozpoznateľnej štylizácie. Nešetrite ani na kovaní v zábradlí schodísk, na ozdobených vzoroch a grafikách, ktoré zdobia steny..

Odborníci odporúčajú vybrať prvky, v ktorých sú jasne vysledované čiary charakteristické pre modernizmus..

Pri kúpe postele do spálne dávajte pozor na široké dvojité modely s kovaním na čelo postele. Nachádzajú sa v katalógoch ponúkajúcich výrobky pre tento štýl. Výrobcovia nábytku často vystavujú vzorky súprav s lavicou a nočným stolíkom na všeobecné dekorácie. Ak sa nemôžete obísť bez šatníka, vyzdvihnite „priehradku“, kde sú posuvné dvere zdobené matným sklom a nádherným vzorom, ktorý zdôrazňuje výber tohto štýlu.

Vhodný nábytok je polovica úspechu, zostáva vybrať mäkký koberec so vzorom, ktorý duplikuje línie mäkkého kovania kupovanej postele, plus textil, ktorý zodpovedá odtieňu a vzoru. Krásne okná spálne by nemali byť tesne zakryté – dekoráciu doplní ľahký monochromatický tyl. Je lepšie šiť závesy sami pridaním prikrývky z bežnej záclonovej textílie. Tí, ktorí nevedia šiť – je jednoduchšie objednať si celý súbor v salóne podľa navrhovanej vzorky. Moderné víta podväzky, záhyby a závesy, závesy, viacvrstvové asymetrické lambreky na ladných rímsach.

krásna výzdoba obývačky v secesnom štýle

Secesný návrh interiéru

neobvyklý dizajn spálne v modernom štýle

Interiér bytu v secesnom štýle

svetlý interiér bytu v secesnom štýle

Moderný dizajn miestnosti v modernom štýle

Ako pozadie pre steny spálne sa uprednostňujú jemné farby, ktoré nepreťažujú vnímanie:

  • mliečna alebo svetlo žltá;

  • karamelové a pieskové odtiene;

  • ružovkastá béžová a jemná broskyňa;

  • svetlý fialový tón;

  • perla a popol.

Secesný dizajn spálne dotvorí aktový obraz. Celková aura osobného priestoru pomôže naplniť „mystické“ svetlo originálnymi lampami vyrobenými z bronzu alebo zlacenia.

Tip: Vyberte si nástenné svietniky na oboch stranách postele, stojacu lampu pri zrkadle a luxusný kvetinový luster. Je lepšie ich vyzdvihnúť z katalógu osvetľovacích zariadení. Mäkké tečúce svetlo by malo klásť dôraz na jemné pastelové farby s tmavými kontrastnými vložkami a ozdobnými vzormi.

Obývacia izba je hlavnou miestnosťou, ktorá určuje celkový tón a farebnú schému bytu v modernom štýle. V miestnosti pre príjem hostí stojí za to minúť peniaze na dizajn podlahy, kde sú elegantné línie súvisiace so štýlom vytvorené pomocou:

  • samonivelačná polymérová podlaha so vzorom;

  • „Mramorové“ dlaždice z porcelánovej kameniny vo forme viacfarebnej rozety;

  • mozaikové parkety s klasickou alebo pôvodnou inštaláciou;

  • drahý laminát s dreveným dekorom, ktorý je rozložený s lineárnym rámom okolo okrajov a jednou vložkou v strede;

  • linoleum na izolácii s charakteristickým vzorom.

To, čo bude zdobiť steny domu v secesnom štýle, nie je také dôležité, je to len pozadie alebo základ pre bohatú výzdobu obývačky. Vhodné je funkčné zónovanie pomocou veľkolepých sklenených a kovových priečok. Moderné domáce spotrebiče a vybavenie dobre zapadajú do postmoderných domov, ale mali by sa „stratiť“ medzi dizajnom, aby zbytočne nevzbudzovali pozornosť, ako na fotografii..

krásna výzdoba spálne v secesnom štýle

Moderný štýl v interiéri bytu

neobvyklý interiér bytu v secesnom štýle

Návrh bytu v secesnom štýle

Ak dávate prednosť mäkkým pohovkám a kreslám s pestrým čalúnením, potom je textúrovaná omietka, maľba na stenu alebo tapeta lepšia ako obyčajné farby. Textilné rolky alebo papierové rolky s grafickými vzormi – na obyčajný nábytok a závesy. Poťahové a záclonové materiály by mali vyzerať luxusne a draho, bez ohľadu na skutočné náklady, napríklad zlatý satén alebo nábytkový brokát, farebný gobelín alebo obyčajný žakár s prepadmi.

