15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Поп арт стил в интериора – младежки и ярки

Изобилието от стилове прави възможно създаването на уникален интериор на стаята. Поп артът е един от най -популярните стилове в дизайна, който няма толкова ясни граници като например класиката, което дава възможност да се даде воля на въображението. Необичаен стил на поп арт в интериора се появи в средата на миналия век, дойде в дизайна на помещения от изобразително изкуство.

Интересна, креативна, фентъзи – тези три думи могат най -добре да опишат поп стила. Същността му е в недвусмислеността, която се състои в даряване на обикновени домакински предмети с необичайни свойства. Културните дадености включват консерви с доматена супа на Кембъл, изрезки от вестници, винилови плочи и портрети на съблазнителната Мерилин Монро..

вариант на необичайния дизайн на къщата в стила на поп арт

Поп артът е един от най -популярните стилове в интериорния дизайн.

пример за лек интериор на стая в стила на поп арт

Декорирайки стая в стил поп арт, можете да дадете свобода на въображението

идеята за ярък апартамент в стил поп арт

В поп арт няма граници

Интериорът в поп стил е ярък, стилен и младежки, те винаги характеризират собственика на къщата като творчески, активен и весел човек. Поп-арт стаите, превърнали се в домашна среда от художествени галерии, нямат нищо общо с пищния банален комфорт-светли стени, дървени мебели и флорални завеси. Заобиколен от обекти, присъщи на този стил, желанието за създаване и експериментиране никога не изчезва..

вариант на красив интериор за дома в стила на поп арт

Стилът на поп арт е по -подходящ за активни, креативни хора

пример за ярък интериор на апартамент в стила на поп арт

Ако обичате да създавате и експериментирате, тогава стилът на поп арт ще бъде идеалното решение.

Историята на стила “поп арт”

През 50-60-те години на XX век, в поп стил, те започват да рисуват картини, да създават необичайни скулптури. Интересното е, че необичайна културна тенденция не се заражда в прогресивните САЩ, а по бреговете на консервативния мъглив Албион – в Лондон. Първоначалната цел на стила е да протестира срещу абстрактния експресионизъм. Той направи толкова голям шум в обществото, че веднага прекоси океанските граници и наводни Америка. Вече в необятността на Щатите той прекрачи границата на изобразителното изкуство – апартаменти, къщи и кафенета започнаха да бъдат декорирани в поп стил.

Самият термин “поп арт” в интериора започна да се използва от изключително креативен жител на САЩ – Анди Уорхол. Той беше художник, режисьор, писател и дизайнер, който промени начина на мислене на американците. След смъртта му поп артът не е загубил своята популярност; тези, които искат да допълнят обзавеждането на дома с истински знак на този стил, купуват картините на Анди Уорхол за стотици милиони долари на търгове. В периода от 1985 г. (2 години преди смъртта на гения на произведения в стила на поп) до днес, цената на картините му се е увеличила с 3400%.

Сънародниците на Анди Уорхол – Робърт Раушенберг, Джаспър Джоунс – станаха други също толкова забележителни личности от безсмъртната епоха. Робърт Раушенберг създава композиции, непонятни за мнозинството – „Монограма“, „Легло“, които не са намерили приложение в домашния интериор и все още се съхраняват в музеи. Авторът обичаше да създава картини от боклук, да разглежда обикновените битови предмети като част от поп арт, в последните години от живота си създава ексцентрични литографии. Джаспър Джонс е съвременен американски художник и скулптор, който се смята за най -скъпият в света. Неговите скулптури, отлити в бронз, не представляват нещо възвишено, а обикновени неща – четка за зъби, крушка, бирени кутии.

идеята за дизайн на лека стая в стила на поп арт

Първоначалната цел на стила е да протестира срещу абстрактния експресионизъм

вариант на необичаен интериор на стая в стила на поп арт

За първи път стилът на поп арт в дизайна започва да се използва в САЩ

пример за красив дизайн на дома в стил поп арт

Многоцветните декоративни елементи ще създадат положителна атмосфера

Признаци на стил поп арт в интериора

За да създадете уникален и в същото време много стилен поп арт в интериора, не е достатъчно просто да „натъпчете“ стаята с предмети от различни стилове, епохи, необичайни продукти. По такива знаци е възможно да се определи, че една стая е част от шокиращо и забавно изкуство.

