15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner ved valg av hjørnegarderobe

Hovedforskjellen mellom denne modellen av garderoben er i formen, som lar deg plassere disse møblene i et lite rom. Slike produkter sparer mer plass uten å miste funksjonalitet. Et stort utvalg av former lar deg passe den inn i ethvert rominteriør. I romslige rom utfyller det perfekt interiøret, slik at du kan fylle hjørnet.

Skyvedører med kombinerte dører i hjørnet av stua

Hjørnegarderoben ser moderne, romslig ut og matcher enhver setting

Fordeler og ulemper med et hjørneskap

Et slikt kabinett fikk stor popularitet for sine positive egenskaper med mindre negative poeng..

Fordeler:
 1. Kompakt design sparer gulvplass.
 2. Plassering øker kapasiteten.
 3. Praktisk plassering av lagrede varer og tilgang til dem.
 4. Passer til alle rom, og takket være det store antallet designalternativer vil den passe inn i interiøret.
Ulemper:
 1. Plasseringen og monteringsmetoden gir vanligvis ikke frihet ved omorganisering..
 2. De fleste er skreddersydde, noe som tar litt tid.
 3. Dørmekanismen trenger forsiktig håndtering og omsorg.

Innebygd hjørnegarderobe med speildør

Disse møblene er nå på topp i popularitet, så produsenter tilbyr et bredt spekter av modeller, noe som betyr at det ikke vil være vanskelig å velge et skap etter din smak.

Viktig! Når du velger en hjørngarderobe, bør du være spesielt oppmerksom på påliteligheten til dørdesignet – det er mest utsatt for slitasje.

Typer hjørneskap

Etter struktur er den delt inn i innebygd, kasse og modulær.

Et innebygd produkt lages fra eksisterende vegger. Fasaden og ekstra vegger er festet til dem, om nødvendig. Skyvedørsskinner er installert på gulv og tak. Denne designen gjør det mulig å integrere møbler i interiøret og derved oppnå større effektivitet. Den kan imidlertid ikke overføres til et annet sted. Et viktig krav for denne designen er perfekt flate overflater på vegger, tak og gulv. Ellers kan det ferdige produktet komme skjevt ut og uegnet for bruk..

Innebygd hjørnegarderobe med halvsirkelformede dører

Den innebygde garderoben vil alltid være på ett sted. Å flytte en slik struktur er sammenlignbart med å lage et nytt møbel.

Dekselets design innebærer tilstedeværelse av helt alle vegger. Det er ofte en sammenleggbar struktur som enkelt kan monteres på et valgt sted. Dette gjør den bærbar i motsetning til den innebygde versjonen. Imidlertid innebærer overføringen at den må demonteres fullstendig og deretter settes sammen på et nytt sted. Størrelsen velges ofte på en slik måte at toppen er helt opp til taket – da brukes all tilgjengelig plass på den mest optimale måten..

Hvit hjørnegarderobe i stua

Skapet har eget underlag, sidepaneler og tak. Om nødvendig kan strukturen lett flyttes til et annet sted

Modulær skiller seg fra skrog ved at den består av flere uavhengige deler. Det er ideelt for folk som liker å periodisk endre arrangementet av møbler i leiligheten. Så du kan endre utseendet på skapet ved å bytte moduler..

Modulær garderobe med lilla dører

Det gode med modulsystemer er at de gir praktisk talt ubegrensede alternativer for å fullføre. Du kan sette så mange seksjoner du vil

Også hjørneskap er delt inn i henhold til formen på deres design. Videre har hvert alternativ sine egne egenskaper, fordeler og ulemper..

Varianter av hjørneskap

Alternativer for hjørnegarderober

Trekant:

 • større volum;
 • enkel konstruksjon;
 • lav pris;
 • ta opp mer volum.

Speilede dører i en trekantet garderobe

Trekantede (aka diagonale) skap er laget uten sidevegger

Trapesformet:

 • god kapasitet;
 • praktisk å kombinere med andre møbler;
 • formen bidrar ikke til permutasjon.

Trapesformet hjørngarderobe

Trapesformet asymmetrisk modell

Femkantet:

 • rasjonell og fullt funksjonell bruk av plass;
 • gå godt med andre møbler;
 • se mer kompakt ut enn trekantet;
 • vanligvis åpnes døren utover, noe som krever plass.

Design av hjørnegarderobe med fem vegger

Femvegger – de mest massive skapene med størst funksjonalitet

Radial:

 • unikt design;
 • kompakthet;
 • kompleks konstruksjon;
 • høy pris.

