15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Тухлена стена във вътрешността на жилищни помещения

Оригиналният дизайн на повърхности е популярна техника за проектиране, а най -популярната е тухлената стена в интериора. Истинската зидария не се сравнява по атмосфера с имитация под формата на тапети или стенни плочки, но визуално този вид облицовка винаги изглежда много стилно. Интересно свойство на този универсален декорен материал е, че изглежда страхотно в модерен стил. Нищо не е в състояние да подчертае определено докосване на древността в много стилове, в зависимост от избрания сорт и цвят. За да използвате правилно материала, подходящ за задачите, използвайте съветите на опитни дизайнери, описани в статията.

Акцентна тухлена стена във вътрешността на хола

Тухлената зидария придава на интериора на жилищното пространство солидност и тегло

Коя тухла да използвате за декориране на жилищни помещения

Обикновените кейове, ако са правилно и спретнато положени, не изискват допълнителна обработка, особено за градски стил. Въпреки че най -органичен остава старият „червен“ материал на базата на изпечена глина, цветният блок и бялата тухлена стена се използват все по -често в интериора на нови сгради..

Просторен хол с тухлени стени в стил таванско помещение

Изложената тухлена зидария е идеална за пространства в стил таванско помещение

Разбира се, няма спор за вкусовете, можете да измажете и боядисате или да оставите “девствена” повърхност, само леко да я шлайфате от излишния разтвор. Старите повърхности се нуждаят от по -внимателно третиране, особено ако мазилката и варовикът се ронят на места. Има дори такава техника на проектиране, когато не цялата мазилка е специално хаотично съборена, но с хаотични безформени петна. След завършване се фиксира с грунд, приготвяйки се под безцветен лак.

Това е строителен материал, изработен от естествени суровини, който в много отношения прилича на камък с правилна форма. За тези цели той е изобретен, но под влиянието на неблагоприятни фактори има тенденция постепенно да се срине. На някои места откритата тухла във вътрешността на апартамента, както на снимката, изглежда неподражаема. Незавършените повърхности на основата на естествен материал се третират със специални продукти от строителните супермаркети, предназначени да увеличат защитата на тухлите от разрушителни промени.

Осъществяване на преграда между прозорците с отворена зидария

В скандинавския интериор малки фрагменти от тухлена зидария често се използват за подчертаване на здравината на стените на къщата.

Уникалността на индустриалната естетика е оценена от дизайнерите. Вероятно защото на фона на „тухлата“ на кухнята съвременните домакински уреди и пластмасовите мебели с оригинална форма изглеждат ефектно. Цветната тухла е напълно независим декор в индустриален интериор, в таванско помещение и хай-тек стил.

Важно: Универсалният строителен материал също е добър, защото можете да живеете в недовършена къща с неомазани стени вътре, които все още не са решили какво най -накрая да покрият.

Невъзможно е да не споменем огнеупорни тухли, които са незаменими за стени с истински камини. С такова облицовка собствениците на къщата не могат да се притесняват, че стената ще се прегрее и ще се запали – пожарите не са опасни за нея.

Камина с бяла тухлена повърхност във вътрешността на хола

Тухлена зидария може да се използва за подчертаване на акцентна зона с камина

Днес възстановяването на стари стени е високо ценено при прекрояването на „Сталин“ и други сгради, които са на повече от половин век. Както се казва, “да се счупи – не да се изгради” и има тенденция да се запазят първичните стени в първоначалния им вид, истинско ретро!

Малката зидария с отворен план в студио и „къща без прегради“ изглежда солидна и надеждна. След известно време тя ще остане модерна дизайнерска техника, особено в къщи с голяма площ и апартаменти с зониране..

Тухлена основа за носещата греда в кухнята-хола

Тухла може да се използва за изграждане на отделен архитектурен елемент

Кой облицовъчен материал да изберете? Предпочитанията се вземат предвид, но решението зависи от много фактори:

 • стил;
 • цвят и форма;
 • метод или модел на зидария;
 • повърхностна текстура;
 • необходимите технически характеристики.

Декоративните правоъгълни блокове обикновено се използват за изграждане на вертикални основи. Те имат много предимства, така че техните възможности не се ограничават до един дял. Строителни блокове с различни размери и форми се предлагат в голям асортимент с разнообразни цветове..

Бар плот от червена тухла в бяла всекидневна

Стилен бар брояч с тухлена основа

Материалът е оценен като екологичен, не вреди на алергиците, които са чувствителни към химикали. От нея са направени колони и малки стени, арки и первази между стаята и балкона, масивни основи за вътрешни аквариуми и тежки рафтове..

