15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Как да изберем правилните завеси за интериора на хола

Отличителната черта на всеки апартамент или къща е красива всекидневна. Тук се провеждат всички семейни празници. Важни събития, заснети на снимки, ще ви напомнят за приятните, топли отношения от миналото за дълго време. Помещенията на залата трябва да отговарят на празничното настроение. В същото време дизайнът на завеси за хола далеч не е последното място във вътрешната декорация на стаята. Скъпият текстил или модерните ролетни щори ще добавят специален чар към стаята. Изборът е голям. От обикновени завеси до луксозни италиански завеси.

Светли завеси в интериора на хола

Завесите трябва да бъдат истинска декорация на хола.

Характеристики на избор

Те трябва да се слеят с цялата всекидневна. Помислете за обвързване с конкретен стил. Топлите, меки цветови нюанси трябва да бъдат допълнени от подходящи цветови схеми. За такива интериорни стилове като “Прованс”, “Кънтри”, “Бионика” акцентите са неподходящи. Тук гамата е избрана в по -спокойни тонове. Напротив, „минимализъм“, „хай-тек“, „скандинавски“ предполагат използването на ярки, студени цветове..

Прозорец на хола с различни сиви завеси

Различни видове завеси, но изработени от един и същ материал

На какво трябва да обърнете внимание при избора, както и на допълнителни области на декоративно довършване на отвори:

 1. Стилът на рязане на продукта. С прости думи това са сортове. Различните държави, с тяхната уникална история на развитие, се характеризират с индивидуални стилове.
 2. Метод на окачване. Определен метод на монтаж е подходящ за различни стилове на интериора. Тя може да бъде скрита или отворена, като се използват хром или позлатени пръстени.
 3. Текстура. Произвеждат се с гладка, сатенена текстура и релефно изрязване. Отново изборът зависи от стила..
 4. Различна плътност на тъканта. Влияе върху осветлението на пространството. В тъмните помещения е по -добре да използвате прозрачна тъкан и обратно, за по -светли помещения, дебела.
 5. Използването на декоративни облицовки. Всички видове волани, ресни, шнурове са подбрани в тон със стила.

Трябва също така да се отбележи, че цветът на продуктите е съобразен с тона на интериора. Дизайнът на завеси за хола може да бъде избран в различни комбинации. Например, хармонична комбинация от ламбрекен, завеса и завеса ще внесе яростен шик, както и системно размахване в интериора. Симетричното използване на сгънат тампон, съчетано с луксозна форма за охлаждане, ще създаде завършен вид.

Ярки римски нюанси, комбинирани с текстил за възглавници

Хармонично съчетание на сочни летни нюанси върху завеси, възглавници и декоративни елементи

Дизайн на хол в таванско помещение с римски нюанси

Ярки контрастни завеси в ослепително бяла стая

Особено внимание се отделя на декоративните облицовки. Тежките чашки с буйни грайфери, бродирани с ресни, ще направят обикновената всекидневна луксозна килия на източния султан.

Начинът на окачване е от голямо значение. По -строгите, по -класически стилове не приемат отворени пръстени или шнурове. Тук е подходяща плитка, която образува малки, уникални гънки. Те са прикрепени към тавана с помощта на тавански корниз, който е маскиран от малка пластмасова преграда.

Завеси на плитка в интериора на хола

Леки завеси с плисета върху дървен корниз

За модерни стилове са подходящи чекмеджета, капси, щипки за дрехи, както и щипки. Това решение ще подчертае модерния интериор. “Хай-тек”, “Минимализъм”, “Скандинавски” стилове на интериорна декорация са идеално съчетани с такива методи за закрепване.

Отделно за “Прованс” са подходящи всякакви връзки, лъкове, бримки. Такава мека спално бельо комбинация ще разкрие изисканата природа на “Прованс”. Жартиерите ще паснат хармонично на селския шик, наречен “Shabby Chic”.

Разнообразни завеси с флорални шарки на прозорците на хола

Ажурни завеси „баба“ в хола в стил Прованс

Експертите препоръчват да не бързате да купувате. Преди нея е необходимо внимателно да се анализират всички характеристики на стаята. Би било идеално да се изготви дизайнерски проект. Не е трудно, ако се запознаете с основите на съставяне на чертеж по метода на перспективата. Избират се една или две изчезващи точки. За начинаещи е най -добре да използвате такъв. Всички линии на чертежа, като лъчи, ще се сближат. Това ще бъде вашата изчезваща точка. Части от залата се прилагат на свой ред: очертанията на стените, пода и тавана. След това интериорните мебели, декорации. Последната стъпка е рисуването на ламбрекен, завеси и завеси. Цветовата палитра е нарисувана в края на чертежа. Допълнете скицата с волани, шарки, лъкове.

