15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Yoga hjul og øvelser for hele kroppen

yoga hjuløvelser asana stå udendørs

Yoga Rad er en enkel, men meget effektiv fitness -enhed, der bruges til at strække, træne og slappe af hele kroppen. Det er fantastisk til begyndere, der har brug for hjælp til nogle yogapositioner. For avancerede læger kan det være nyttigt at gå dybere ned i asanas. Et yogahjul kan integreres vidunderligt i daglig træning og hjælper med at strække og styrke rygområdet. Det betyder, at forskellige øvelser kan udføres, og en massageeffekt fremmes også. Dette er imidlertid et hjul, der faktisk er bevægeligt og kræver en vis øvelse.

Hvad er et yogahjul?

yoga hjul asana stå professionel

Som navnet antyder, er yogahjulet faktisk et hjul.Det er for det meste lavet af robust plastik eller muligvis træ og har en polstret overflade. Dens diameter er omkring 35 centimeter og bredde – 15 cm og kan læsses op til 150 kilo. Der er mange fordele ved at integrere et værktøj som yogahjulet. Det kan integreres i yogapraktikpladser af både begyndere og øvede. Frem for alt er det nyttigt for forskellige rygbøjninger og for præcisionen i forskellige øvelser. Yderligere fordele ved det enkle værktøj er:

  • behagelig strækning
  • Frigivelse af spændinger, især i rygområdet
  • Forbedring af fleksibilitet, balance og bevægelsesdynamik
  • Variation og berigelse af uddannelsen

yoga cykel ryg øvelser begynder træning udendørs

En yogacykel kan generelt integreres i det daglige træningsprogram på en varieret måde. Det bruges hovedsageligt til forskellige rygøvelser, men det kan også bruges til at strække før eller efter træning. For begyndere er det særligt nyttigt at langsomt nærme sig yogapositioner som “Kapotasana” (“due”) og “Chakrasana” (“bro”) og at øve balancering. Avancerede brugere kan bruge et yogahjul til at ændre de allerede kendte øvelser eller udføre vanskelige positioner med mere præcision.

Yoga hjul til rygbøjninger

yoga hjul ryg øvelser stretch begyndere

Den runde enhed er primært beregnet til at understøtte rygbøjningerne i yoga. Overkroppen er bøjet baglæns, og den strækker sig kraftigt. På denne måde flyder vejret mere frit, rygsøjlen og hele kroppen bliver mere fleksibel. Hvis du har støtte, kan du udføre øvelsen mere præcist og lettere og langsomt nærme dig svære yogaøvelser. Rygbøjningerne er generelt modbevægelse af de forebyggende foranstaltninger, som vi ofte udfører i dagligdagen, og især for mennesker, der bruger meget tid på at sidde, fungerer de som en god balance.

yoga hjultræningsøvelser natur tips

Yogahjul er faktisk ikke en del af traditionel yoga. Det blev opfundet af to yogalærere og er nu en trend i USA. Det skal hjælpe med anstrengende asanas, der kræver en særlig balanceposition. Ved strækning og strækning understøttes ryg, hofter og rygsøjle, og den komplicerede øvelse er lettere. Dette er især nyttigt for begyndere. Avancerede brugere kan gøre deres træning mere varieret. Dog kan et yogahjul bruges på alle niveauer, og der kræves ingen forudgående viden for at bruge det.

yoga hjul øvelser begyndere instruktioner strækker fødderne tilbage

Yogahjulet er ideelt til træningsbalance og ændring af det almindelige træningsprogram. Det kan også bruges til Pilatis og styrkeøvelser. Det fremmer strækning eller åbning af bryst, skulder og bryst og muliggør derved dybere vejrtrækning. Endelig lindres skuldermusklerne, og rygspændinger frigives.

Kapotasana

yoga hjul asana træningseffekt Kapotasana

Yogahjulet er også et værdifuldt hjælpemiddel til vanskelige asanas, der kræver mere fleksibilitet. Ryggen understøttes, og udførelsen af ​​øvelsen er specificeret eller intensiveret. Det runde værktøj er især nyttigt med “Kapotasana” og “Chakrasana”. Derudover kan disse og andre asanas ændres, og cyklen kan bruges som støtte til benene.

