15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Egyptiske symboler og deres betydning som tatoveringer

Mytologien og kulturen i det gamle Egypten samt de gamle egyptiske symboler er bestemt en vigtig del af civilisationens historie. Ganske vist kan vi dog i dag kun forstå en begrænset mængde egyptiske hieroglyffer tatovering, som skildrer mange begivenheder i faraoernes alder. Kendskab til egyptisk symbolik er imidlertid afgørende for en bedre forståelse af denne periode. For dem, der ønsker at vide mere om det, er det derfor, vi har opsummeret nogle kendte egyptiske tatoveringer betydninger og symboler her.

Egyptiske symboler betyder

forskellige egyptiske symboler, der betyder hieroglyffer på sten

Fordi den egyptiske kultur overlevede så længe, ​​indeholder den også mange modstridende myter samt meget forskellige betydninger for forskellige tatoveringer af egyptiske karaktertegn. Disse symboler udvikler sig over tid, efterhånden som gamle ideer går ind i nye myter eller guder. Efterhånden som disse bliver mere populære, begynder de at antage aspekter af andre guder. Så religion i det gamle Egypten var næsten fuldstændigt integreret i folks dagligdag.

realistiske egyptiske tatoveringer mænd faraoer 3d detaljeret illustration

Guderne var til stede ved fødslen, gennem hele livet og under overgangen fra jordisk til evigt liv. De fortsatte deres bekymring for sjælen i livet efter sivene. Den åndelige verden var altid til stede i den fysiske verden, og denne forståelse blev symboliseret ved billeder i kunst, arkitektur, i amuletter, statuer og genstande, der blev brugt af adelen og præsterne i udførelsen af ​​deres pligter.

mytologi og symbolik fra Egypten med sproget i gamle karakterer

Mange egyptiske symboler i et stort set analfabet samfund tjente det afgørende formål med at formidle kulturens vigtigste værdier til mennesker fra generation til generation. Dengang ville landmanden aldrig have kunnet forstå den litteratur, poesi eller salmer, der blev læst, der fortalte historierne om hans guder og konger. Derfor blev denne historie repræsenteret på obelisker eller som en relief på tempelvægge gennem egyptiske symboler. De tre vigtigste af disse, der ofte optræder på amuletter eller i arkitekturen i alle typer egyptiske kunstværker, var ankh, djed og scepter. Disse blev ofte opsummeret i inskriptioner og kan ses på sarkofager sammen i en gruppe eller hver for sig.

Det majestætiske ved oldtidens egyptiske symbolik

mange tegninger og deres betydning på en væg i det gamle Egypten

Så livet i det gamle Egypten var en fusion af de spirituelle og fysiske aspekter af deres kultur i form af kunstnerisk arkitektur, symboler, amuletter og mange objekter. Disse blev brugt til at stå som et egyptisk symbol for held og lykke og beskyttelse. Disse symboler spillede en vigtig rolle i kulturoverførslen fra den ene generation til den næste, da de blev skrevet på tempelvægge og obelisker og blev brugt i magiske og religiøse ritualer for både levende og døde. Alt dette blev gjort i form af hieroglyffer og som “Guds ord” for at dokumentere de vigtigste begivenheder i oldtidens egyptiske historie, deres åndelige overbevisning og kultur.

Egyptiske symboler ankh tatovering

et af de mest berømte tegn og egyptiske symboler ankh coptic cross

Dette er et af de mest berømte og meget udbredte symboler i det gamle Egypten og verden. Det er et nøgellignende kryds med en spids i form af en sløjfe. Ankh symboliserer evigt liv, morgensolen, rensning, vandets livgivende kraft, clairvoyance og forening af modsætninger som jord og himmel samt mand og kvinde (Isis og Osiris).

et af de mest berømte tegn og egyptiske symboler ankh tattoo coptic cross

I dette tilfælde er symbolet forbundet med egyptiske tatoveringskvinder samt “knuder af gudinden Isis” og hendes magtfulde kult mellem (3150-2613 f.Kr.). Det er også kendt som Crux Ansata af koptiske kristne, der repræsenterer liv og udødelighed. Dette symbol vises også i malerier, templer og grave, da det var nøglen til eksistens og tjente som en amulet for at beskytte Gud.

ankh antikke kors som et egyptisk symbol for kærlighed og tro på kristendommen

Ankh blev også set som et gammelt egyptisk symbol på kærlighed. Kvindelige guder var også populære i den tidlige egyptiske historie. De ser ud til at være mere magtfulde, som for eksempel gudinden Neith. Måske udviklede et sådant egyptisk symbol for kærlighed sig fra Tjet, men denne teori er ikke universelt accepteret. Ankh var imidlertid tæt forbundet med Isis -kulten, og da dens popularitet voksede, voksede symbolets.

