15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

DIY designprylar för inredning av heminredning

De mest signifikanta designelementen i hus och lägenheter, som är slående och kommer ihåg länge, är dekorativ efterbehandling. Alla typer av väggdekorationer, målningar, origami och andra föremål kan skapa en original atmosfär i sovrum, korridorer och ett vardagsrum. Det som säljs i butiker är inte alltid idealiskt för en viss inredningsstil..

Exempel på dekorationer för inredning av heminredning

Det finns ett otaligt antal dekorativa element, varav många kan göras på egen hand.

Den bästa idén är att göra dina egna designgrejer. Idag kommer du att bekanta dig med de mest intressanta och anmärkningsvärda sätten att upprepade gånger omvandla husets inredning..

Vad som passar?

För att göra dekorativa prydnader behöver du inte gå till affären för att köpa nytt material. Titta omkring dig. Gamla möbler, kartonger kan ligga i den gamla garderoben, och dina vuxna barn kommer att ha små kläder, barnleksaker samt vattenfärger och färgat papper. Detta är tillräckligt för att organisera den perfekta inredningen i alla rum..

Gamla möbler som dekoration av en modern inredning

Lyxiga dekorationer kan fås från gamla möbler

Efter semestern återstår stora fester, tomma flaskor vin. Om du är en finsmakare av dyr sprit, kan du hitta i dina lager icke-standardiserade former av flaskor, liksom korkar från dem. Alla slags figurer och dekorativa kompositioner gjorda av vinkorkar ser särskilt vackra ut. De är målade med akvareller eller gouache, används som väggdekoration, bordsskydd.

Dekorativa glasflaskor på soffbordet

Glasflaskor kan klistras över med toalettpapper och beläggas med silverfärg

Glasflaska med växter inuti

Litet florarium i en glasflaska

Om ditt kök är utrustat med en bardisk, dekorera det sedan med ölhattar. Du kan gå till närmaste ölbar och få så många kapsyler från dem som du behöver. De fästs på bänkskivan med lim. Ett glasskiva läggs ovanpå, skärs exakt i form av bordsskivan.

Dekorera bänkskivan på bardisken med ölöverdrag

Öllock bänkskiva

Panel på väggen med korkar från ölflaskor

Du kan hänga en träkarta med speciella hål på väggen och sätta in lock i dem när du återvänder från långa resor

Träklocka med öllock

Denna klocka kan presenteras för en riktig ölkännare

Färgat papper

Ett intressant alternativ är att dekorera väggen med färgat papper. En “tom” vägg, utan fönster och dörrar, är lämplig för detta. Köp flera uppsättningar papper i alla regnbågens färger från butiken. Arken fästs direkt på väggen med lim eller en pappersnål. Komponera kompositionen i oregelbundna former, men behåll ordningen för regnbågens färg.

Dekorerar en vit vägg med ark med färgat papper

Regnbåge av färgat papper på väggen med en övergång till taket

Om det finns en garderob nära väggen är det okej. Dess form kan spelas på samma sätt. Använd hörnet av rummet. Placera denna komposition på två väggar samtidigt.

Ett annat alternativ. Klipp ett mönster eller träd av färgat papper. Detta kan också göras i hörnet av rummet. Limma stammen, grenar och löv. Gör den senare till en ljus nyans. De öppna hyllorna, som ligger i fortsättningen av trädgrenarna, kompletterar perfekt detta konstverk. Använd ljusa, kontrasterande färger. Mörkgrön eller brun färg på trädgrenar passar bra med ljusrosa blad, liksom vita hyllor. Fäst dessutom ett fågelhus på trädet.

Väggdekor med färgat papper

Ett träd av färgat papper på väggen i ett barnrum

Väggdekoration över soffan med inramade foton

Träd på vardagsrumsväggen med foton från familjealbumet

Papper origami ser bra ut på väggar. Limma flerfärgade fjärilar som sitter i en flock på rosblommor. I starkt väder, när solens strålar slår, kommer kompositionen att kasta vackra skuggor.

Pappersfjärilar på vardagsrumsväggen

En flock fjärilar tycktes fladdra bakom soffans baksida

Förfarandet för att göra en dekorativ fjäril av färgat papper

En fjäril är gjord i 4 steg från färgat papper

Förfarandet för att skära en dekorativ fjäril från en kartongbit

Du kan klippa ut konturfjärilar från kartong och dekorera dem efter din smak

Taket kan också dekoreras med papper origami. De limmade figurerna hängs på snören. Samtidigt ser en komposition gjord med figurer i olika höjder vacker ut. Färgschemat är varierat.

Mamma hänger pappersfigurer av kranar i taket i rummet

Papperskranar kan tillverkas med dina barn

Julpapper snöflingor på vardagsrumslampan

Snöflingor “Ballerinas” gjorda av vitt papper

Textil

Många häftiga saker kan göras av tyg. Gör uppstoppade djur med bomull. Det är intressant att använda dem för att dekorera nyårsfönstret. Gnome -leksaker sitter harmoniskt på fönsterbrädan och den mellersta delen av nyårets dekorerade fönster.

Dekorativt broderi för heminredning

Ljust broderi på en duk utsträckt på en träram

De mångfärgade textilierna ser vackra ut på väggarna. På en trä- eller trådram med rektangulär form sträcks tyger av olika texturer. Det visar sig en slags mönstrad bild. Lägg på några av dessa saker. Formen på varje behöver inte vara rektangulär. Lämna det till din smak.

Dekorativa gobelängslöjd för heminredning

Mysigt hörn i skandinavisk stil med handgjorda gobelänger

Skrivbordsdesign

Dekorationen av nattduksbord, soffbord, skrivbord kan göras med vackra glasflaskor. Vinflaskor kommer att göra. De målas, färgen torkas och dekoreras sedan med blommor eller andra element. Till exempel kommer en torr kvist av ett träd målad med vit färg att se original ut i ett sovrum i Provence -stil. Dessutom är trädgrenen dekorerad med flerfärgade klockor från gamla barns hattar.

