15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Betonarkitektur – 11 bygninger med særpræg

Betonarkitektur -betonfacade-facade-design-facadebeklædning-fliser

Beton er kendt som et byggemateriale med sin alsidighed. Mulighederne for brug og arkitektonisk design er næsten uudtømmelige. Disse egenskaber og hans konstruktive uddannelse kombineres til at danne en ideel kombination, der gør ham til et populært medium og designelement i byggeindustrien i dag og dengang. Udviklingen af Beton arkitektur præsenterer fremragende bygninger, der er fremstillet af udsat beton både indenfor og udenfor. Vi præsenterer 11 projekter herunder.

Betonarkitektur og dens facade – betonfacade som et optisk designelement

Betonarkitektur -betonfacade-facade-design-pastelfarvede fliser

Beton er det mest udbredte og samtidig mest formbare byggemateriale, og arkitekter og planlæggere har ofte foretrukket det til konstruktioner og støtteelementer på grund af dets strukturelle evner. Set i bakspejlet er den synlige beton blevet et designelement, der altid giver et udtryk for sin form og bevarer størkningsøjeblikket.

Betonarkitektur og dens utallige facetter

Betonarkitektur -betonfacade-facade-design-fliser-pastelfarver

Beton som et synligt element i den indvendige eller udvendige arkitektur giver overfladen og bygningen en umiskendelig karakter. Afhængigt af anvendelsesområdet opfylder materialet mere end bare en statisk-konstruktiv eller optisk funktion. Det kan være varmeisolerende og lydisolerende.

Betonarkitektur – betonfacade i pastelfarver 

Betonarkitektur -betonfacade-farve-pastel-nuance-fliser

* Yardhouse, London, Storbritannien

Assemble har udviklet et fleksibelt og visuelt særligt tiltalende facadedesign med betonpaneler. De kan fastgøres til enhver husfacade og senere let fjernes og derefter installeres andre steder. I forbindelse med mobilitet var disse for første gang på en bygning, der stilles til rådighed for udstillinger og kollegaer.

Betonarkitektur – monument lavet af beton

Betonarkitektur -moderne-design-kunst-skulptur-tailand

Projektet er imidlertid et nutidigt mindesmærke fra SCG (Siam Cement Group), den største producent af byggematerialer i Thailand, til virksomhedens 100 -års jubilæum. Det omfatter i alt tre betonkonstruktioner, som alle er placeret på havkysten: bibliotek, landskabspavillon og landskabspavillon.

Betonarkitektur – legende landskabspavillon i Thailand

Betonarkitektur -rødt byggemateriale-skulptur-abstrakt-moderne

Landskabspavillonen er imidlertid en labyrint af trin, der inviterer forbipasserende til at nyde den vidunderlige udsigt ovenfra. Det legende anlæg består udelukkende af synlig beton tonet i en naturlig terracottafarve og har til formål at tilskynde folk til at dyrke mere motion.

Betonarkitektur – betonlabyrint i terrakottafarve

beton-arkitektur-rød-byggemateriale-skulptur-thailand-park

* et projekt af Supermachine Studio i Bangsaen, Cholburi, Thailand

Beregnet, forbrænder du omkring 10 kalorier, hvis du går op på alle niveauer i et normalt tempo.

Betonarkitektur – En betonfacade opfylder flere funktioner

beton-arkitektur-beton-facade-luftig-stang-terracotta-beskyttelse af personlige oplysninger

Facaden er karakteristisk for en bygning, dens ansigt og sit visitkort. Det er både en konstruktiv del af bygningen og et vigtigt designelement. Beton som byggemateriale efterlader et væld af kreative designmuligheder åbne.

Betonarkitektur – betonfacade som designelement

beton-arkitektur-bygning-privatliv-beskyttelse-solbeskyttelse-rød-terracotta

Takket være de forskellige muligheder for mekanisk behandling af materialet, såsom slibning, vask, forsuring, sandblæsning, kan næsten enhver overflade, der kan forestilles, fremstilles. Teksturerede formlinere og farvning udvider mængden af ​​kreative varianter.

