15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Belysning i børneværelset – 30 tips og ideer til fair belysningsplanlægning

Belysning i børneværelset -babyværelse-lyst-lys-oversvømmet-denster

Børnenes verden ændrer sig hurtigt, og det gør børns værelse også. Hvor babyen sov ordentligt før, boltrede den sig senere, leger og laver kunsthåndværk. År senere blev et skrivebord, computer og fjernsyn tilføjet. Denne alsidighed kræver en gennemtænkt Belysning i vuggestuen, som er skræddersyet til børns konstant skiftende behov.

Naturligt lys og strukturelle krav i børneværelset

Belysning i børneværelset -lys-baby-værelse-hvidt oversvømmet med lys

Først og fremmest bør der tages hensyn til belysningen, de naturlige lyskilder – vinduerne og deres størrelse samt rummets orientering. Der er dog en række strukturelle krav, der får rummet til at se mørkere ud, såsom vegetation i umiddelbar nærhed af vinduerne. Der er også årstider, hvor det bliver mørkt meget tidligt.

Lyskilder i børneværelset – lysplanlægning

Belysning i vuggestuen -babyværelse-naturligt lys-dagslys-baby seng

Disse grunde, der ved første øjekast virker banale, er værd at overveje i god tid, når belysningen planlægges. Hvis børneværelset hovedsageligt leges, er det vigtigt at opnå grundlæggende belysning her. Frem for alt sikrer dette et behageligt, diffust lys og er for det meste iøjnefaldende. Yderligere lyskilder kan til enhver tid indsættes på bestemte punkter.

Belysning i børneværelset – grundbelysning og ekstra lyskilder

Belysning i børneværelset - børns lamper - loftslampe - loftslampe

Indbyggede loftspots er normalt tilstrækkelige til grundbelysning i børneværelset. De kan lægges i en bestemt rækkefølge og dermed sikre, at rummet er jævnt belyst. Lyskildens type og styrke er også meget vigtig. Som for alle andre rum er der også masser af designtilpassede børnelamper og belysningssystemer, der kan designes fleksibelt.

Belysning i børneværelset – grundbelysning

Belysning i vuggestuen -babyværelse-hvid-deco-skiftende bordlampe

I hvert værelse er forbindelserne normalt forudbestemt – normalt midt i loftet. En klassisk pendel eller loftlampe kan, afhængig af rummets størrelse, afgive lys nok, men heller ikke. For med mange modeller er det bare et spørgsmål om en lysstråle, der rettes nedad og finder sted over en relativt begrænset radius.

Belysning i børneværelset – Børnelamper

Belysning i børneværelset - loftslampe - loftslampe - børnelampe - babyrum

Lysspændingssystemer er et godt valg til alle rum, inklusive børneværelser. De er kendetegnet ved deres fleksibilitet og har også fordelen ved at tilpasse sig forskellige rumsituationer. Det betyder, at selv belysning i det mindste er mulig selv med hældninger og vinkler.

Belysning i babyværelset – lys på puslebordet

Belysning i børneværelset -hvid-traditionel-puslebord-puslebord-lampe-hvid

I det væsentlige adskiller babyens værelse sig fra børns værelse med hensyn til belysning. Årsagen er, at rummet frem for alt skal opfylde forældrenes behov, da barnet endnu ikke er selvstændigt. Sammenhængende belysning er påkrævet på steder som puslebord, ammestol, babyseng samt et diskret natlys.

Belysning på puslebordet i babyværelset

belysning-børneværelse-puslebord-lampe-bordlampe-hvid-dekoration

Når barnet skifter, har forældrene normalt ryggen til loftslampen, og puslebordet er derfor i deres skygge. Derfor kræves en ekstra lampe, der giver rummet nok lys. det må dog ikke være direkte lys, men diffust lys med lys, der udsender opad.

Belysning i børneværelset som møbleringsmiddel

belysning-børneværelse-babyrum-kommode-væglampe-accent-sky

Da babyer stadig er meget lysfølsomme, anbefaler vi lys i babyrummet, der er rettet direkte mod babyen og barnesengen. Væglamper og flere lyskilder, der giver et legende men subtilt lys, anbefales her. For meget belysning vil kun forstyrre barnet og negativt stimulere dets opfattelse.

