15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sænkning af kræftrisiko: 6 forebyggende foranstaltninger, du kan tage

For et par dage siden meddelte Verdenssundhedsorganisationen en bekymrende stigning i kræfttilfælde rundt om i verden, der hjalp mennesker med at reducere deres risiko for kræft. Ifølge evalueringer vil antallet af tilfælde fortsat stige på grund af mangel på forebyggelse, undersøgelse og terapimuligheder. I fattige lande kan procenten endda nå 81%. Der er dog et par sunde ting, du kan gøre i dit daglige liv for at reducere din risiko for at udvikle kræft.

Sænker risikoen for kræft – slippe af med dårlige vaner

Verdenssundhedsorganisationen kræftdag reducerer stigende kræfttilfælde

I første omgang opgive dårlige vaner. Spis en sund kost, dyrk motion lidt mere, og bliv vaccineret. Disse er de rigtige foranstaltninger til succesfuld kræftforebyggelse. Lad os grave dybere i detaljerne, og lad os tage et kig på nogle tips, du kan huske på.

I denne forbindelse udtaler WHO, at alkohol er en stor bidragyder til ti typer kræft, idet man ignorerer de mange andre sygdomme, vi forbinder alkoholforbrug med. Ifølge statistikker fra organisationen var alkoholholdige drikkevarer ansvarlige for 4-5% af kræftdødsfald. Selv den mest moderate brug er forbundet med en højere eller lavere risiko. Så livet uden alkohol kunne helt sikkert bidrage til et bedre helbred og livskvalitet.

rygestop som en forebyggende foranstaltning mod kræft

Den anden dårlige vane, som vi skal opgive, er selvfølgelig rygning. Hvert år dør 2,4 millioner patienter af røgrelaterede kræftformer. Derudover vurderer WHO, at cigaretrøg er ansvarlig for mindst 20 typer kræft. Det er temmelig bekymrende tal, der kræver øjeblikkelig handling. Så det er bedst at stoppe med at bruge det nu og bruge resten af ​​dit liv i bedre form.

Stol på en sund kost og motion

sund kost reducerer risikoen for kræft forbruger naturlige produkter

Vi er alle enige om, at sund kost er nøglen til et bedre fysisk og psykisk helbred. Det kan dog også påvirke sandsynligheden for at udvikle kræft. I denne sammenhæng rådgiver Verdenssundhedsorganisationen at inkludere flere fuldkornsprodukter samt bælgfrugter, frugt og grøntsager i deres menu. På den anden side afviser vi sukker, fedt, forarbejdet kød, overdrevent saltforbrug og fødevarer som fastfood.

I kombination med en dårlig kost kan mangel på fysisk aktivitet føre til fedme, hvilket meget ofte øger risikoen for kræft. Ved at træne regelmæssigt kan du derfor forhindre visse former for kræft som tyktarm, bryst, nyre, lunge og andre. WHO anbefaler vaccination mod infektioner, der vides at forårsage et stort antal kræftformer, især i fattige lande. Disse er hepatitis B og papillomavirus.

ting at tage med på stranden tilbehør solcreme som forebyggelse af hudkræft

Sidst men ikke mindst er optimal solbeskyttelse også et godt skridt mod kræftforebyggelse. Solcremer reducerer risikoen for hudkræft betydeligt. Det er også vigtigt at undgå udsættelse for solen mellem kl. 10 og 16 og dække områder af din krop, der er udsat for det. Solafskærmning med solbeskyttelsesfaktor 50+ er mere og mere et must.

Previous Post
Enfamiliehus med glasfacade – arkitektur inspireret af 60’erne
Next Post
Fokus hængende pejs med lav miljøpåvirkning