Дизайн проект на завеси в стая с един прозорец

С помощта на картината ще бъде по -лесно да вземете решение за дизайна на завесите.

Направете няколко проекта правилно. Това ще ви позволи да сравните, изберете най -подходящия. Благодарение на визуалното представяне, ще можете да направите правилния избор за първи път.

Отделете малко време, за да овладеете уменията за съставяне. Ще получите голямо предимство за в бъдеще, ако изведнъж имате въпрос за ремонт на дома.

Видове завеси за хола

Различните опции за дизайн ви позволяват да избирате оформления за всяко стилистично решение. За пълно разбиране на въпроса, нека се запознаем с най -забележителните видове бижута, предназначени да трансформират визуалния ефект:

 1. Австрийски.
 2. Римски.
 3. Рол.
 4. Ролка.
 5. Японски.
 6. Английски.
 7. Въже.
 8. Италиански.

Тюркоазени завеси в пъстър интериор на хола

Декорацията на прозорците на хола трябва да съответства максимално на стила на интериора.

За всяка зала има възможност да изберете органични в дизайна. Водени от съветите на статията, можете да изненадате с вашия вкус най -капризните ценители на модерния дизайнерски декор на вътрешното пространство на стаята. Отделете време, когато се спирате на някакъв краен резултат. Прибързаността няма да доведе до положителен резултат..

Австрийски

Много хубав вид декорация на прозорци. Наличието на обемисти вдишвания на завеси, висящи спретнато по -близо до долния ръб, е в състояние да въплъти приказен интериор. Те са прикрепени към тавана с плитка. Допълнителните гънки, образувани по този начин на закрепване, добавят изисканост и висока цена на финала. Височината може да се регулира благодарение на удобната повдигаща конструкция, приета от римските продукти. Това създава възможност за декориране на повдигащия механизъм с масивни плетени въжета, в краищата на които има обемен буфер с ресни.

Сгъване на плат върху австрийските завеси

При повдигане австрийските завеси образуват красиви гънки

Австрийските завеси се комбинират успешно с ламбрекен. Тази подредба ви позволява да създадете комбиниран тип. Палитрата може да бъде разнообразна. Например, златото се избира за “Арт Деко”. В този случай аксесоарите са подходящи в тъмно кафяво или дори черно.

Австрийските са подходящи за декориране на стая, покрита с еркер. В същото време допълнително оформени гънки в ставите на прозорците ще добавят богатство. Също така ще бъде интересно да окачите завеси на корниза в края на стената на еркера. Поставете мека мебел с красиви възглавници в нишата на еркера. Създайте уединено уютно гнездо, в което възстановените сили ще ви позволят да продължите към нови, дръзки постижения.

Богати завеси от австрийски тип на прозорците на еркера

Еркерът в класически хол с австрийски завеси

Бежови австрийски завеси на тесни прозорци в частна къща

Австрийските завеси могат да бъдат фиксирани в отвора на прозореца

Таванът на еркера е завършен с дървени панели, в дупките на които са монтирани точкови източници на светлина. Рамките са избрани в един цвят с гамата на тавана. В този случай остъкляването може да бъде направено с витражи или обикновени прозрачни, с тъмни решетъчни вложки. Външната завеса е препасана с въжени грайфери, вързани на възел, по краищата на които има пискюли. Колкото повече допълнителни декорации закупите, толкова по -сложна и интересна ще изглежда композицията..

Трапезна група в класически стил

Австрийските завеси са своеобразна симбиоза на римските и френските завеси

Австрийският текстил върви добре с почти всички опции за дизайн на помещения. Различни стилове, палитра, текстура са в състояние хармонично да допълнят интериорната декорация.

Римски

Друг интересен вариант, предназначен за перфектно декориране на интериора на хола. Основната характеристика на продуктите е техният повдигащ механизъм, който сглобява продукта в почти една платнена лента. Те са разположени на прозореца строго по контура на рамката на прозореца, почти по същия начин като хоризонталните щори. Идеален за използване с минималистични или високотехнологични оформления. Гладката повърхност, както и текстурата, се комбинират благоприятно с изброените дизайни на помещения.

Бял интериор на хола с черни римски завеси

Черни римски щори в прост интериор на хола

Прозрачна римска щора на прозореца на хола

Меки римски нюанси без тежести

Гама се използва най -добре на тъмно. Така завесата ще бъде акцент на пространството. Гладка текстура – основата, която разкрива концепцията за дизайн на “Минимализъм” или “Хай -тек”. Но в същото време си струва да си припомним, че обикновена тъкан може да бъде украсена с бродиран модел..

Римските завеси могат да се комбинират със сатенени завеси. Това подреждане ще създаде индивидуален интериор..