 1. Ярки, сочни, кисели цветове в най -дръзките комбинации – лилаво със зелено, червено с тюркоаз. Не са чужди на интериора в стила на поп и комбинация от черно и бяло в необичайни текстури.
 2. Изобилие от портретни изображения – плакати, комикси, изрезки от вестници. Те украсяват не само стените под формата на картини, но се използват за декориране на текстил, битови предмети.
 3. Преобладаването на лъскави детайли – лъскави повърхности на довършителни материали, мебели. Текстилът също е гладък – покривала, завеси от коприна и синтетични тъкани. Декорът може да блести благодарение на многото кристали, камъни.
 4. Илюзионно пространство – създадено от много точки на осветяване, се използват неонови светлини.

Интериорът в поп стил е минимализъм по отношение на обзавеждането – гардеробите трябва да бъдат вградени, леглата – разтегателни, останалите мебели трябва да присъстват строго „по работа“. И основната характеристика е използването на битови предмети за други цели. Например бирата за бира може да направи уникална ваза, а цевта за бира може да направи тоалетно казанче..

идея за лек декор на апартамент в стил поп арт

Минимални мебели се използват в поп стил

пример за ярък апартамент в стил поп арт

Поп стилът се характеризира с комбинация от ярки цветове

Как да създадете поп арт стил в интериора: 4 професионални съвета

Окачването на плакати с образа на Мерилин Монро или копие на картина на Анди Уорхол по стените, поставянето на цветя в консерва с консерви и покриването на прозорците с копринени завеси не означава създаване на интериор в поп стил, това е много малко . Професионалните дизайнери препоръчват 4 трика.

 1. Особено внимание се отделя на стените. Стандартната основа е бяла боя, която трябва да бъде украсена с декоративни детайли. Но бялата основа е решение само за една стена, най -добре е всяка стена да е боядисана в различен цвят и да се различава по текстура.
 2. Минимум мебели. В стая в поп стил, пространството не трябва да бъде затрупано с масивни гардероби, странични масички и дивани, те трябва да се сливат със стените. Изключение правят мека мебел с необичайна форма в тандем със стъклена или необичайна форма масичка за кафе. Идеалният материал за мебели е ярка пластмаса, стъкло.
 3. Осветление – лампи, лампи и полилеи с необичайна форма, с неонова светлина.
 4. Под – може да бъде едноцветен или да удиви с необичайност. За да направите това, достатъчно е да поставите лек ламинат, а върху него – килим с животно или ярък абстрактен печат..

Няма нужда да добавяте декор към този списък, тъй като всеки, който ще ремоделира стая в поп стил, знае всички подробности. Например, истински почитател на поп-арт апартаментите не трябва да напомня, че стилът се характеризира с абсурдни пластмасови фигури, искрящи, понякога ослепителни детайли..

идеята за необичаен дизайн на къща в стила на поп арт

Подът в стаята може да бъде обикновен

вариант на красив интериор на стая в стила на поп арт

Стаята в поп стил трябва да има възможно най-много свободно пространство.

вариант на красивия интериор на апартамента в стила на поп арт

Следвайте стандартните указания, за да създадете поп арт дизайн

Таван и под

Обзавеждането на стая в поп стил понякога е необичайна, но хармонична комбинация от цветове, текстури и предмети. Въпреки наличието на експеримента, таванът трябва да е лъскав и лек. За декориране на тавана е допустимо да се използват различни довършителни материали: PVC фолио или плат, гипсокартон, боя. PVC фолиото и тъканта са материали за създаване на фалшиви тавани, конструкциите от гипсокартон са много подобни на тях. Боята се използва само когато стандартното таванно покритие (мазилка, бетонни плочи) е равномерно и без повреди..

Няма значение как довършителният материал украсява тавана, основното е, че отразява светлината. Позволено е да се създаде плоско платно или многостепенна структура. Вторият вариант е по-подходящ за стаи в поп стил; LED ленти с неонова подсветка могат да бъдат поставени във формираните таванни ниши. Ако таванът се ремонтира с гипсокартон или просто боядисва, боята трябва да е лъскава, като стъкло. Най -добре е да използвате бои и лакове на акрилна основа или латекс. Те са спретнато нанесени върху повърхността, лесни за почистване и имат дълъг експлоатационен живот..

