15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Betonhus med tagpool og smuk udsigt: Et fristed i Portugal

betonhus med tagpool minimalistisk arkitektur

Dette minimalistiske hus, der imponerer med sit særegne design, ligger i et stenet område i det nordvestlige Portugal. De typiske vandtanke, der stadig kaldes “lavadouro” her, og som før blev brugt som et sted at bo for kommunikation, fungerede som en model for husets design. Betonhuset med tagpool er designet af arkitekten Carvalho Araújo og designet som et tilflugtssted for beboerne. Den ru betonfacade og det flade tag adskiller huset fra de typiske bygninger i denne region og forvandler det til et rigtigt blikfang i landlige omgivelser.

beton hus tag pool geometrisk designsprog fladt tag

I stedet for et traditionelt hus med gavltag og røde fliser valgte arkitekten et fladt tag og et geometrisk design. Et særligt højdepunkt på taget er den udendørs pool. Det er 30 kvadratmeter og tilbyder beboerne et sted at slappe af direkte over stuerne. Derudover tilbyder den minimalistiske tagpool en vidunderlig udsigt over det stenrige landskab i Serra d’Arga -bjergene.

Ved valg af materialet til betonhuset med tagbassin begrænsede arkitekten sig til beton og glas. Betonfacaden med et groft udseende kan stadig skelnes ved første øjekast i landdistrikterne, hvorved de glaserede fronter under taget giver et frit udsyn til naturen.

betonhus stenet landskab ekstraordinær form

Huset er designet som et rektangulært volumen og ligner de vandtanke, der er karakteristiske for denne region. “Lavadouros” tjente tidligere ikke kun som vandreservoirer, men var også et populært sted for mennesker at komme sammen. Stuerne, der skaber et beskyttet tilbagetog, er placeret under det udkragede tag. Interiøret er minimalistisk og bruger hovedsageligt lyse toner som hvid og grå. Grønne accenter opfrisker atmosfæren i det åbne opholdsområde og står i kontrast til det hvide interiør. En afsondret indre gård med glasvægge tilbyder et andet sted at slappe af og giver mere dagslys i interiøret.

tag pool beton hus udsigt sten landskab

Dette betonhus med en tagterrasse i Portugal er det perfekte tilflugtssted for at komme væk fra stress. Uanset om du svømmer i det fri, nyder solen i den skjulte gårdhave eller beundrer den smukke udsigt på terrassen, garanteres et behageligt ophold.

facade beton ru optik

betonhus ru facade beton særegent designsprog

betonhus cantilever terning have tørke-elskende planter

helligdom portugal beton hus udsigt landskabet

minimalistisk stue design hvid grå grøn accent

åbent køkken spiseplads adgang gårdhave

glaseret gård, skydedøre, glasdøre, haven

minimalistisk badeværelse hvid bruser glasvæg

arkitektonisk skitse minimalistisk hus

arkitektonisk skåret hus portugal carvalho araujo

grundplan for boligarealer betonhus carvalho araujo

* et projekt af Carvalho Araújo

Previous Post
Enfamiliehus med glasfacade – arkitektur inspireret af 60’erne
Next Post
Fokus hængende pejs med lav miljøpåvirkning