15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bæredygtige bygninger til genbrug – nye strategier for mere energieffektivitet

Brug en ekstern facade af perforerede strukturer og beton til bæredygtige bygninger

Efter nedlukning eller opgivelse af bæredygtige bygninger kan adaptiv genbrug være den perfekte måde at puste nyt liv i en gammel bygning. På den måde kan vi spare ressourcer og historisk værdi. Uanset om det er af miljøhensyn, tilgængeligheden af ​​jorden eller et forsøg på at bevare et historisk vartegn, går utallige arkitektfirmaer rundt om i verden til adaptiv genbrug for at løse nogle af de moderne problemer i det byggede miljø. De giver gamle strukturer en ny, revitaliseret form.

Ideen til mere bæredygtige bygninger

stenvægge i det gamle kapel i naturen med en enorm eng og skov

Priser og standarder for bæredygtige bygninger kræves for det meste af professionelle arkitektoniske organisationer. Men de stopper ofte kun på åbningsdagen og tager ikke højde for det daglige energiforbrug i en bygning. Hvis det nuværende format sandsynligvis ikke vil ændre sig, hvordan kan vi så genoverveje, hvordan bæredygtighed betyder i arkitekturen i dag? Det første skridt kan være at give afkald på fordelene ved dedikeret arkitektur og i stedet se på de bygninger, vi allerede har.

renwick galleri front fra fredet arkitektur

På den første konference i Rio de Janeiro om det globale miljø i 1992 stod tre fakta klart: Jorden er virkelig opvarmet; fossile brændstoffer var ikke længere en levedygtig energikilde; Det byggede miljø skulle tilpasse sig denne nye virkelighed. Et essay med titlen “Arkitektur for et betinget miljø” blev også udgivet det år. I dette foreslås det, at arkitekter går sammen med naturforskere og bevarere for at klare denne situation.

stor-industriel-hall-med-træ-modul-og-trapper

Bevarerne af fredede bygninger foreslog derefter, at erhvervet inkorporerede adaptiv genbrug af historiske bygninger i dets bæredygtighedsstrategier. Det skyldes, at genbrug forbruger så spild af energi i nye bygninger, der genererer mindre affald. I deres første retningslinjer ignorerede de ingeniører, der formulerede LEED-kriterier (lavenergi elektrondiffraktion) alle eksisterende bæredygtige bygninger. Adaptiv genbrug var ikke på radaren før for nylig. Denne enorme blinde plet har hængt i AE -erhvervene, omend ikke blandt bevarere i det globale samfund.

Nye perspektiver for gamle bæredygtige bygninger

Brooklyn Bridge over en gammel teaterbygning med murede vægge

I 1990, med fuld støtte fra sine medlemmer, oprettede American Institute of Architects (AIA) sit miljøudvalg (COTE). Klimaændringer forblev imidlertid et sekundært problem for de fleste arkitekter i mere end et årti. Men AIA -medlemmerne har fulgt den seneste meddelelse fra klimaforskere. Dette siger, at jorden sandsynligvis vil varme op så meget, at havniveauet stiger, og arten vil gå til grunde.

interiør med billeder på væggene og bæredygtigt design

Som annonceret i novembernummeret af organisationens officielle magasin, har AIA -medlemmer nu en række metrics, der kan bruges til at måle “grøn” ydeevne for bæredygtige bygninger. Priser for bygninger, der opfylder disse standarder, sidestilles med LEED -kriterierne i denne henseende. En livlig forsidefortælling gjorde det klart, at COTE top ti -priser ville spille en fremtrædende rolle i efterfølgende numre af bladet.

trappe med siddepladser og rustikt indretning, stålsøjle

Med dette i tankerne kan det betale sig at se på disse prisvindere mere objektivt end cheerleaders betalt af AIA for at sprede deres budskaber. Derudover er der grunde til, at den førende fortalergruppe i denne branche bliver mere aggressiv. Så det opfordrer regeringsembedsmænd til at støtte infrastruktur-, energi- og bæredygtighedspolitikken, der direkte vil konfrontere denne krise.