Бюджетна алтернатива със същите естетически възможности – текстуриран тапет, който прилича на истинска тухлена зидария в интериора. Това е най -бързият и достъпен начин за постигане на желания ефект без изграждане на умения. Стенописите често имитират част от историческа сграда или фрагмент от европейска улица, преплетена с бръшлян и цъфтящи растения.

Украса от тухлена стена в кухнята-хола

Стена с имитация на тухла ще създаде желаното впечатление и няма да намали обема на малка стая

Декоративна тухла в интериора – изберете цвят

Три фактора определят външния вид на основа от декоративни или облицовъчни тухли за интериорна декорация в интериора:

 • вид зидария (верижна, готическа, холандска, фламандска, кръстосана, свързана, лъжична, хаотична);
 • метод на довършителни работи;
 • сянка на градивни елементи.

Дизайнерите често предлагат неочаквано решение, не само в рамките на теракотовочервеникавата гама или белите силикатни блокове. По -голямата част от тази палитра е представена в други, не по -малко интересни предложения, в зависимост от включванията и технологията за освобождаване на материали..

Графити под формата на карта на света върху тухлената стена на хола

Тухла работи добре с графити

Следните цветове изглеждат най -впечатляващи:

 • Бял;
 • Сиво;
 • черен;
 • охра;
 • пясък;
 • шам фъстък;
 • теракота;
 • шоколад;
 • слама.

В зависимост от концепцията за дизайн, тухлената стена може да бъде дори синя, зелена или черна. Това е оправдано, ако например фонът се използва за ефектни графити в стил таванско помещение или за други естетически задачи, включващи „тухли“.

Черно легло в минималистична спалня

Бялата тухла работи добре за минималистичен интериор

Отделно, заслужава да се отбележи белият цвят, той е подходящ във всяка стая, визуално разширявайки пространството и добавяйки светлина. Ако не можете да намерите подходящия материал, това няма да е проблем, ако боядисате зидарията в светли цветове. Ще има повече светлина, но тогава естественият материал няма да “диша” под филма, абсорбирайки и освобождавайки излишната влага.

Важно! Ако искате да защитите материала от влага, например в банята, боядисването е оправдано. Всяка тухлена стена в помещение с висока влажност е предварително обработена с противогъбични разтвори, след което въпросът за покритието е решен.

Сивото изглежда скромно и в същото време аристократично. Експертите го оценяват като отличен фон за изискани огледала и друг оригинален декор в елитна обстановка..

Сива тухлена стена в модерна спалня

Неутралното сиво ще създаде спокоен фон за декоративни елементи

Материалът се различава по текстура:

 • покритие от глазура;
 • гладко изпечени;
 • натрошен;
 • нарязани;
 • див;
 • скалист;
 • мрамор и др..

Повърхностите обикновено са гладки матирани, но е възможно да се избере облицовка с лъскав край или с груба текстура. Варосането или боядисването върху истинска зидария е най -добрият начин за обновяване без големи ремонти. Може да се боядисва във всеки цвят, но малко по -тъмен от сянката на самата тухла, така че да няма плешиви петна.

Украса от тухлена стена над дивана

Интересна комбинация от гладка повърхност с открита тухлена зидария

Остарялата тухла не трябва да се крие под слой мазилка, ако основата е поставена много умело. Дизайнерите предлагат да премахнете горния слой или да вземете строителен материал със същия ефект. Старата тухла, останала след ремонт, може да се използва и за чисто практически цели. Остава отново да се сгъне стената, импрегнирана с безцветен лак. Обработката ще направи повърхността по -гъвкава за почистване..

Забележка! Произвеждат се тухлени тапети с различна степен на защита от влага. Ако ремонтът трябва да приключи възможно най-скоро, наситете с матов лак на 2-3 слоя.

За да бъдат убедителни за декоративни цели, подредената основа е леко разрушена – те са модифицирани с длето, пили, паялна лампа, строителни киселини и други средства.

Бар плот по тухлена стена

Голата зидария трябва да бъде покрита със защитен лак

Всеки дизайнерски проект включва стилистично решение. В съвременното решение плазменият панел върху тухлена стена в интериора на хола е основният акцент; в класическо английско изследване е по -добре да го скриете зад въртяща се картина. Това е универсален декор в много стилове:

 • грънджът е типичен ретро френски буржоа, който цени комфорта и качествените неща, изпитани във времето, тук времето сякаш е спряло (разпадаща се тухлена зидария като мълчалив свидетел на бившия лукс);
 • синтезът е продукт на еклектиката, където класическите черти са разпознаваеми в модерното преосмисляне);
 • в скандинавски интериор бялата стена се възприема най -органично;
 • нео -готика – отлично решение с черна стена за високи тавани;
 • отлична находка в стил кънтри и прованс, само лека недовършена мазилка и вароса;
 • хай -тек – неговата „ода на високите технологии“ върви добре с този брутален завършек;
 • класиката предполага умело покритие, визитната картичка на стила е камина с отворена зидария.