Японски

Отнася се за една от разновидностите на “Минимализъм”. Сдържаното, изтънчено превъзходство, отразено в ярки, оразмерени нюанси, е израз на този тип стаен дизайн. Това оформление е много добро решение. Дизайнът на завеси за хола с японски мотив е използването на плъзгащи се (ролетни) завеси. Такъв продукт е твърда конструкция, изработена от алуминиев профил, върху която е опъната тъканта.

Леки японски завеси в просторна всекидневна

Японските завеси ще бъдат идеални за любителите на минимализма, дори ако използвате тъкани с шарка.

Когато декорирате пространството на прозореца, палитрата се избира в многоцветна. Композитната конструкция е направена под формата на няколко отделни части, покрити с различна тъкан. Отворите, за които японските завеси работят добре, са широки, просторни прозорци. Броят на съставните елементи се избира въз основа на ширината на отвора. Основното условие е пълното припокриване на прозореца. Обикновено две или три от всяка страна са достатъчни.

Използваните нюанси трябва да бъдат огледални. Така се постига симетрията, хармонията, присъща на древна Япония. Бродираните растения ще бъдат много подходящи тук. Японска завеса може да бъде акцент в интериорната декорация на една стая. За това се избират контрасти, като черно, червено, тъмно кафяво и други..

Прозорци за всекидневна с панелни завеси

Японските завеси успешно съчетават европейската и азиатската култура в интериора

Висящите завеси също са отличен вариант. По дизайн те приличат на широки вертикални щори. При това подреждане е най -добре да вземете палитра, която не привлича вниманието..

Чудесна идея би била комбинация от две текстури, едната от които е направена в един цвят, а другата с определен модел..

Червени японски завеси с перфорация на големия прозорец на хола

Тези завеси са идеални за декориране на големи панорамни прозорци.

Този тип оформление е възможно и за обикновени прозорци. В този случай броят на сегментите за връщане се избира много повече, отколкото е необходимо за припокриване на прозореца. Добре е, ако успеете да зададете такова количество, което да покрива цялата стена. Инсталирайте прибиращия се механизъм по цялата дължина на стената. Това решение ще ви позволи допълнително да украсите пространството на стената..

Материалът, който се използва предимно за тези продукти, е коприна или сатен. Ще работят и по -евтини материи като памук и лен..

Английски

По структура типът е подобен на римския. Основната отличителна черта е механизмът за повдигане на продукта. Когато са сглобени, завесите приличат на човешка усмивка. Това се постига с лента, зашита по цялата дължина на материала. Има две от тях. Плитката е разположена с отстъп от ръба на 10-15 сантиметра. Благодарение на този разрез, ръбовете на тъканта се събират в малка вдлъбнатина, като същевременно образуват дъгови гънки в средата..

Лондонски завеси на прозорците на хола

Декорация на хол в английски стил по модерен начин

Интериор на хол с английски завеси

Изящен интериор на трапезария в английски стил

При подреждането на хол с класически дизайн този вид продукт е незаменим. Английската кройка перфектно допълва пространството на стаята със своята изтънченост, както и с духа на истинска аристокрация.

Цветовете варират в широки граници. Най -често те са избрани в светли цветове. Възможно е да се използва тъмен цвят, но тогава стаята трябва да бъде добре осветена от улицата. Местата, където се намира плитката, от предната страна, са подредени с прорези с отличен цвят на вложките.

Комбинацията от Лондон и обикновени завеси на прозорците на хола

Хармония на английски и прости завеси от същия материал

Най -добре е да вземете копринена тъкан тук, тъй като тя практически не се набръчква при сглобяване. Карираните шарки са черта на английската класика. Широкото им използване в дизайна на залата може да трансформира стаята до неузнаваемост, като същевременно дава английска сдържаност..

Италиански

Ако искате да придадете на хола отчетлива нотка на изтънченост, лукс, вашият избор са италианските завеси. Плътният, тежък материал за производство, съчетан с хармонично окачени жартиери, създава истински кралски извивки. Италианските завеси ще кръстят стаята ви богатство, лукс.

Италиански завеси в дизайна на хола

Изисканост, съчетана с практичност – качества, благодарение на които италианските завеси са спечелили своята популярност.

Най -често те се произвеждат като композитни. Масивен ламбрекен, шикозни завеси, завеса, украсена със скъпи декоративни компоненти – страхотна комбинация, която внася италиански блясък в стаята. Комбинацията от две завеси от отличен материал изглежда много хубава. Например, един от тях е направен от плътна тъкан, като сатен, коприна или вълна, а вторият е от лек тюл. Предпоставка е наличието на голям брой характерни гънки, разположени в дъга. Този ефект се постига чрез чести жартиери от въже, които започват от тавана..

