15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Murvæg, træ og lyse farver gør Auchenflower House i Australien til, hvad det er

mursten ogsåenblomst hus gadeside fladt tag træ hvid

I forstaden Auchenflower, i Brisbane, Australien, er et moderne hus, der genfortolker stedets særlige karakter på en unik og respektfuld måde. Denne unikke bygning erstatter et gammelt hus fra 1960’erne. Den gamle bekymring havde et særligt træk – en mursten på gadesiden. Bygningens originale særegenhed blev overtaget til det nye design og har betydeligt påvirket stilen på det nye familiehus. Til Auchenflower House -projektet i 2018 bestilte kunderne arkitekterne fra Kelder Architects.

auchenflower hus kelder arkitekter muret fladt tag

Kunderne ønskede et hyggeligt, men spændende familiehus, der kunne få det bedste ud af beliggenheden og dens placering. Ifølge kundens ønsker skulle husets arkitektur referere til den modernistiske arkitektoniske stil i de amerikanske huse fra midten af ​​århundredet. De klassiske huse, der dengang blev bygget i Palm Springs, Californien, skulle tjene som inspiration.

auchenflower hus kelder arkitekter boligareal træ sofa grå betongulv

Under renoveringen bør Kelder Architects også tage hensyn til træernes placering, topografien og ikke mindst det subtropiske klima i Brisbane. Huset skal opfylde et vigtigt krav – det skal være åbent udad og fokusere lige meget på, hvad der foregår inde og ude.

stue neutrale farver træ grå sofa ogsåenblomst hus

Auchenflower -huset strækker sig over 582 m² jord. Forstaden Auchenflower er kendt for sine karakterfulde, bakkede, grønne gader. Det moderne murede familiehus var, ligesom enhver anden nybygget bygning i Brisbane, tiltænkt byrådets krav. Hver ny bygning skulle have karakter af de dominerende huse i området før 1946. Formålet med dette krav var at bevare den lokale tradition. Sammenstødet mellem byrådsretningslinjer og arkitekters modernistiske ideer har resulteret i en kompleks og interessant løsning.

gulv til loft glas forgård hvid facade ogsåenblomst hus australien

Auchenflower House er resultatet af bestræbelser på at forene århundredets modernistiske æstetik med det herskende koncept for regionen. I den gamle murvæggen genkendte arkitekterne en unik og uerstattelig del af det nye design, som symboliserer den tidløse holdbarhed. Murstensvæggen er en massiv, høj kvalitet, fremragende kvalitetsattribut til hjemmet.

auchenflower house kelder arkitekter stuer udsigt spiseplads

For at bevare det karakteristiske teglsten, der var et typisk træk både indendørs og udendørs, valgte arkitekterne mursten som materiale til nogle af ydervæggene. Mursten markerer også kanterne på trinene til den levende terrasse og skaber et harmonisk helhedsbillede. Den varme farveblanding af stærke røde toner og dyb orange af murstenene komplementerer perfekt det grønne landskab og skiller sig ud mod hele husets hvidgrå facade.

murstensvæg væg trin gårdhave fladt tag ogsåblomsterhus

Auchenflower House er bygget omkring en nordvendt gårdhave med en pool. Alle stuer i stueetagen snor sig omkring denne centrale gårdhave og åbner op til den. Gården byder på mange fordele for huset. Lys og en frisk brise trænger ind i huset hele dagen og skaber en fantastisk atmosfære for hverdagens familieliv og aktiviteter. Det moderne murede hus har en udsigt, der ikke kan udvides eller blokeres.

spiseplads vindueskarm udsigt plantning betongulv ogsåblomsterhus

Et husdesign med interessante vinkler og forskellige niveauer blev skabt på grund af den stejle topografi. Niveauerne løber fra gaden til indgangsområdet og derefter tilbage ned til husets centrum, dvs. til den centrale gårdhave og de vigtigste boligarealer. Med et boligareal på 400 m² er det rummelige hus ubemærket skåret ind i ejendommen og holdt på gadeplan. For forbipasserende præsenterer dette store hus sig som en lille, tilgængelig og smuk bolig, der passer perfekt ind i området med de bakkede gader i Auchenflower.

køkken lyse hvide vægge moderne møbler ø marmor træ

Huset er stilfuldt og komfortabelt indrettet. Farvebegrebet, der kendetegner facaden, fortsættes også i interiøret. Dette forstærker også indtrykket af, at indendørs og udendørs områder smelter problemfrit sammen. Varmt træ, elegante, hvide overflader samt gulve og møbler i moderne grå formidler en hjemlig atmosfære og giver hele anlægget et moderne præg.

auchenflower house kelder architects interiør køkken ø hvid marmor

auchenflower house kelder architects soveværelse neutrale farver

auchenflower house kelder architects badeværelse moderne hvidt træ mynte

mursten træ beton haveplantning auchenflower hus kelder arkitekter

mursten hvid facade gårdhave ogsåenblomst hus kelder arkitekter

veranda pool mellemliggende gårdsplads plantning mur mur ogsåenblomst hus kelder arkitekter

hus facade træ hvid gadeside fladt tag murstensvæg

gård beplantning hus facade fladt tag mur

mursten ogsåenblomst hus brisbane felter arkitekter

mur væg gade side familie hus grund grønt område

auchenflower hus kelder arkitekter indre gårdhus glas foran mursten væg accenter

grundplan ogsåenblomst hus kelder arkitekter moderne bygning

auchenflower house kelder architects brisbane plantegning vinkelniveauer

* Du kan finde flere projekter af Kelder Architects her

Previous Post
Renoveret moderne bolig med et elegant interiør
Next Post
Lav blomster med børn af papir, filt og plast – 16 kreative ideer