Черен диван близо до грубо завършена тухлена стена

Тухлените стени отговарят на много стилове

Тухла в интериорния дизайн на жилищни помещения

Повърхността “тухла” може да украси всяка стая, но е важно да направите правилния избор на облицовка. Тогава тухлената стена в интериора ще бъде възприета не просто като почит към модата или оригинално дизайнерско решение, а като истинска декорация на вашето лично пространство..

Дизайн на хол с високи прозорци

Тухлена стена в класически интериор на хола

Имитацията или истинската зидария изглежда страхотно във всяко жилищно пространство, особено на голяма площ. Подходящ е в къща без стени, в двуетажен дуплекс, както и в компактно „интелигентно жилище“ и апартамент тип студио. Тъмната тухла в кухненския дизайн перфектно ще постави светли мебели, съдове и модерни домакински уреди.

Съвети. Изберете „тухла“ в индустриален интериор, ако нищо друго не ви идва на ум. Това е практичен декор за кухненска престилка, повърхности в близост до масата за хранене, „специална характеристика“ в главата на леглото и неподражаем фон за оборудване..

Рафтове с декорации върху тухлена стена

Текстурата на тухлената стена добавя усещане за уют към интериора

Тухла във вътрешността на стаите

Тухлена стена в дизайна на кухня-хол

Във всяка стая има място за тухлена зидария

Коридор

В коридора този декор е най -подходящ, но най -често остава незабележим фон за мебели, огледала и интериорни врати. Но дори и тук можете да приложите някои декоративни техники, например „недовършена“ преграда или „крепост“, „разрушена“ по краищата. Зидарията може да бъде представена под формата на малка колона или блок за зониране на пространството пред кухнята, отделяща част от коридора от дългата пътека.

Тухлена стена във вътрешността на коридора

В близост до тухлена стена малки скринове или маси изглеждат ефектно, над които е подходящо да окачите огледало

Спалня

В спалнята цветът решава всичко. Някои се чудят с какво върви бялата тухлена стена. Не е толкова важно кой нюанс на тухлите е чисто бял, млечен или сивкав. Това универсално решение пасва на почти всичко, освен това не само като декор, но и чисто практически.

Тухлена стена зад таблата

В общежитие тухла най -често се използва за подчертаване на акцентна стена.

Сивкав тон ще изглежда безупречно бял на фона на тъмен текстил и дървесни облицовки, но ще бъде кален в сравнение с хрупкавите бели листове. В интериора на модерна спалня, тухлената зидария в главата на леглото ще изглежда екстравагантно, независимо от избрания нюанс..

Коридорът

В дълги коридори, отдих и пътеки на големи частни къщи не трябва да харчите за довършване, ако дизайнът на тухлена стена в интериора изглежда много впечатляващ.

Тухлена стена в тесен коридор

Можете да украсите стената на тесен коридор с любимите си снимки.

Кухня

В кухнята тези техники също са доста подходящи, а във вътрешността на помещението за готвене изглежда най -органично. Всяка нестандартна имитация на камина с отворена зидария ще бъде отличен декор в селски стил, ретро или имитация на атмосферата в духа на романски замък. Тухлената основа е подходяща за бар плота между кухнята и трапезарията, както и перваза на прозореца между балкона и компактната трапезария.

Малка кухня с бяла тухлена стена

Бяла тухлена стена визуално ще увеличи пространството на малка кухня

Хол

В съвременния хол се използват много дизайнерски идеи за използване на зидария за практически цели. Декоративната тухла в интериора винаги е популярна, особено за големи площи. Съгласно същия принцип на полагане, преградите са направени от стъклени блокове и огледални плочки. Диодите се поставят под отделни стъклени блокове, за да се създаде оригинален дизайн на осветление.

Тъмно сив ъглов диван

Тъмносива тухлена стена ще създаде приятна, успокояваща атмосфера в хола.

Голяма тухлена арка е друг печеливш трик. Всички тези “трикове” перфектно допълват имитационните тапети и истинската зидария. Изключителен уют в студените нощи ще осигури истинска камина с декоративна облицовка, но дори имитацията ще придаде на стаята аристократичност и комфорт.

