15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Завеси в детската стая за момче модерни фото идеи

Когато създавате интериора на детска стая за син, е особено важно естетически и рационално да подредите отвор за прозорец. Стаята трябва да е добре осветена през деня, да е недостъпна за осветление през нощта, така че нищо да не пречи на пълноценния сън на детето.

Завеси с шарка в детската стая за момче

Помещението на детската стая за сина трябва да бъде добре осветено през деня, да е недостъпно за осветление през нощта, така че нищо да не пречи на пълноценния сън на детето

Като се има предвид, че бъдещият мъж е собственик на стаята, тя се нуждае от максимално пространство, функционалност и безопасност на пространството. Успешният дизайн на текстил ще помогне за създаването на подходяща атмосфера.

Преди да закупите продукти за декорация на прозорци, трябва да се консултирате с детски психолог, дизайнер, да видите снимки на стаи за деца. Какво да търсите при избора на завеси за момчешка стая?

Бели завеси в детската стая за момче

Преди да закупите продукти за декорация на прозорци, трябва да се консултирате с детски психолог, дизайнер, да видите снимки на стаи за деца

Обща концепция за избор

Детската стая със сигурност ще се окаже уютна, момчето ще се чувства комфортно в нея, ако дизайнът й е подчинен на някои прости правила.

 • Възрастта на детето трябва да се има предвид, когато се прави детска ясла.

В крайна сметка комфортът, тишината, сигурността са важни за новороденото. Малко пораснало дете се нуждае от комфорт, възможност да опознава света, да играе, да се развива.

Оранжеви завеси в детската стая за момче

Възрастта на детето трябва да се има предвид, когато се прави детска ясла

За ученика приоритетът е да има удобно работно място. Тийнейджър винаги мечтае за възможността да изрази себе си, да осъществи най -съкровените си планове, той се нуждае от утеха и, което е още по -важно, от това да усети своята актуалност. Именно завесите помагат да се създаде специален цвят за детската стая..

Завеси с оригинален стил в детската стая за момчето

Именно завесите помагат да се създаде специален цвят за детската стая.

 • Вземете предвид психо-емоционалните характеристики на детето.

Енергично и неспокойно момче няма да пасне на ярки завеси със сложен дизайн, състоящи се от множество слоеве, оборудвани с въжета и вериги. Тихо или често болно дете не се нуждае от завеси в бледи цветове.

 • Запомнете правилата за безопасност.

Препоръчително е да изберете пердета от естествени материали в стаята за детето, при производството на които не са използвани вредни за здравето химикали.

Лилави завеси в детската стая за момче

Препоръчително е да изберете пердета от естествени материали за стаята на детето.

Стаята трябва да е лека, свободен достъп до прозорците, така че да може да се проветрява по всяко време. Прекомерното осветление трябва да бъде премахнато. Завесите са необходими плътни, не пропускат светлина, лесно се отварят, напълно освобождават прозореца.

Завеси с плътна кройка в детската стая за момчето

Детската стая трябва да е светла, достъпът до прозорците да е свободен

 • Не се увличайте с използването на голям брой тъкани.

Прахът ще се утаи върху тях и безброй декоративни елементи, което е вредно за дихателната система на детето. Дантели, връви, вериги, ресни със сигурност ще привлекат вниманието на млад джентълмен, карайки го да си поиграе с тях..

Сиво-бели завеси за детска стая за момче

Не се увличайте с използването на голям брой тъкани

Това може да доведе до нараняване, така че завесите за детската стая на момче трябва да бъдат прости, да не са претоварени с дрънки. Неразумно е да купувате завеси от скъпи материи, защото в момента те могат да бъдат безнадеждно развалени по различни причини..

 • Важно е да се вземе предвид размерът на стаята.

Колкото по -малка е стаята, толкова по -малък и опростен трябва да бъде дизайнът на завесите. Цветовата схема на довършителните прозорци зависи от нюансите на възрастовото възприятие.

Завеси с цветна декорация в детската стая за момче

Цветовата схема на довършителните прозорци зависи от нюансите на възрастовото възприятие

Избираме материал за завеси

Често завесите в стаята на момчето са традиционни платна с ярък модел. Не можете да спрете да избирате запалими материали, дори ако цветовете им са идеални за интериора. Нуждаем се от продукти само от естествени тъкани, които ще бъдат лесни за пране, гладене.

