15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Arkitektur af glas og sten, der inspirerer: 20 projekter fra hele verden

arkitektur glas sten naturprojekter interessant moderne samtid

Mens arkitekturen tidligere hovedsageligt bestod af sten, fascinerer nutidige bygninger i dag med deres lethed og gennemsigtighed, som naturligvis opnås med glas. For at skabe en forbindelse mellem nutiden og fortiden kombinerer arkitekter og designere de to materialer. Uanset om glasbeklædning, hele vægge eller facader af glas er opnået en harmonisk kombination af høj nytteværdi og udtryksfuld æstetik. Vi præsenterer 20 interessante projekter fra hele verden, der inspirerer.

Moderne arkitektur lavet af glas og sten

arkitektur glas sten ruin katedral gamle museum

I alle tyve projekter, som vi præsenterer i denne artikel, udførte arkitekterne deres designopgave i tæt forbindelse med stedets traditionelle arkitektur. Glas forbinder indendørs og udendørs rum på en direkte måde og skaber spændende lysstemninger. Det betragtes også som et moderne materiale, der tillader meget spillerum og på trods af det store område formidler en overraskende lethed.

Hedmark Katedralmuseum, Norge

arkitektur glas sten katedral museum hedmark

Hammar Hedmark -museet er et ekstraordinært projekt, der inkorporerer den tidligere skandinaviske arkitektur og bringer den tættere på beskueren. De gamle ruiner af Hedmark Domkirke er beskyttet af glasset og er samtidig godt udsat for besøgende. Det er en slags rejse ind i fortiden med vægt på etnografi, religion og historie. En række værker af samtidskunstnere vises også i en hal, der inviterer til en dialog mellem kontrasterne mellem gammelt og nyt.

Tehus i Montemor-o-Velho

arkitektur glas sten ruin facade dyrkning pavillon

I slotsruinerne, der kan ses på lang afstand – Prinsemuseet Montemor -o -Vellho i det portugisiske bagland – er der et tehus, som arkitekten Joao Mendes Ribeiro tegnede som en efterfølgende renovering. Det er en glaspavillon omgivet af gamle stenvægge. Arkitektens strukturelle angreb er iøjnefaldende og samtidig forsigtigt og sætter med sin strenge geometri en klar kontrast til det ru murværk.

Arkitektur af glas og sten: parcelhus i O Casal, Spanien

arkitektur glas stenhus panorama vindue natur nutidig

Et tidligere stuehus blev bygget af Irisarri i 2013 & Piñera Architekten rekonstruerede og omdannede til et moderne, lysfyldt hus med et åbent levende koncept. Endnu et par dekorative facadeelementer er faktisk tilbage fra stuehuset, der smelter sammen til den nye moderne arkitektur. Kombinationen af ​​glas og sten skaber en unik forbindelse mellem gammelt og nyt, fortid og nutid.

Elevator i det historiske centrum af Gironella, Barcelona, ​​Spanien

arkitektur glas sten elevator barcelona

Et middelalderligt slot ligger i det historiske centrum af byen Gironella i provinsen Barcelona, ​​Spanien. Det ligger på en bakke, der er omkring 20 meter højere og derfor er vanskelig at få adgang for besøgende. En elevator var den bedste løsning, der gjorde adgangen til det historiske syn mulig. Det skal dog passe perfekt ind i bymiljøet og være lige velegnet til alle turister. Arkitekten Carles Enrich behandlede projektet. Han designede en elevator lavet af glas, cortenstål og klinkersten, der går op og ned ad borgmuren og skaber en perfekt symbiose mellem gammelt og nyt.

Casa Sabugo, Spanien

arkitektur glas stenhus spanien cortenstål

Casa Sabugo er et enestående familiehus beliggende i en landsby i Spanien. Miljøet er roligt, bundet til naturen og typisk landligt. Der er mange gamle gårde, der minder om den tidligere stenarkitektur. I forbindelse hermed ønskede husejerne at kombinere disse karakteristiske træk med moderne konstruktion. Den moderne husarkitektur legemliggør minderne om barndommen, håb og illusioner og skaber en direkte forbindelse med den omgivende natur.

Santuario do Caraca kloster

arkitektur glas sten kloster ruin facade

I Brasilien, der ellers er præget af livsglæde og hektisk, ligner Sabtuario do Craca en oase af ro og fred, der kun findes i naturen. Det tidligere kloster ligger i en naturpark og byder i dag mange turister velkommen, især i weekenderne. Bygningen er blevet moderniseret og omdannet til et landsted. Mange elementer fra klosterets mere end 150 år lange historie er imidlertid meget velbevaret og vidunderligt kombineret med den moderne arkitektur.

Arkitektur af glas og sten: Det Hvide Hus i SchottLand 

arkitektur glas stenhus (hus) vindue ruin skotland

Et hus fra midten af ​​1700’erne blev moderniseret af WT Architecture. Individuelle elementer fra ydervæggene og den tidligere væg er integreret i den nye arkitektur. En særlig accent er den store revne, som kombineres med glas og dermed perfekt accentueres.

Vilharigues -tårnet i Vouzela, Portugal

arkitektur glas sten dreje portugal natur

En ruin, der for nylig er blevet moderniseret, er Vilharigues -tårnet i Vouzela, Portugal. Det blev bygget i slutningen af ​​det trettende århundrede, og takket være sin høje placering tilbyder det smuk udsigt i alle retninger. Der er stadig tre tårne, der blev brugt til at se og se landet i tidligere tider. I dag er de et syn med en smuk beliggenhed. De to andre er ved at blive moderniseret. Arkitekten Renaato Rebelo behandlede projektet og designede en konstruktion hovedsageligt lavet af glas, som muligvis også kunne demonteres.