Gangdesign med hjørngarderobe

Kompakt modell av et radiusskap for gangen

L-formet:

 • lav pris;
 • mindre optimal utnyttelse av plass.

Hjørnegarderobe med skyvedører og åpen modul

Den L-formede versjonen er en kombinasjon av to rette skap som er koblet sammen

Hjørneskap design

Først av alt, når du velger et design, er det nødvendig at det blander seg godt med det indre av rommet. For små rom er det bedre å se på modeller med en farge som matcher veggene. Så det vil skille seg ut mindre og visuelt fortsette linjen på veggene og øke de synlige dimensjonene til rommet. Glassoverflater vil multiplisere effekten av å visuelt forstørre plassen. For store rom kan du velge et kontrasterende design, og dermed skape et koselig hjørne i et stort rom.

Hjørnegarderobe med hvite dører

En garderobe i lyse farger bidrar til å utvide rommet

Fasadematerialer:

 1. MDF, fiberplate. Materialet finert eller dekket med en dekorativ film drar fordel av en rimelig pris. Garderober med en slik fasade er egnet for mange tradisjonelle typer interiør..
 2. Speil. Speilede dører og frontvegger bidrar til å visuelt utvide de synlige grensene for rommet. Kan dekoreres med matt maleri, som ser veldig elegant ut.
 3. Silet glass. Skap med gjennomsiktige, matte eller blanke vegger i glass ser bra ut i høyteknologiske, minimalistiske eller moderne rom. Samtidig gir et bredt spekter av glassfarger og innredning frie tøyler for designbeslutninger. Ulempen med denne løsningen er den relativt høye kostnaden.
 4. Fotoutskrift. Det gjøres ofte ved å lime et fotografi av høy kvalitet trykt på klebende vinyl på en MDF-bakside. Selv om det kan tilskrives skap med MDF fasadedesign, gjør det imidlertid at det unike utseendet kan skilles ut i en egen kategori..
 5. Dekorativ akryl. Akrylplater er vanligvis gjennomskinnelige, men kan ha både en matt og blank finish. De kan erstatte glass i utformingen av fasaden. Høy styrke, godt utseende og rikt fargesortiment gir akryl et stort pluss i kombinasjon med en relativt lav pris..
 6. Bambus. Dette materialet ser flott ut i interiøret og har god styrke og vannbestandighet. Bambusfasaden har sin egen skjønnhet og adel. Det har utmerkede kvaliteter for møbler, men på den annen side er det ganske dyrt..
 7. Rotting er et annet eksotisk materiale for skapdekorasjon, som er laget av liana. På grunn av sin motstand mot fuktighet, brukes den til og med til baderomsmøbler. Utseendet er veldig enkelt å endre fordi rotting er lett å male.
 8. Kombinert alternativ. I denne designen er et speil eller glass vanligvis kombinert med fiberplater eller annet materiale..

Gang i klassisk stil med hjørnegarderobe

Hjørnegarderobe for et klassisk interiør

Dimensjoner

Når du bestemmer dimensjonene, er den enkleste måten å velge produktets høyde – vanligvis velger de en modell med en høyde for taket eller noen få centimeter under.

Diagrammer over hjørnegarderober med dimensjoner

Eksempler på tegninger av hjørneskap med dimensjoner

Når du velger et sted for installasjon i en leilighet, er det verdt å vurdere minimumsmålene:

 1. Standardprodukter har en minimum hjørnelengde på 120 centimeter.
 2. Det er mindre design hvor den ene veggen er kortere og er 80 centimeter.
 3. Femveggsmodeller er egnet for små vegger. Samtidig stikker de mer ut mot rommet.
 4. Avdelinger er vanligvis 60 eller 45 centimeter dype. For det første tilfellet er det laget en standard tverrstang eller strømavtaker for klær. På grunn av standardbredden på hengeren på 55 centimeter, for garderober mindre enn 60 centimeter dype, er det installert spesielle stenger for å henge klær parallelt med døren.

Fylling av hjørneskap

Gitt designfunksjonene er det flere elementer som er vanskelige å utstyre og bruke. Ellers er fyllet ikke annerledes enn andre modeller – hyller, kurver, skuffer og et sted for kleshengere. Den vanskeligste oppgaven er å funksjonelt fylle hjørnene og løse problemet med tilgang.