Tip: Strop by nemal byť preťažený dekorom, ak je bohatý na podlahu a steny, okná a dvere z farebného skla. Všetko v obývačke by malo byť v harmónii a prekvapiť vynikajúcim vkusom..

Chodba by mala byť priestranná, ale ak nie je dostatok miesta, budete ju musieť vizuálne zväčšiť zrkadlovou stenou a dobre zvoleným osvetlením. Veľká pozornosť sa venuje vstupným a interiérovým dverám, ktoré sú drahé a efektívne. Kovový vešiak, polica na topánky a lavica s kovaním – ich vzhľad uprednostňuje dojem tenkej pavučiny na tenkých zakrivených nohách.

Rovnako ako v spálni je lepšie vybrať si z katalógu súpravu pre chodbu v charakteristickom štýle, aby ste sa nezaoberali výberom toho, čo môže zahryznúť do celkového konceptu. Nie je miesto pre neosobnú geometriu a primitívne formy, dokonca aj pufy a bankety do predsiení by mali mať nápadný umelecký zámer..

jasný dizajn obývačky v modernom štýle

Secesný návrh interiéru

svetlý interiér spálne v modernom štýle

Interiér bytu v secesnom štýle

krásny dizajn domu v modernom štýle

Moderný dizajn miestnosti v modernom štýle

Na obklady by ste si mali vybrať kamennú, taliansku alebo španielsku dlažbu s charakteristickými vzormi. Ak je ich dostatok, potom by steny a stropy mali byť monochromatické až po jednoduché maľovanie. Na hladkej textúre odrazy svetelných zariadení s dizajnom napodobňujúcim francúzsku secesiu začiatku dvadsiateho storočia – „secesia“.

Pokiaľ ide o kúpeľňu alebo toaletu, celkový dekor v secesnom štýle by mal byť skromnejší ako v obývacích izbách, aj keď by mal zostať logickým pokračovaním celého konceptu. Hlavná nádrž je v centre pozornosti, najmä ak to nie je len vaňa, ale malý mini-bazén s pódiom. To je typické pre európsky postmodernizmus v jeho modernej inkarnácii..

Kúpeľňa nie je ako obyčajná mestská kúpeľňa – vodovodné potrubie je maskované ako nábytok. Vhodné sú závesy a veľké žiarovky s uzavretými tienidlami, kde voda nevstupuje. Zariadenie v hygienickej miestnosti doplní pohodlné kreslo pri toaletnom stolíku, všetky položky z praktických umývateľných materiálov..

Skutočným indikátorom kultúry každodenného života nie je obývačka, ale to, ako sú toaleta a kúpeľňa hotové. Závesné police a skrinky sú vyberané s charakteristickými vložkami z farebného skla. Sprchovací kút s vaničkou je oddelený priečkou s matným alebo pieskovaným sklom. Hlavnou ozdobou je mozaika, dekoratívny panel z rozbitých dlaždíc, hraničné vložky alebo nádherný sokel.

Pozor: Pri výbere dlažby kupujte s hrubou textúrou, aby pri odchode z vane alebo sprchy nekĺzala. Bezpečnosť je dôležitejšia ako krása a lesk. Je lepšie nejako ukázať vycibrený vkus vo výzdobe a špeciálne preferencie majiteľov domu..