Dekorera tomma flaskor med egna händer

Dekorativa flaskor belagda med akrylfärg

Du kan göra en liten blomkorg av gamla brädor. Måla den i vilken färg du vill. I en korg eller kruka är det möjligt att göra ett litet skrivbordsträd av grenar. Vi kommer att dekorera växten med samma klockor, fjärilar eller hängen. Något av dessa alternativ ser bra ut..

DIY trälåda för konstgjorda blommor

Blomlåda från gamla plankor

Blommor

Blommor och kompositioner från dem kan dekorera alla rum. Ytterdörren till ditt hus kommer att vara perfekt dekorerad med en blomkaskad med alla slags dekorativa tillägg. Det kan vara små korgskor, en vattenkanna med blommor eller en traditionell nyårsdesign. Hälsa gäster med ett positivt.

Strumpor för gåvor vid ytterdörren till ett privat hus

Juldekoration av ytterdörren

Blommor inuti huset är också lämpliga. Ett vanligt regnparaply kan vara en korg för en bukett tulpaner. Häng på dörren vid paraplyhandtaget.

Dekorera ytterdörren med en bukett tulpaner

Vårens inredning av dörren med tulpaner

Om du bor i ett lanthus finns det en bra idé för en ytterdörr till en terrass eller bakgård. Platband är dekorerade med höstlöv i olika färger. Placera vita dekorativa burar i närheten, där det kan finnas uppstoppade fåglar eller djur. Gula trädgårdspumpor kompletterar bilden perfekt..

Heminredning med lerkannor

Lerkannor med vildblommor är perfekta för att dekorera ett rum i rustik stil.

Behärska tekniken för att dra krukor av lergods. Tack vare detta kan du göra gör-det-själv-design saker i form av kannor i olika former. Lera lämpar sig mycket bra för färgning. Använd gouache för att måla föremålen i olika färger. Ett sådant element i inredningsdekoration kan placeras på en vägg eller ett bord. Lägg en växt (blomma) i varje kanna.

Fönster

Köksfönstret är dekorerat med alla slags redskap. Konstgjorda äpplen på ett snöre, graciöst hängande i en slags båge, är perfekta här. Beroende på köksinredningens stil kan du dekorera fönstret med folkmunkar, sätta en liten samovar på fönsterbrädan, samt en “Vanka-Vstanka” -figur.

Dekorerar köksfönstret med flerfärgade trådservetter

Original köksridå från stickade servetter

Tabell

Dekorativa bord ser fantastiska ut. Det kommer inte att vara svårt att slutföra dem med egna händer. Hitta det gamla bordet. Renovera den och ordna sedan bänkskivan i form av ett riktigt konstverk. Detta kan göras genom att placera ett ark lätt, fuktresistent material ovanpå det. En komposition läggs ut ovanpå arket. Samma vinkorkar, trädgrenar, havstenar eller stora pärlor passar här. Nästa steg är att fylla med epoxi.

Topp av epoxibeklädda vinflaskor

Kreativt bord av epoxykorkar

Kreativ bänkskiva av träsnitt och epoxiharts

Och här användes tunna snitt av trädgrenar

Om du inte vill spendera mycket tid på att hälla harts, lägg ett vanligt ark med organiskt glas eller lim bara de dekorativa elementen med lim.

Video: 8 snabba inredningsidéer

Foto: 50 fler designerbitar

Hemmagjorda trådnyanser för hängande lampor DIY hampmöbler Dekorativa skärbrädor med målning Fågelbursspeglar Lerkanna med målade mönster Lampa av glasburkar och trä Hyllor från gamla böcker på vardagsrumsväggen Gammal rake som hållare för vinglas Plantera vas från en gammal glödlampa Hus för en sockel av plankor Hänglampor av glasflaskor Blomkrukor från gamla saker Originalmålningar från onödiga föremål Dekorativ sammansättning av vinflaskor Röda blommor i målade flaskor Vackra flaskor med spannmål för köksinredning Stor klocka ovanför soffan i vardagsrummet Vinflaska soffbord DIY ljuskrona i wellpapp Träpanel som visar en indian Vägg i plantskolan med ett målat träd Konstgjorda blommor från färgglatt papper Dekorera väggarna med tallrikar i matsalen Vaser för ljus från klädnypor Lång matta av stickade servetter Håll dig till pappersstjärnor i olika färger Korg med hemlagade pappersblommor Liten spegelram gjord av papper Dekorativ lampa från papper rosor Tre flerfärgade papper kronblad lampor Dekorativ panel från en bräda och en glasburk Figur av en älg gjord av trådar och nejlikor Hantverk valfisk från plywood Dekorativa hängen av ulltrådar Färgglad stickad matta på ett keramiskt golv Dekorativ kudde i form av en uggla Dekoration av tyg och tråd på väggen i vardagsrummet Broderi på tyg en spindel bland blommor Att göra dekorativa broderier med egna händer Rack av kartonger i vardagsrummets inre Dekor av en gammal stol med mjuka pomponger Skoterformad blomvas Dekorera ytterdörren med torra växter Glasflaska Inomhus Växtkruka Blomvaser från gamla vinflaskor Original inredning för att dekorera husets inre Dekorativa hyllor av träplankor DIY glasflaska dekoration Dekorativ fiskbensben av tallkottar Dekorativ panel av vinkorkar

Previous Post
וילונות-חוטים במטבח-בחירה, טיפול, ייצור עשה זאת בעצמך
Next Post
ستائر بنية في الداخل: قواعد استخدام اللون