15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hnedé záclony v interiéri: pravidlá pre používanie farby

Čokoládovo hnedá paleta zostáva obľúbenou u mnohých interiérových dizajnérov. V kombinácii s mliečnym alebo svetlo béžovým tónom sa používa ako alternatíva k čiernobielym kontrastom. Mnoho ľudí miluje čokoládu, ktorá je spojená s rozkošou, príjemnou pachuťou a potravinovou eufóriou. Toto vnímanie môže ľahko vysvetliť, prečo sú tmavé textílie obľúbené, vrátane hnedých záclon v interiéroch. Tento gamut však patrí k prvku zeme, preto je dôležité poznať niektoré pravidlá, aby závesy, záclony a tyl nevytvárali ilúziu ťažkosti a absorpcie priestoru..

Rovné hnedé závesy na okne obývačky

Hnedé záclony dodávajú pocit pohodlia, tepla a pohodlia

Ako správne používať vlastnosti hnedej škály v interiéri

Odborníci si všimli, že hnedá je na podlahách, stenách a stropoch vnímaná odlišne. Často sa používa ako základný tón podlahy, ktorý dáva pocit stability a spoľahlivosti. A záclony čokoládovej farby v interiéri spálne dokonale filtrujú svetlo, čo je dôležité pre celodenný odpočinok..

Moderná spálňa s hnedými závesmi

Tmavohnedé závesy vizuálne zmenšujú priestor miestnosti

Svetlohnedé závesy v interiéri úzkej obývačky

Svetlé farby vizuálne pridávajú priestor

Hnedé steny absorbujú veľa svetla, zhoršujú pocit uzavretého priestoru, to je takzvaný „boxový efekt“. Zdá sa, že tmavý strop visí, tlačí, čím sa stropy znižujú. Výnimkou sú lesklé strečové textílie v odtieni horkej čokolády a luxusné vložky vo farbe dreva wenge na viacúrovňových štruktúrach.

Hnedé odtiene sa často používajú v moderných luxusných interiéroch ako doplnky a dekor. V tej istej farbe skvele vyzerajú napríklad napríklad úzke záclony a vankúše na sedenie, doplnené priehľadným tylom v pieskovej farbe alebo béžovou s decentným vzorom..

Interiér spálne s hnedými závesmi

Jasne hnedé záclony slúžia ako akcent v interiéri miestnosti.

Priesvitné hnedé závesy v obývačke moderného bytu

Pokojné záclony sú kulisou pre ďalšie položky.

Čokoládové záclony vytvárajú útulnú atmosféru, sú zodpovedné za pocit pohodlia a stability. Stúpenci ezoterického učenia a Feng Shui ich odporúčajú, aby v stresových časoch vytvorili atmosféru pokoja. Psychológovia tvrdia, že úzke textílie z čokoládových odtieňov inšpirujú zdravý rozum, podporujú skoré uzdravenie z depresie a nervového vyčerpania..

Spálňa v modernom štýle s hnedými závesmi

Intenzívny čokoládový odtieň je ideálny pre prísne štýlové interiéry

Hnedé závesy so vzorom na rúrkovej rímse

Hnedá symbolizuje bohatstvo a pohodu rodiny.

Interiérový textil „lahodných“ odtieňov čokolády, kávy a škorice sa hodí k koženému čalúnenému nábytku. Ale tieto farby vyzerajú obzvlášť drahé v kombinácii so zlatom, ako v príklade hnedých záclon v interiéri obývačky na fotografii.

Ako kombinovať odtiene záclon a tylu

Hnedé odtiene sú považované za neutrálne, pozadie, chladné a teplé. Čokoládové záclony sú najčastejšie doplnené svetelnými závesmi nasledujúcich farieb:

  • Biely;
  • mliečny;
  • krém;
  • béžová;
  • piesok;
  • cappuccino (káva s mliekom);
  • bledo modrá;
  • mäta (chladná zelená);
  • Svetlo ružová;
  • ružovo -béžová;
  • citrónová;
  • zlatý;
  • broskyňa;
  • okrová.

Hnedý strop v interiéri obývačky

Hnedé záclony a béžový tyl – klasická kombinácia pre izbu akéhokoľvek účelu

V jedálni „jedlé tria“ vyzerajú skvele, pripomínajú čokoládové dezerty s malinami, smotanou a smotanou. Karamelové odtiene záclon sú oveľa svetlejšie ako čokoládové, sú vhodnejšie do škôlky.

