15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Eurovision 2020 – Vil Ungarn trække sig fra konkurrencen som deltager på grund af homoseksualitet i programmet?

Ungarn vil sandsynligvis ikke deltage i Eurovision 2020 -sangkonkurrencen næste år. Ifølge spekulationer tog de ansvarlige beslutningen, fordi konkurrencen er blevet “for homoseksuel” for landets højreekstreme regering og offentlige medichefer. Selvom der ikke er givet nogen officiel grund til tilbagetrækningen, skyldes tilbagetrækningen en stigning i homofobisk retorik i Ungarn. Der er premierminister, Viktor Orbán, imod migration og kalder en "Familie først" -Politik ud i livet. Dette har til formål at støtte traditionelle familier og fremme fødselsraten.

Fratræden fra Eurovision 2020

victor orban på et pressemøde i budapest

I de senere år har den ungarske statslige offentlige tv -station MTVA arrangeret sin egen sangkonkurrence. Vinderen repræsenterede Ungarn ved Eurovision (ESC). Udsenderen meddelte dog i sidste måned, at den kommende konkurrence ikke ville fungere som en beslutning. Showet vil i stedet fokusere mere på årets ungarske hit.

Meddelelsen blev taget som et tegn på, at Ungarn sandsynligvis forlader Eurovision 2020. Denne beslutning blev næsten bekræftet med offentliggørelsen af ​​listen over konkurrerende lande i sidste uge. ”Jeg var ikke overrasket. Det kommer fra MTVAs organisationskultur, ”sagde kilden til avisen. Hun tilføjede, at positiv rapport om rettigheder i organisationen ikke anbefales.

Orbáns talsmand, Zoltán Kovács, beskrev index.hu-historien på Twitter som “falske nyheder”, men gav ingen anden grund til Ungarns manglende deltagelse. I en e -mail til Guardian sagde MTVA: “I stedet for at deltage i Eurovision 2020 -konkurrencen vil vi direkte støtte de værdifulde produktioner, der er skabt af ungarske popmusiks talenter.” I tidligere år blev vinderen af ​​en sådan serie "Sangen" Ungarns ESC. Programmet fortsætter i år, men prisen vil være en chance for at blive vist i forskellige lokale medier og festivaler.

Ingen kommentar fra tv -stationen MTVA

performance sangere gruppe eurovision 2020 deltagelse

Orbán holdt sig dog væk fra homofobisk retorik. Han har dog gentagne gange understreget, at ægteskab kun er muligt mellem en mand og en kvinde. Men i de sidste par måneder er homofobi steget inden for statsministerens indre kreds.

En parlamentsmedlem i Orbán Fidesz opfordrede til en boykot af Coca Cola, efter at mærket lancerede en reklamekampagne med fotos af et homoseksuelt par. László Kövér, talsmanden for det ungarske parlament, sammenlignede også fortalere for ligestilling og adoption med pædofile.

Kövér kontrasterede dem, der ønskede adoptionsrettigheder af samme køn, med en påstået “normal homoseksuel”, der forstod hans lavere status i verden. En oppositionsmedlem spurgte en regeringsminister, hvad årsagen til tilbagetrækningen af ​​Eurovision 2020 var. Han fik at vide, at det var en offentlig mediebeslutning, som regeringen ikke havde kontrol over. Men tv -programmer tæt på regeringen har udtrykkeligt lavet forbindelsen.

conchita wurst som vinder af eurovision -sangkonkurrencen

"Jeg glæder mig over beslutningen, også fra et psykologisk synspunkt, om at Ungarn ikke vil deltage i den homoseksuelle flotille, hvortil denne internationale sangkonkurrence er reduceret", sagde András Bencsik, redaktør for et regeringstilknyttet blad og regelmæssig tv-kommentator. "Mange unge troede, at dette var noget for under 18’erne, men ved denne begivenhed finder ødelæggelsen af ​​den offentlige smag sted med skrigende transvestitter og skæggede kvinder."

Skandalen minder om modstanden mod ESC i Rusland. Der opfordrede en homofobisk parlamentsmedlem til, at landet trak sig i 2014. Han sagde, at fremmødet ville være "ville modsige den kulturelle og moralske fornyelse, Rusland er på i dag". European Broadcasting Union, der er vært for konkurrencen, sagde: ”Det er ikke ualmindeligt, at EBU -medlemmer holder pauser fra at deltage i Eurovision -sangkonkurrencen". Hun påpegede også, at Ungarn tidligere havde været fraværende. Imidlertid har landet konkurreret hvert år siden 2011.

deltagere fra island venter på afgørelsen ved eurovision med et farvet flag

Previous Post
Den moderne sideindgang – materialer og modeller på et øjeblik
Next Post
Den nye BMW X6 M Design Edition 2014 med et forbedret design