Сини завеси в детската стая за момче

Детската стая се нуждае само от продукти, изработени от естествени материи

Как да изберем вида завеси

Можете да подредите отвор на прозорец без ненужно претоварване, можете да използвате завеси с различен дизайн:

 • Валцувани. Прикрепени към крилото на прозореца, те се състоят от вал, върху който е навита тъканта. Долната част на завесите може да бъде права или къдрава.
 • Касета. Те са разположени по такъв начин, че да покриват стъклото, сливайки се с рамката на прозореца. Завесите изглеждат много модерни.

Завеси от модерен стил в детската стая за момче

Модни завеси за детската стая

 • Римски. Те са направени от ламели, през които се издърпват въжетата, за да се помогне на драпировката на тъканта.
 • Японски. Те със сигурност ще зарадват хората, които искат да бъдат модерни и модерни. Завесите са тесни платна от плат, фиксирани върху специални корнизи. Отварят се като гардероб, изглеждат оригинални и свежи.

Завеси с хоризонтални ивици в детската стая за момче

Оригинални завеси за детската стая

Завесите могат да бъдат украсени с традиционни леки завеси, тюл, органза, за да добавят чар към интериора на стаята.

Когато подреждате детска стая за момче, предимствата на такива завеси са, че те перфектно предпазват от излишното слънце, замествайки скучните традиционни завеси. При производството им се използват всякакви материи..

Завеси в модерен стил в детската стая за момче

Завесите могат да бъдат украсени с традиционни леки завеси, тюл, органза, за да добавят чар към интериора на стаята

Такива продукти, ако е необходимо, много лесно се заменят с други или се модернизират. Те са лесни за почистване, без прах с прахосмукачка и спестяват място. Можете да изберете завеси по снимка в каталози.

Нюансите при избора на завеси в стаята на новородено момче

В стая за новородено момче е по -добре да изберете традиционни завеси, например от дебел жакардов памук. На този етап основната им задача е надеждно да предпазят помещението от слънчева светлина, плътно да затворят отвора на прозореца.

Завеси в традиционен стил в детската стая за момче

В стая за новородено момче е по -добре да изберете традиционни завеси.

Можете да съживите дизайна на прозореца с помощта на ламбрекен, въздушна завеса, изработена от органза, която леко ще заглуши ярката слънчева светлина, без да намалява осветеността на стаята. Можете да се зарадвате с волани и волани.

Завеси от органза в детската стая за момче

Можете да съживите дизайна на прозореца с ламбрекин, въздушна завеса, изработена от органза

В стаята на новородено момче пердетата в пастелни цветове, например синьо или нежно зелено, ще изглеждат красиви.

На възраст от 1 до 3 години

На тази възраст детето се развива бързо. Той интензивно опознава света около себе си. Едноцветните бледи завеси могат да бъдат заменени с радостни и ярки, със сигурност с голям модел. Рисунката върху завесите трябва да бъде проста, възможно най -ясна за детето – това е най -важното. Все още няма нужда да се класифицират дизайните по пол..

Раирани завеси в детската стая за момче

Рисунката върху завесите трябва да бъде проста, възможно най -ясна за детето.

От 3 до 12 години

С течение на времето момчето расте, започва да се появява мъжки темперамент, появяват се първите хобита. На тази възраст воланите и воланите, които са служили като декорация за стаята на новородено, са неподходящи. Те се заменят с опростена кройка, минимално количество бижута. Завесите придобиват по -ярки нюанси, възможно е да се използват сложни геометрични шарки.

Кафяви завеси в детската стая за момче

Кафяви завеси

Още от предучилищна възраст момчето може да участва в подреждането на собствените си помещения. Препоръчително е да изберете цвета, дизайна на завеси с него, разглеждайки снимки с различни видове дизайн.

Когато момчето стане ученик, интериорът на детската стая ще трябва да бъде напълно променен. Тук не можете без правилни ясни линии. Този тип завеси може да подчертае особеното значение на промените в живота на детето..

Завеси с вертикални линии в детската стая за момче

Завеси в стаята за детето

Допустимо е да се създаде подобие на офис атмосфера, като се използват римски щори, текстилни щори или завеси без обемисти и дебели шарки. Трябва да се помни, че твърде голямата рисунка ще отклони вниманието на детето от часовете, по -ниска концентрация на внимание..