Muligheder for energieffektivitet

Udvendigt billede af grundplanen og bygningsarbejdere, der bygger og genbruger materialer

Den gode nyhed er, at nogle af prisvinderne var designet til adaptiv genbrug af eksisterende bygninger frem for nybyggeri. En skole, et bryggeri og et museum er for eksempel blandt de gamle bygningskonstruktioner, der har fået et nyt “liv” gennem genbrug eller moderniserede systemer. En pris blev endda givet for en energieffektiv eftermontering til det historiske Renwick Gallery i Washington. Disse er viktorianske og bæredygtige bygninger med vidunderlige materialer, men alvorlige udfordringer med enhver opgradering af HVAC (varme, ventilation, aircondition). Kloakledninger og højteknologisk varme, ventilation og aircondition er ikke noget nyt, men for en historisk struktur kan dette gøre hele forskellen.

arkitektur med betonvægge til et galleri med store malerier

Ifølge tabellerne, der evaluerede ti projekter, kan systemerne til adaptiv genbrug hjælpe med at spare energi og fremme bæredygtighed. En forvirrende sag var imidlertid Kieran Timberlake -atelieret i det tidligere Ortliebs bryggeri i Philadelphia. Det er et meget populært eksempel på at bruge sensorteknologi til at maksimere energibesparelser gennem passiv ventilation. Et foto lagde beskeden om, at intelligent bygget og renoveret bæredygtige bygninger kunne gøre ting, som gamle, ikke-renoverede versioner ikke kunne tilbyde.

stort arbejdsområde med cip -pool og flere skriveborde i en hal

I 1970’erne var tonsvis af klimaanlæg det eneste middel til at holde brugerne komfortable. Så intet slår en udfordring at erstatte de forældede indstillinger relateret til termisk komfort. Dette gør det muligt for forbrugerne at bruge freonafkølet luft i stedet for naturlige friske briser. Mange historiske bygninger gør dette også ganske effektivt uden mekaniske ventilatorer ved at stole på konvektion og ved hjælp af taglameller eller skærme.

Klimatiske forhold

gammel teaterbygning renoveret med træelementer og moderne taggenbrug

Det nytter dog ikke noget at udsætte uvidende medarbejdere for et eksperiment, der ser dumdristigt ud fra en fysikkens synspunkt fra tiende klasse. Varmeforøgelsen under ethvert glastag vil gøre planterne glade, men folk øger også temperaturerne gennem konstant energiforbrug. Tilføjelse af mange sensorer i rummet lovede intet at fortælle forskere, at et termometer ikke kunne.

læsehjørne på trappen opsat for besøgende og stort læsesal med gardiner

Faktisk var en sommer under solen ubehageligt for personalet, selvom der var håb om, at åbning og lukning af tagåbninger ville regulere temperatur og fugtighed. Shorts og T-shirts hjalp heller ikke. Efter tre år og hundredvis af medarbejderundersøgelser indrømmede skolelederne, at deres ventilationssystem var slået fejl og installerede aircondition ovenpå. Et dobbelt system tillader naturlig ventilation i moderat vejr, men ikke på varme sommerdage. Tilsyneladende så bygherrerne på gamle bæredygtige bygninger på samme måde som de så på deres nye designs. De vil bevise, at nye teknologier altid vil udkonkurrere de tidligere designers gennemprøvede løsninger.

offentlige bæredygtige bygninger til at genbruge nye strategier til energieffektivitetsbibliotek

Faktisk har mange projekter i de første “Top Ten” opnået beskeden ydeevne, selv under de angivne grundlæggende kriterier. Lejlighedsbygninger er ligesom australske passivhuse tomme i mange byer og kræver innovative adaptive løsninger til genbrug. Er et par bæredygtige bygninger bedre end snesevis af genbrugte historiske bygningskonstruktioner med forbedret termisk ydeevne i deres vinduer, vægge og tage? Lavteknologiske forbedringer som økologiske haver og regnvandscisterner gav et nyt tema for uddannelsesprogrammer.

