15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Интериорна селска къща в скандинавски стил

По -трудно е да украсите селска къща, отколкото апартамент, защото трябва да изчислите всички детайли и да не пренебрегвате нищо. След като планираме и анализираме всички технически проблеми, преминаваме към проектиране. И тук не всичко е просто. Като начало ви съветваме да разработите проект, като вземете предвид всички технически детайли и дизайнерски решения. За да го създадете, първо трябва да решите стила. Предлагаме да обърнете внимание на скандинавския език. Какви са неговите предимства и характеристики? Нека ви кажем сега.

Декориране със снимки на бялата стена на хола

Стилът на интериорната декорация отразява чертите на жителите му, за скандинавците това е солидност, бавност и сдържаност.

Комфорт, пространство и уют

Скандинавският стил, възникнал в средата на миналия век, съдържа комфорт и простота. Създава изключителен комфорт, междувременно не е претенциозен. Той възниква в контраст с помпозността и лукса, които царуваха в останалата част на Европа по това време. Представената посока на северните страни се отличава с простота и функционалност..

Дълга бяла батерия под прозореца на хола

Интериорът в скандинавски стил е подходящ за повечето региони на страната ни, тъй като отчита липсата на дневна светлина и дълъг студен период

В момента тя стои редом до таванското помещение и минимализма, подкрепяйки основните идеи на тези тенденции. Сливането на красота, комфорт, простота и уют е невероятно въплътено в тази посока, която е идеална за селска къща.

Черен телевизионен панел върху светло сива стена на хола

Стая в скандинавски стил е светло и свободно пространство

Името на потока говори само за себе си. Гамата е доминирана от студени цветове, като бялото е основното. Въпросният стил не съществува без бяло. Простите и удобни мебели са добре дошли в дизайна. В някои отношения тази посока може да се нарече трудна. Това не предполага наличието на свободна идея, всичко е обмислено в нея и съответства на съществуващата схема. Всеки детайл има своето място, предназначение и трябва ясно да изпълнява необходимата функция. В него няма нищо излишно. Всички части са хармонично свързани и се допълват.

Отличителни черти

Всеки стил има свои собствени особености, по които може да бъде разпознат сред хиляди други. Въпреки факта, че представеният комбинира елементи от много съвременни тенденции, той има специални нюанси.

Отворени гардероби в бяло в хола на частна къща

Интериорът на скандинавската къща се отличава с простота, спокойствие и лаконичност

Например съществуването на култ към екологията. Материалите за декор са избрани в максимална степен естествени – мебели и первази на прозорци от естествено дърво, килими от вълна, стени от гипс (без изкуствени тапети), ако е възможно, прозорците са рамкирани с дървени рамки. Въпросната тенденция се подчертава от наличието на живи зелени растения в стаята. В този случай той се различава от еко-стила с преобладаването на неутрални монохроматични цветове, докато първият се фокусира върху всички нюанси на зелено. Нека анализираме по -подробно.

Интериор

Първата характеристика, която отличава интериора на тази тенденция, е белият цвят. Той формира основата за създаване на проект. Може да се използва и сив или бежов нюанс. Топлите цветове обаче са по -рядко срещани в съвременния скандинавски стил. Стените, които са монотонно боядисани в светъл студен цвят, също са от практическо значение – за визуално разширяване на пространството. Това рамкиране дава повече свобода и в същото време показва обхвата на тази „свобода“. Това е най -забележителната характеристика на потока – комбинацията от несъвместимо.

Интериор на кухня-хол в скандинавски стил

Дизайн, базиран на бяло, сиво и небесно синьо

Ярки детайли са приемливи в интериора. Това могат да бъдат дивани, шкафове, столове или маса в контрастен нюанс. Обикновено се намира жълто, бежово, сиво. На общ неутрален фон те изглеждат ярки, но не блестящи. Този стил се характеризира със спокойствие и комфорт. Друга особеност е наличието на камина. По-скоро това е задължителен артикул, който допринася за създаването на топла атмосфера..

До известна степен предложената посока може да се счита за свободна, тъй като позволява въвеждането на контрастни детайли или пълна промяна на водещия цвят. Но във всеки случай дизайнът ще бъде прост и функционален..