Dekorative væglamper til ekstra belysning i børneværelset

belysning-børneværelse-baby værelse-mobil-væglampe-fe lys

Børnelamper med et legende design, figurlamper og små lys giver liv i rummet og skaber en hyggelig, legende stemning. Selvom disse er designet specielt til baby- og børneværelser og har et lavt output, må man ikke ignorere det faktum, at de også fungerer med en netspænding på 220-230 volt

Belysning i vuggestuen – vedhængslamper over baby sengen

belysning-børneværelse-babyværelse-baby seng-træ-loftslampe

En lampe ved siden af ​​sengen er behagelig for både børn og forældre. Mange børn, unge eller ældre, finder et blødt lys beroligende efter pludselig opvågning. Dette giver dem mulighed for hurtigt at genkende det velkendte miljø og falde i søvn igen med det samme. Markerings- og orienteringslamper til fatningen er designet præcist til etuiet. Disse bruger virkelig meget lidt elektricitet og kan efterlades til arbejde hele natten.

Gulvlampe ved siden af ​​sengen i vuggestuen

belysning-børneværelse-gulvlampe-baby seng-baby værelse-hvide trekanter

Når du vælger en lampe, der passer til området ved siden af ​​sengen, bør du vælge en lampe med lysemission opad. Næsten alle konventionelle gulv- eller bordlamper med lampeskærm er perfekte til dette. Det eneste er, at lyset ikke må falde direkte ind i barnets ansigt ovenfra.

Belysning i babyrummet – lys på ammestolen

belysning-børneværelse-gulvlampe-baby værelse-lænestol-dekoration-tapet

En lyskilde direkte ved siden af ​​ammestolen eller ammestolen kan være særligt praktisk, når du ammer om natten. Den kører ikke hele tiden, men tændes og slukkes igen efter behov. Lampen eller lyspæren bør heller ikke være særlig kraftig, ellers ville det helt sikkert forstyrre søvn. En gulv- eller væglampe, der afgiver et svagt lys, vil bestemt ikke blænde eller irritere i mørket om natten.

Belysning i børneværelset – væglampe på ammestolen

belysning-børneværelse-almindelig-hvid-væglampe-skandinavisk-design

Der er behov for ekstra rumbelysning ved puslebordet og ved siden af ​​ammestolen. En væg- og gulvlampe med en bevægelig arm og afhængigt af udstyret er en bordlampe mulig her. I gennemsøgningsalderen bør forældrene være særligt opmærksomme og ikke teste deres afkoms nysgerrighed og undgå eller i det mindste sikre de ekstra lys inden for rækkevidde af børn.

Generel belysning i børne- og ungdomsrum

belysning-børneværelse-to-dobbelt-farvet-kugle

Børn såvel som voksne elsker belysningskomforten. Dæmpbar loftsbelysning, som giver en ekstra mulighed for at justere lysstyrken efter humør, ville være ideel til et børneværelse, men også til hvert soveværelse. En varm hvid lysfarve anbefales altid.

Belysning i børneværelset til to

belysning-børneværelse-piger-værelse-to-dobbelt skråtag

Hvis to børn skal dele et fælles rum, når de planlægger – udstyr og belysning, bør du altid tage højde for, at hvert barn har brug for sit eget område, men også vil bruge en del af rummet sammen. Denne særlige funktion skal tages i betragtning i belysningskonceptet, for i dette tilfælde vil et enkelt loftslampe ikke være tilstrækkeligt.

Sammenhængende belysning i ungdomsrummet – juster skrivebordet optimalt

belysning-vuggestue-drenge-værelse-skrivebord-nat-lampe-læselampe

For børn i skolealderen er tilstrækkelig, selektiv belysning, når de laver skolearbejde, uhyre vigtig, men primært er det vigtigt at bruge naturlige lyskilder. Naturligt lys er altid at foretrække frem for kunstigt så langt som muligt. Derfor bør skrivebordets justering optimalt tilpasses omstændighederne og dermed opbevares foran vinduesoverfladen.

Belysning i børneværelset – lys på skrivebordet

belysning-børneværelse-ungdomsværelse-lille-skrivebord-bordlampe-læselampe

En naturlig forekomst af lys giver børnene mulighed for at slappe af, hvis de kan kigge udenfor imellem.

Belysning i børneværelset – lys på sengen i ungdomsværelset

belysning-børneværelse-drenge-værelse-møbler-sort-nat-lampe-læselampe

En lampe ved sengen i ungdomsværelset skal ikke være for lys, fordi den bruges til læsning eller som natlampe. Det skal muliggøre afslappet læsning, og derfor er selektiv lysindfald ovenfra ideel. En væglampe ved sengegavlen over sengen på væggen er også en god mulighed. Hvis et natbord er tilgængeligt, kan der til enhver tid placeres en bordlampe på det.