Betonarkitektur og privatlivsskærme med farve

beton-arkitektur-rød-beton facade-privatliv-beskyttelse-solbeskyttelse

* Bygning til Ocean Research Center og Observatorium i Banyuls-sur-Mer, Frankrig af Atelier Fernandez & Serres

Betonfacaden indtager ikke kun en æstetisk rolle for bygningskonceptet. Det er også særlig økonomisk og kan opfylde yderligere funktioner såsom temperaturregulering, privatliv og solbeskyttelse eller energiproduktion.

Minimalistisk betonarkitektur i terrakottafarve

beton-arkitektur-fladt tag-monumental-minimalistisk-terracotta

Under alt ser beton meget neutralt, ru og mere eller mindre bar ud. Med den rigtige behandling eller design kan en eller anden effekt formidles. Minimalistisk betonarkitektur i stærkt udtalt terrakottafarve rummer historisk udstilling og iscenesættelse af krigen mellem to kongeriger i dagens Portugal.

Betonarkitektur – farvet, tonet eksponeret beton 

beton-arkitektur-monumentalt-fladt-tag-portugal-belysning-design

* Kulturcenter i Fronteira, Portiugal designet af Goncalo Byrne Arquitectos

Middelalderbygninger, der er typiske for regionen, fungerer som en model for formen på den aflange struktur med et fladt tag. Den ru struktur ligner håndlavet eksponeret beton og tonefaserne lerpuds.

Betonarkitektur minder om Cortenstål

beton-arkitektur-rød-beton-facade-ornamenter-mandala

En gammel stald i Graubunden Scharans, Schweiz blev genopbygget af beton og omdannet til en arbejdsplads. Den nye bygning skal have nøjagtig samme volumen som den gamle, da området er en del af den historiske verdensarv.

Ornamenter og betonarkitektur

beton-arkitektur-mandala-ornamenter-beton-facade-rød

* et projekt af Valerio Olgiati Architect

Husejerens egentlige arbejdsplads er i sidste ende kun en tredjedel af den ledige plads. I bygningens indre centrum er der en åbning til himlen, som står stærkt i kontrast til den monumentalt udseende struktur og den omgivende arkitektur.

Betonarkitektur – Kulturcenter i Sao Paolo, Brasilien 

beton-arkitektur-kultur-center-brasilien-by

Bygningen af ​​College of Music and Dramatic Arts, som for nylig blev renoveret, ligger i det økonomiske centrum af Sao Paulo, Brasilien. Den nyoprettede betonarkitektur huser en biograf, udstillingslokaler, koncert- og sportshal samt administrative lokaler.

Moderne betonarkitektur

beton-arkitektur-kultur-center-saopaolo-brasilien-bygning

* et projekt af Brasil Arquitetura

Den nye bygning består udelukkende af synlig beton, som er tonet i naturlige okker nuancer. Det minimalistiske design vedrører den moderne arkitektur i området og det rent funktionelle aspekt, som bygningen bør opfylde.

Betonarkitektur i et historisk område

beton-arkitektur-hus-gammel-ny-tradition-azulejos

Et enkelt familiehus i det historiske centrum af Lissabon, Portugal, blev bygget som et resultat af indflydelsen fra forskellige kulturer, der stadig bebor byen i dag. I baggrunden er der et middelalderligt slot og andre karakteristiske træk ved regionen. Inspireret af disse, men samtidig fortolket på en moderne måde, blev Zè Haus skabt.

 Betonarkitektur – enfamiliehus i beton

beton-arkitektur-hus-moderne-design-lissabon-portugal

* Zé House, Palmela, Lissabon, et projekt af Paratelier

Husets betonarkitektur er moderne, men stadig formet af det traditionelle og i forbindelse med det – tonet i okerfarve. Stuen udvikler sig på tre niveauer, tilpasset det kuperede terræn.

Betonarkitektur i forlængelse af slottet

beton-arkitektur-slot-moderne-gammel-eng-Sparrenburg

En forlængelse af middelalderborgen i Bielefeld, Tyskland, blev tegnet af arkitekten Max Dudler i 2014 og designet som et besøgscenter. Inden for den historiske fæstning skaber den moderne bygning samtidig en stærk kontrast og forbindelse til fortiden.

Betonarkitektur i naturlige sandfarver

beton-arkitektur-sand-farve-kun-gammelt-nyt-design

* Sparrenburg, Bielefeld, Tyskland, et projekt af Max Dudler Architects

Byggematerialet til annekset blev bearbejdet til at ligne originalen og fik samme farve som de ru eksisterende vægge. Bygningen er støbt af beton og er baseret på de strukturer, der har eksisteret i århundreder. På denne måde skaber arkitekten et forhold, en forbindelse mellem nyt og gammelt, nutid og historie..