Всеки строг, дори малко аскетичен дизайн е подходящ, можете да експериментирате с асиметрични платна. За всеки сезон е допустимо да имате отделен комплект завеси: лятна светлина от лен, зимен памук в топли цветове.

Черни завеси в детската стая за момче

За всеки сезон е допустимо да имате отделен комплект завеси: лятна светлина от лен, зимен памук в топли цветове

Именно в тази възрастова категория правилният избор на цвят е особено важен, тъй като е в състояние да успокои или възбуди, засили или разсее вниманието..

 • Допустимо е използването на червения цвят в стаята на тихо и спокойно момче, но не е подходящо за активно и двигателно дете. Предвид факта, че червеното е досадно, уморително, върху завесите, то може да се използва като декорация.
 • Оранжевите тонове зареждат с енергия, без да събуждат агресията, носят радост в живота на детето, дават му увереност.

Завеси в морски стил в детската стая за момче

Завеси в морски стил за детската стая

 • Жълтите нюанси имат положителен ефект върху интелигентността, ускоряват творческия растеж. Възбудимите деца лесно се уморяват..
 • Синият цвят има релаксиращ и успокояващ ефект. Завесите в деним цветове изглеждат необичайно ефектно в стаята на момчето..

Дънкови завеси в детската стая за момче

Сини завеси с шарка за детската стая

 • Зеленият цвят насърчава концентрацията на вниманието, прави ефективно мислене. Завесите в зелени тонове са особено актуални в студентската стая..
 • Белият цвят ще повиши самочувствието на млад мъж, но той може да разстрои бебето, причинявайки асоциации с медицинско заведение. Белият цвят е добре да се комбинира с ярки цветове, като ги засенчва, прави стаята елегантна.

Отделно трябва да се каже за розовия цвят. За момчешката стая той е нетрадиционен. В редки случаи е полезно да го използвате, например, при декорация на прозорци, за да направите мелеца и кавгаджията по -меки и спокойни..

Розови завеси в детската стая за момче

Розови завеси в детската стая

От 12 до 16 години

Тийнейджърът тихо се превръща в млад мъж. Вече е трудно да се брои стаята му като стая за деца. Самоизразяването на млад мъж винаги се отразява във вътрешността на стаята. Дизайнът ясно показва минимализъм. Ярките и пъстри завеси се заменят с едноцветни..

Плътни завеси за детска стая за момче

Обикновени завеси в детската стая за детето

Текстилът изглежда колоритен с комбинация от черно -бели нюанси. Високотехнологичният стил, завеси с ефект на метален блясък, става актуален. Римските ролетни щори перфектно излъчват мъжкия характер и лаконизма.

Минимализмът ви позволява да фантазирате, например можете да съживите завесите с ламбрекен с ненатрапчив модел, който съответства на интериора. Приложенията могат да се разменят, добавят, променят, така че изгледът на прозореца да не пречи.

Светлозелени завеси в детската стая за момче

Можете да съживите завесите с ламбрекен с ненатрапчив модел, който съответства на интериора

Сигурност и повече сигурност

Това е приоритетно условие при подреждането на детска стая. Стрехите трябва да бъдат обезопасени, което се осигурява от надеждни крепежни елементи, за предпочитане дървени или метални, без остри ръбове. Необходимо е да поставите здрави бримки и капси върху завесите. Завесите не трябва да са прекалено дълги – без гънки по повърхността на пода.

Завеси със здрави примки в детската стая за момче

Завесите не трябва да са прекалено дълги

Грижа за завеси в детската стая

Завесите в детската стая трябва да бъдат подредени така, че да могат незабавно да се свалят или сменят. Грижите се състоят от проветряване, почистване, периодично измиване в съответствие с препоръките за грижа за материалите..

Жълти завеси в детската стая за момче

Завесите в детската стая трябва да бъдат подредени така, че да могат незабавно да се свалят или сменят.

Децата растат бързо, така че често се налага да коригирате дизайна на стаята за детето. На първо място, това се отнася за завесите. Момчетата не се интересуват от интериора на дома си от момичетата. Най -добрият вариант при избора на завеси е този, който може да бъде допълнително модифициран, например чрез оцветяване на бордюра или нова драперия..

Завеси в детската стая за момче 23 снимки:

Previous Post
Showcase för rätter i vardagsrummet: en funktionell inredning
Next Post
الأنماط الحديثة لتزيين النوافذ في غرفة المعيشة