15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Styrkelse af det svage immunsystem – naturligt fremme medfødt immunitet

antigeniske fire bakterier og giftige stoffer i kroppen med stærkt immunistisk håndstop

Hvordan tilskynder vi et svagt immunsystem til at blive stærkere og holde vores velbefindende konstant hele året? Immunitet består af alle organer, celler og immunlegemer, der tjener kroppen til at beskytte sig selv mod aggression af mikroorganismer og parasitter. De hjælper også delvist med at neutralisere giftige kemiske stoffer, der derefter udskilles gennem kroppens urinvej. Vi har samlet nogle nyttige tips til styrkelse af immunsystemet i dette indlæg.

Hvad skal man gøre mod et svagt immunsystem?

Bekæmp forkølelse naturligt med stærk immunitet i løbet af efteråret og vinteren

Videnskaben viser, at vores immunsystem har en høj kompleksitet af kirtler, hvide blodlegemer, lymfocytter, antistoffer og produkter fra den gavnlige bakterieflora. De beskytter kroppen mod en lang række potentielle skadedyr kaldet antigener. Antigener kan være vira, bakterier, ufordøjelige proteiner, mineralpartikler eller giftige stoffer.

Antigener i form af kolibakterier med en grøn farve og et svagt immunsystem styrkes

Ud over antigenerne er følelsesmæssig stress og psykologisk traume en anden udfordring for immunsystemet. De får kroppen til at producere interne toksiner og reagerer ikke tilstrækkeligt på sine egne antigener. Immunsystemet aktiveres, når der ophobes for mange giftige stoffer i kroppen. Det forbliver på sit højeste, så længe der ikke er balance eller homeostase i kroppen. Vi bør se dette som et uadskilleligt kropssystem, der skal fungere i symbiose med miljøet.

Hvordan kan du opbygge sund immunitet?

blond kvinde med jeans står på et træ og forsøger at springe

En omfattende, integreret og holistisk tilgang, der understøtter sundhed og et passende miljø, er derfor vigtige faktorer. Derudover har vores organisme brug for en naturlig og sund kost, motion, nok hvile og følelsesmæssig balance. Der er dog ingen genvej til sundhed. Ingen lægemidler eller kosttilskud vil helbrede dig ordentligt, hvis du ikke giver grundlæggende betingelser for et bedre helbred.

Puslespil fra dns celler illustration til opbygning af immunitet

Et svagt immunsystem er resultatet af dårlig livsstil på grund af følgende faktorer:

  1. Uegnede fødevarer, der er vanskelige at fordøje og har en høj grad af toksicitet. Dette omfatter kød, fisk, æg, store mængder mejeriprodukter, færdigretter, raffineret fedt og meget mere.
  2. En forstyrret balance mellem træning og hvile er en anden faktor i et svagt immunsystem. Klager, træthed og især søvnløshed har en stærk effekt på immunmekanismerne.
  3. Upassende tanker og følelser som vrede, frygt, sorg, bekymring og andre forårsager et passende immunrespons. Disse tilstande er resultatet af både forskellige stressfaktorer i hverdagen og den forkerte holdning til dem og manglen på et bredere mentalt og åndeligt perspektiv.

Derfor har vi brug for konstant arbejde og en holistisk tilgang for at holde vores immunsystem på det optimale niveau.

Tips til et sundt immunsystem

Krydderisuppe og grønne grøntsager som broccoli og porre for stærk immunitet

Den ideelle sunde kost består af naturlige fødevarer til kroppen, som du også skal tilberede og kombinere på en sund måde. De forsyner kroppen med de nødvendige næringsstoffer og belaster ikke fordøjelsen eller stofskiftet væsentligt giftigt. Sådanne fødevarer er primært frugt, grøntsager, korn, bønner, frø, nødder, oliven, avocado, urter og krydderier. De fleste af disse er fulde af fibre og rig på mineraler og vitaminer.

sunde frugter og grøntsager som avocado samt gulerødder og frugter som jordbær og hindbær

Derudover har disse naturlige produkter let fordøjelige proteiner og mindre komplekse strukturerede fedtstoffer. Mange af disse er også basiske og hjælper med at regulere den altafgørende lave surhedsgrad i kroppen. Frugter skal dog være modne og nærende og altid indtages som et separat indtag. Det anbefales også at spise frugt om morgenen til morgenmad eller mindst 4 timer efter et hovedmåltid og ikke at kombinere det med sød frugt.

