15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lejlighed bygget på taget – Minimalistisk design af træ med udsigt over byen

Platform lavet af træplader med belysning ved siden af ​​loftet og træerne

Ejeren af ​​denne taglejlighed driver en 5 -etagers bygning. Tidligere blev taget kun brugt til opbevaring af vandbeholdere og efterlod meget plads. Af denne grund ønskede klienten at bygge en lille loftslejlighed der til eget brug. Den usædvanlige placering er en interessant unik kontekst, der adskiller dette projekt fra andre boligprojekter.

Minimalistisk bygget lejlighed på taget

soveværelse med dobbeltseng og glasskydedør med udsigt til lejligheden på taget

I stedet for et normalt gulv har trælejligheden ovenfor en gårdhave dækket med sten. Træer erstattes af lodrette linjer af høje bygninger i Lat Phrao -distriktet. Gulvniveauet hæves til over 15 meter. Desuden ville dette hus kun have en udvendig facade og kunne ikke ses fra siden eller bagfra. For at undgå en stærk kontrast mellem lejligheden og bygningen herunder, designede arkitekterne trækonstruktionen på en sådan måde, at ingen kan se den fra offentlige gader.

Udvendig udsigt fra moderne trækøkken på loftet

Så hovedideen var ikke at få taglejligheden til at ligne en konventionel bygning. Effekten skal frigøre konstruktionen fra den sædvanlige form. Teamet ville også undgå at gøre det til en kasse uden kant, der dukkede op fra ingenting fra himlen. Det hele ser ud til, at tykkelsen af ​​væg og tag ikke findes, men der kan stadig bores huller i loftet til gardiner, aircondition, belysning og indlejring.

moderne møbler såsom spisebord og stole i stuen med træpaneler

Så hensigten var at give seerne en illusion om, at hele loftet er i en lige linje, selvom lejligheden har et falsk loft og en hældning, der med vilje blev brugt til at få væg og loft til at se tynde ud. Disse teknikker er muligvis ikke nye for arkitektur. Det er dog noget særligt ved denne taglejlighed, da et kort mellemrum mellem hovedstrukturen og det ydre hjælper med at skjule de teknikker, arkitekterne bruger.

Funktion og design i ét

moderne lejlighed på taget lavet af trægulve og glasskydedøre med et minimalistisk design

Funktionsmæssigt ønskede ejeren, at taglejligheden skulle være til privat brug. Dette skyldtes hovedsageligt, at han ikke modtager gæster særlig ofte. Med det i tankerne syntes teamet, at det ville være interessant at få projektet til at se endnu mere minimalistisk ud end normalt. Grænsen mellem hvert værelse er forbundet med en indre gårdhave. Det funktionelle område er opdelt i henhold til gitteret af lejlighedens underliggende søjler, så et layout med seks gitre resulterer.

taghave med træ og stue med sofa og bord i marmor

Det forreste område består også af tre celler, der fungerer som spiseplads, stue og soveværelse. Beboeren kan nyde en panoramaudsigt gennem en stor glasskydedør. Derfor kan dens position ligge lige bag en lille søjle, hvilket giver indtryk af, at denne bygning ikke har nogen søjle. Den bageste del består af de resterende tre værelser, som fungerer som badeværelse, køkken og en indre gård, der kan ses fra hvor som helst i huset.

hyggelig stemning i det indre af en lejlighed på taget af en bygning

Da ejeren allerede havde et stort antal træplader, brugte arkitekterne dem som referencemateriale. Nogle brædder har endda fejl såsom revner, gristle, savmærker og ujævne farver. Imidlertid så de lejede dem som den naturlige charme ved ægte træ, så de behøvede ikke smide nogen af ​​dem væk. Da konstruktionen var færdig, var slutresultatet et værelse, der var færdigt med træets varme farve og den kølige tone på himlen, præcis som de to sider af kontrakten havde forestillet sig.

Udsigt over træet mellem badeværelse og køkken bag vinduet

Belyste trætrapper med faldsikring i glas, der fører opad

Badeværelse i træ med en skillevæg foran bruseren og en hvid håndvask

moderne udstyret køkken lavet af træmaterialer og køkkenmaskiner

Grundplan for en tagterrasse med stue badeværelse og køkken forplads

Previous Post
Lav forårskranse – 10 nemme DIY -ideer til forårsdekorationer med vejledning
Next Post
Loftslejlighed med en dynamisk og livlig atmosfære