15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mennesker og computere – kunstig intelligens i medicin

Samarbejdet mellem mennesker og computere inden for medicin har længe været en realitet. Brugen af ​​kunstig intelligens til at understøtte menneskelig ekspertise er imidlertid stigende. Imidlertid er potentialet i disse applikationer og de risici, der er forbundet med interaktionen mellem menneskelig og kunstig intelligens, endnu ikke blevet undersøgt grundigt. Derudover kommer frygt ofte til udtryk for, at menneskelig ekspertise i fremtiden, så snart AI er af tilstrækkelig kvalitet, vil være utilgængelig. Af denne grund kan lægeres rolle formindskes i fremtiden.

Konkurrence mellem mennesker og computere

samarbejde mellem menneske og computer som en robot præsenteret i bibelsk stil

Denne frygt afspejles i den populære fremstilling som "konkurrent" mellem mennesker og computere yderligere brændstof. En international undersøgelse har nu vist det enorme potentiale i samarbejde mellem mennesker og computere. Forskerne forsøger nu at debunk ideen om denne påståede konkurrence og i stedet fremhæve det enorme potentiale i kombinationen af ​​menneskelig og teknologisk erfaring. Denne publicerede undersøgelse undersøger interaktionen mellem læger og AI fra forskellige perspektiver og i forskellige scenarier af praktisk relevans. Forfatterne begrænser imidlertid deres observationer til at diagnosticere hudkræft. De understreger dog, at resultaterne også kan overføres til andre medicinske områder, hvor der er kunstig intelligens.

futuristisk repræsentation af mennesket og computeren som helhed og kunstig intelligens

I et eksperiment skabt af studieforfatterne måtte 302 undersøgere og / eller læger evaluere billeder med et dermatoskop af godartede og ondartede hudforandringer med og uden støtte fra kunstig intelligens. Teamet udførte den edb -vurdering på tre forskellige måder. I det første tilfælde viste AI undersøgeren sandsynligheden for alle mulige diagnoser. I det andet tilfælde var der sandsynlighed for en ondartet ændring og i det tredje tilfælde et udvalg af lignende billeder med kendte diagnoser. Dette lignede faktisk en Google -billedsøgning. Som hovedfund fandt de ud af, at arbejde med AI kun forbedrede eksaminatorernes diagnostiske nøjagtighed i det første tilfælde. Dette var signifikant med en stigning på 13% i korrekte diagnoser. Et andet eksperiment viste, at alle revisorer, herunder anerkendte eksperter, kan blive vildledt af AI. Dette sker, når output ændres for at angive forkerte diagnoser.

Perspektiver for medicin

Læger diskuterer patientdiagnoser bag en hospitalsmonitor

Så undersøgelsen tyder på, at en vis grad af tillid til AI er påkrævet for at drage fordel af den. Der kan dog også være en ulempe ved denne tillid. Derudover kunne kunstig intelligens reducere lægernes arbejdsbyrde og forbedre kvaliteten. I et yderligere trin viste forfatterne, at god AI kan filtrere ud godartede hudforandringer i et telemedicinsk scenario. Dette kan reducere antallet af sager, der skal undersøges af en menneskelig ekspert, betydeligt.

lille robot klædt som sygeplejerske med sprøjte

Ved hjælp af virkelige, prospektivt indsamlede data demonstrerede forskerne derefter, at selv uerfarne eksaminatorer kan bruge AI til at stille telemedicinske diagnoser på ekspertniveau. I et sidste forsøg dette studie Forskerne viste også, at mennesker kan lære at bruge computergenererede koncepter som diagnostiske tips til at forbedre deres egne færdigheder uafhængigt af AI. I fremtiden kan mennesker og computere supplere hinanden og arbejde sammen om at forbedre patientplejen. Derfor bør videnskab og medicin ikke længere fokusere på konkurrence. Fokus bør snarere være på samarbejdet mellem menneskelig ekspertise og AI. AI-baserede medicinske systemer bør ikke kun underkastes praktiske tests som enkeltstående applikationer, men også altid i interaktion med den typiske bruger.

Previous Post
Vandcykling – innovativ idé fra Schiller Sport
Next Post
Lav en DIY borddekoration fra en buket blomster