Fyllingsskjema for hjørneskap

Mulighet for å fylle en moderne garderobe

Hjørnefyll

Skarpe hjørner er vanskeligst å fylle ut i et trekantet stykke. Det er vanligvis her hyllene plasseres, men du kan også forberede dem til oppbevaring av lange og smale gjenstander som slips eller paraply..

Hyller og uttrekkbare kurver inne i hjørnegarderoben

Garderobeskap med henger i hjørnet

Det neste vanskelige stedet er riktig vinkel mot veggen. Det beste valget for dette området er hengerrommet. Det er spesielt vanskelig å fylle dette hjørnet i et L-formet skap. I mangel av en skillevegg er tverrbjelkene festet på en stolpe installert i midten. I tilfelle en partisjon, må du tåle noen ulemper når du får tilgang til ting i hjørnet..

Resten av

I den gjenværende delen kan du plassere hyller eller skuffer, siden garderobeseksjonen allerede er plassert i hjørnet. Når du bestemmer plasseringen av skuffene, er det verdt å plassere dem ikke lavere enn kneet for enkel bruk. Den ledige plassen som er igjen til gulv og tak er fylt med hyller.

Hylle på skinner for oppbevaring av sko i skapet

Uttrekkbare skohyller

Oppbevaringskurver i hjørneskap

Praktiske meshkurver

Bunnen av et skap installert i en gang brukes ofte til å lagre sko. Deretter lages 30 centimeter høye hyller..

Plassering av hjørneskapet i huset

Funksjoner i strukturen og designen lar deg plassere en slik garderobe i ethvert rom, enten det er et soverom eller en gang. På grunn av den økende populariteten vil det ikke være vanskelig å finne en modell som passer i form, størrelse og design. For et for eksotisk designutseende kan du henvende deg til et selskap som produserer skreddersydde møbler..

Brune dører hjørnegarderobe

Kostnaden for skapet vil avhenge av kompleksiteten i produksjon, materiale og internt utstyr.

Soverom

En hjørngarderobe er perfekt for et soverom – skyvedører reduserer den nødvendige plassen. Når du velger fargedesign på møbler, bør det gis lettere modeller for å matche veggenes tone.

På soverommet, hvis den ledige plassen tillater det, kan du utstyre et omkledningsrom. På grunn av beliggenheten tar den ikke mye plass, og riktig design av fasaden vil bidra til å passe den inn i soverommet..

Glidende garderobe med frostet glass i hjørnet av soverommet

Faktisk er dette ikke lenger et skap, men heller et lite omkledningsrom.

Fasadens speiloverflate vil bidra til å øke det visuelle volumet på soverommet. En slik dør vil også fungere som et speil..

Stue

For en stue er hjørnealternativet mye bedre enn et veggskap. Radiuskonkave modellen vil se spesielt bra ut. Takket være den spesielle formen vil hjørnet se mer avrundet ut, samtidig som det gir mer ledig plass i midten av stua..

Hjørnegarderobe med radiusdører i det indre av gangen

Glatte konturer av konkave eller konvekse skap skaper en original design

Fargen på fasaden til det valgte produktet i stuen for et lite område bør være i tråd med designet, som vanlig, lys. For et stort rom kan du velge en kontrastfarge..

Når du bestemmer deg for fylling av skapet, bør du tenke på åpne hyller. De er perfekte for bøker, suvenirer, forskjellige dekorative elementer i interiøret. Dermed kan du ordne stua slik at interiøret gjenspeiler interessene og hobbyene til beboerne..

Barnerom

Et barnerom krever en spesiell holdning når du velger dekorasjon, design og materialer til møbler. Brytbare materialer som glass er ikke egnet for barnehager; i stedet må du velge mer naturlig tre eller MDF -produkter..

En lys farge vil tillate barnet å slappe av mer enn en mørk. I dette tilfellet kan hovedfargen suppleres med en lys design i form av et bilde eller applikasjon.

Hjørnegarderobe på barnerommet

I rommet til et lite barn er det bedre å velge en garderobe med flerfargede fasader eller med bildet av hans favoritt tegneseriefigurer

Multifunksjonelle produkter er godt egnet for et lite rom. Vanligvis er garderoben kombinert med et skrivebord eller en seng..

Hjørnegarderobe med seng. I denne versjonen kan sengen bygges inn i elementene i skapet og danne andre etasje ovenfra, eller den kan installeres på siden. Eventuell gjenværende plass under køya bør brukes til skap, hyller eller skuffer..