Студио апартамент

В студио апартамент, апартамент на таванско помещение и двустепенен дуплекс, зиданият декор често се използва под стълбищното пространство и във входа за отдих. Тази техника придава индустриалната “бруталност”, която отличава този стил.

Интериор на хола с легло на втория етаж

Стените от червена тухлена глина привличат вниманието и се превръщат в основен декоративен елемент на интериора

Баня

Банята и тоалетната, минибасейнът и душът, поради температурни промени и висока влажност, не са толкова лесни за покриване с нещо различно от плочки. Днес така наречената „свиня“ плочка, която по форма и вид наподобява тухла, става все по-популярна и се полага по същия начин.

Тухлена зидария в интериора на банята

За баня, облицовъчната тухла би била най -добрият вариант.

Вана от медна сплав в стая с бели плочки по стените

Или керамични плочки с форма на тухла

Също толкова интересни са правоъгълните стъклени блокове – издръжлив полупрозрачен материал, който пропуска светлината, но изкривява силуета зад стената. Ако все пак предпочитате естествен аналог, изберете хиперпресован блок, който не се срутва под въздействието на влага, но е по-добре да се третира зидарията с фунгициди.

Общи препоръки за употреба

1. Умереност Тухла в интериора се използва дозирана, 1 вертикална плюс фрагментарен декор (акцентна стена, ниша, арки, колони, прегради).
2. Кореспонденция Стилистично зидарията трябва да бъде оправдана.
3. Функционалност Всеки декоративен елемент трябва да изпълнява определена задача (да бъде полезен в къщата).
4. Дизайн креативен Просто стената не е интересна, тя е подходящ фон или независим декоративен елемент..
5. Комбинация с други покрития Голата повърхност работи добре с груби, не измазани повърхности, дърво, гипс, камък и метал.
6. Оригинал или рисунка Истинската зидария не трябва да се допълва с имитация на хартия – само тапети, боядисани тухли в интериора или само голи „диви“.

Двойно легло в стая със синя тухлена стена

Уютна романтична атмосфера в спалнята със синя тухлена стена

Декоративната облицовка за зидария е универсална техника за проектиране. Такава повърхност е лесна за грижа. Лесно е да го актуализирате по време на следващия ремонт – да го спечелите, пребоядисате или напълно скриете зад мазилка и тапети. За още интересни вариации на този материал вижте нашата фотогалерия.

Видео: плюсовете и минусите на използването на тухлена зидария в интериора

Снимка: 50 стилни комбинации

Дизайн на хол с два прозореца Бяла тухлена стена в детска стая Имитация на тухла в кухнята-хола Сив таван в тясна всекидневна Висока маса вместо перваза на прозореца Проектиране на кухня-хол на тавана Плъзгащ се гардероб в тесен коридор Интерком на бялата стена на стълбището Дървен под от блатен дъб Ъглов хол в тавански стил Син килим на лъскав под Горещи свещи в декоративна камина Килим над таблата в спалня с тухлена стена Дървени рафтове с живи растения Ъглов диван в хол в стил таванско помещение Дизайн на кухня от тухлена стена Всекидневна с варосана тухлена стена Бяла всекидневна с елементи на таванско помещение Индустриален дизайн в жилищни интериори дървено кресло със сива тапицерия Синя тухлена стена в спалнята Интериор на хол в сиви тонове Надписи на стени във вътрешността на хола Декор на хол с отворени рафтове Всекидневна с тухлена стена в апартамент на многоетажна сграда Рафтове с декорации над дивана в хола ТВ панел върху тухлена преграда Бяла тухла във вътрешността на коридора Червена тухла в дизайна на спалнята Кухненски дизайн без стенни шкафове Трапезария с дървени столове Тухлени стени в комбинирана баня Кухненски остров от мраморен плот Бежова тухлена стена Кухня-всекидневна с тухлен акцент Стара тухлена зидария в малка всекидневна Тухлена зидария в интериора на студио апартамент Дървен таван в хола с големи прозорци Кухненски остров с дървен плот Черни мебели в кухнята без горни шкафове Кухненска престилка от червена тухла Черна тухла в бяла кухня Цветен килим на пода на просторна всекидневна Интериор на студио апартамент с тухлени стени Шиферна стена в кухнята-хола Бял таван в хола с панорамни прозорци Тухлена зидария в студио в стил таванско помещение дърво и тухла във вътрешността на спалнята Интериор на хол в модерен стил Висока поставка за книги в хола

Previous Post
Σχεδιασμός κουζίνας σε ξύλινο σπίτι με επιλογές για στιλιστικές λύσεις
Next Post
Jaký je rozdíl mezi interiérem a designem pokoje teenagera?