Ярко червени столове в кухня в скандинавски стил

Прости елементи от ярки цветове са подходящи за декора на стаята.

Екстериор

Външната облицовка също е доминирана от простота и натурализъм. По принцип стените са боядисани в бяло или направени от дърво. Боядисването в синьо, червено или кафяво също се насърчава. По фасадите на къщи, облечени в това изображение, можете да намерите напречни или вертикални греди, които създават външните граници на стената – друга отличителна черта на посоката: ясни линии и граници. Гредите са изработени от естествено тъмно дърво и лакирани.

Малка селска къща в скандинавски стил

Минимализмът е в основата на външния дизайн на къщата.

Рамкова къща с панорамни прозорци в скандинавски стил

Дървото често се използва за облицовка на стени.

Големи, дори груби, прозорци на няколко етажа са характеристика, чрез която можете да разпознаете описания стил. Те внасят много светлина във вътрешната обстановка, а от външната страна представляват един от основните детайли. Освен това такава къща е украсена с голямо количество зеленина поради тревни площи и цветни лехи около сградата..

Основни подробности

След като разгледахме отличителните черти и накрая отдавайки предпочитание на скандинавската посока, пристъпваме към нейното задълбочено проучване. Нека обърнем внимание на детайлите, които съставляват шията на този поток:

Подробности Цвят Материал Пример
мебели оранжево, бяло, сиво кожа, дърво бял диван от естествена кожа
аксесоари розово, синьо, зелено естествени материали дървена фигурка на мъж с футуристичен вид
Пожарна цвят естествена тухла, черен камък, дървени греди истинска кафява камина от камък
текстилни синьо, сиво, бежово несинтетични тъкани бежови ленени завеси
тела черен, прасковен, метален метал, слама, стъкло таванна лампа под формата на големи крушки на дълга жица

Интериорът на малка вила в скандинавски стил

Всичко в скандинавския дизайн трябва да бъде просто и сбито.

Мебели

Мебелите в представения стил са въплъщение на простота и удобство. Изработен е от естествено дърво. След това се боядисва в бяло или просто се лакира. Насърчава се закупуването на дивани и фотьойли от естествена кожа. Допустимо е и използването на еко кожа.

Прав диван без странични стени в бял хол

Стаите са обзаведени в духа на минимализма – всичко, от което се нуждаете, е най -необходимото, не е обичайно шведите да претрупват пространството

Леглото е създадено предимно от естествено дърво. Във вътрешността на спалнята тя се намира далеч от стените. Трябва да се отбележи, че сивите и оранжевите тенденции преобладават в цветовете на спалното бельо, понякога акцентите се правят върху студено синьо или зелено.

Интериор на малка спалня в скандинавски стил

В спалнята може да има само легло и скрин за неща

Останалите мебели са предназначени само за функционалност. Вградени стенни шкафове, висящи люлки, рафтове с оригинална форма-всички мебели имат свое предназначение, превръщайки се в декорация на интериора на стаята за една нощ.

Аксесоари

Кожените и вълнени одеяла и пелерини не са само артикул, който да затопля в студените зимни вечери. В скандинавския дизайн те са аксесоари, които се отнасят до произхода на стила – студените северни страни.

Подов прожектор в интериора на скандинавска всекидневна

Ярки петна винаги присъстват в снежнобяла всекидневна или спалня – необичаен килим, пъстра тапицерия или интересни лампи

Малките екологични детайли също са добре дошли. Дървени декоративни рафтове, орнаменти в духа на футуризма или кубизма (също представлява въплъщение на устойчивостта). Цветни саксии с живи растения в обикновени или боядисани с ъглови шарки също свидетелстват за тази тенденция..

Всички аксесоари, които измислите, са добре дошли (особено ръчно изработени от естествени материали), стига да не са крещящи или предизвикателно ярки.

Интериор на хол с камина в частна къща

Живите зелени често се използват като акценти.

Камина като неразделна част

Друга препратка към суровия северен климат е камината. Той е неразделна част от хола. В съвременната интерпретация той служи не за отопление на пространството, а по -скоро като аксесоар за декорация. Междувременно истинската печка носи своите характеристики: миризмата на дърва и жив огън в стаята, специална атмосфера на топлина и комфорт..

