15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design af boligarealer: Sådan skaber du en god stemning!

“Hygge” er navnet på den levende trend fra Danmark, der har til formål at gøre et hjem så behageligt som muligt. Men hvad bestemmer, at en person føler sig godt tilpas i et værelse? Uanset om det er et studie, et badeværelse, stuen eller soveværelset – følgende faktorer er afgørende for, hvor komfortable de mennesker føler, der arbejder i dette værelse, slapper af eller vil være sammen med andre: lyset, møblerne og temperaturen eller rumklimaet. Med disse tips kan du også designe dit boligareal som de professionelle!

Design af opholdsrum: lys fra flere kilder

Design stuer i bærfarver for en hyggelig stemning og kombiner flere lyskilder

En blanding af direkte og indirekte lyskilder bør altid bruges i undersøgelsen såvel som på badeværelset. En varmt oplyst baggrund skaber en behagelig atmosfære, mens det veloplyste skrivebord skaber en behagelig arbejdsmiljø. Som en tommelfingerregel er det tilrådeligt at bruge mindst tre lyskilder i opholdsrum. Ud over en dæmpbar loftslampe skaber gulv- eller væglamper og stearinlys en følelse af velvære. Enhver, der nogensinde har holdt ferie i Danmark eller et andet skandinavisk land, vil have bemærket, at der er stearinlys på bordene og vindueskarme i næsten alle rum, selv på caféer og butikker. Dette ser ikke kun romantisk ud, men hjælper også med at fjerne vinterbluesen.

Design af opholdsrum: indret dem dygtigt

Design boliger og reguler luftfugtigheden. Indstil et hyggeligt soveværelse med træmøbler

Der er et uendeligt antal indretningsstilarter, der vil komme på mode i et par år og derefter forsvinder lige så hurtigt, som de dukkede op. Det er ikke tilfældigt, at klare former og funktionalitet var i stand til at etablere sig permanent i indretning med Bauhaus. Jo klarere møblerne er, jo lettere er det at designe et værelse med et par stilfulde boligtilbehør, der passer til din egen smag. Når man køber møbler, er det derfor vigtigt at holde igen, når man køber ekstravagante møbler. Jo mere tidløse møblerne er, jo mere frit kan gardiner, tæpper, lysestager, billeder og vaser arrangeres til et kunstnerisk ensemble, hvor du umiddelbart føler dig hjemme.

Design af boligarealer: det perfekte indeklima

Design af boligarealer Regulering af indeklimaet i hjemmekontoret Tips

Enhver, der har arbejdet med andre mennesker på et kontor, ved, at der er regelmæssige tvister om, hvor ofte og hvor længe det skal ventileres, eller hvor stærkt det skal opvarmes. En stuetemperatur på 21 ° til 23 ° anbefales normalt i stuen. Hvor høj rumtemperaturen skal være på kontoret er et spørgsmål om mening.

Fugtigheden er afgørende for trivsel

Indret soveværelset i en moderne landstedstil og opvarm det med infrarød varme

Udover den rene temperatur er luftfugtigheden afgørende for trivsel. Strukturelle forhold er afgørende her: i gamle bygninger, der ikke er perfekt isolerede, er der normalt et højere fugtighedsniveau end i lavenergihuse. Enhver, der planlægger at bygge et hus, kan vælge mellem forskellige opvarmningsmidler. Der er mange muligheder at vælge imellem, fra pille- og gasvarme til en pejs eller infrarød opvarmning. Hvis du har spørgsmål, skal du ikke være bange, til eksperterne at gå efter de respektive typer opvarmning og få detaljeret råd. I denne artikel har vi allerede forklaret detaljeret, hvorfor infrarød opvarmning er et behageligt alternativ til konventionel opvarmning, især på badeværelser.

IR-eksperterne, der blandt andet har specialiseret sig i denne type opvarmning, tilbyder på deres hjemmeside et overblik over de forskellige infrarøde varmeapparater, som også skaber en god stemning uden for badeværelset. Også her kan du finde det, du leder efter, hvis du først vil finde ud af mere om fordele og ulemper ved infrarød opvarmning. I modsætning til gulvvarme er infrarøde varmeapparater på badeværelset også sundhedsskadelige for mennesker, der lider af veneproblemer eller åreknuder.

God planlægning er afgørende, når det kommer til opvarmning

Stuer designer soveværelser tidløst i grå og pastelfarver

Den infrarøde opvarmning er diskret, fungerer uden grimme radiatorer og genererer varme, som mange mennesker opfatter som særlig naturlig. Infrarød spejlvarme kan bruges ikke kun på badeværelset, men også i større rum. Afhængigt af kedelrummets størrelse og ydeevne er rækkevidden af ​​disse varmeapparater nu relativt lang. Det er ikke rumluften, der opvarmes, men vægge, mennesker og genstande i nærheden af ​​varmeoverfladen. Hvis du overvejer at bruge infrarød varme i større opholdsrum eller på kontorer, bør du planlægge installationen af ​​varmebrønden.

Størrelsen af ​​en lejlighed eller et hus spiller ikke en rolle i spørgsmålet om, hvorvidt et hjem vil være behageligt. Hvis du planlægger dit inventar, belysning og varmesystem intelligent, kan du skabe en atmosfære i ethvert miljø, hvor folk føler sig helt tilpas.

Previous Post
Enfamiliehus med glasfacade – arkitektur inspireret af 60’erne
Next Post
Fokus hængende pejs med lav miljøpåvirkning