Belysning i børneværelset – natlys i ungdomsværelset

belysning-børneværelse-ungdomsværelse-seng-natlampe-væglampe-måne

Belysningen er en vigtig del af interiøret og fungerer som møbelelement. Især i børneværelser har børnelamper en møbleringsfunktion, og de kan ikke bare ses som lyskilder. Områder og møbler understreges og forstærkes med smukke lamper.

Belysning i børneværelset – lys på skrivebordet

belysning-vuggestue-drenge-værelse-skrivebord-læsning-lampe-hylder

Det er især vigtigt at bemærke, at kunstigt og naturligt lys ikke må blandes og kaste en skygge, når du skriver eller arbejder. For eksempel er det optimalt for en venstrehåndet person, at der kommer lys ind fra højre og for en højrehåndet person-fra venstre.

Belysning på legebordet i børneværelset – robust bord eller læselampe

belysning-vuggestue-drenge-værelse-skrivebord-læselampe-bordlampe-legetøj

Selvom småbørn ikke læser og skriver, har de også brug for et sammenhængende lys på deres bord. Robuste skrivebordslamper er bedst egnet til spillebordet.

Belysning i vuggestuen – punktlys til kunsthåndværk

belysning-vuggestue-piger-værelse-skrivebord-kunsthåndværk-bord-læsning-lampe-pink

Skrivebordet kan ligesom ethvert andet møbel opsættes på en sådan måde, at den bedst mulige idé opnås og tilpasser sig omstændighederne.

Børneværelsesbelysning – Dekorative lys over barnesengen

belysning-børneværelse-træ-dekoration-traditionel-lys-kugleseng

Forskellige lamper kan bruges forskellige steder som et dekorativt element. Eventyrlys, glødende kugler og figurlamper er gode eksempler på dette. Et skønt ensemble er skabt med møblerne.

Dekorativ belysning i børneværelset – eventyr sætter accenter 

belysning-børneværelse-loft-seng-natlampe-gør-det-selv

Eventyrlys er ret uegnede som lyskilde, men de fungerer vidunderligt som accentbelysning. Som et resultat kan områder, der ser kedelige ud ved første øjekast, forfriskes, som i dette eksempel – den nederste del af loftsengen er dekoreret med kugler af lys.

Belysning i børneværelset – dekorér med lys

belysning-børneværelse-fe lys-loft-seng-dekoration-lav-selv

Eventyrlys sætter smukke accenter i mørket og fungerer vidunderligt som natlys. Derudover er de ikke egnede som lyskilde. Men især hvis barnet vågner ofte om natten, handler det meget mere om den psykologiske og atmosfæriske faktor.

Børneværelsestema – match belysningen til møblerne

belysning-børneværelse-tema-møblering-sky-telt-loft-lys

Lyskæder er en vidunderlig tilføjelse til grundbelysningen og sikrer en hyggelig atmosfære udover kombineret med loftslamper. Hængende lamper til børneværelset fås i utallige varianter og kan derfor let kombineres med resten af ​​udstyret.

Legende belysning i børneværelset – pigeværelse

belysning-børneværelse-ungdoms-værelse-piger-værelse-seng-baldakin-lyskæde

Et børneværelse behøver ikke altid at være 100% oplyst, men du skal i det mindste have mulighed for det. Spidst lys er påkrævet på visse punkter, f.eks. Læsehjørne og skrivebord, mens der kræves subtil belysning på sengen.

Belysning i børneværelset – legende lys over ungdomssengen

belysning-børneværelse-teenagere-seng-fe lys

Placeret over eller ved siden af ​​sengen fungerer en kæde af lys som et vidunderligt natlys og udstråler en afslappet atmosfære. Det kan designes på en meget legende måde, for eksempel viklet rundt om hovedgærdet eller formet over sengen.

Belysning i børneværelset – børnelamper opnår store lyseffekter 

belysning-børneværelse-børnelampe-børns lampe-stjerne-mønster-lyseffekter

Børnelamper bør ikke kun opfylde deres praktiske formål, men også have en æstetisk effekt og fremkalde et godt humør. Lys er nødvendigt fra et praktisk synspunkt, men det bidrager samtidig til atmosfæren i rummet.

Previous Post
Lav selv billige havedekorationer – 15 gør -det -selv -ideer
Next Post
Træning mens du er på ferie – så du kan slappe af og holde dig i form på samme tid