Изработен е и от естествени материали. Основата е от камък или гипс, талк хлорид може да се използва за облицовка (тогава печката ще запази топлината добре и ще затопли къщата). Също така, декоративен камък или дървена греда може да се използва за външна декорация. Решетка от ковано желязо ще добави специален чар към цялата всекидневна и ще предпази пода от горещи въглища.

Камина в ъгъла на хола на селска къща

В хола трябва да има камина – истинска или фалшива

Ако не е възможно да добавите истинска камина към проекта, използвайте електронна или фалшива, в която трябва да се поставят свещи или арома лампа. И двата варианта ще бъдат достоен заместител на естествена камина. Във всеки случай, предложеният елемент е задължителен в скандинавския интериор..

Осветление

Осветлението играе важна роля в скандинавския стил. Той получава много внимание. В това течение няма място за полутъмни стаи. Насърчава се обилното осветление по всички възможни начини..

Интериор на детска стая в скандинавски стил

Отворите на прозорците трябва да позволяват преминаването на максимално количество светлина

През деня, поради големия брой прозорци, стаята е максимално осветена. Вечерта тази функция трябва да бъде заменена с изкуствени осветителни тела. Характерно е наличието на голям брой осветителни устройства в стаите: всякакви лампи, подови лампи, аплици и дори свещи, камината също до известна степен играе ролята на лампа.

Организиране на осветление в кухня в скандинавски стил

Липсата на естествена светлина се компенсира от голям брой висулки, настолни и подови лампи

Относно лампите. Скандинавският интериор се характеризира с оригинални лампи: стенни лампи под формата на големи крушки, подови лампи с извити крака, аплици с оригинален авторски дизайн – всичко, за което се сетите. Също така, осветлението изобилства от всякакви осветителни тела, декорирани със собствените си ръце с помощта на естествени материали..

Кухня-хол в скандинавски стил с балкон

Всеки източник на светлина може да служи като декоративен елемент

Точковото осветление е рядкост. Разполагаме с големи лампи с необичайна форма с оригинални нюанси.

Цветен спектър

От гореизложеното можем да заключим, че студените светли нюанси, които се основават на бяло, преобладават в скандинавския интериор. Стените са боядисани в сиво, бяло, по -рядко бежово. Мебелите и аксесоарите трябва да се различават от основните с няколко тона. Палитрата често е кафява или тъмно сива, по -рядко синя, оранжева или зелена.

Интериор на спалнята в селска къща в скандинавски стил

Скандинавският стил одобрява наличието на не повече от два водещи тона, многоцветните не трябва да се допускат тук

Чест посетител на тази дестинация е оранжевият. Може да рамкира мебели, лампи, рафтове или различни аксесоари. Има и синьо. Рядко е основа за големи обекти. По -често служи за рамкиране на малки аксесоари. Въпреки че можете да намерите столове, рафтове или одеяла в този тон – всичко зависи от личните предпочитания на собственика..

Интериор на детска стая в селска къща в скандинавски стил

Акцентната стена може да бъде залепена с тапет

Също така, скандинавският стил в интериора на селска къща е създаден с основа от бежово или прасковено. Въпреки факта, че в палитрата е в ранг на топли нюанси, общата атмосфера се оказва в никакъв случай същата. Чрез минималистични потоци в обстановката и други детайли на студени нюанси, той подкрепя водещата идея за лаконизъм и “твърдост”, като в същото време създава уютно настроение по свой собствен начин.

Интериор на хол на малка къща в скандинавски стил

Доста често се среща дървена стена с груб завършек.

Основната цел на цветовете е да предадат студената атмосфера на северните страни на Европа, да подчертаят минимализма и функционалността на основните и второстепенните детайли на потока.

Примери за

Анализирани са основните закони, на които се основава стилът. Ето няколко примера. Може би някой ще ги хареса.

Тюркоазен диван в хола на селска къща

Отворите за прозорци в хола често са лишени от завеси.

Кухня

Скандинавският стил е чудесен за създаване на кухненски дизайн. Светлите цветове ще подчертаят благородството на стаята и ще й дадат тържественост..

Бял кухненски интериор в скандинавски стил

Бялото е най -добрият цвят за декориране на кухня, тъй като създава усещане за чистота, което е важно за помещението, в което се приготвя храната.