Glas- og stenarkitektur: en gammel stald i Gloucestershire, England

arkitektur glas stenhus england panorama vindue

En gammel lade i Gloucestershire, England var en del af det tidligere stuehus, der blev bygget i begyndelsen af ​​1700 -tallet. Det blev for nylig rekonstrueret, og hvor foderet til dyrene plejede at være, er der nu et rummeligt fællesrum. En glasgang fører til de private værelser. Ikke kun i det ydre, men også i det indre er der mange detaljer fra det tidligere hus.

Bagrati -katedralen i Georgien

arkitektur glas sten katedral geirgia

Det er en katedral fra det 11. århundrede, og siden 2001 har den været på UNESCOs verdensarvsliste. Det blev restaureret flere gange, hvorved bygningen ikke længere svarede til den oprindelige arkitektur og delvis skulle genopbygges. Arkitekten Andrea Bruno behandlede dette projekt. Det lykkedes ham at integrere moderne elementer gennem perfekt tilpasning til middelalderens arkitektur og komplimentere de forskellige ødelagte dele af bygningen glimrende.

Kalo Slotsruiner i Danmark, MAP Arkitekter

arkitektur glas sten ruin steder af interesse danmark

Der er ruiner af et middelalderborg på den danske ø Kalo. I 2015 blev det genopbygget og åbnet for besøgende. MAP Architects har beskæftiget sig med restaurering af ruinerne. Den modernisering, som slottet modtog, kan både fjernes og udvides i fremtiden.

Glas- og stenarkitektur: kontor i Lacy Street, Barcelona, ​​Spanien

arkitektur glas sten kontor mursten gammel bygning

En bygning bygget i det 20. århundrede har tjent flere funktioner gennem årene. Det fungerede som et læderbearbejdende atelier, senere som et trykkeri og endda som en garage. I 2014 konverterede Sauquet Arquitectes det til et kontor. På den måde har de bevaret husets oprindelige karakter og korrekt iscenesat de særlige træk ved den tidligere arkitektur.

Kilfenora Kirke

arkitektur glas sten kirkeruin

I en lille landsby med kun 169 indbyggere på den sydlige kant af Irland er der en historisk ruin. Det stammer fra det 12. århundrede og er stort set blevet restaureret. Katedralen bruges stadig i dag af det anglikanske samfund. Der er tre keltiske høje kors på deres ejendom, som er af stor religiøs betydning.

Arkitektur lavet af glas og sten: et hus på klinten

arkitektur glas sten klint hav hus

Arkitekterne på Modscape tegnede et klippehus lavet af glasmoduler. Det imponerende domicil hænger på siden af ​​en klippe og byder på 180 graders udsigt over havet. Det har 5 etager og består af præfabrikerede moduler. Bestemt, hvis ikke kun dette hus, så helt sikkert få tilbyder en utrolig leveoplevelse som denne.

Blencow Hall, England

arkitektur glas sten slot palæ england

En anden attraktion, der er blevet omdannet fra en ruin til et rigtigt arkitektonisk objekt, er Blencow Hall i Vlencow, Cumbria, nordvestlige England. Det tidligere slot stammer fra 1500 -tallet og er blevet attraktivt moderniseret af arkitekter fra regionen. I dag fungerer det som en kro, som fascinerer besøgende med sin unikke arkitektur og rolige beliggenhed.

Restaurering af Spazi Consonanti

arkitektur glas sten slot slot ruin

Hus i Connemara, Vestirland 

arkitektur glas stenhus natur eng traditionel moderne

I Connemara, Vestirland, har arkitekterne hos Peter Legge Associates konverteret to gamle sommerhuse og designet et moderne hus med attraktiv landlig charme. Resultatet er et glimrende eksempel på moderne arkitektur lavet af sten og glas, som er nostalgisk for fortiden og samtidig ser nutidig ud.

Det perfekte arkitekthus på landet

arkitektur glas stenhus bolig struktur have natursten facade

Et drømmehus, der inspirerer med sin unikke arkitektur. Det er en perfekt blanding af naturlige byggematerialer, landlig charme og moderne design.

Magdalena Kirke

arkitektur glas sten kirke mindesmærke

I dag er Plasencia Crafts Chamber placeret i et nyt anneks til den tidligere kirke Magdalena, der stammer fra det 12. århundrede. Bygningen er blevet moderniseret, og den historiske del af den er blevet åbnet for besøgende.

Arkitektur lavet af glas og sten: Lucent House af Antony Gibbon

arkitektur glas stenhus panorama vindue fladt tag sø

Det sidste projekt af den engelske designer Antony Gibbon er et gennemsigtigt hus: Lucent House. Den består for det meste af glas, og kun de bærende ydervægge er lavet af sten. Den minimalistiske arkitektur af glas og sten har også den perfekte beliggenhed, hvor materialerne kan vises til deres bedste fordel: huset ligger direkte på søen og er undertiden endda over vandet.

Previous Post
Præfabrikerede huse opfylder levende ønsker: drømmehuset i præfabrikeret byggeri
Next Post
Dværge laver kunsthåndværk med børn – 10 spændende projekter for hver aldersgruppe