15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Probiotika kan lindre symptomer på depression

Mange fermenterede naturlige produkter som kimchi er gode probiotiske fødevarer. En ny gennemgang af nuværende forskning i præbiotika og probiotika’s virkninger på depression og angst har fundet ud af, at probiotika, enten alene eller i kombination med præbiotika, kan hjælpe med at reducere sådanne symptomer. Gennemgangen fandt imidlertid også ud af, at sådan mad ikke havde en statistisk signifikant indvirkning på angst. Desuden reducerer præbiotika alene ikke symptomer på angst eller depression.

Effekt af probiotiske fødevarer på psyken

kombination af præbiotika og probiotiske fødevarer i syltede grøntsager

Fordi den nuværende forskning om disse emner fortsat er begrænset, anbefaler forfatterne af gennemgangen yderligere forskning for at undersøge disse potentielt værdifulde fund. Depression er en stemningsforstyrrelse, der varer i mindst 2 uger og kan vise en række symptomer. Dette kan omfatte at føle sig trist, vred, irritabel, værdiløs, skyldig eller hjælpeløs. Nogle mennesker er muligvis ikke interesseret i hobbyer og aktiviteter, føler sig trætte, har svært ved at koncentrere sig, har problemer med at sove eller føler sig selvmordstruede. Behandling af depression omfatter normalt medicin, samtaleterapi eller en kombination af begge. Ifølge nyere forskning er en faktor, der kan bidrage til depression og psykiske problemer, tarm-hjerne-aksen.

sund ernæring med naturlig yoghurt lactobacilus bulgaricus probiotika mad

To nøglefaktorer for at opretholde tarmmikrobiomets sundhed er præbiotika og probiotika. Folk kan normalt forbruge probiotiske fødevarer som yoghurt eller syltede grøntsager til dette. Prebiotika findes i små mængder i forskellige planter og skal syntetiseres for at have en klinisk målbar effekt. Med dette i tankerne ønskede reviewforfatterne at se indsigten fra nuværende forskning om de potentielle fordele ved at tage præbiotika og probiotika til at lindre symptomer på depression og angst.

Oversigt over undersøgelsesresultaterne

E coli -bakterier i salat undersøger tarmmikrobiom i forskeres laboratorium

Forfatterne fandt ud af, at undersøgelserne var signifikant forskellige. Dette gjorde det direkte vanskeligt at sammenligne, da de alle klart viste positive fordele ved diætetisk probiotisk intervention til at reducere symptomer på depression. Alle undersøgelser brugte probiotiske kapsler, der indeholdt enten en eller flere probiotiske stammer. Doserne varierede mellem 2 og 20 milliarder enheder. En portion på 100 gram yoghurt, som typisk indeholder 100 millioner mikrober pr. Gram, indeholder 10 milliarder probiotiske bakterier. Den samme mængde ville være til stede i 10 gram kimchi, som typisk indeholder omkring 1 milliard mikrober pr. Gram. Undersøgelserne fandt også, at en kombination af præbiotiske og probiotiske fødevarer var fordelagtig. Prebiotika alene havde imidlertid ikke en signifikant effekt. Selvom probiotiske eller kombinerede præbiotiske og probiotiske indgreb var effektive til at reducere symptomer på depression, fandt forfatterne kun få tegn på, at de reducerer symptomer på angst.

kimchi som probiotika mad fermenteret naturprodukt til bedre tarmflora

det Forfattere understreger, at den nuværende forskning er begrænset. Ud over betydelige forskelle mellem de inkluderede undersøgelser med hensyn til deres metoder, mål og omfang, var undersøgelserne relativt små og havde meget korte observationstider. Derfor er det svært at drage endelige konklusioner heraf. Det første bevis virker imidlertid lovende. Dette gør det klart, at fremtidig forskning, der undersøger et forhold mellem tarmmikrobiomet og psykiske problemer, kan være af værdi. Dette gælder især, når der er tegn på, at opretholdelse af mikrobiom sundhed kan forbedre kroniske sundhedsproblemer, der ofte er forbundet med depression, såsom irritabel tarmsyndrom. Så probiotiske fødevarer kan have en stærk positiv indvirkning på mental sundhed.

Previous Post
Er Acai Berry Body Detox og vægttab skadeligt?
Next Post
Lav søde kastanjedyr med disse 14 kreative håndværksideer til unge og gamle