15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Черен цвят в интериора: комбинация от цветове, снимка

Как изглежда вашата всекидневна, спалня или кухня зависи пряко от избраната гама, която преобладава в интериора. Днес дизайнът, използващ черно, комбиниран с най -неочакваните нюанси, е често срещан. Започвайки от класическия тандем с бяло, завършвайки с интересни комбинации с жълто и злато. Днес ще говорим за това как да използваме черно в интериора..

Черното е символ на лукса. Той неизменно носи нотка на аристократична елегантност. Дизайнерите използват тъмен цвят в почти всички известни стилове: от класика до модерен високотехнологичен стил. Мнозина твърдят, че този цвят е потискащ и депресивен. Бързаме да разсеем този мит.

Обикновено черното се използва в интериора като фон, така че бялото, жълтото, тюркоазеното и други цветове да играят с пълна сила, защото черното усилва ефекта на другите цветове няколко пъти. Не е за нищо, че в бижутерската индустрия скъпоценните предмети се продават на декоративни възглавници от черно кадифе. Допълвайки го с позлата или дърво, получаваме интериор в кралски стил.

красив кухненски интериор в черно

Дизайн на стаята в черно

изискан стил на стаята в черно

Черен цвят в интериора

Малцина се осмеляват да направят облицовката на стените на дома в черно. Но напразно! Компетентно подбраните комбинации от нюанси могат да трансформират интериора, да го направят изискан, модерен или обратно, класически и аристократичен.

Ако говорим за стени, тогава като правило дизайнерите прибягват до облицовка с черен тапет само на една стена в стаята..

Черното е чудесно за ограничаване на пространството в една стая. Това е един от най -графичните цветове. Тапетите с позлатен модел или сребърни вложки изглеждат изгодни. Такива комбинации са станали класика, като черно -бяло или комбинация с червено..

Ако тъмните стени са прекалено радикални за вас, направете подова настилка или таван. Но не забравяйте, че всяко малко петънце се вижда на тъмния под..

Тъмните тонове се използват в декора на стаята. Рамките на картините подчертават снежнобялия диван, а полилеят в тъмен цвят ще изглежда добре на фона на белия таван..

необичаен декор на коридора в черно

Комбинацията от черно в интериора на хола

необичаен дизайн на коридора в черно

Дизайн на хол в черно

Свойства, които черното притежава

  • За разлика от бялото, черното прави пространството визуално по -малко, като абсорбира дневната светлина. В малките стаи е по -добре да го изоставите или да го използвате изключително в декор и малки елементи..
  • Черното е абсолютно универсално, в перфектна хармония с всеки нюанс.
  • Ако е необходимо да подчертаете благоприятно определено място, направете го фон на тъмен цвят. Тогава няма да остане незабелязано.
  • Има такова свойство на черното, за което мнозина не знаят. Този нюанс е в състояние визуално да отдалечи обекти. Ако залепите три стени в стая с тапети в светли цветове и една с черно, тази стая ще изглежда малко по -голяма. Ако инсталирате лъскав черен окачен таван с лампи, той ще изглежда по -висок поради дълбочината на черната огледална повърхност и светлината, отразена в нея..

красив декор за спалня в черно

Всекидневна в черно

изискан стил на апартамента в черно

Баня в черно

Комбинацията от черно с други цветове

Черно -бяла класика

Тази комбинация е актуална сега и ще остане такава. Черното и бялото са диаметрално противоположни цветове, които успешно се подчертават. Ако искате да подчертаете белите мебели, тъмните стени са идеални. Но не се увличайте с такава комбинация, ако тези цветове присъстват в малки детайли. От такива “вълнички” очите бързо ще се уморят. Но плавните линии на преход от бяло към черно няма да се отразят по най -добрия начин върху дизайна, стаята ще изглежда размазана. Най -добре е да се съсредоточите върху светлия нюанс и да го украсите малко с черни елементи. Това винаги има добър ефект върху визуалното възприятие на стаята. Изглежда малко по -голям.

изискан дизайн на коридора в черно

Дизайн на спалня в черно

красив интериор на стаята в черно

Кухня в черно

Комбинация с розово

Тези цветове са типични за интериора на съвременните и екстравагантни хора. Най -хубавото е, че те са подходящи за декориране на стая за необикновени личности, които не харесват класиката в нито едно от нейните проявления. В допълнение към розовото, златист нюанс е в перфектна хармония с черно..

Със “сребро”

Тази комбинация също се превърна в класика. Но това ни „отвежда“ на Изток, до украшенията на Египет и Африка. Там златото и среброто преобладават в дизайна на различни помещения. Етническият интериор е много подходящ за хора, които обичат да пътуват и да носят сувенири от пътуванията си. В комбинация с тях черният и сребрист нюанс изглеждат много интригуващи..

