15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tilberedning af æg: Instruktioner til bløde, voksagtige og hårde æg

Selv komplette begyndere kan tilberede æg. I princippet er denne erklæring sand, men amatørkokke kender virkeligheden: at estimere den rigtige tilberedningstid er en kunst i sig selv. Opgaven virker meget enkel, men resultaterne er skuffende: æg, der er for hårde, for bløde eller endda revnede. Med vores madlavningstip lærer du hurtigt at skelne mellem bløde, voksbløde og hårde æg.

Kog æg: tilberedningstiden afhænger af dette!

hårdkogende æg bestemmer tiden

Grundlæggende er tilberedningstiden for æg fast. Men i virkeligheden kan det variere meget og afhænger af flere faktorer. Følgende tommelfingerregel gælder: jo friskere æggene er, jo hurtigere bliver de tilberedt. Tilberedningstiden for friske æg reduceres med 30 sekunder.

Æg fra køleskabet skal varmes til stuetemperatur før tilberedning. Det er bedst at lægge dem i lunkent vand i flere minutter. Ellers risikerer du at 1) æggene brister op under tilberedningen og 2) tilberedningstiden øges med 2 minutter.

Jo flere æg du koger sammen i en gryde, jo langsommere bliver de færdige. En mellemstor gryde mellem 18-23 cm i diameter vil normalt passe til 3 store, 4 mellemstore eller 5 små æg. Hvis du lægger flere æg i gryden, vil de være for tæt på hinanden, vandet opvarmes langsommere, og tilberedningstiden vil være 1 minut længere.

æg kogetid bestemmer blødt

Og disse tilberedningstider bør tjene som en vejledning ved madlavning:

Bløde æg koges i gennemsnit i 6 minutter.

Voksagtige æg koges på 7 minutter.

Tilberedningstiden for mellemhårde æg er 8 minutter.

9-10 minutter skal du koge hårde æg.

Tilberedning af æg: trin-for-trin instruktioner

Kog æg. Fyld gryden med koldt vand

Læg først æggene, opvarmet til stuetemperatur, i en tom gryde. Fyld derefter gryden med koldt til lunkent vand. Tilsæt en knivspids salt, hvis det ønskes.

Tilberedning af æg estimerer tiden korrekt

Bring æggene i kog ved middel varme og lad dem stege i flere minutter (se tilberedningstiderne ovenfor).

kog æg skrælk

Derefter slukkes ægget i isvand i 3-4 minutter og skrælles. Slukning af æggene forkorter deres holdbarhed, og de kan opbevares i køleskab i 3-4 dage.

hvor lang tid at tilberede æg udsat tips

Og sådan kan du skelne rå fra bløde og bløde fra hårde æg: læg ægget på bordet og vend det. Råæg spinder meget langsomt, mens hårdkogte æg spinder meget hurtigt.

Tilberedning af æg, bløde, voksagtige, mellemhårde, hårde

Previous Post
Arkitekthus med glasfronter åbner op for naturen
Next Post
Lav idéer til påske for unge og gamle – søde kaniner og andre motiver