15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Skygge-elskende planter til havedesign ideer fra Toronto

frodig havearkitektur grønne plantningsidéer

De rigtige Planter til haven at vælge er virkelig en udfordring. Når man træffer sit valg, bør man overveje forholdene, jordtypen, placering, kunstvandingsmuligheder osv. Ikke alle nyder det stærke sollys, for mange mennesker er den ideelle have mere en stille og skyggefuld oase. Gartnerne kan dog ofte ikke lide skyggeområdet, da vedligeholdelsen anses for at være ret vanskelig. Som følge heraf negligeres haven ofte.

Let at passe træer og planter til haven

Stensti grønne træer buske haven design ideer

De rigtige træer og Planter til haven er lettere at passe end forventet. På skyggernes område kommer de blomster, der ellers lyser, nemlig bladernes former og farver, til sin ret. Den vidunderligt grønne og trædækkede have i Toronto er et perfekt eksempel på en stille, skyggefuld have. Dets ejer er Marjorie Harris – en ivrig hobbygartner og succesrig forfatter til populære bøger og artikler om havebrug. Marjorie og hendes familie har boet i dette store hus i Toronto, Canada siden 1967 og har passet deres have siden.

Korrekte planter til haveskyggeområdet

skygge-elskende planter haveplanlægning

I begyndelsen blev haven fuldstændig forsømt og bevokset med ukrudt. Ombygningen af ​​haven var mere en udfordring. I årtierne er den imidlertid blevet plantet, plejet og naturligvis ændret mere end én gang. Den er 40 meter lang og mindre end 6 meter bred og derfor ikke særlig let at vedligeholde og arbejde med. Disse dimensioner er faktisk typiske for mange byhuse, og få mennesker er glade haveejere. Træerne i Marjories -haven er vokset høje, og skyggen har været behagelig året rundt. Dette blev gjort den skygge-elskende Planter til haven at få stemt.

Stille skyggehave i Toronto

Skygge haven plantearter ideer

En unik, hyggelig atmosfære blev skabt i haven. Marjorie kom ind i buskene og Planter til haven blev forelsket og førte dagbog med detaljerede oplysninger om hendes aktiviteter, succeser og fiaskoer inden for havebrug. Med tiden blev hun en lidenskabelig og erfaren gartner.

Ideer til havekunst

Plantearter grøn haveskygge

Fordelen ved den skygge-elskende Planter til haven er deres evne til at trives i et vidunderligt udvalg af subtile farver, teksturer og former under særlige forhold. De kan også kombineres med hinanden og skabe et interessant havedesign. Mange af planterne i denne have er blandt andet canadiske arter som hostaer, slyngplanter, clematis, bregner og juleroser. Hvis du vil skabe en lignende skygge i din have, er det vigtigt at kontrollere din jordtype.

Smuk skyggehave – struktur

Træpergola-grønne haveklatringsplanter

Når du designer en lang og tynd have som denne, er det vigtigt at være opmærksom på, om pladsen udnyttes maksimalt. Marjorie Harris har hurtigt voksende skygge Planter til haven undgås, så der ikke blev skabt en dyster haventunnel. En gammel brosten stier snor sig i længden af ​​haven. Dens velorganiserede struktur giver en organisk forbindelse mellem indendørs og udendørs rum. Marjorie arbejdede på haven med en masse flydende og varighed og kan være stolt af sit have -kunstværk i dag. Den attraktive træpergola, der er gemt i den mystiske have, er en perfekt støtte til klatreplanter. Keramiske beholdere med imponerende planter bidrager til den harmoniske stemning. Den hyggelige terrasse byder på den ønskede afslapning og en vidunderlig udsigt over den grønne oase.

Udsigt over haven fra spisestuen

Vis have spisestue glasvæg

Gillenia trifoliata – ideer til havedesign

Hvide blomster haven ideer

Clematis Montana “Tetrarose”

blomstrende blomstrende planter skygger haven

Sciadopitys verticillata – frodig grøn vegetation

Grøn skygge-elskende planter have

Acer shirasawanum ‘Aureum’ – grøn oase

Planter trives i skyggen

Gingko biloba træ i skyggehaven

Ginkgo biloba havedesign

Cornus kousa – planter til skyggefulde haver

Gartneri og haveplanlægningsidéer

Bregner i den skyggefulde have

Bregner skyggefuld have

Previous Post
Inspirerende terrasse -ideer i frisk luft
Next Post
Oprettelse af en permakulturhave – sådan skaber du et letplejet og produktivt økosystem!