необичаен интериор на апартамента в черно

Комбинацията от черно в интериора на спалнята

необичаен стил на коридора в черно

Дизайн на спалня в черно

Черен цвят в интериора на различни стаи

В интериора на спалнята

  1. Черното е цветът на нощта, така че е най -подходящ за спалнята. Но не пренасищайте интериора с него. Достатъчно е да инсталирате тъмен лъскав таван с много лампи. Така че ще изглежда, сякаш плава с нулева гравитация. В допълнение към тавана, стената в интериора, направена в тъмни цветове, украсена с красив декор, също изглежда органична..
  2. Ако изберете завеси за спалнята, тогава би било по -добре да ги изберете с някакъв модел в контрастен цвят. Въпреки че, ако искате да се чувствате отделени от целия свят, можете да изберете монохроматичен вариант..
  3. По-лесно е да заспите в спалня с тъмен цвят. Но не им се препоръчва да се включват в хора, склонни към депресивни настроения..
  4. Спалня в черно подчертава оригиналността на собственика си. Не всеки ще предприеме такава смела стъпка като декориране на спалня в този цвят..

красив кухненски декор в черно

Всекидневна в черно

изискан дизайн на спалня в черно

Интериор на спалня в черно

В кухнята

Ние прекарваме много време тук. Не бива да правите тази част от апартамента напълно черна, тя хармонира добре с бежово, става топла и уютна. Кухненският комплект със светли фасади изглежда интересен на фона на тъмен под. Сянката на фасадите ще бъде благоприятно подчертана от черен плот и престилка.

Трябва да разберете, че черният цвят в дизайна на кухненския комплект може да бъде различен – от лъскав акрил до венге, декориран под дърво, който отива повече в шоколада.

Всички петна по ръцете ще бъдат видими на лъскави фасади. Това трябва да се помни при избора на огледална повърхност. Трудно е да се грижи за нея. Трябва да го избършете, като поддържате слушалките чисти, въпреки че гланцът в черно изглежда страхотно.

Ако решите да поръчате слушалки с тъмен цвят, трябва да помислите за горни шкафове с витрини. Визуално ще изглежда ефирен и лек. Има смисъл да допълвате комплекта с бял плот със стенен панел..

красив коридор в черно

Дизайн на стаята в черно

необичаен декор на апартамент в черно

Красива баня в черно

Подът в кухнята с черни фасади може да бъде поставен в светли цветове. Плочките или ламинираните настилки с естествен дъб или кафе с мляко ще работят добре. Тази комбинация ще направи стаята по -удобна..

Струва си да помислите какъв вид оборудване ще закупите за черната кухня. Идеален – в хромирано покритие, в цвета на фасадите или плотовете с престилка.

Комплект в тъмен дизайн може да бъде украсен с красив снежнобял порцелан и хромирани уреди като чайник. Поставете букет цветя и пространството ще играе по различен начин.

Често има кухненски комплект в червени и черни тонове. Трябва да сте много внимателни с тази комбинация, ако нямате дизайнерски умения, тогава рискувате да получите готическа кухня, която дразни очите. Най -добре е просто да украсите стаята с малки червени детайли, за да разчупите тъмния цвят. Закачете на стената малка картина в червена рамка. Ще бъде достатъчно.

изискан кухненски декор в черно

Спалня в черно

необичаен интериор на коридора в черно

Дизайн на хол с черен цвят

Важен аспект в интериора на тъмна кухня е осветлението. Дневната слънчева светлина е идеална. Не закачайте дебели завеси в такава кухня. Дайте предпочитание на ролетни щори.

В допълнение към дневната светлина, в кухнята трябва да има достатъчно изкуствена светлина. Закачете голяма лампа над масата за хранене и поставете прожектори по целия таван. Светлината е незаменим спътник на черното в интериора.

необичаен дизайн на стаята в черно

Черен цвят в интериора на хола

изискан стил на спалня в черно

Кухня в черно

Черен цвят в интериора на хола

В тази част на къщата черно може да се появи навсякъде. Ще изглежда страхотно. Можете да превърнете стените в черно и да ги украсите с красиви картини в позлатени рамки. Искате ли да направите пода черен? В този случай трябва да разберете, че целият боклук ще бъде видим върху него. Мебелите също ще изглеждат модерни и ултрамодерни.

Когато планирате хол, трябва да вземете предвид някои точки по отношение на черното. В голяма стая можете да използвате тъмно покритие и да закупите светли мебели, в ограничено пространство светлите облицовки и черните мебели биха били най -добрият вариант. Ако стаята е много малка, но искате да добавите малко оригиналност, използвайте черно само като декор. Например снимки в тъмни носилки или малка тъмна лампа.

Черното е практично, при условие че повърхността е матова. Ако е лъскав, всички петна и пръстови отпечатъци ще бъдат видими върху него. Затова помислете отново, преди да декорирате интериора си с лъскави повърхности..

