15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Moderné závesy do kuchyne: novinky v roku 2021, popis a fotografia

V roku 2021 pokračujú hlavné trendy z roku 2021 v štýle interiéru. To znamená, že praktickosť a presvedčivý lakonický dizajn kuchynských interiérov prevládajú v každom módnom trende a štýle..

Moderné-Kuchynské závesy-Dizajnové nápady

A preto tento trend ovplyvní všetky dekoratívne doplnky, vrátane záclon, ako najvýraznejší prvok dizajnu. Ponúkame vám zoznámenie sa s informáciami o:

  • aké sú hlavné kritériá pre výber záclon do kuchyne;
  • ako vyzerajú novinky sezóny a aké sú ich vlastnosti;
  • ako ušiť módne záclony vlastnými rukami na základe interiérových katalógov 2020 – 2021.

Kuchynské závesy: módne trendy v roku 2021

Najprv definujme hlavné kritériá pre výber záclon do kuchyne. A nejde len o štýl a dizajn, v nasledujúcom roku budú prioritou nasledujúce trendy:

  • štýly miešania a materiály (napríklad hodváb je možné kombinovať s teakom, aj keď ide o tkaniny s rôznymi textúrami);
  • budú žiadané bohaté, prirodzené farby a hlboké, luxusné odtiene;
  • ručná kreativita, takzvaný „ručne vyrobený“ štýl, posilňuje svoju pozíciu, nadišiel čas na vytvorenie originálneho dizajnu vlastnými rukami, na vyšívanie pomôžu fotografie zo starých alebo naopak z moderných časopisov;
  • dekor vo forme ornamentu je ďalším módnym trendom roku 2021, ozdobné vzory, ako keby boli vyrobené ručne, budú v nasledujúcom roku vyzerať neobvykle exkluzívne a svieže.

moderné-kuchynské závesyDizajnéri odporúčajú odvážne vyskúšať nové štýly, napríklad moderné vláknové závesy alebo nikdy nestarnúce doplnky v etnickom štýle. Rímske rolety sú vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí si cenia lakonickú eleganciu a praktickosť..

A milovníci pohodlia domova a jednoduchého rustikálneho prostredia môžu vyzdobiť interiér závesmi v štýle Provence. Navyše ušiť taký záves pomocou fotografie z katalógu nie je veľmi ťažké..minimalistické-zelené-záclony-kuchynské-okno

Odrody záclon do kuchyne: nové položky pre sezónu 2021

V nadchádzajúcej sezóne je prioritou praktickosť získavanie dynamiky, čo znamená, že akékoľvek moderné, krásne a originálne záclony budú určite veľmi praktické. Nové foto katalógy módnych interiérov poskytujú predstavu o tom, ktoré modely kuchynských závesov budú v roku 2021 stále žiadané a aké nové položky sa objavia..

  • Rolety boli tento rok na prvom mieste a naďalej si vedúcu pozíciu v interiérovej móde nadchádzajúcu sezónu. V malých aj priestranných kuchyniach budú stále relevantné horizontálne viacfarebné žalúzie s prechodmi alebo mliečnou farbou.Listová aplikácia-Kuchyňa-Záclona-Úroveň
  • Exkluzívne vyzerá záves z neobvyklej tkaniny s konvexnými volumetrickými prvkami, ktoré priťahujú oko. Takéto príslušenstvo bude hrať rušivú úlohu a ozdobí skromný interiér kuchyne bez luxusu a zložitosti..Kuchynská sada z citrónu
  • Záclony v štýle Provence zostanú obľúbené, ale s mierne prepracovaným dizajnom. Kvetinové výtlačky sú obľúbeným motívom nadchádzajúcej sezóny. Takýto dekor dodáva závesom šťavnatý a jemný vzhľad sebestačného príslušenstva. Môžete urobiť taký záves vlastnými rukami so zameraním na fotografiu v módnych katalógoch.Kuchynské okno-Záclony-V-domácnosti-Príslušenstvo
  • Čoraz väčšiu obľubu získava rolovacia záclona vyrobená z látky so špecifickou impregnáciou, ktorá chráni príslušenstvo a predmety v miestnosti pred priamym slnečným žiarením. Dnes jeho dizajn zahŕňa krásne bohaté odtiene jemného gaštanu, granátového jablka, baklažánu a grafitu..kuchynské drapérie v kuchyni závesy-okenné drapérie-kuchynské drapérie-8-guľa
  • Rímske rolety tiež nestrácajú na popularite, aj keď ich modely nie sú nové, ale klasické možnosti dizajnu. Na fotografii nových katalógov však ich dizajn vyzerá aktualizovane kvôli použitiu nových materiálov a dekoratívnych prvkov..kuchynske-umyvadlo-okenne zaclony-diy-kuchynske-okenne lamely-s-dvojitou miskou-kuchynsky drez-tiez-image
  • Nové položky sezóny sa objavili aj v katalógu interiérových fotografií, to sú závesy na očkách. Stanú sa módnym vrcholom nasledujúceho roka. Tlač veľkých obrázkov na tkaninu je jednoduchá a stručná, ale prebieha v žiarivých a sýtych farbách. Dizajn týchto záclon nie je komplikovaný, nie je ťažké ich vyrobiť vlastnými rukami. Tento štýl je dnes veľmi populárny..Kuchyňa-Tienidlo-Nápady-Okná
  • Pri pohľade na fotografiu noviniek kuchynských interiérov si nemožno nevšimnúť jeden z najmódnejších modelov tohto a budúceho roka – záves na závity. Dizajn tohto modelu vďaka neobvyklej kombinácii nití tečúcich a trblietavých v rôznych farbách a iných dekoratívnych prvkov (korálky a flitre) robí z obyčajnej záclony objemnú a zároveň beztiažovú výzdobu interiéru. Paleta farieb tohto modelu je veľmi rozmanitá, jedná sa o monochromatické farby, melanž a možnosti kombinovaného odtieňa.