идея за светъл декор на стая в стил поп арт

Препоръчително е да направите тавана блестящ и лек

пример за необичаен дизайн на къща в стила на поп арт

Таванската боя е най -добре да се използва с отразяващ ефект

Под в този стил може да се превърне в произведение на изкуството. Подходящите материали, техните плюсове и минуси са показани в таблицата.

Особености

Име

подови настилки

Материални предимства

Недостатъци на подовите настилки, когато не се препоръчва да се използват

Ламиниран паркет

Издържа на големи натоварвания, лесно се почиства, хотелските части могат да бъдат заменени в случай на повреда. Можете също така да отбележите достъпна цена, при условие че се използва висококачествен ламинат, той може да издържи до 20 години.

Покритието е хлъзгаво, изисква строги условия за монтаж – повърхността трябва да е идеално равна

Килим, мокетни плочки

Топъл, приятен за тялото тип покритие, не изисква специални условия за монтаж

Килимът се нуждае от редовно химическо чистене

Саморазливен под

Най-новото разнообразие от подови настилки в поп стил, което се отличава с необичаен дизайн, висока издръжливост и лесна поддръжка. По време на монтажа се излива твърда повърхност, поради което няма шевове

Покритието се отличава със своята висока цена, сложност и продължителност (саморазливният под се втвърдява за 5 дни) монтаж, невъзможно е да се скрият инженерните комуникации под него

идеята за ярък дизайн на стаята в стила на поп арт

Ламинатът е идеален за подови настилки

пример за красив декор на апартамент в стил поп арт

Подът в стаята трябва да съответства на стила

опция за ярък интериор на къща в стила на поп арт

Стая за поп арт ще изглежда модерна и красива

Поп арт мебели

Както бе споменато, поп мебелите са ясен минимализъм, който няма нищо общо с лукса и естествеността. Изключителни мебели, отличаващи се с необичайна форма, идеално ще се впишат в апартаментите на Pop-Art. По -добре е да са направени от пластмаса. Гардеробите са абсолютно ненужни части, затова трябва да бъдат заменени с ниши или вградени гардероби. Всички мебели трябва да имат гладка, лъскава и жизнена повърхност, за да съответстват на дизайна. Меките мебели по никакъв начин не могат да бъдат тапицирани с плътни, масивни и шарени тъкани – само гладка коприна и сатен са подходящи за поп арт.

пример за светъл декор на стая в стил поп арт

Мебелите в поп стил трябва да бъдат сведени до минимум

вариант на необичаен дизайн на апартамент в стила на поп арт

Мебелите трябва да имат гладка и светла повърхност

Поп арт декор

За хармонично допълване на поп арт в интериора се използва декор. По -скоро декоративните елементи заемат ключова позиция в апартаментите на Поп Арт. Когато декорирате пространство, си струва да се придържате към полезни препоръки..

 1. Наличието на често повтарящи се символи в различни цветове. Повторението на няколко изображения, но в различни размери, също ще изглежда добре..
 2. Използване на ръчно изработени предмети.
 3. Извънредни предмети – подова лампа във формата на супермен, купчина книги вместо масичка за кафе.

Важно е да използвате много декор в поп стил: необичайни вази за цветя, много разноцветни възглавници на дивани, максимум осветителни тела. Освен това, колкото по -уникален е всеки детайл, толкова по -добре..

идея за лек интериор на къща в стил поп арт

Декоративните елементи са основната характеристика на стила

пример за ярък дизайн на дома в стила на поп арт

Когато декорирате стая, следвайте общоприетите указания.

идея за необичаен декор на стая в стил поп арт

Използвайте уникални предмети за декор

Поп арт в интериора на различни стаи

Според историята интериорът в поп стил се използва изключително за преустройство на домовете на мега креативни личности, които обичат свободата и не почитат семейните ценности. Днес този стереотип е напълно унищожен от съвременните дизайнери, които компетентно въвеждат поп арт в детски стаи, апартаменти на популярни кафенета, офиси..

За да придадете спокойствие на спалнята в поп стил, трябва да отстъпите място на ярки цветове в полза на необичайни текстури. Същото може да се направи и при преустройство на детската стая, но най -добре е да оставите някои ярки детайли – плакати на Мики Маус и неоново осветление. Ако говорим за кухнята, тогава това също е възможно, достатъчно е да боядисате стените с бяла боя, да вземете ярък комплект мебели и да инсталирате стъклена маса за хранене с пластмасови столове. Перфектното допълнение към кухнята е светъл хладилник. В банята забравете за обичайния бял водопровод и го заменете с хром, същото може да се направи и в кухнята.

