15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan kunstigt lys bidrager til større trivsel i hjemmet

Lys har stor indflydelse på trivsel. Hvis der mangler dagslys, kræves et gennemtænkt koncept for kunstige lyskilder for en behagelig atmosfære. Læs her, hvad der er vigtigt, og hvordan lys påvirker organismen.

Information om Kelvin – afgørende for lyseffekten

Lysets farvetemperatur er afgørende for lyseffekten

Kvaliteten og egenskaberne af de anvendte lamper spiller en væsentlig rolle, når det kommer til komfortabel belysning. Den naturlige farve på det kunstigt frembragte lys, også kaldet lysfarve, er elementær. Det afgørende er, at Farvetemperatur, som er givet i Kelvin (K). For en hyggelig atmosfære i stuer er lamper med en varm hvid lysfarve tilrådeligt, fordi dette udstråler komfort. For at generere varmt hvidt lys kræves mellem 2.700 og 3.300 Kelvin. Dem, der arbejder hjemme og ønsker at koncentrere sig bedre på hjemmekontoret, eller som ønsker objektiv belysning, når de arbejder på arbejdsflader i køkkener, rådes bedre til at bruge følgende farvetemperaturer:

Neutral hvid: 3.300-5.300 Kelvin

Dagslys hvidt: 5.300 Kelvin

For at gøre noget godt for miljøet på samme tid, anbefales køb af lysdioder. De er i øjeblikket de mest økonomiske lyskilder på markedet og inspirerer nu med deres store variation. De fås i alle tænkelige størrelser og til alle rammer.

Dagslys lamper mod vinterblues

På grund af mangel på dagslys oplever mange mennesker humørsvingninger i vintermånederne

På grund af mangel på dagslys oplever mange mennesker humørsvingninger i vintermånederne. Disse kan blive så alvorlige, at sæsonbetinget affektiv lidelse (SAD) diagnosticeres. Hvad der menes er vinterdepressionen eller vinterbluesen. Konsekvenserne spænder fra koncentrationsproblemer, konstant træthed og sløvhed. Da kroppen kommer i kontakt med for lidt sollys, frigiver kroppen mere melatonin (søvnhormon), hvilket igen forårsager Søvn-vågnerytme og Hormonel balance blive påvirket negativt. Konventionel, kunstig belysning i opholdsrum kan ikke kompensere for manglen på lys. Til sammenligning: en normal lampe skaber ofte ikke mere end 150 lux (belysningsenhed), på en solrig sommerdag, derimod, hersker op til 100.000 lux udendørs.

Særlige dagslyslamper simulerer naturligt sollys

Specielle dagslyslamper er en effektiv måde at simulere naturligt sollys og give kroppen den bedst mulige støtte til at regulere dens kropsfunktioner. Kvalitetsprodukter med mindst 2.500 lux er egnede til lysterapi, fordi der kun opstår en medicinsk effekt fra denne værdi. Varigheden af ​​brug pr. Dag afhænger af lysintensiteten. Flere oplysninger om dagslys lamper kan du læse i guiden til testportalen von Bild, hvor anbefalede armaturer blev sammenlignet. Blandt andet finder du detaljer om den anbefalede brugstid: ”Hvis din lampe har op til 2.500 lux, er 2 timer om dagen tilstrækkeligt. Fra 5.000 lux bør du ikke bruge lampen i mere end en time. “

Lysets øer skaber et indbydende hjem

moderne stue i beige og hvid - kunstigt lys i det åbne rum

Hvis lys og skygge veksler dynamisk, vises såkaldte Lysets øer. De opfattes som særligt behagelige og fremmer en hyggelig atmosfære. Perfekt til at slappe af og have det godt. Med blandingen af ​​væg-, gulv- og bordlamper kan du give rummet ekstra dybde. Men downlights integreret i lofterne er også ideelle til dette formål. Dette kan f.eks. Bruges til at iscenesætte malerier, belyse gangbroer selektivt eller implementere grundbelysning i køkkenet.

indirekte lys får en stenmur til at se særligt interessant ud

Indirekte lys beriger hvert værelse

Indirekte lys er især interessant for maksimal atmosfære. Dens lyskilde er ikke direkte genkendelig, kun det spredte lys. Indirekte belysning med varmt hvidt lys antyder en følelse af sikkerhed og forvandler hvert værelse til en oase af velvære. Uanset om det er stue og spisestue, soveværelse eller børneværelse.

Ambilight fra Philips til spektakulære filmaftener

Med Ambilight har Philips udviklet en teknologi til tv -apparater, der bruger en Baggrundsbelysning at ekspandere ind i rummet. For eksempel, hvis der i øjeblikket vises et billede af en jungle, bades omgivelserne i grønt lys og intensiverer dermed synsindtrykkene. Det gør fjernsynet ikke kun visuelt mere attraktivt, men også lettere for øjnene.

Det hele er i blandingen: grundbelysning, zonebelysning og stemningsbelysning

God belysningsplanlægning omfatter generel belysning, zonebelysning og stemningsbelysning

Trivsel gennem kunstigt lys skyldes ikke alene Humør lys fremmes. Humørbelysning sætter accenter. På samme tid påvirker Firkantet belysning (Zone belysning), for eksempel på skrivebordet, på badeværelsesspejlet eller på komfuret, atmosfæren derhjemme. Det samme gælder for det Grundlæggende belysning af de rum, der er beregnet til generel belysning og er installeret så centralt som muligt på loftet. Et gennemtænkt koncept tager højde for ethvert krav til lysstyrke og opfylder behovet gennem målrettet belysning.

Hvis lys og skygge veksler dynamisk, skabes såkaldte lysøer

Billedkilder: Pixabay.com, pexels.com / Creative Commons Zero (CC0)

Previous Post
Bålopskrifter – Let camping madlavning og tilberedning af lækre måltider
Next Post
14 nemme strækninger for børn (godt før eller efter træning)