Krátke záclony a ďalšie jemnosti dizajnu malej kuchyne

Kuchynské závesy v malom byte musia spĺňať podľa rád projektantov niektoré požiadavky. Ich implementácia vizuálne zvýši priestor malej kuchyne:

  • je lepšie vybrať tkaninu, ktorá je vzdušná, priesvitná, ľahká, s malým vzorom vo svetlých farbách z prírodných materiálov – ľan, juta, bavlna, hodváb;
  • na ozdobu okenného otvoru v pracovnej alebo jedálenskej časti použite krátke záclony alebo žalúzie vo svetlých odtieňoch;
  • vizuálne zväčšiť malé okno otvárajúce záves oveľa väčší ako je šírka okna.

Kuchynské závesy-Váhy-NápadyHlavným účelom, ktorý majú kuchynské závesy v stiesnenom priestore, je vpustiť do miestnosti veľa vzduchu a svetla. Preto je lepšie opustiť zložité ozdobné tvary a záclony s bohatými závesmi..

Pozrime sa podrobnejšie na:

  • dnes najpopulárnejšie modely;
  • vlastnoručné ušitie novej sezóny závesov na očká.

Provence záclony: nádherný a útulný interiér

Dom vyzdobený v štýle Provence stelesňuje sprievod rustikálneho prostredia bez väčších zložitostí tvarov a textúr. Jeho ďalšie meno je francúzska krajina, pretože pochádza z jednej z južných provincií Francúzska..

kuchynské závesy-ohľadom-kuchynské závesy-nápady-kuchynské závesy-nápady-ako-skvelé riešenieObyvatelia mesta milujú atmosféru v duchu Provence pre útulnú a zároveň sladkú, sofistikovanú jednoduchosť, ktorá vám umožní relaxovať a relaxovať. Textil sa stáva akcentom interiéru Provence, záves je hlavným dizajnovým doplnkom.

Provence záclony sú vyrobené z prírodných tkanín: ľan, chintz, bavlna; ako dekorácie sa používajú čipky, volánky, výšivky. Farebná schéma štýlu je udržiavaná v tlmených tónoch, ako keby vybledla na jasnom slnku. Jedná sa o paletu morských a prírodných tém: odtiene oranžovej, olív, zelene, tyrkysovej, levanduľovej, slnečných a piesočných tónov.

kuchynske zaclony-urcene-pre-znacku-pre-sucasne-kuchynske zaclony-predstavy-singaporeconcoclassifiedOkenné otvory sú ozdobené kovanými alebo drevenými rímsami vo svetlých orechových farbách, doplnené prelamovanými hrotmi. Hodia sa k prútenému príslušenstvu: košíkom, predložkám, hrncom, vázam.

Sprievod Provence znovu vytvorený v mestskej kuchyni naznačuje asociácie s vôňou kvitnúcich lúk, s chuťou čerstvého mlieka a vôňou mora. Nie je potrebné presne nasledovať dizajn v duchu Provence, stačí, ak do interiéru prinesiete iba niektoré dekoratívne prvky a pridáte časticu duše.

Navlečte závesy alebo mušelín

Názov tohto príslušenstva hovorí sám za seba. Ide o nite voľne visiace v mušelíne, navrchu spojené špeciálnym tkaním a vytvárajúce asociáciu s beztiažovým, priesvitným závojom.

Závitové závesy prišli do európskeho interiéru z východu, kde je v dusnom podnebí potrebná voľná cirkulácia vzduchu v obývacích izbách. Závitové závesy sú na to ideálne, dokonale zatienia miestnosť bez toho, aby blokovali voľný prienik čerstvého vzduchu do domu.

Kuchynské závesy-Nápady-Okenné ošetreniaOkrem tejto úlohy závitové závesy nebránia prístupu denného svetla a súčasne zakrývajú vnútorný priestor miestnosti pred zvedavými očami a vytvárajú pocit jedinečného pohodlia a pohodlia..

Niťový záves je veľmi vhodný na zdobenie kuchynských okien. O jeho úhľadnosť a čistotu sa nemusíte báť. Vďaka špecifickému povlaku, ktorý odpudzuje prach, si bavlnené závesy zachovajú svieži a upravený vzhľad po dlhú dobu..