Ъглова кухня на частна къща в бяло

Белите облицовки и мебелите ще бъдат особено подходящи в малка кухня.

Бял кухненски комплект и уреди от същия цвят ще формират основата. Добавете масивна маса от естествено дърво. Над него поставяме лампа с оригинален сенник от естествени материали (плат, слама и др.) Поставете дървени столове с високи облегалки около масата. Цветът може да бъде бял, бежов или просто да отворите продукта с лак и той ще има светлокафяв оттенък. Ние допълваме изображението със сив текстил: покривка, салфетки и завеси (за любителите на контрастни течения можете да изберете зелено или синьо за текстил). Скандинавският дизайн на кухнята е готов.

Хол

Място, където се събират роднини и приятели. Тя трябва да бъде просторна и удобна. В селска къща скандинавският дух е подходящ за въплъщението на тези функции, което ще създаде усещане за свобода..

Стари регистрационни табели на бялата стена на хола

В интериора на хола са допустими елементи, които не изпълняват функционална роля, но служат за украса

Светли стени. Добавяме сиви мебели: диван, покрит с естествена тъкан, можете да добавите пуфове или кресла. Кафяв дървен под или ламинат ще добавят топло усещане. Върху него полагаме килим от козина с по -тъмен или по -светъл тон. Ниска, дълга стена (поне маса) е необходим минимум за хол в скандинавски стил. Завесите са леки, но различни от основния тон. Обърнете внимание на осветлението. Няколко стенни лампи, модерен строг полилей за тавана, подови лампи са подходящи – желателно е всички тези елементи да присъстват в стаята, като същевременно имат необичаен дизайн.

Стълбище с крушки в интериора на хола в скандинавски стил

Всички устройства, които увеличават осветеността на стаята, са добре дошли в хола.

И задължителен детайл, без който няма “скандинавска” всекидневна – камина. Истинска печка, която излъчва топлина и комфорт, създава цялостен образ.

Скандинавският стил е чудесен за декориране на интериора на селска къща. Той е предназначен за хора, които обичат простотата, краткостта и комфорта. Няма излишни подробности и е доста консервативен.

Видео преглед на истинска норвежка къща

50 снимки на интериора в скандинавски стил

Входна врата на частна къща в скандинавски стил Абажур от плат на таванна лампа трапезария с дървени столове Дървени греди в хола на частна къща Чаша под пейка в коридора на селска къща Интериор на спалня в дървена къща Дизайн на спалня с два прозореца Кухня-трапезария в селска къща Бяла всекидневна с врата към градината Дизайн на детска стая в бяло Месингови плафони за висулки Писателско бюро под стълбите на частна къща Прозорци в интериора на спалнята Декоративна камина в коридора на селска къща Тераса за частна къща в скандинавски стил Дървени щори на прозорците на спалнята Проектиране на коридор с прозорец в селска къща Дървени стълбове във вътрешността на хола Бели врати в коридора на частна къща Дъска от шисти в кухнята на селска къща Дървени кухненски врати Зелено покривало на леглото в спалнята на частна къща Ярка абстракция над сив диван Бар плот със столове без облегалки Трапезна маса с кафяв плот Зелени клони в стъклена бутилка Плетена кошница на масичка за кафе Метална печка в хола на частна къща Бежов диван пред панорамен прозорец Декоративни греди на тавана на хола Бяла маса пред прозореца в детската стая Живи растения във вътрешността на кухнята-хола Сив ъглов диван Едноцветни снимки на стената на хола Плъзгащи се врати във вътрешността на къщата Дизайн на спалня с нисък таван Гирлянд от знамена на сивата стена на детската стая Камина в хола с висок таван Висящ стол в хола на селска къща Бял таван в хола на частна къща Светли завеси в спалнята Интериор на баня в скандинавска къща Пералня в банята Зелени растения в банята Кухненска маса от залепено дърво Кухненска декорация в селска къща Закачалка под формата на дърво в коридора на частна къща Бяла плочка на стената на банята Бяло кухненско линейно оформление Малък рафт на стената близо до хладилника

Previous Post
Trendig inredning 2021
Next Post
Jak aplikovat keře na terénní úpravy