Styrk immunforsvaret med friskpresset havtornjuice

Rågrøntsager serveres bedst som mad i form af frisklavede juicer og salater, samt dampes eller koges i vand. Kernerne er sunde, hvis du lægger dem i blød i disse 10-12 timer før tilberedning. Bønnerne er også gennemblødte, kogte og skylles derefter i 24-48 timer, hvis du vil få mest muligt ud af dem. Frø og nødder er hårde. Lad dem også trække i 4-8 timer for bedre fordøjelse. Brug dog ikke mere end 50-70 gram af det om dagen.

mynteblade for et stærkt immunsystem og naturlige produkter til sund ernæring

Salt bør også indtages i moderate mængder, ikke over 2-3 gram om dagen. Raffineret fedt og andre sorter, såsom margarine, anbefales ikke i nogen form. Hvis du vil, kan du få lidt råt smør eller ghee efter dit måltid. Animaliske produkter anbefales heller ikke, hvis du har et svagt immunsystem. Nogle gange kan du dog tilføje kød til din dagens menu 1-2 gange om ugen. Af mejeriprodukterne er kefir, valle og naturlig yoghurt særligt velegnet til opbygning af immunitet.

Rent vand og god luftkvalitet

Et lykkeligt liv og en naturlig livsstil fører til stærk immunitet og flere forsvar

Det betyder at leve i et miljø, hvor der er en minimal mængde forurening. De fleste forurenende stoffer er partikler og udstødningsgasser. De er især uønskede, hvis du har et svagt immunsystem. Sådan er for eksempel vandet opnået med omvendt osmose, som du kan finde i hvert supermarked eller lave dig selv med en enhed. Det absorberes meget godt og opløser forskellige giftige stoffer. En anden god mulighed er kildevandet. Jo mere du har adgang til frisk luft, jo stærkere bliver din krop. Hvis du bor i et bymiljø, er der flere luftrensere, du kan bruge. Det er bedst at prøve at ventilere værelserne i dit hjem regelmæssigt.

Slap af og få nok søvn

Styrk immunsystemet med te -ro og følelsesmæssig ligevægt uden stress

Hvis der ikke er balance i kroppen mellem hvile og arbejde, kan dette også få dig til at udvikle et svagt immunsystem. Så kroppen svækkes gradvist. Hvis du ikke gør noget ved det, er giftige kriser som forkølelse og andre sygdomme uundgåelige. Det tilrådes at sove mellem 6 og 8 timer. Timerne før midnat er de mest værdifulde hviletider.

Regelmæssig motion og fysisk aktivitet

sund livsstil med kropstræning sund mad og motion for sundt hjerte

Et andet meget vigtigt element i den generelle sundhed er kroppens konstante bevægelse. Den stillesiddende livsstil i dag kan beskrives som den “moderne epidemi” forårsaget af utilstrækkelig træning og motion. En sådan uansvarlig adfærd over for egen krop fører derfor til en svækkelse af immunsystemet. Der er flere forskellige øvelser, du kan lave derhjemme, udendørs eller i fitnesscentret. Disse omfatter gåture, tai chi, konditionstræning, konditionstræning og stretching såsom yoga og aerobic. Men hvis du ikke kan finde tid til en lang række bevægelser, er det tilrådeligt at få et par minutters kraftig konditionstræning mindst 2 gange om dagen.

Følelsesmæssig balance

berolige dine sanser med den rigtige te for en bedre generel tilstand

Det er ikke altid let at opretholde et godt psykisk helbred. Typisk udsættes de fleste mennesker for stor stress i løbet af hverdagen. Af denne grund er det vigtigt ikke let at blive vred eller ikke altid bebrejde andre og dig selv. Du bør også prøve at overvinde frygten for sorg og andre følelsesmæssige tilstande og undgå påtrængende tanker. Du kan bevidst påvirke dine følelser ved at udtrykke dig selv positivt, lægge mærke til det positive i livet, samt stole på glæde, taknemmelighed, kærlighed og ro. Vær et personligt forbillede og skab et sundt miljø for kommunikation, startende med familie og nære venner.

Kropshygiejne mod et svagt immunsystem

nøgen voksen mand i åen ser frem til et godt helbred og stærk immunitet

Renhed er vigtig både eksternt og internt. Vedligeholdelse af ekstern renlighed, såsom personlig hygiejne med regelmæssig brusebad og børstning af dine tænder, sikrer et eksemplarisk udseende. Rent tøj er lige så vigtigt for at undgå fremmede bakterier og vira, samt for at bevare en stærk selvtillid og for at vække venlighed i nærheden. Vedligeholdelse af rene kropsvæsker og -væv, fri for toksiner, er grundlaget for intern renlighed, hvilket er endnu vigtigere. Til dette formål kan du prøve at undgå giftige fødevarer og produkter som cigaretter, alkohol, stoffer, kaffe og mange andre. Indre renhed inkluderer også en sådan tankegang og fokus på åndelig erkendelse.