Betonarkitektur – moderne enfamiliehus

beton-arkitektur-udsat beton-hus-fladt-tag-grøn-panorama-vinduer

Det flade tag og vinduer i stort format er uden tvivl karakteristiske for moderne arkitektur. Husets ydre og indre er designet på en minimalistisk og stilfuld måde. Den imponerende, fløjlsgrønne farve på den uslebne beton sætter en umiskendelig accent.

Moderne betonarkitektur i grønt

beton-arkitektur-beton-facade-grøn-fladt-tag-mdoern

Huset består af flere sammenkoblede strukturer med sammenlignelige dimensioner. Det monokrome udseende følges både inde og ude. De indvendige vægge adskiller sig ikke fra ydervæggene med hensyn til udseende og fornemmelse.

 Betonarkitektur med et individuelt udseende

beton-arkitektur-hus-fladt tag-grøn-betonfacade

Betonens grønne nuance og den ru struktur resulterer i et samlet billede, der er puristisk, men stadig meget naturligt. Boligarealet udvikler sig på flere niveauer afhængigt af rummets størrelse.

Minimalistisk betonarkitektur og indretning

beton-arkitektur-grønt-panorama-vindue-minimalistisk-design

* Ishikiri House i Osaka, Japan, et projekt af Sugawaradaisuke

Beton kan implementeres i en lang række former, teksturer og farver for fuldt ud at opfylde de funktionelle og æstetiske krav i en bygning og forbedre livskvaliteten. På grund af den målrettede grønne pigmentering ser husets ydre og indvendige vægge ud som om de er dækket af mos. Farvningen er dog en primer, der beskytter bygningen mod fugt. Lys, farver og implementering af den eksponerede beton resulterer i et spil med skygger og skaber en atmosfære af sikkerhed på en ekstremt reduceret måde.

Minimalistisk betonarkitektur med flere ansigter 

beton-arkitektur-hvid-minimalistisk-hus-flad-tag-belysning

Den minimalistiske bygning er et forskningscenter for museet for europæiske civilisationer i det franske kulturministerium i Marseille. Det er monumentalt og meget repræsentativt, opfattet som den største og mest imponerende struktur i området. Den har to ansigter – en rettet mod offentligheden og en mod indersiden, mod en indre gård.

Minimalistisk betonhus 

beton-arkitektur-hvid-rød-sand-farve-minimalistisk

Formålet med den konkrete arkitektur er at lagre og beskytte de værdifulde historiske genstande, hvorfor det mere eller mindre minder om en nutidig fæstning. Bygningen består af en enkelt struktur med to forskellige betonudseende. Bortset fra ydersiden er ‘betonfæstningen’ farvet i rødlige toner, indefra er den hvid.

Storformat betonarkitektur i byområdet

beton-arkitektur-minimalistisk-hus-fladt tag-hvid-naturlig farve

* MuCEM kulturcenter i Marseille, et projekt af Corinne Vezzoni og Associès 

Det klare designsprog får arkitekturen til at se respektfuld ud, og de tørre beton- og kompressionslag skaber en reference til bygningens formål.

Betonarkitektur og glasfacade i en moderne lejlighedskompleks

beton-arkitektur-lejlighedsbygning-moderne-glas-facade-legeplads

Denne lejlighedskompleks er blot en af ​​flere bygninger i det ultramoderne kvarter ved lukkede Typn Nieuw Zuid i Antwerpen, Belgien. Beboerne har butikker og offentlige faciliteter på første sal.

Betonarkitektur og glas – et harmonisk helhedsbillede

beton-arkitektur-grå-glas-facade-moderne-lejlighedskompleks

* Pasprojekt af Atelier Kempe Thill, Hoogstraten, Belgien

En lejlighedsbygning præsenterer den moderne idé om moderne arkitektur lavet af glas og beton, med et klart, enkelt designsprog. Bygningens glasfacade vender ud mod forpladsen med legepladsen. Forældre kan således observere deres børn på afstand, mens de leger.

Previous Post
Nellike – hvilke følelser de forskellige farver udtrykker
Next Post
Løbebåndstræning – 12 nyttige tips til effektive fitnessøvelser