Je nežiaduce kombinovať čokoládovú stupnicu s tmavo modrou, bohatou šedou, fialovou a čiernou. Hnedá, ako tmavý favorit v kontrastoch, by mala byť jedinou voľbou.

Spálňa s kombinovanými závesmi na okne

Jemná kombinácia svetlých odtieňov tyrkysovej a hnedej rozžiari spálňu

V dizajnérskych projektoch môžete v interiéri rôznych miestností vidieť svetlý tyl v odtieňoch mliečnej čokolády a tmavé záclony..

Hnedé závesy s lambrequinom v klasickej obývačke

Kombinácia tmavo hnedej a bielej vyzerá kontrastne a úctyhodne

dekorácia okna obývačky svetlohnedými závesmi

Svetlohnedé záclony spárované s bielym tylom pôsobia pokojne a útulne

Pri návrhu okenných otvorov sa v závislosti od štylistického výberu používajú rôzne strihové záclony čokoládových odtieňov:

  • Rímske, rakúske a francúzske závesy;
  • Japonské tienené plátna;
  • Anglické viacvrstvové závesy (s lambrequins a háčikmi) atď..

Hnedé rímske rolety v interiéri kuchyne

V kuchyni je praktickejšie používať krátke záclony s pohodlným zdvíhacím mechanizmom.

Japonské závesy v svetlohnedom odtieni v spálni manželov

Jednoduché japonské záclony s tyrkysovými vzormi vo vnútri spálne

Rada. Neponáhľajte sa kúpiť prvú tkaninu do interiéru, s ktorou sa stretnete. Moderné textilné podniky ponúkajú široký sortiment záclonových a záclonových tkanín, ktoré predvádzajú na špecializovaných výstavách a v katalógoch.

Kávovo hnedý záves

Farba kávy so smotanou je jednou z najpríjemnejších a najteplejších

Široké hnedé závesy sa odporúčajú pre priestranné miestnosti s primeraným osvetlením. Úzke záclony v záhybe možno odporučiť do malej spálne, ak rímsa zaberá celú stenu oknom a v rohoch sú zatlačené dozadu a v strede je svetelný záves.

Kombinácia pruhovaných závesov s kusmi nábytku

Pruhované alebo kombinované závesy sa dobre hodia k nábytku rovnakej farby

V interiéri by ste nemali zneužívať hnedé odtiene, urobia miestnosť ponurou, absorbujú svetlo a priestor. Ak sa ale spoľahnete na interiérový textil čokoládových tónov, nič nepokazíte..

Výber hnedých závesov s prihliadnutím na funkčnosť priestorov

Psychológovia žartujú o tom, že čokoládové záclony vo vnútri jedálne vás prinútia jesť pevne, v kancelárii – tvrdo pracovať, v spálni – plaziť sa pod prikrývkou a spať, v obývačke – klebetiť a kuchyňa, aby ukázala kuchárske schopnosti. S najväčšou pravdepodobnosťou je, ale veľa závisí od klasických kombinácií odtieňov v každom štýle, a nielen od funkčnosti samotných miestností..

Hlboké tmavohnedé závesy na okne obývačky v súkromnom dome

Pri výbere záclon je dôležité vziať do úvahy hustotu tkaniny, textúru a samozrejme tieň

Hnedé závesy v interiéri izieb:

1. Kabinet Hnedé záclony sú vhodné do interiéru s obchodným prostredím, naladia vás na pracovnú náladu. Táto farba je typická pre anglickú klasiku. Dokonale ladia s dreveným obkladom stien a koženými sedačkami Chesterfield (vysoké podrúčky a nízke operadlo s ponorom trénera).
2. Izba dospievajúceho dievčaťa Veľkolepé čokoládové záclony s ružovými kvetinovými závesmi sú nespornou možnosťou pre ošarpanú elegantnú alebo romantickú izbu. Dizajn otvoru okna môžete meniť, ale samotná kombinácia pripomína dezerty..
3. Kuchyňa V miestnosti, kde sa usadzuje tuhé odpruženie, je praktickosť prostredia dôležitá, dokonca aj pri výkonnej kapote. Dôležitejší nie je odtieň, ale výber syntetickej tkaniny (ľahko sa perie a nežehlí). Je lepšie zvoliť kučeravý strih záclon, závesov „deň-noc“ alebo žalúzie so závesmi so závitom v žltých a hnedých odtieňoch.
4. Spálňa Je potrebná atmosféra pokoja a relaxácie. Hustá záclonová tkanina bez vzoru s ušľachtilým leskom zablokuje svetlo z okna a uspí vás. Módnym trendom sú elektrické stropné rímsy s diaľkovým ovládaním na ovládanie závesov v ľahu v posteli. Vynikajúce know-how pre moderný štýl.
5. Deti Neodporúčajú sa tmavé záclony, lepšie sú karamelové a béžové závesy s „detským“ vzorom v harmónii s nábytkom a doplnkami. V spálni malej princeznej sú lepšie klasické, palácové a Barbie štýly.  
6. Obývačka Víno-win čokoládovo-béžový sortiment alebo čokoládovo-zlaté záclony budú vyhovovať väčšine štýlov. Alternatíva v japonskom štýle – clony s hieroglyfmi na špeciálnych rímsach.

