15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Indretning med kontrastfarver – En husforlængelse i Australien som et eksempel på en vellykket farvekombination

opsat med kontrastfarver eksempel farvekombination sort hvid lys trægrøn grå

Det australske arkitektfirma Taylor Knights afsluttede for nylig projektet med en udvidelse til et eksisterende bungalowhus i Melbourne, Australien. Den 50 m² store husforlængelse var beregnet til at genoprette forholdet mellem huset og den frodige have og til at rumme fællesrum. Derfor valgte husejerne – et kreativt par med børn – et åbent opholdsrum med udsigt over haven. Et andet krav fra bygherrerne var at vise deres store samling kunstværker og bøger frem i det nye boligareal.

Med disse ønsker i tankerne har arkitekterne designet et moderne interiør, der er et godt eksempel på indretning med kontrastfarver. De supplerede den klassiske kombination af sort og hvid med grå, en lys træfarve og grøn som accent. Læs mere om Brunswick West House -projektet i artiklen!

Indretning med kontrastfarver – den klassiske farveduo i sort og hvid

opsæt kontrastfarver kunstværker wassily kandinsky inspiration

Sort og hvid er en tidløs kombination, der skærer en særlig god figur inden for indretning. Den ædle kontrast ser ekstremt moderne ud og fænger med en helt særlig elegance. Kontraster skaber spændinger i interiøret og kan tolkes på forskellige måder. Kombinationen af ​​lys og mørkt, nyt og gammelt eller moderne og rustikt sikrer også et design med høj kontrast.

Kontraster spiller en stor rolle i Brunswick West House. På den ene side står de hvide murstensvægge i kontrast til loftet i sortlakeret træ. En del af de indvendige vægge og inventaret i køkkenet er også sorte, hvilket skaber en dramatisk effekt. En kontrast mellem forskellige materialer og overflader er også til stede. Et eksempel på dette er den ru overflade af murstensvæggene, der møder det polerede gulv.

Kunstværk af Wassily Kandinsky som inspiration til farvepaletten i interiøret

eksempel indretning med kontrastfarver hvid mursten sort loftsvæg

Accenter er også ønskelige, når de møbleres med kontrastfarver. De dæmper den overdrevne kontrast og giver interiøret et interessant strejf. Til dette projekt tog arkitekterne inspiration fra husejernes foretrukne kunstværk. Det handler om det abstrakte billede Upward af kunstneren Wassily Kandinsky. Både farvepaletten og nogle former i interiøret er baseret på det velkendte kunstværk. Et eksemplar hænger i den nye stue på den sorte væg ved siden af ​​hoveddøren.

moderne indretning kontrastfarver sort hvid grå

Gulvbelægningen i tilbygningen er en poleret grøn afretningslag, der er “plettet” med små stykker blåsten. Den grønne farve skyldes baggrunden for Kandinskys arbejde og harmonerer også perfekt med udsigten gennem vinduet.

Hele facaden ud mod haven er designet med brede vinduer. Takket være denne ruder mangler der ikke dagslys i stuen. På den måde kan den dramatiske effekt af sort stadig blødgøres en smule, og der skabes et harmonisk helhedsbillede.

Elementer af lyst træ giver varme

Opstillet med kontrastfarver hvid mursten sort loftsvindue trekantet

Ved opsætning med kontrastfarver skal farvekombinationen sort og hvid bruges med forsigtighed. Begge farver er monokrome og ville se cool ud alene i interiøret. I eksemplet suppleres den klassiske farveduo med elementer i lyst træ, som giver en følelse af varme. Lys træ kan findes flere gange i interiøret: indgangsdøren, vinduesrammerne, bordet og stolene i spisepladsen og nogle af opbevaringsmøblerne, f.eks. Køkkenvægene og skænkene, giver rummet en varm note. Vinduessædet, som er det perfekte sted i rummet at slappe af eller læse, var lavet af det samme træ.

opsat med kontrastfarver smuk farvekombination sort og hvid accenter

Lyst træs rolle i indretningen af ​​dette hjem er tosidet. På den ene side giver det mere varme i interiøret og på den anden side står det i kontrast til det sorte træ, der bruges til at beklæde loftet. Samspillet mellem de to træsorter kommer til sin ret i køkkenet, hvor den lyse trævægsenhed møder det mørke loft.

Moderne køkken i sort og hvidt

møblering med kontrastfarver husforlængelse køkken spiseplads sort hvid lyst træ

Kombinationen af ​​de to mest kendte kontrastfarver præger også køkkenets design. Den hvide murstensvæg opsætter de matte køkkenfronter i sort, og det lille spejl i rustfrit stål reflekterer lyset. Store køkkenmaskiner som køleskabet er maskeret som sorte skabe for ikke at trænge ind i det moderne indretning. Den store brug af sort i dette område dæmpes af et ovenlysvindue.

Møblerede køkkenfronter med kontrasterende sorte vægge

Arkitekterne har designet et separat område til ejernes store bogsamling, hvor bøgerne kan opbevares pænt. Sort og hvid bruges igen som farverne på reolen, med sorte hylder fastgjort til en hvid væg.

Et hyggeligt opholdsrum for hele familien

kontrast sort og hvid opsætningstip grønt gulv

Ideen bag det nye boligareal i tilbygningen var at skabe et hyggeligt fællesrum, hvor familien laver mad, spiser og slapper af sammen. De private værelser som soveværelser og badeværelser forbliver i den gamle del af huset. For bedre at kunne beskytte privatlivets fred for beboerne, designede arkitekterne en ny husindgang ved at ombygge den vedbendplantede sidesti. Den nye hoveddør inviterer beboere og deres gæster direkte ind i det moderne boligareal.

Et kig på facaden og haven

husdyrkning design kontrastfarver sort og hvid have

Den bageste facade af husforlængelsen, der fører til haven, er næsten helt glaseret og har samme farvekombination af sort, hvidt og lyst træ. Husejere kan sidde udenfor på den lille terrasse og nyde det smukke vejr om sommeren.

projekt australien brunswick vest hus forlængelse hvide murstensvægge sort tag

Projekt af: Taylor Knights Arkitekter

Billeder: Tom Blachford

Previous Post
Moderne tæpper og vægbeklædninger fra Kyle Bunting
Next Post
Byg selv et dukkehus, og organiser et legeområde i børneværelset