Луксозен интериор в хола с италиански завеси

Италианските завеси са чудесни за просторни стаи с големи прозорци

Има и вариант с използването на две завеси и прозрачна завеса. Текстурата на завесите трябва да е гладка. Насърчава се наличието на шарки под формата на цветя. Възможна е комбинация от два различни цвята. Например ръбовете на завесата са тъмнокафяви, а центърът е бродиран със злато. Завесата в този състав трябва да е бяла, изработена от прозрачен тюл. И тук са подходящи цветни шарки, разположени главно в долната част на завесата..

Асиметрична италианска завеса на прозореца на хола в класически стил

Класическите италиански завеси изглеждат много елегантни и аристократични

Този известен шик на италианския текстил се постига с увеличената дължина. Сглобените на пода завеси придават мекота на интериора на залата.

Металният декор е хромиран или позлатен. Медни, медно жълти нюанси също са подходящи. Допълнението са чадърите, хармонично бродирани по ръба на платното за завеси или лаконично спускащи се от корниза към пода. Интересен вариант е редуването на различни дължини на нишки.

Тъмни италиански завеси в светла всекидневна

Основната характеристика на италианските завеси е, че те не могат да бъдат напълно раздвижени, можете само да съберете платна в гънки и да ги закрепите с грайфери

Широки, оформени вратовръзки, обграждащи завесите, са бродирани с ресни. Можете също да използвате бъголи.

Специално внимание се обръща на избора на плат. Не можете да спестите от това. Тук са подходящи само скъпи материали като коприна, вълна и сатен..

Дизайн на хол

Много често възниква въпросът коя е най -добрата комбинация за пердета за прозорци. Има много опции. Основната характеристика е изборът на един специфичен елемент. Например, можете да изберете подобни цветове на меката мебел в залата. Текстурата също трябва да е съгласна. Неприемливо е използването на гладка кройка заедно с релефни тъкани.

Жълти завеси на прозореца на хола на частна къща

Контрастна комбинация от жълти завеси с интериора на хола в пастелни цветове

Гардероби, столове са идеални партньори при избора на цветове. Не е нужно да търсите същите цветове. Условието тук е да се приложи подобен нюанс..

Задайте акцентни зони за себе си, преди да комбинирате завеси с определен дизайн. Ако изборът пада върху завесите, тогава изобщо не е необходимо да ги правите подобни. Акцентите предполагат ясно разграничаване от тълпата. В тази ситуация светлата гама е най -успешното решение..

Видео: избор на завеси за хола

Снимка: завеси във вътрешността на хола

Завеси с ламбрекени на прага Интериор на хол в европейски стил Място за почивка в хола на селска къща Бели римски завеси в светла всекидневна Подови огледала във вътрешността на хола Винилов тапет със златен печат Трапезна маса с профилна тръба с дървен плот Дървени столове в селска всекидневна Завеси на сводести прозорци на хол в селска къща Текстил в дизайна на модерен хол Светли завеси на пръстени на прозореца на хола Декорация на залата на частна къща в класически стил Стъклен полилей на тавана на хола Декориране на сводест прозорец със завеси Цветни възглавници на зелен диван Светла всекидневна в ориенталски стил Ъглов диван във вътрешността на залата на селска къща Декориране на стената над дивана с помощта на огледало Всекидневна с тъмни завеси от плътен материал Оригиналната лампа, изработена от флуоресцентни лампи Малък диван с лилава тапицерия Панорамни прозорци за хол с дървени рамки Лампи с тъканни нюанси във вътрешността на хола Леки завеси с флорални шарки Тъмни завеси на тръбен корниз Затъмнени завеси на вратата на хола Кафяви италиански завеси Украса за хол в английски стил Лъскав мраморен под Ярки декоративни възглавници на дивана в хола Прозорец в хола с италиански завеси Къси завеси на малки прозорци на залата в частна къща Античен секретар от естествено дърво Прави завеси на прозорците на класически хол Декоративна ваза на дървена маса Хол в модерен стил с червени завеси Декориране на градинската врата със завеси Завеси с обръч с хоризонтални ивици Комбинация от римски щори с прави завеси Красиви завеси с флорални шарки Брутална декорация на трапезария Дизайн на хол в тъмни нюанси Бели римски нюанси с тъмна ивица Римски щори с флорални шарки Място за почивка в еркера на хола Тапицирани столове-кресла върху стоманена рамка Интериор на малка всекидневна с камина Прозорци за всекидневна с италиански завеси от чист тюл Тапициран стол с дървена облегалка Полилей с черни нюанси на бял таван

Previous Post
Privat hus gårdsplanering. Att välja en stilistisk riktning
Next Post
اختيار غرفة المعيشة الداخلية