15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Unikt buddhistisk tempel på flodbredden i Kina fungerer som et symbolsk værk

Buddhistisk tempelglasfacade betonvægge og loftet gårdhave te værelse

Et buddhistisk tempel på flodbredden i Tangshan, Hebei -provinsen i Kina, som imponerer med en interessant arkitektur, fortjener utvivlsomt vores opmærksomhed. Projektet blev afsluttet i 2017 i samarbejde mellem Han Wenqiang og Archstudio. Bygningen blev tilpasset den omgivende natur på en sådan måde, at den næsten ser ud til at smelte sammen med den. Et buddhistisk tempel, der følger Zen -buddhismens principper i enhver henseende, var det koncept, arkitekterne ønskede at realisere. Bygningen af ​​den religiøse helligdom har en dyb symbolsk værdi.

buddhistisk tempel underjordisk indgang

Betonbygningen blev bygget midt på marker og drivhuse under en græsbakke. Den særlige underjordiske arkitektur med de åbne gårde og vinduer på loftet tillader den omgivende natur at trænge ind i templet. Archstudios struktur blev bevidst skabt under jorden for at udtrykke menneskets tilhørsforhold til naturen. Hele grundplanen var designet på en sådan måde, at den svarer til de elementer, der er vigtige for buddhismen, nemlig jord, træer, lys og vand. Så ejendommen blev ikke valgt tilfældigt. Grundplanen for den 169 kvadratmeter store bygning blev tilpasset de eksisterende ærværdige træer. Et buddhistisk tempel med et ekstraordinært ikke-lineært forløb opstod fra bestræbelsen på ikke at skade det tidligere liv.

træbord buddha figurområder division buet væg

Hvis du ser på grundplanen, tænker du på associationer til et træs rødder eller grene. Arkitekterne har skabt en sekvens af fem individuelle områder, der næsten smelter sammen i hinanden. “Intet skal hæmme bevægelse, energi og tanker” er et buddhistisk princip, hvorefter grundplanen blev skabt. De enkelte områder, indgangen, meditationsrummet, tehuset, loungeområdet og badeværelset fungerer som et symbolsk “rodsystem”.

tea room ved floden ved bordet sædehynde natur

Træ -temaet tages også op i betonforarbejdningen. Den imponerende tekstur af vægge og lofter blev skabt ved hjælp af betonforskalling, der var sammensat af trælister, der kun var 3 cm tykke. En mærkbar, men harmonisk visuel adskillelse af indendørs og udendørs områder blev skabt ved hjælp af forskellige gulvbelægninger. Mens gulvet i interiøret er lavet af lysegrå terrazzo, er det ydre område dækket med hvide småsten. En smal sti, der går ind i bakken, fører til den hvide Buddha -figur. Figuren bades i sollys gennem en åbning i taget og er placeret ud mod vandet.

glas foran gulv grå terrazzo tehus

glasfacade indgangsområde betonloftvægge

bakke underjordisk udsigt flodbred felter beton træ

indendørs natur ved bordet buddhistisk tempel

ovenlysvægge betonloft porcelæn

omgivelser småsten cement træramme lounge område gulve

bederum buddha figur beton tekstur vægge gård beplantning

buddha statue tempel bederum betonvægge

plantning værft småsten bambus beton væg tekstur

gård småsten gulve buddhistiske templer

småsten gårdhave facade træramme bygning glasbetonloft

beton konstruktion græs bakke bygning buddhistisk tempel

hill underground buddhist tempel glas facade udvendigt

højtræ glas beton buddhistisk tempel

* et projekt af Archstudio

Previous Post
Idé til soveværelser – 105 møbler i naturlige farver
Next Post
Dyrkning af hvide asparges i haven – tips til plantning og pleje