красив декор на коридора в черно

Комбинацията от черно и бяло в интериора

изискан интериор на апартамента в черно

Всекидневна в черно

В залата

Рядко се среща коридор без гардероб. Така че, нека започнем с него. Черният гардероб идеално ще се “впише” във всеки коридор, дори и да няма нищо друго от този нюанс.

В допълнение към мебелите, входната врата може да се разглежда като тъмен елемент. Това е напълно независима мебел. Но си струва да се отбележи, че тъмната врата е в перфектна хармония със светлата декорация на стените на коридора и ако я допълнете с няколко малки декоративни елемента, тогава нейният дизайн ще бъде напълно завършен..

необичаен кухненски стил в черно

Дизайн на спалня в черно

красив дизайн на коридора в черно

Всекидневна в черно

Таван

Избирайки черно като основен тон на тавана, е необходимо да се вземе предвид, че ако материалът е лъскав, той изглежда добре в присъствието на таванни лампи. По -добре е да инсталирате матов таван на висок таван, тъй като визуално го прави по -нисък, отколкото е в действителност..

Етаж

Често в коридора има под в тъмни цветове. Много хора смятат, че този цвят не се замърсява лесно и е подходящ за стая, където се намират външни обувки и съответно тук е най -мръсен. Но това е голяма грешка. Тъй като на тъмен под се вижда всякаква, дори и най-малката мръсотия, сякаш върху снежнобял килим. Следователно, монохромните цветове на пода е най -добре да се избягват. Нека това е сянка с ясно видима текстура. Тогава замърсяването няма да бъде толкова забележимо..

Стени

Не се препоръчва потъмняване на стените поради липса на естествена светлина. Пространството ще изглежда депресиращо.

необичаен декор на стая в черно

Дизайн на стаята в черно

красив интериор на коридора в черно

Дизайн на стаята в черно

изискан декор на апартамент в черно

Черен цвят в интериора на хола

Експериментирайте!

Противно на общоприетото схващане, че черното влияе негативно както на настроението на човека, така и на интериора като цяло, можем спокойно да кажем, че това е фундаментално погрешно. С правилното боравене той ще се превърне в истински акцент в стаята, ще подчертае благоприятно достойнството на другите цветове, присъстващи в интериора, и ще добави малко мистерия, аристократичен шик. В зависимост от това какъв ефект искате да постигнете. Не се страхувайте да експериментирате!

Видео: Интериор в детайли. Комбинацията от черно в интериора

50 снимки на идеи за дизайн на апартаменти в черно:

красив декор на коридора в черна цветна картина изискан дизайн на спалня в черна снимка необичаен стил на стаята в черна снимка необичаен интериор на коридора в черна картина изискан кухненски декор в черна снимка красив дизайн на апартамент в черна цветна картина необичаен интериор на коридора в черна снимка красив стил на коридора в черна цветна картина изискан интериор на стаята в черна снимка изискан кухненски стил в черна картина необичаен декор на спалня в черна снимка красив дизайн на коридора в черна снимка необичаен кухненски стил в черна картина изящен декор на коридора в черна снимка необичаен интериор на апартамента в черна цветна картина изискан декор на стая в черна картина красив интериор на спалнята в черна снимка красив апартаментен стил в черна снимка изискан дизайн на стая в черна цветна картина необичаен декор на спалня в черна картина изискан кухненски стил в черна снимка красив интериор на коридора в черна снимка необичаен дизайн на коридора в черна цветна картина изискан стил коридор в черна снимка красив декор на стая в черна снимка необичаен дизайн на спалня в черна картина красив стил на коридора в черна снимка изискан кухненски декор в черна цветна картина изискан интериор на коридора в черна цветна картина красив кухненски дизайн в черна снимка изискан интериорен коридор в черна картина необичаен декор на апартамент в черна снимка красив дизайн на спалня в черна цветна картина необичаен интериор на стая в черна снимка необичаен дизайн на апартамент в черна цветна картина красив коридор в черна картина изискан интериор на спалнята в черна снимка красив дизайн на коридор в черна цветна картина изискан декор за спалня в черна снимка красив кухненски интериор в черна снимка необичаен стил на коридора в черна цветна картина необичаен интериор на спалня в черна цветна картина изискан стил коридор в черна картина необичаен стил на стаята в черна картина красив апартамент декор в черна снимка необичаен кухненски дизайн в черна цветна картина красив интериор на коридора в черна снимка красив апартаментен дизайн в черна снимка изискан дизайн на коридора в черна цветна картина необичаен декор на коридора в черна снимка

Previous Post
Oändliga efterbehandlingsmöjligheter: dekorativt gips på innerväggar
Next Post
ميزات اختيار خزانة زاوية لحوض المطبخ