Innovative løsninger til bæredygtige bygninger

renoveret hal- og stålkonstruktion med moderne minimalistiske elementer og anlæg

Briterne foreslog i 2008, at kun 15% af det globale byggeri skulle bruges til nye projekter inden 2050, mens resten skulle bruges til genbrug og energieffektiv renovering af eksisterende bygninger. AIA’s lobbyvirksomhed er imidlertid vag om fordelene ved denne type bæredygtighed og ignorerer de positive virkninger af sådanne investeringer i Europa og Asien.

gammel kapellkirke renoveret med nye røde vinduer som feriested for turister i USA

Så det er på tide, at arkitekter udvikler en klar dagsorden om infrastruktur og genbrug. Ligesom vedligeholdere skal fokusere på genbrug frem for at bekymre sig om renoveringsarbejde, bør arkitekter være opmærksomme på tilføjelser og renoveringer frem for at rose højteknologiske grønne maskiner. Til det formål har vi samlet en liste over sådanne kreative, adaptive projekter nedenfor. Hver af dem bruger en gammel struktur til at skabe en revitaliseret form på sin egen måde.

Vandtårnet Jaegersborg i København

jeagersborg vandtårn i københavn danmark nyrenoverede huse studerende

I 2004 vandt Dorte Mandrup Arkitekter ApS konkurrencen om at omdanne Jaegersborg vandtårn til en blandet bygning. Bygningen huser nu studerende, der bor på de øverste etager. Hver enhed har en fremspringende krystallinsk struktur, der giver ekstra dagslys og udsigt over byen.

House of Vans i London

hus med varevogne er i gamle murstensbue jernbanestation waterloo i london

House of Vans i London ligger i de 150 år gamle murstensbuer på jernbanelinjerne, der forlader Waterloo Station. Det er et kreativt sted for varevogne og skateboard -elskere. Dette huser også et kunstgalleri, kreative rum, et projektionsrum og en levende biograf. Der er også et musiksted, en café, flere barer og en indendørs skatepark i tre niveauer.

Renovering af gamle beboelsesbygninger i Venedig

renovering af gamle bygninger i venedig fornyelse af den udvendige facade af fabrikken og boligområder

Dette projekt er baseret på det eksisterende bymateriale på den venetianske ø Murano og revitaliserer et tidligere industriområde med to nye boligkomplekser i en nedlagt fabrik. De nye boligkomplekser med enheder vil blive bygget på fabrikken, hvoraf dele skal bevares. Projektet for boligenhederne vedrører det eksisterende bymateriale i regionen.

Genbrug gamle krigsbunkere

gammel krigsbunker renoveret som et feriested, der kombinerer rustikke betonvægge med træmøbler

Som en del af en reklamekampagne for det “berømte” kontor forvandlede arkitekterne en nedslidt bunker i Holland til et sommerhus for to familier. Dette er inspireret af Le Corbusiers “Le Cabanon”. På grund af renoveringens succes blev det besluttet at holde bunkeren permanent åben for indkvartering. Den halvt begravede bunker ligger på grunden til Fort Vuren i Holland i et grønt område. Bygningen var beskyttet og skulle behandles med respekt. Den hollandske kommission for monumenter har taget projektet til sig og støttet det.

Professionel kokkeskole i et antikt slagteri

renovering-i-arkitekturen-til-et-gammelt-slagteri-omdannet til-professionel-madlavningsskole

Projektet går ud på at omdanne et gammelt slagteri, bygget i 1800 -tallet, til en professionel kokkeskole. I dette eksempel skabte arkitekterne nye bæredygtige bygninger fra den gamle bygning. I disse bruger den gamle bygning forskellige andre materialer under et nyt keramiktag, som minder om bygningens oprindelse. Medina er en historisk by i bakkerne i Cadiz i Spanien. Husene der er kendt for deres hvidkalkede vægge og keramiske tage.

Eksempel på grønne bæredygtige bygninger fra USA

At omdanne gamle butiksbutikker i Chicago til bæredygtige bygninger i industriel stil

Baseret på forholdet mellem design og bæredygtighed brugte arkitekterne en 115-årig tidligere butiksbutik i dette tilfælde. Teamet skabte over 10.000 kvadratmeter kommercielt rum til blandet brug ved hjælp af bæredygtige teknologier såsom et grønt tag og regnvandssamlingssystem. Solpaneler og geotermiske brønde er også en del af projektet.

Previous Post
Lav selv drikkechokolade: desserter som en gaveidé
Next Post
Kalorieindtag yoga: Hvor mange kalorier forbrænder du med de forskellige former for yoga!