Kuchyňa-Záclony-Nápady-a-ValancesBavlnené závesy sa navyše dajú ľahko prať. Aby sa však vlákna nezamotali, musíte starostlivo postupovať podľa pokynov na umývanie výrobku v práčke:

  • najskôr musíte skrútiť bavlnené závesy vo forme hustého kotúča;
  • potom je potrebné urobiť obväzy z tkaniny na 5-6 miestach konvolúcie;
  • potom umyte v “jemnom” režime;
  • zaveste vlákna narovnané do sucha.

Záves z priadze má ďalšiu výhodu: je ľahké nastaviť dĺžku. Na to nemusíte byť krajčírka. Nite štandardnej veľkosti sa jednoducho odstrihnú nožnicami na požadovanú dĺžku. Vlákna vyrobené z polyesteru alebo iného syntetického materiálu sa nebudú rozpadať ani drobiť.

Rímske rolety: tajomstvo popularity

Tento originálny záves, napriek svojej jednoduchosti a lakonickému dizajnu, má veľmi elegantný vzhľad a priťahuje pozornosť kupujúcich. Je vyrobený vo forme častí niekoľkých obdĺžnikových pláten a dosiek pripevnených k spodnému okraju. Rímske rolety sa ovládajú.

kuchynské závesy-nápady-6Tajomstvo popularity pozostáva z niekoľkých faktorov. Vymenujme hlavné rímske rolety, ktoré majú:

  • lakonický dizajn, vhodný do akejkoľvek miestnosti vrátane kuchyne;
  • ekonomický dizajn, ktorý šetrí využiteľný priestor;
  • jednoduchá obsluha a montáž;
  • pohodlie pri čistení a odstraňovaní produktu z odkvapu;
  • množstvo aplikácií od bežných bytov po reštaurácie a kancelárie;
  • Rímske odtiene prirodzene dopĺňajú akýkoľvek štýl dizajnu.

Atraktivita týchto záclon závisí od toho, z akého materiálu je výrobok vyrobený. Vo fotografických katalógoch moderných interiérov sú rímske rolety prezentované z materiálov s veľmi rôznorodou farbou a textúrou. Vyrábajú sa častejšie z tkanín: žakár, organza, tyl.domov-tradičná-opona-na-úpravu-okna-nápady

Rímske rolety sú nenáročné na údržbu: je to jednoduché čistenie vysávačom alebo kefkou, neodporúča sa vystavovať záves nízkym teplotám a mokrému čisteniu..

Záclony na očkách: popis nových predmetov a ušitie si urobte sami

Spôsoby pripevnenia závesu k rímse závisia od toho, z akého typu látky je ušitý. Záclony na očkách sú dnes považované za najmódnejšie riešenie. Jedná sa o typ upevnenia pomocou plastových alebo kovových krúžkov vložených do otvorov vyrazených pozdĺž okraja závesu. Cez ne prechádza rímsová priečka, ktorá vytvára dokonca krásne záhyby.

Hlavné výhody tohto držiaka:

  • ochrana tkaniny pred oderom;
  • ľahký pohyb závesu pozdĺž rímsy;
  • schopnosť používať závesné háčiky na očkách s malým priemerom.

Musíte si kúpiť látku na šitie záclon na očkách s okrajom: pre malé záhyby musí byť šírka záclony vynásobená 1,5 a pre hlboké záhyby 2 alebo 2,5.Gingham-kuchynské závesy-žlté

Zvážte postupnosť šitia záclon na očkách.

  1. Pripravte záves podľa veľkosti: príspevok na dĺžku závesu je 3 cm hore, 5 cm dole a 15 cm na každej strane po stranách závesu.
  2. Lemové závesy na každej strane.
  3. Hornú stranu závesu prilepte páskou na očko alebo netkanou textíliou širokou 10 cm, pričom ustúpte od okraja 1,5 cm, a zažehlite ho.
  4. Vypočítajte počet požadovaných očiek (musí byť párne).
  5. Vyberte dĺžku medzi očkami ľubovoľne medzi 15-25 cm, posledné krúžky sú umiestnené vo vzdialenosti maximálne 5 cm od okraja.
  6. Na tkanine označte rovnomernú polohu krúžkov a sledujte očká zvnútra.
  7. Odstrihnite ich nožnicami s okrajom 2 mm alebo urobte dierovač tak, že ho položíte na tkaninu a udriete kladivom.
  8. Jednu ozdobnú polovicu prsteňa umiestnite pod otvor na prednej strane, druhú polovicu dajte na vnútornú stranu a zacvaknite ich stlačením prstov (na prichytenie kovových krúžkov budete potrebovať lis).

Gingham-kuchynské závesy-zelenéZáclony na očkách sú pripravené, zostáva vykonať jednu jednoduchú operáciu: položte ich na rímsu a obdivujte krásu hotového výrobku.

Záclony v kuchyni 43 fotografií:

Previous Post
Design av en ett-rums lägenhet 36 kvm. m. Var ska man börja reparera?
Next Post
Декор за баня: избор на водопровод, съвети