Hnedé záclony rakúskeho typu v dizajne obývačky

Rakúske záclony dodávajú interiéru obývačky ľahkosť

Interiér kancelárie s hnedými závesmi

Tmavé bohaté záclony vytvoria pracovné prostredie vo vašej domácej kancelárii

Hnedé záclony kakaovej farby vo vnútri spálne

Teplý kakaový odtieň – ideálny do spální

Interiér detskej izby s hnedými závesmi pre dve deti

Krátke hnedé závesy v klietke v chlapčenskej izbe

Úžasné záclony čokoládovej farby ozdobia každý interiér, najmä v kombinácii s bielymi, béžovými a zlatými farbami. Pozrite sa na najlepšie príklady v našej fotogalérii.

Hnedé závesy s podväzkami na okne štýlovej obývačky

Väzby, výšivky alebo lambreky nebudú v obývačke nadbytočné.

Hnedá farba v interiéri spálne

Hnedé tóny pôsobia upokojujúco na psychiku a potláčajú stres

Kombinácia hnedých záclon s bielym tylom

Malé nečistoty nie sú na tmavohnedej tkanine tak viditeľné.

Hnedé pruhy na béžových závesoch

Všetky odtiene hnedej sa dobre hodia k drevenému nábytku

Zdobenie rekreačnej oblasti v hnedej farbe

Čím menšia je miestnosť, tým ľahšie by mali byť závesy.

Video: hnedá v dizajne spálne

Fotografické nápady na krásnu výzdobu okien

Hnedé závesy na prstenoch Biele pruhy na hnedých závesoch Dizajn obývačky v hnedých tónoch Rímske rolety s hnedým ornamentom Hnedá farba v dizajne spálne Béžový nábytok a hnedé závesy Hnedý tyl na okne bielej kuchyne Panoramatické okno do obývačky s priesvitnými závesmi Papierová tapeta s tyrkysovými kvetmi kuchyňa-jedáleň s dvoma jedálenskými stolmi Stojacia lampa s piatimi tienidlami Malá kuchyňa v tvare U Hnedý obrus na jedálenskom stole Dizajn spálne nepravidelného tvaru Modrý obraz na bielej stene spálne Hnedý koberec na drevenej podlahe Plisované závesy na bielej rímse Pruhované závesy v dizajne obývačky Hnedé závesy s modrými podväzkami Sivá potlač na hnedých závesoch Drevená podlaha v sivej spálni Biely tyl po podlahu v okne spálne Závesy z hnedého vlákna Čierna kožená sedačka Hnedá posteľ v spálni mladého dievčaťa Biela klimatizácia na stene spálne Jedálenský stôl so sklenenou doskou Detail rímskych odtieňov hnedej farby Hnedá sedačka s čalúnením z umelej kože Obraz s kvetmi nad hlavou postele Návrh spálne s farebnými závesmi Spálňa v podkroví v anglickom štýle Dve mäkké kreslá v kontrastných farbách Ľahké závesy z priesvitného materiálu Interiér kúpeľne s dvoma oknami Kuchynský dizajn s vláknovými závesmi Okrúhly jedálenský stôl Štýlový nábytok do obývačky s tmavými závesmi Reflektor na stojanoch v domácom interiéri Dekor obývačky v hnedých tónoch Klasická stolička s čalúneným sedadlom Okenná dekorácia s balkónovými dverami Zdobenie interiéru obývačky v štýle minimalizmu Biely strop s polyuretánovými lištami Ružové stropné svietidlo plafond Bambusové závesy na kuchynskom okne Návrh kuchynskej obývačky v dome z baru Kombinácia fialovej a hnedej v interiéri spálne Detská izba v klasickom štýle Červený uterák na okraji hydromasážnej vane

Previous Post
DIY designprylar för inredning av heminredning
Next Post
تصميم الضوء الثاني: مزايا وعيوب
Immediate Momentum