Ankh Neck egyptiske tatovering kvinder med ædelsten detaljer til kvinder

Mange forskellige egyptiske gudstatoveringer indeholder ankh, og det vises sammen med Djed -symbolet i praktisk talt alle sådanne kunstværker. Vi ser det på sarkofager, gravmalerier, paladsdekorationer, statuer og inskriptioner. Som en amulet var ankh næsten lige så populær som skarabæen og djed.

Lotus -symbolet

lotusblomst som et egyptisk symbol for familiens soloprettelse og regenerering

Dette betragtes som et sandt ikon i egyptisk mytologi og gammel egyptisk kunst. Den smukke lotusblomst, også kendt som “åkande”, lukker om natten, synker under vand og vågner igen om morgenen. Derfor blev det et egyptisk symbol for familie, sol, skabelse og regenerering. Lotus er også forbundet med Atum-Ra, solguden. Som en kæmpe lotus dukkede han op fra Nuns overvand, hvorfra solguden kom.

Egyptiske tatoveringer kvinder med lotusblomst som et symbol på kvindelighed

Osiris -kulten var forbundet som et symbol med begravelsesbilleder og med afdødes indtræden i underverdenen, hvilket også symboliserer reinkarnation. Symbolet blev meget brugt i kunsten til at repræsentere Øvre Egypten. Det er blevet fundet på æressteder i hele Egypten, på arkitekturen i de hovedkuppler i de egyptiske søjler, der repræsenterer livets træ, i gravene, i hieroglyfer skrevet på papyrus og på troner og hovedbeklædning fra de guddommelige faraoer.

Symbolet for Djed -søjlen

djed -søjle lavet af guld i det egyptiske museum som et symbol på styrke og stabilitet

Kendt som “The Backbone of Osiris”, står det for styrke og stabilitet og er forbundet med underverdenens gud Osiris og skabelsesguden Ptah. Så det gør det til et symbol på opstandelse og evigt liv. De gamle egyptere troede, at Djed -søjlen var en kombination af fire søjler, der holdt alle fire hjørner af jorden.

kvinde med egyptisk tatovering på ryggen bestående af djed -symbol og ankh -kryds med forklaringer

Det blev også brugt som et symbol på frugtbarhed på festivaler, der understregede balance i livet og håb i det hinsidige. Disse blev derfor stillet til rådighed af de store guder i det gamle Egypten. En Djed -søjle er ofte placeret i bunden af ​​kister, hvor den afdødes rygrad lå, så sjælen kan rejse sig og gå ind i efterlivet.

Egyptiske symboler – Eye of Horus and Ra

Egyptiske symboler øje og ankh kors lavet af træ

Symbolet “Eye of Horus”, også kendt som Wadjet, Udjat, Uadjet, Uto, Wedjoyet, Edjo og Uto, står for beskyttelse, helbredelse, sundhed og kongemagt. Mange genkender det også som et egyptisk symbol tatovering af månen. De gamle egyptere mente, at amuletter med Horus ‘øje havde helbredende kræfter. Det blev også brugt som et medicinsk værktøj til at måle ingredienserne i fremstilling af medicin.

Egyptiske tatoveringer øje kvinde hals sort blæk

Ifølge myten kæmpede Horus og Seth for Osiris ‘efterfølger, og Seth skadede Horus’ venstre øje. Hator (eller Toth) healede derefter øjet med magi, og Seth tilbød øjet til sin far Osiris for at bringe det tilbage til livet. Af denne grund er Horus Eye også kendt som et symbol på ofre for egyptiske tatoveringer. Forsynets øje (det frimureriske altseende øje) på amerikanske dollarsedler stammer fra Eye of Horus.

blå stykke sten repræsenterer horusøjet som en udstilling i det historiske museum

Der er forskellige myter om symbolets oprindelse fra guden Ra’s øje. De fleste eksperter mener dog, at dette symbol faktisk var Horus ‘højre øje. Over tid blev det kendt som Eye of Ra. De to symboler repræsenterede for det meste de samme begreber. Ifølge forskellige myter er det andet symbol imidlertid blevet identificeret som personificeringen af ​​mange gudinder i egyptisk mytologi som Wadjet, Hathor, Mut, Sekhmet og Bastet. Ra / Re er solguden i egyptisk mytologi. Derfor symboliserer Ra’s øje også solen.