пример за ярък интериор на апартамент в стил поп арт

Стилът на поп арт започва да се използва все по -често.

вариант на необичаен декор за дома в стила на поп арт

Комбинацията от много цветове в интериора е основната характеристика на стила

Реални цветове

Разнообразието от цветови палитри е основният коз на стаите, декорирани в поп стил, но когато продължите с промяната, важно е да запомните, че когато използвате всички цветове на дъгата, има нюанси, които няма да се поберат в поп арт интериор. Това са пастелни, матови нюанси с различни цветове. Например, това се отнася за ментови и коралови цветя. Най -добре е да използвате бяла основа на стените и да я комбинирате с ярки цветове – лилаво, червено, ултрамарин, смарагд. Колкото по -свеж и по -ярък е цветът, толкова по -добре..

Видео: Апартамент в стила на поп арт

50 снимки на примери за дизайн на стаята в стила на поп арт:

идея за необичаен интериор на апартамент в стила на поп арт снимка пример за красив декор на стая в стила на поп арт картина опция за дизайн на лека къща в стила на поп арт картина пример за ярък интериор на къща в стила на поп арт снимка идеята за красив декор на стаята в стила на поп арт картина опция за ярък дизайн на апартамент в стила на поп арт снимка пример за светъл декор на стая в стила на поп арт снимка идеята за необичайния интериор на апартамент в стила на поп арт картина вариант на необичайния дизайн на къщата в стила на поп арт снимка опция за ярък апартамент декор в стила на поп арт картина идеята за ярък интериор на къща в стила на поп арт картина пример за красив дизайн на стаята в стила на поп арт снимка идеята за ярък апартамент декор в стила на поп арт картина вариант на светлия интериор на къщата в стила на поп арт снимка пример за красив дизайн на стаята в стила на поп арт картина пример за необичаен декор на апартамент в стила на поп арт снимка опция за ярък дизайн на стаята в стила на поп арт картина идеята за лек интериор на къщата в стила на поп арт снимка идеята за красив интериор на стая в стила на поп арт картина пример за лек декор на апартамент в стила на поп арт снимка пример за красив интериор на апартамент в стила на поп арт картина опция за ярък домашен декор в стила на поп арт картина идея за необичаен дизайн на стаята в стила на поп арт снимка идеята за ярък интериор на апартамент в стила на поп арт снимка пример за необичаен декор на стая в стила на поп арт картина опция за красив дизайн на къща в стила на поп арт снимка пример за дизайн на лек апартамент в стила на поп арт картина опция за ярък декор на стая в стила на поп арт снимка пример за необичаен дизайн на апартамент в стила на поп арт картина опция за красив домашен декор в стила на поп арт снимка идеята за необичайния интериор на стая в стила на поп арт снимка идеята за ярък интериор на апартамент в стила на поп арт картина опция за красив декор на стаята в стила на поп арт картина пример за ярък дизайн на дома в стила на поп арт снимка идея за необичаен декор на стая в стила на поп арт картина опция за красив апартаментен дизайн в стила на поп арт снимка пример за лек интериор на къща в стила на поп арт снимка идеята за ярък дизайн на дома в стила на поп арт картина пример за ярък интериор на апартамент в стила на поп арт снимка вариант на необичайния интериор на къщата в стила на поп арт снимка пример за лек декор на апартамент в стила на поп арт картина идеята за красив дизайн на стаята в стила на поп арт картина опция за светъл дизайн на стаята в стила на поп арт снимка идея за необичаен декор на апартамент в стила на поп арт картина идеята за светъл декор на стая в стила на поп арт картина пример за ярък дизайн на апартамент в стила на поп арт снимка опция за красив интериор на къща в стила на поп арт картина пример за красив интериор на къща в стила на поп арт картина вариант на светлия декор на апартамента в стила на поп арт снимка вариант на необичаен дизайн на апартамент в стила на поп арт картина

Previous Post
Sötét padló a belsőépítészetben
Next Post
نصائح عملية لاستخدام ورق الحائط السائل في الداخل