15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Skulle du ikke spise noget efter kl. 18 og hjælper det dig med at tabe dig?

Tabe dig uden at ofre noget, men kun ved at overholde en tidsbegrænsning? Lyder virkelig godt, ikke sandt? Du har sikkert hørt om reglen om, at du ikke skal spise noget efter kl. Denne regel følges også med såkaldt intermitterende faste, så dette er faktisk ikke en ny idé. Men hvorfor skulle du ikke spise noget efter kl. 18, og er det virkelig gavnligt med hensyn til vægttab? Vi kommer til bunds i sagen og ser, om påstanden virkelig er sand.

Efter kl. 18 må du ikke spise noget og tabe dig

Spis ikke noget efter kl. 18.00 - du kan bruge det til at tabe dig

Spis ikke noget efter kl. 18 og tab dig – det lyder som en drøm, ikke sandt? Men er det faktisk muligt, og hvordan skal det egentlig fungere? Ifølge en undersøgelse fra University of Pennsylvania’s Perelman School of Medicine fra 2017 forstyrrer spisning sent på dagen kroppens fedtstofskifte. Med andre ord forbrænder kroppen mindre fedt i løbet af denne tid. Af denne grund er det bedre at have dit sidste måltid tidligere på dagen. Dette giver kroppen mulighed for at forbrænde mere fedt inden sengetid.

Måltider foretrækkes i løbet af den mere aktive tid på dagen

Sen middag og større snacks forstyrrer fedtstofskiftet og kroppens biorytme

I undersøgelsen testede forskerne to grupper, hvoraf den ene spiste aftensmad efter kl. 7, mens den anden spredte sine måltider i løbet af dagen (tidligst kl. 8) og spiste sin middag senest kl. Begge grupper spiste altid den samme mængde mad. Ikke desto mindre tog deltagerne i den anden gruppe vægt i modsætning til de andre med regelmæssige madplaner.

Er folk, der ikke spiser efter kl. 18, virkelig slankere end andre?

Spise efter kl. 18 – undersøgelse forklarer hormonernes rolle

Ifølge denne undersøgelse har kroppen også en tendens til at gemme de øgede kalorier om aftenen frem for at brænde dem af. Det er, hvad Kelly Allison fra University of Pennsylvania’s Center for Weight and Eating Disorders påstår og forklarer, at årsagen til dette er det appetitstimulerende hormon ghrelin. Det topper tidligere på dagen, mens appetitundertrykkende hormon leptin topper senere. Hvis du spiser tidligere, vil du føle dig mæt i en længere periode.

I juli 2017 gennemførte University of Texas Southwestern Medical Center en lignende undersøgelse, men om natlige mus. De mus, hvis normale fodringstider ikke blev ændret, men kun modtog en mindre mængde mad, tabte sig. De andre mus modtog den samme mængde i løbet af dagen, da de faktisk sov og bevarede deres oprindelige vægt.

Men tiden skal virkelig overholdes?

Spiller tiden til aftensmad en rolle, og hvorfor er det ikke tilladt at spise om natten?

Vi har gode nyheder, fordi tiden ifølge ernæringseksperter ikke betyder noget. Kroppen aner jo ikke, hvad klokken er. Men den har en biorytme, som stofskiftet tilpasser sig. Når det er sagt, bør du tilpasse dit måltid til din sengetid. Fordøjelsen tager normalt 3 til 4 timer. Giv din krop nok tid før sengetid til stadig at gøre dette arbejde.

Derudover skulle han have tilladelse til en restitutionsfase på omkring 12 timer om natten. Det er ligegyldigt, om du holder op med at spise efter kl. 18, fordi du sover omkring kl. 22 og derefter spiser morgenmad kl. 6 eller udsætter alt med et par timer.

Kroppen har brug for en længere pause og pause mellem middag og morgenmad

Er det usundt at spise efter kl.?

Så så længe du holder denne 12-timers pause og også spiser en sund og afbalanceret kost, er det ikke nødvendigvis usundt at spise ingenting efter kl. Glem ikke at tage en fordøjelsespause efter måltider. Og skulle du nogensinde være sent og vil spise noget hurtigt, inden du går i seng, skal du vælge letfordøjelige fødevarer.

Kan du stadig spise frugt efter kl.?

Forskere fra en undersøgelse offentliggjort i "Næringsstoffer" blev udgivet, forsikre dig: En lille snack er stadig tilladt og gør ingen forskel, så længe den ikke har mere end 150 kalorier. Så belaster det ikke fordøjelsessystemet i selve hvilefasen, ej heller kan andre organer og kroppen forbrænde de få kalorier.

Spis ikke noget efter kl. 18 – erfaring og konklusion

Spis ikke noget efter kl. 18.00 - myte eller sand påstand

Så som du kan se, er der fordele ved ikke at ville spise efter kl. Du behøver dog ikke holde dig til et bestemt tidspunkt, men derimod til tidsperioder. Det er derfor, at 16/8 intermitterende faste er så gavnligt, fordi det giver kroppen nok tid til at hvile.

Kan du tabe dig?

Tabe dig med korrekt kost - om og hvorfor det er ugunstigt at spise sent til middag

Spis ikke noget efter kl. 18 – hvor meget taber du dig, og kan du virkelig tabe dig på denne måde? Ifølge forskere ved Brigham Young University kan du. De bad 29 mandlige deltagere om ikke at spise mellem kl. 19 og kl. I løbet af testperioden på to uger tabte de i gennemsnit næsten et halvt kilo. Da de fik lov at snacke om natten i de næste to uger, tog de dog næsten et kilo på.

Om og hvor meget du taber dig, er imidlertid individuelt og afhænger af forskellige faktorer såsom forholdet mellem forøgede og forbrændte kalorier, dit eget stofskifte og fysisk aktivitet. Det er vigtigt, at du føler dig godt tilpas med den livsstil og / eller kost, du har valgt.

Korrekt ernæring til en sund krop og en afbalanceret livsstil

Det blev kun konstateret hos børn og unge op til 18 år, at middagstidspunktet ikke spiller en rolle i forhold til vægtøgning. Dette er den konklusion, forskere fra King’s College i London nåede frem til, og som gennemførte en undersøgelse af børn og teenagere i denne alder. Ved hjælp af spørgeskemaer blev børnene spurgt, hvornår de normalt spiste. Dem, der stoppede med at spise efter kl. 18, angav lige så lidt en øget risiko for fedme som dem, der fortsatte med at spise bagefter.

undersøgelse Perelman School of Medicine; Undersøgelsesresultater University of Texas Southwestern Medical Center; undersøgelse om sundhedsmæssige virkninger af natlig spisning "Næringsstoffer"; undersøgelse King’s College, London, om børn og unge; Brigham Young University Undersøgelsesforløb og resultater med mænd.

Previous Post
Unik ferie ved havet i luksusbyen Amanpulo i Filippinerne
Next Post
Maling af trapperækværk – ideer til gelænder af træ og metal