“Hvad” egyptisk scepter tatovering med symbolik

kobber på holu, der scepter fra egyptisk kultur

Det var et symbol på magt og styre for gud og konge i oldtidens egyptiske historie og kultur. Det blev udviklet på tidspunktet for kong Djet (ca. 3000-2990 f.Kr.) i det første dynasti.

smukke og realistisk udseende egyptiske tatoveringer betyder, hvad scepter farvet blæk

Hver gud havde sit eget what-scepter, som Hathor, Isis, Ra og mange andre. Guden Ptah kunne kombinere Anka, Djed og Was i sit scepter. Det var det eneste, der passede til Hans Hellighed. Det er således kendt som “jordens billedhugger”. Dette præsenterede den absolutte betydning af fuldstændighed og helhed.

Ægyptiske symboler skarabé

museumsudstilling egyptiske symboler skarabé

Næste på vores liste er skarabægen, et af de vigtigste symboler i det gamle Egypten fra 2181-2049 f.Kr. Så længe Kristendommens fremgang. Også kendt som møgbille repræsenterer skarabæbille (Scarabaeus sacer) solen, genopretning af liv og opstandelse og transformation. Når egyptiske symboler repræsenterede biller, gjorde det det også inden for kunst og ikonografi.

skarabé tatovering underarm mand minimalistisk med symbolik egyptiske tegn bille møg bille

Det gamle insekt rullede møg til en kugle og lagde sine æg i den. Gødningen tjente som mad til de unge, da de klækkede. De gamle egyptere så, at livet kom ud af ingenting, hvilket repræsenterede transformation, genoprettelse af liv og opstandelse for dem. Scarab blev identificeret med guden Khepri, der mere lignede en assistent til Ra, der rullede solens kugle hen over himlen.

Hekha og Nekhakha

hekha og nekhakha skurke og flager fra den egyptiske civilisation

Skurk og svøbe var symboler på Faraos herredømme for statsmagt og kongens absolutte magt og kontrol over sine undersåtter. Ved at kende den oprindelige funktion af skurk og flail, kan vi se, hvordan de blev brugt som symboler for faraos roller. Skurken var kendt som Heka på egyptisk. Det opstod fra personalet (kendt som en awet), som hyrder brugte til at beskytte deres får. Skurken repræsenterede faraos rolle som hyrde i omsorgen for det egyptiske folk. Skurken var kendt som Nekhacha på egyptisk. Det var en stang med tre perlerække ovenpå. Historikere kunne imidlertid ikke blive enige om, hvad dette blev brugt til.

hekha og nekhakha tatovering underarme mand farvet

Ordet “Hekha” er en epitet af Osiris, som betyder “at herske” og er et symbol på kongelig magt og herredømme. Symbolet var i hænderne på hver konge og dronning, der nogensinde regerede Egypten. Skurken var et ældgammelt redskab, som hyrder brugte, mens de brugte svøget til at hyrde geder og til høst. De mindede om fortiden og traditionens betydning.

Ouroboros

slange ouroboros som et symbol på evighed og genfødsel samt afslapning

Som et af solens symboler repræsenterer det Atons rejser, et af aspekterne ved solguden. Også kaldet Uroboros, står det for genfødsel, evighed og genopretning.

ouroboros tatovering på hoften af ​​en kvinde som et egyptisk symbol for uendelighed og evigt liv

Symbolet opstod, da Atum trådte ud af det mørke vand i form af en slange, der fornyer sig hver morgen. Det er også kendt som et symbol på uendelighed. Dette bruges i mange forskellige kulturer, såsom i græsk og nordisk mytologi.

sphynx i forgrunden med egyptiske pyramider i baggrunden

Egyptisk mytologi har store historier at opdage. Mange bliver tatoveret af egyptiske symboler som inspiration. Du kan købe og opleve disse uforglemmelige bedrifter ved fx at bestille en eventyrlig rejse til Egypten. Derudover kan du bestille et spændende krydstogt i Nilen for at besøge de majestætiske templer i de egyptiske faraoer og udforske myter og motiver til egyptiske guder tatovering.

Previous Post
Lav selv billige havedekorationer – 15 gør -det -selv -ideer
Next Post
Træning mens du er på ferie – så du kan slappe af og holde dig i form på samme tid