Et sett med barnemøbler med hjørnegarderobe

Hjørne garderober tilbys ofte som en del av forskjellige møbelsett

Et innebygd skrivebord i skapet er også ganske populært. I dette tilfellet dannes et praktisk sted for barnet å delta i studier eller hobbyer. Hyllene rundt bordet kan brukes til å lagre lærebøker, bøker og andre redskaper. Kompletter fyllet med en garderobe på siden og skuffer.

Et annet alternativ er å kombinere seng, bord og garderobe i ett møbel. Sengen kan for eksempel plasseres i andre etasje, og under kan den utstyres med bord og hyller. Plasser deretter rommet for klær på den andre siden av hjørnet sammen med flere hyller..

I tilfelle når det er noen begrensninger i penger, kan du plukke opp en standardmodell og dekorere den med applikasjon, og skape en koselig barnehage.

Gang

Preferanse for et hjørneskap i gangen bør gis når formen på rommet er mer firkantet, eller det er to tilstøtende blanke vegger. Ellers vil slike møbler ikke være lønnsomme og upraktiske for komfortabel bruk..

Gangdesign med hjørngarderobe

En garderobe med speildører er godt egnet for gangen.

Garderoben på gangen har noen funksjoner som må være tilstede. Først og fremst trenger du et sted for yttertøy. Den nedre delen er flott for skohyller. Det innebygde nattbordet med speil ser også bra ut, hvor du kan sette alle slags små ting som nøkler..

Tips for valg av garderobe – rom

Når du velger og kjøper et skap, bør du følge noen grunnleggende tips:

 • først bestemme seg for en fremtidig plassering;
 • velg deretter et designalternativ: om skapet skal være innebygd eller ikke;
 • etter å ha valgt skaptypen, er det verdt å begynne å måle og planlegge skjemaet, det er bedre å tegne mulige planer på papir samtidig som proporsjonene opprettholdes;
 • etter å ha bestemt formen og størrelsen på møblene, bestemmer de design og farge som ville passe inn i det skapte interiøret;
 • neste er å bestemme materialet for skapet og fasaden;
 • velg fylling og bestem plasseringen av de viktigste nødvendige elementene, samtidig som du tar hensyn til skapets plassering og alle nødvendige funksjoner.

L-formet garderobe med speilfronter

Speilede fasader av det visuelle vil øke arealet i rommet

Videogjennomgang av modeller av hjørnegarderober

Hjørne garderober på bildet

Hjørnegarderobe på barnerommet Glassdører i radius garderobe L-formet garderobe i hjørnet av soverommet Palmer på dørene til hjørneskapet Grått teppe med lang haug Refleksjon av en rød stol i de speilede skapdørene Brun farge i interiøret i stua Skjorter på kleshengere i hjørneskap Kremfinish av skapet for å matche veggmaling Møbelsett for en romslig gang Garderobe i stuen med blanke overflater Belysning på soverommet i en byleilighet Kalender på veggen i hjørneskapet Radial garderobe laget av naturlig tre Gangdesign med radius garderobe Gyldne ornamenter på glassskapdører Åpne glasshyller på skapveggen Flekketeppe på stuegulvet Et sett med møbler til gangen med hjørnegarderobe Hjørnegarderobe i utformingen av stuen Glanset overflate av gulvbelegg i svart stue Trapesformet garderobe med buede fronter Belysning på gipsplatetaket på soverommet Blomstermønstre på dørene i garderoben Gulvvaser i det indre av gangen Hjørnegarderobe med konkave konvekse fronter Brun garderobe i hjørnet av gangen Skap garderobe med speil på dørene Rundt salongbord med glassplate Laminerte MDF hjørneskapoverflater Dobbeltseng på teppet på soverommet Maleri på soveromsveggen Laminerte paneler på gulvet i stua Svart skap på et lyst gulv Soveromdesign med hjørngarderobe Hjørnemøbler sett Skapdører i herdet glass Teleskop i det indre av et barnerom Gulvvase med friske blomster Stå for paraplyer i gangen i en byleilighet Glidende garderobe med akrylflater Mørk brun garderobe med hvite aksenter TV på soverommet i et panelhus Belysning av takets omkrets i stua Glidende garderobe laget av laminerte sponplater Glidende garderobe i klassisk stil Diagonal garderobe med kombinerte dører Grått teppe på det svarte gulvet Suvenirer på glasshyller Modulær garderobe med innebygd belysning

Previous Post
Možnosti zelene v interiéri a pravidlá pre kombináciu s inými tónmi
Next Post
Tapeta pro malování v interiéru: funkce výběru