Keď secesia dominuje interiéru, škôlka je zariadená v rovnakom duchu. Je dôležité ukázať zmysel pre proporcie bez toho, aby ste porušili plán. Pokojný rozsah a náročnosť línií, výber prírodných materiálov a variácie na tému prírody sú vítané..

svetlý interiér bytu v secesnom štýle

Moderný štýl v interiéri bytu

svetlý dekor obývačky v modernom štýle

Návrh bytu v secesnom štýle

Pre všeobecnú harmóniu odborníci navrhujú namaľovať stenu lietajúcimi motýľmi, škriatkami a vílami s krídlami vážok vedúcimi do otvorených brán rozprávkovej krajiny. Vhodné sú svetlo vyrezávané priečky na zónovanie, veľkolepé záclony a žiarovky, koberec „na trávu“. Secesná miestnosť malej princeznej je nádhernou rozprávkou doma.

„Modernizmus“ kuchyne je v charakteristických prvkoch, ale zónovanie bez symetrie je možné jasne vysledovať. Vstavané spotrebiče nemusia byť skryté, ak je ich vzhľad perfektne kombinovaný s fasádou kuchynskej súpravy. Fasády nábytkovej zostavy – ľubovoľná farba uvedená v tabuľke. Prednosť majú drevené skrinky s vložkami z farebného skla. Osobitná pozornosť sa venuje lampám a riadu – to je hlavná ozdoba miesta na jedenie. Záclony a obrusy sú vybrané z prírodných materiálov (bez olejovej utierky), so vzorom, perforáciou alebo ručne vyrobenou čipkou.

Viac inšpiratívnych príkladov – v našej fotogalérii.

Video: Moderný štýl v interiéri

50 fotografií príkladov interiérového dizajnu v modernom štýle:

ľahký dizajn bytu v secesnom štýle neobvyklý dekor obývačky v secesnom štýle svetlý interiér domu v secesnom štýle krásny interiér spálne v secesnom štýle svetelný dom v secesnom štýle svetlý interiér bytu na fotografii v secesnom štýle krásny dizajnový obrázok spálne v secesnom štýle svetlá dekorácia obývačky v secesnom štýle krásny interiér spálne v secesnom štýle neobvyklý dizajn bytu v secesnom štýle ľahký domáci dekor v secesnom štýle krásny interiér obývačky v secesnom štýle svetlý dekor spálne na fotografii v secesnom štýle neobvyklý dizajn domu v secesnom štýle svetlá výzdoba bytu na fotografii v secesnom štýle svetlý interiér domu v secesnom štýle svetlý dizajn bytu v secesnom štýle krásny dizajn spálne v secesnom štýle neobvyklý dekor obývačky v secesnom štýle svetlý dekor obývačky v secesnom štýle svetlá dekorácia obývačky v secesnom štýle krásny obraz dizajnu secesného domu neobvyklý dekor spálne na fotografii v secesnom štýle jasný dizajn obývačky v secesnom štýle svetelný dizajn domu v secesnom štýle neobvyklá výzdoba bytu v secesnom štýle svetlý interiér spálne na fotografii v secesnom štýle svetlý interiér obývačky v secesnom štýle neobvyklý domáci dekor v secesnom štýle krásny dizajn bytu v secesnom štýle ľahká výzdoba spálne v secesnom štýle neobvyklý interiér obývačky v obrázku v secesnom štýle krásna fotka dizajnu secesného domu svetlá výzdoba obývačky v secesnom štýle neobvyklý interiér bytu v secesnom štýle svetlý interiér spálne v secesnom štýle svetlá výzdoba bytu na fotografii v secesnom štýle krásny interiér domu v secesnom štýle svetlý dizajn spálne na fotografii v secesnom štýle krásny interiér domu na fotografii v secesnom štýle krásny obrázok dekorácie spálne v secesnom štýle ľahký dizajn bytu v secesnom štýle svetlý interiér bytu na fotografii v secesnom štýle krásna výzdoba spálne v secesnom štýle krásny interiér bytu v secesnom štýle neobvyklý dizajn domu v secesnom štýle svetlá domáca výzdoba na fotografii v secesnom štýle krásny dizajn bytu v secesnom štýle svetlý interiér spálne na fotografii v secesnom štýle svetelný dizajn obývačky v secesnom štýle

Previous Post
Takkonstruktion i köket: möjligheterna att möta material
Next Post
Design ložnice 12 sq. m. Rozložení a typ