Solens eksponering for mere D -vitamin.

kvinde med solbriller holder hvid blomst i munden under solstrålerne på en eng

Menneskekroppen har brug for sollys, som vi kan absorbere gennem huden og øjnene. Det er vigtigt for os, fordi det hjælper vores krop med at lave D -vitamin. Dette vitamin spiller en vigtig rolle i den medfødte antimikrobielle reaktion, når du har et svagt immunsystem. D -vitaminmangel er udbredt ikke kun hos mennesker med ledproblemer, men også hos mennesker med autoimmune sygdomme. Når det er sværere at få nok lys i den kolde årstid, spiller D -vitamin ofte ind som kosttilskud. Siden midten af ​​oktober skal indtagelsen af ​​D3-vitamin som mad derfor startes med 25 mikrogram om dagen. Et svagt immunsystem vil derfor ikke lide af denne mangel.

Egnede temperaturforhold

Styrk immunsystemet med citronte og ingefær i vintermånederne

Mest af alt betyder det, at du ikke bør udsætte din krop for temperaturer, der er for høje eller for lave. Så vær altid opmærksom på en normal temperatur mellem 18 og 25 grader. Når det er meget koldt eller varmt, sætter du kroppen i en “survival mode” og sætter den under stress. Dette aktiverer et adaptivt, primært eller humoralt immunrespons, som vi måske har brug for i mere alvorlige situationer.

Egnede kosttilskud

Hæld hostesirupdråber i en ske som hjælp til svage immunsystemer

Disse er især vigtige for mennesker, der bor i bymiljøer og ikke har adgang til rene og nærende produkter. Mennesker med forskellige genetiske mutationer kan også have et svagt immunsystem. Disse kan ikke reducere absorptionen af ​​stoffer eller risikoenheder i kroppen nok. Især om vinteren er det bedre at stole på forskellige grønne blade, såsom spirulina-alger og omega-3, næringsgær, magnesium, zink, selen, vitaminer (D3, B12, K2), egnede mikro-mineraler, probiotika og specifikke immunregulerende urter efter individuelle behov for at koncentrere sig.

Afgiftning af kroppen

lymfocitter hjælper t-celler i sygdomme og immunrespons mod sygdomme

Afgiftning stimulerer og forbedrer immunsystemets ydeevne. Ifølge månekalenderen kan du gøre dette to eller lejlighedsvis tre dage om måneden. Det er de dage, der er ekstremt gunstige for at rense sind, krop og ånd. I denne periode anbefales det helt eller delvist at undgå bestemte fødevarer. De såkaldte Ekadasi-dage for 2019 er: 1., 17. og 31. januar, 16. februar, 2., 17. og 31. marts, 15. og 30. april, 15. og 30. maj, 13. og 28. juni, 12. og 28. juli, 11. og 26. august, 10. og 25. september, 8. oktober, 23. november og 7. og 22. december.

Tid til meditation

kvinde mediterer i studiet med lukkede øjne

I Ayurveda og Yoga menes det, at fysisk sundhed er tæt forbundet med mental tilstand. For eksempel afhænger den samlede styrke af kroppen og immunsystemet af stråling (livsenergi), som hurtigt går tabt på grund af mental angst. Den letteste måde at genvinde stråling på er gennem åndelig meditation. Så mantra og meditation er meget tilgængelige og kraftfulde metoder, der har en positiv effekt på vores åndelige vækst og udviklingen af ​​et roligt sind og en sund krop.

bamse med medicin og lommetørklæde som symbol for sygt barn

Hvis du følger disse retningslinjer, vil du kunne leve et liv uden sygdom, medicin og stærkt forsvar i stedet for et svagt immunsystem. Meget ofte lader vi ikke vores kroppe udføre arbejdet alene og undertrykker reel behandling med forskellige lægemidler. Et eksempel på dette er, når vi bruger det til behandling af høje temperaturer, især hos børn. Lad os ikke tage fejl af, at medicin hjælper med at sænke temperaturen.

kvinde laver yoga på stranden i løbet af dagen ved havet

Tværtimod – de bidrager ofte til, at deres effekt forværrer situationen. I de fleste tilfælde er en moderat feber ikke farlig og ikke en del af problemet, men en del af dens løsning af det stærke immunsystem. Temperaturen hjælper kroppen med at håndtere infektioner og bakterier. Et kendt faktum er, at når kropstemperaturen stiger, stiger lymfocytterne for at bekæmpe infektion. Disse er primært cytotoksiske T -celler, som er mere effektive mod bakterier i et varmt miljø.

Previous Post
Bålopskrifter – Let camping madlavning og tilberedning af lækre måltider
Next Post
14 nemme strækninger for børn (godt før eller efter træning)