Chakrasana

Yoga hjul chakraasana motion hjælper kroppen

På grund af sin størrelse kan et yogahjul bruges derhjemme eller tages med til yogaklasser. Dette ændrer ikke kun de traditionelle asanas, men forbedrer og uddyber også individuelle positioner. For eksempel kan “Chakrasana”, også kaldet “hjul” eller “bro”, udføres lettere. Disse øvelser udføres korrekt og har mange fordele for kroppen. Det kræver dog en vis smidighed og fleksibilitet. Disse færdigheder kan gradvist forbedres ved hjælp af det runde værktøj.

Øvelser med yogahjul

yoga hjul øvelser tilbage instruktioner begyndere

For at gøre yogapositionerne lettere og dermed også velegnede til begyndere kan forskellige hjælpemidler såsom blokke, bælter eller endda yoga hjul bruges. Dette giver dig mulighed for langsomt at nærme dig de enkelte stillinger. Du kan dog først lade en erfaren yogalærer vise dig øvelserne for at forhindre mulige fejl og skader. For det meste ser asanas lettere ud, end de rent faktisk er, og du har brug for en vis forudgående viden for at udføre dem korrekt. I det følgende præsenterer vi et par enkle øvelser med yogahjulet, som du nemt kan lave alene derhjemme.

Massage, rygstrækning og rygbøjninger med yogahjulet

yoga hjul øvelser let enkel instruktion begyndere

Sid på måtten, og læg cyklen under ryggen. Med dine ben oppe, løft langsomt dine hofter og læg dig ned på cyklen. Rul hvirvlen for hvirvler, stræk dine arme bagud og rul dig bagud, indtil dit hoved rører gulvet. Læg dine underarme på gulvet, og prøv at få fat i cyklen med dine hænder.

Plank med yogahjul

yoga hjul øvelser nemme enkle instruktioner plank balance

Kom i en plankeposition og sæt cyklen under dine fødder. Træk nu begge fødder skiftevis og rul hjulet mod din næse. Denne øvelse træner kernen og styrker udholdenhed. Avancerede praktiserende læger kan forsøge at løfte hofterne op og bringe deres krop i yogapositionen med at “se hund ned”. Det bliver endnu vanskeligere, når du forsøger at balancere med kun en fod på cyklen.

yoga hjul øvelser stretching begynder instruktioner

yoga hjul øvelser hjælper asana effekt

Stræk dine ben med yogahjulet – forberedelse til splittelserne

yoga hjul øvelser let instruktion ben strækker sig

Sæt dig først på knæ og læg dine arme på gulvet ved siden af ​​dine skuldre. For yderligere stabilitet og støtte kan du tage to blokke og placere dem til venstre og højre. Start derefter med enten højre eller venstre ben og læg det på yogahjulet, rul derefter forsigtigt længere frem. Jo længere frem hjulet rulles, jo mere intens bliver strækningen. Når spændingen er størst, skal du holde denne position i et par sekunder. Gentag øvelsen med det andet ben.

yoga hjul tilbage øvelser stretching

Selvom yogahjulet giver støtte til at udføre øvelserne og især rygbøjninger, skal man altid være forsigtig med det og når man praktiserer yoga generelt og være opmærksom på kroppens singler. Hvis du bemærker, at en øvelse ikke er rigtig god for dig, bør du ikke belaste din krop, men respektere dens grænser og give den mere tid. Det handler jo om at forbedre kroppens fleksibilitet og generelle tilstand.

Yoga hjul: en alsidig fitness enhed

yoga hjul øvelser begyndere stræk træning instruktioner tips

Et yogahjul er velegnet til alle, der kan lide at afprøve nyt fitnessudstyr. For mange der udfører deres træningsprogram derhjemme, kan det være en reel berigelse, fordi det kan bruges til at ændre de kendte øvelser. Derudover fylder den lidt, er let og kan tages med overalt.

yoga hjulstativ asana effekt på hovedet

Yoga -fans kan virkelig drage fordel af yogahjulet, uanset om de er begyndere eller øvede. Hjulet er en enorm hjælp, især når du bøjer dig tilbage. Det kan også være nyttigt at støtte Bach -musklerne og forbedre udholdenhed. Derudover kan du nærme dig intensive øvelser såsom planke eller asanas, som kræver mere fleksibilitet, f.eks. “Chakrasana” og “Kapotasana”.

yoga hjuløvelser står asana balance effekt

yoga hjuløvelser stående asana krop

Previous Post
Boksning – Til god kondition og hurtige reflekser
Next Post
20 terrasseplanter til direkte sol, som kan modstå meget varme og tørke